Kook

Relax mama in de Knorr-keuken

‘Vind je het leuk om samen met onze kok Anton een aantal Natuurlijk Lekker Wereldgerechten te komen koken?’ Knorr nodigde mij een tijdje terug uit in hun grote proefkeuken. ‘Dat lijkt me heel leuk, maar niet alleen!’ antwoord ik. Kom je met mij mee? We gaan samen koken, samen eten en samen lachen, want ik plak er ook een Relax Mama workshop aan vast!

Toen ik als kind opgroeide aten we het grootste deel van de week aardappels, groente en een stukje vlees. Soms maakte mijn moeder een uitstapje en aten we macaroni of nasi. Later kwam daar pilav bij. Of rijst met kip kerrie. Dan experimenteerde mijn moeder met een zakje of pakje van het een of ander. Toen de studententijd aanbrak ging ik samen met mijn huisgenoten Patrick en Ida op culinaire ontdekkingstocht. Vooral chili con carne stond hoog op ons lijstje. Maar ook Kip Siam. Uit een pakje.

En toen was daar opeens Jamie Oliver. Hij leerde ons dat met verse kruiden koken niet eng is. Langzaam werden de pakjes uit de supermarkt verdreven door de kookboeken van de slissende boy next door. We zijn jaren verder. Ik laat me nog steeds inspireren door Jamie. Ik houd van verse soepen en van verse pastasausen. In mijn weekmenu kom je niet vaak een pakje of zakje tegen. Maar hé ik wil het wel relaxt en haalbaar houden, dus een diepvriespizza schuw ik niet. En ook voor een afhaalmaaltijd op zijn tijd trek ik mijn neus niet op. Nasi maak ik ook met een kant-en-klare-kruidenmix en voor de taco’s ga ik ook niet zelf de Mexicaanse kruiden bij elkaar sprokkelen. Het is eigenlijk wel een beetje meten met twee maten…

Dat realiseerde ik me toen Knorr mij vroeg met hun nieuwe Natuurlijk Lekker Wereldgerechten te koken. Ze lieten me hun nieuwe smaken zien, waaronder Kip Piri Piri, het vegetarische gerecht Indiaase Dahl en Taco’s. Ze vertelden me dat de pakjes van nu niet meer de pakjes van vroeger zijn. Dat voor veel van hun producten verse ingrediënten direct na de oogst worden gedroogd, waardoor veel voedingswaarden behouden blijven, dat de hoeveelheid zout heel erg verminderd is en dat verhalen over teveel toegevoegde conserveringsmiddelen en andere additieven al lang verleden tijd zijn. Bovendien zijn de recepten op de pakken zo gemaakt dat je er 200 gram groenten per persoon in verwerkt. En toen nodigden ze me dus uit om samen met hun chef een paar van hun gerechten zelf te gaan koken en testen. Dus… we maakten een plan. Doe je mee?

 Relax Mama Knorr Workshop – wat gaan we doen?

Graag nodig ik je uit op donderdag 22 november voor een Relax Mama Knorr workshop in Rotterdam. Samen met chef Anton gaan we vijf verschillende gerechten maken en proeven. De chef zal ons wat knijpjes van het vak leren, geeft uitleg over de producten, we gaan samen eten én we gaan het hebben over relaxt en ontspannen aan tafel gaan. Hoe overleef je het spitsuur in de keuken? Hoe zorg je ervoor dat het gezellig blijft aan tafel? Hoe zorg je ervoor dat je kinderen iets gezonds binnen krijgen? Dit alles in de toon en sfeer zoals je die gewend bent van de club!

Lijkt het je leuk om er donderdag 22 november bij de te zijn van 18.00 – 20.30 uur? Laat dat dan hieronder weten. Er is plek voor tien mensen.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

13 Reacties

 • Reageer Saar 5 november 2018 at 20:39

  Heel graag! Koken, en eten (!!!) zijn mijn hobbies!
  Nieuwe inspiratie opdoen is altijd leuk!

