Kook

Relax mama weekmenu: jullie favo pasta’s!

Wij hebben thuis een paar favoriete pastagerechten, die je dan ook regelmatig in deze weekmenu’s ziet terugkomen. Deze week stond ik op het punt om -zoals ik had gemeld in het vorige weekmenu- de mac & cheese met broccoli te maken, maar toen bedacht ik dat ik zin had om weer eens iets nieuws te maken. Dus gooide ik de vraag ‘wat is bij jou thuis de favoriete pasta’ op mijn Insta story en daar kwamen een heleboel suggesties uit. Ik deel er hieronder zeven, waarvan ik de eerste afgelopen week maakte.

Maandag: penne met romige gegrilde groentesaus

‘Zoek op de TikTok van Roberta Pagnier de penne met geroosterde groenten’ schreef Valerie. ‘Niet normaal lekker!’ Dat werd hem voor mij. Hij is heel makkelijk en inderdaad lekker! Je roostert verschillende groentes waaronder aubergine in de oven, en als ze geroosterd zijn, dan pureer je ze samen met crème fraîche tot een romige saus. Het was dé manier om mijn puber aan de aubergine te krijgen! Wij aten er vegetarische balletjes ‘on the side’ bij. Je vindt Roberta’s TikTok hier.

Dinsdag: Tacopasta

Anouk verwees me naar de tacopasta met gehakt van Susan Aretz. Ik denk dat ik daar een zeker persoon hier in huis wel blij mee kan maken! Je vindt Susan’s recept hier.

Woensdag: pasta met Boursin

Wat blijkt, jullie eten graag pasta met Boursin. Dat kan bijvoorbeeld pasta met spinazie, kip en Boursin, zijn, of met spekjes, of deze TikTok pasta met Boursin en tomaatjes uit de oven die ik er ook wel heel lekker en makkelijk uit vind zien! (kijk vooral even naar deze Intagram reel die Fatima er van maakte)

Donderdag: Pasta met rivierkreeftjes, mascarpone en gorgonzola

Diane’s favoriete pasta lijkt me ook wel wat: met rivierkreeftjes, mascarpone en gorgonzola en bieslook. Ik vond het recept hier. Het plaatje moet je er even zelf bij bedenken 🙂

Vrijdag: Kiespasta

Bij Natanja thuis is kiespasta populair. Dat lijkt me een goed idee voor borrel-vrijdag. Ik moet toegeven, ik had eerst geen idee wat het was, en het feit dat ik in de wachtkamer van de orthodontist zat toen ik deze optie las, maakte het niet aantrekkelijker. Maar Natanja legt het graag even uit:

Zaterdag: Pasta carbonara

Ook al is spaghetti carbonara geen ‘nieuwe’ voor mij, hij moet wel in dit rijtje komen want hij werd zo vaak genoemd. Een klassieker, op originele manier gemaakt met eieren, spek, en parmezaanse kaas. Zie hier bijvoorbeeld een recept daarvoor. 

Zondag: Pasta e ceci

Milou stuurde – zonder uitleg – ‘pasta e ceci’ in. Ik had geen benul wat het was dus zocht het op Google op. En daar vond ik allemaal hele enthousiaste verhalen over deze behoorlijk simpele pasta. ‘Pasta e Ceci, het klinkt vlak, maar het is juist heel smakelijk,’ lees ik bijvoorbeeld hier op de site van Wat schaft de podcast. ‘Een lekker vegetarisch gerecht met een gebonden saus van kikkererwten, tomaten en palmkool of spinazie. Een heerlijke toevoeging voor het vegetarisch repertoire en snel door de week te maken.’ Ik ben er wel nieuwsgierig naar geworden!

De pasta’s die ik niet heb opgenomen, omdat ze al vaker in deze menu’s staan, maar die wel werden vermeld als favorieten dat zijn (natuurlijk): de pasta met de ballen van Jaap, gewoon een lekker ouderwetse Bolognese, deze zitti al forno met balletjes uit de serie The Soprano’s, en tot slot de ‘zwembadpasta‘ uit Relax Mama in de Keuken. Ik hoop dat er wat voor jullie tussen zat!

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter