Voor dit recept haalde huiskok Henno zijn inspiratie van TikTok. Als je op TikTok zoekt op ‘salmon rice bowl’ dan kom je allemaal filmpjes tegen. Je kunt het maken met een zalmmoot, maar ook prima met een blikje zalm! Een perfect maaltje voor jezelf of voor degenen die vroeger of later moeten eten vanwege een sporttraining of andere hobby die op een onmogelijke tijd plaatsvindt. Het is sinds kort een echte huisfavoriet bij ons!
Dit heb je nodig voor twee personen:
- 1 blikje zalm
- rijst voor twee personen (Pandan, maar sushi- of risottorijst kan ook)
- 2 avocado’s. De helft in stukjes en de andere helft in plakjes gesneden
- scheutje sesamolie (ongeveer een eetlepel)
- scheutje sojasaus naar keuze
- gebakken uitjes en/of gesneden lente-uitjes naar smaak
- Optioneel: sriracha saus
Zo maak je het binnen 10 minuten:
Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven. Hij mag lekker zacht zijn, dus niet te kort laten koken.
Verdeel de zalm in over twee diepe borden of bowls en voeg het scheutje sojasaus en sesamolie toe.
Verdeel dan de gekookte rijst erbij en de stukjes avocado. Mix alles per bord door elkaar.
Garneer de rijst/zalm/avocado bowl nu met de plakjes avocado en de (gebakken) uitjes, en als je wat extra pit wilt trek dan wat streepjes met srirachasaus erover!
Op de foto’s zie je een één persoons portie gemaakt met een zakje zalm van 85 gram.
4 Reacties
[…] Dit is ons nieuwe lievelings-visgerecht. Het is een toprecept voor als er iemand vroeger of later moet eten vanwege bijvoorbeeld een sporttraining: een bowl met rijst, zalm, avocado, sojasaus, sesamolie en uitjes. Henno haalde zijn inspiratie voor dit recept van TikTok, waar het blijkbaar een hit is. Daar wordt het veelal gemaakt met een zalmmoot. Onze variant is met John West Twist Zalm met Citroen & Tijm. Je vindt het recept hier. […]
[…] Dit is een recept dat Keet ook graag maakt. Ik deelde het recept al eens eerder hier. […]
Klinkt goed! Is deze koud ook lekker (als lunch de dag erna)?
Beetje late reatie, maar: ja! Die is koud ook lekker :))