Dit recept stuurde Marloes (moeder van Bart en Mark) jaren geleden in als succesrecept voor het boek Relax Mama in de Keuken. Het is nog steeds één van de favorieten bij hun thuis. En inmiddels ook bij andere gezinnen.
Dit heb je nodig voor vier personen:
- 1 stronkje broccoli, in roosjes
- 500 g kabeljauw (vers of diepvries)
- 1 groene paprika, zaadlijsten verwijderd en in reepjes
- 1 kleine courgette, in de lengte gehalveerd en in plakjes
- 2 vleestomaten of 3-4 romatomaten, in plakken
- 200 g crème fraîche
- 2 el olijfolie
- 1 tl kerriepoeder
- 2 el (grove) mosterd
- 2 el paneermeel of broodkruim
- OOK NODIG: ingevette ovenschaal
En zo maak je het (20 min bereidingstijd en 30 min oventijd):
Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een pan water met wat zout aan de kook, kook de broccoliroosjes 1-2 minuten en haal ze uit het water met een schuimspaan.
Leg de kabeljauw in een ovenschaal, diepvriesvis hoef je niet eerst te ontdooien. Bestrooi met peper en zout. Bedek de kabeljauw met de broccoli, paprika en courgette. Dek af met de plakjes tomaat. Bestrooi met wat zout en peper. Klop in een kommetje de crème fraîche los met olijfolie, kerriepoeder en mosterd en verdeel dit over de tomaten. Bestrooi met wat paneermeel of broodkruim en zet de schaal ca. 30 minuten in de oven. Als je bevroren diepvriesvis hebt gebruikt, moet deze waarschijnlijk iets langer garen. Haal de schaal uit de oven, verdeel over vier borden en serveer met rijst of met (zelfgemaakte) aardappelpuree. Lekker met een groene salade van rucola, komkommer en vinaigrette met mosterd.
Nog meer succesrecepten van andere moeders?
Dit recept staat ook in het boek Relax Mama in de keuken (pocketeditie). Dat is een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het boek kost €9,99.
1 Reactie
[…] Ik was deze visschotel helemaal vergeten! Maar gelukkig herinneren jullie mij er aan via mijn oproep. In het kookboek Relax Mama in de keuken staat deze ovenschotel van kabeljauw met groene groenten. Marloes (moeder van Bart en Mark) stuurde dit recept destijds in voor het boek. En zij eten hem nog steeds heel graag. Ik heb het recept nu ook voor jullie online gezet. Je vindt het hier. […]