Kook

Zalm bowl met avocado

Voor dit recept haalde huiskok Henno zijn inspiratie van TikTok. Als je op TikTok zoekt op ‘salmon rice bowl’ dan kom je allemaal filmpjes tegen. Meestal gemaakt met een zalmmoot, wij maakten onze eigen variant met John West Twist Zalm met Citroen & Tijm van John West. Een perfect maaltje voor jezelf of voor degenen die vroeger of later moeten eten vanwege een sporttraining of andere hobby die op een onmogelijke tijd plaatsvindt. Het is sinds kort een echte huisfavoriet bij ons!

Dit heb je nodig voor één portie:

  • 1 x John West Twist Zalm met Citroen & Tijm
  • Rijst voor één persoon (Pandan, maar sushi- of risottorijst kan ook)
  • 1 x avocado. De helft in stukjes en de andere helft in plakjes gesneden
  • klein scheutje sesamolie (ongeveer een eetlepel)
  • scheutje sojasaus naar keuze
  • gebakken uitjes en/of gesneden lente-uitjes naar smaak
  • Optioneel: sriracha saus

Zo maak je het binnen 10 minuten:

Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven. Hij mag lekker zacht zijn, dus niet te kort laten koken.

Doe de zalm in een diep bord of bowl en voeg het scheutje sojasaus en sesamolie toe.

Doe dan de gekookte rijst erbij en de stukjes avocado. Mix alles door elkaar.

Garneer de rijst/zalm/avocado bowl nu met de plakjes avocado en de (gebakken) uitjes, en als je wat extra pit wilt trek dan wat streepjes met srirachasaus erover!

Dit blog heb ik geschreven in samenwerking met John West

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Relax Mama Weekmenu - lievelingsvisgerechten - Club van relaxte moeders 19 november 2021 at 11:14

    […] Dit is ons nieuwe lievelings-visgerecht. Het is een toprecept voor als er iemand vroeger of later moet eten vanwege bijvoorbeeld een sporttraining: een bowl met rijst, zalm, avocado, sojasaus, sesamolie en uitjes. Henno haalde zijn inspiratie voor dit recept van TikTok, waar het blijkbaar een hit is. Daar wordt het veelal gemaakt met een zalmmoot. Onze variant is met John West Twist Zalm met Citroen & Tijm. Je vindt het recept hier. […]

  • Laat je reactie achter