Kook

Cannelloni met ricotta en spinazie

Ter ere van mijn ode aan de rode saus hier een klassiek Italiaans vegetarisch gerecht. In een goede supermarkt kun je de cannelloni-pijpjes vinden in het pastascha. je kunt er ook voor kiezen om de rolletjes zelf te maken met behulp van verse lasagnebladen. Ik koos voor het eerste en was blij dat ik last minute nog een spuitzak kon lenen van de buren, want anders is dat vullen een lastig karweitje.

Dit heb je nodig:

  • 1 pak cannellonipijpjes
  • 600 g bladspinazie
  • 500 gr ricotta
  • tomatensaus zelfgemaakt of bijvoorbeeld deze Bertolli Basilico fles (690g)
  • 2 bolletje mozzarella in stukjes
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 el olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • Om frustratie te voorkomen: een spuitzak

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
  • Verwarm de tomatensaus in een pannetje op het vuur
  • Roerbak de spianzaieblaadjes kort in olijfolie tot ze geslonken zijn. Schep de spinazie uit de pan in een vergiet en druk overtollig vocht eruit en hak de spinazie fijn.
  • Roer de spinazie door de ricotta met de nootmuskaat en peper en zout en vul de cannellonipijpjes met dit mengsel met behulp van een spuitzak.
  • Bedenk de bodem van de ovenschaal met een dunne laag tomatensaus en leg de cannloni-pijpjes naast elkaar in de saus.
  • Strooi een laag Parmezaanse kaas over de pijpjes en schenk de rest van de tomatensaus erover zodat alle pijpjes goed bedekt zijn.
  • Verdeel de mozzarella over de saus en zet de schaal 25 minuten in de oven.

Dit recept heb ik geschreven in samenwerking met Bertolli.

Nog meer succesrecepten van andere moeders?

Dit recept is een succes bij mijn gezin. Benieuwd naar nog meer succesrecepten van andere moeders? Kijk dan eens in het boek Relax Mama in de keuken (pocketeditie). Dat is een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het boek kost €12,50.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Ode aan de rode saus - Club van relaxte moeders 19 november 2022 at 08:23

    […] Nog een klassieker uit de Italiaanse keuken is deze canneloni gevuld met ricotta en verse spinazie, die ligt in de rode saus. Een superlekker vegetarisch gerecht. Je vindt het recept hier. […]

  • Laat je reactie achter