 • Reageer Inge de Wit 5 november 2018 at 21:10

  Lekker impulsief en gek; count me in! Ik doe graag mee 😊

 • Reageer Anique 5 november 2018 at 21:12

  Jaaa ik doe graag mee, samen met mijn vriendinnetje abichail!

 • Reageer Manon TF 5 november 2018 at 21:22

  Leuk Elsbeth! I’m in 🙋🏽‍♀️
  Ik kook nooit uit pakjes, Tijd om het roer om te gooien 😉
  Gezellig.

 • Reageer Lysanne (kidspots_nl) 5 november 2018 at 21:48

  Leuk! Ik ga graag mee! Ik houd wel van de ‘weredgerechten’ dus ben benieuwd hoe ik ze nog lekkerder kan maken!

 • Reageer Rianne de Wilde 5 november 2018 at 23:15

  Lijkt me erg leuk! Ben 2 dagen ervoor jarig dus zou leuk cadeautje zijn😄 samen met m’n (kook) vriendinnetje Maike

 • Reageer Daniëlle 6 november 2018 at 05:07

  Jaaaaah, wat leuk!
  En eindelijk iets bij mij in de buurt!
  Ik zou heel graag meesoen. Ik hen twee moeilijke eters thuis (waa ik zelf vroeger ook) en ik weet soms écht niet meer wat ik moet verzinnen om ze aan het eten te krijgen.

 • Reageer Anne van de Pol 6 november 2018 at 06:44

  Lijkt me leuk!!
  Ik ben ook ooit begonnen met de pakjes “kip madras”! Toen woonde ik als 11 jarige op een leefgroep en moesten we allemaal 1 dag in de week koken. Knorr was een grote favoriet dan, haha.

 • Reageer Nynke Tilstra 6 november 2018 at 07:30

  Ik zou graag meekoken! Ik wil het liefst zonder pakjes en zakjes koken, vriendlief maakt het niet zo veel uit. Ben benieuwd wie er “gelijk” krijgt!

 • Reageer Elianne de Kok 6 november 2018 at 07:41

  Ja graag! Om mijn eigen Facebook deel ik regelmatig recepten zoals mijn moeder het maakte. Denk aan lasagne met gorgonzola of spaghetti bolognese met rode wijn. Dus hopelijk kan deze moeder voor haar eigen dochter wat nieuwe inspiratie op doen. En zeker ook benieuwd naar de aanpassingen die Knorr heeft gedaan, ik kook zonder zout. Als je dan sommige pakjes/zakjes klaar maakt…. Word soms als snel duidelijk welke overvloed aan zout erin zit.

 • Reageer Bernardine 8 november 2018 at 20:17

  Ja leuk!! Ben wel benieuwd naar de Knorr pakken van nu. Klinkt goed; vers van het land en vermindering van de meuk.

 • Reageer Sylvia Pijls 10 november 2018 at 19:43

  Oh dit zou echt een antwoord op mijn gebeden zijn! Zoals iedereen hier heb ik het standaard te druk met kinderen, werk en sociaal leven en moet het eten vooral gezond en snel zijn maar mis ik altijd inspiratie. De vegetarische lasagna van knorr is hier een hit (want in 15 min in de oven en vol met groentes: leuk voor mij en onze jongens vinden deze heerlijk: leuk voor hen 🙂 ) ik ben heel erg benieuwd wat Knorr verder nog voor lekkers, gezonds en snels aanbied!

 • Reageer Marjolein 11 november 2018 at 02:47

  Lijkt me super leuk om te doen!
  Ben heel benieuwd…
  Ik kocht het een x aantal jaar geleden met regelmaat omdat het gemakkelijk is maar nu bijna niet meer terwijl Knorr er volgens mij alles aan doet om het gezonder te maken.
  Ik wil de challenge dus graag aan gaan !!!

 • Laat je reactie achter