Kook

Relax Mama mooi weer weekmenu!

Het wordt niet alleen een superlekker warm weekend, ook de week erna blijft het warm. Tijd dus voor een mooi-weer-weekmenu. En dan te bedenken dat wij vrijdag op wintersport gaan… Daarom voor ons deze week ook nog even wat verse groenten en vitaminen tanken deze week, want op de piste staat er ongetwijfeld veel pizza en patat op het programma.

Maandag: Barbecue met sateetjes en gepofte zoete aardappel

Tweede Paasdag én mooi weer. Lijkt mij een prima combinatie voor een barbecue. Wij gooien er wat kipsateetjes op en eten die met stokbrood en satésaus. Maar mijn favoriet op de barbecue is niet zozeer het vlees, maar de gepofte zoete aardappel met sour cream, Jalapēno pepers en koriander. Maar echt, zoooo lekker!

Zo maak je ze: verpak de zoete aardappels per stuk in aluminiumfolie en leg ze tussen de kolen (of op het rooster). Hoe lang ze nodig hebben om gaar te worden, hangt af van hoe groot de aardappels zijn en hoe heet je barbecue is. Dat kan 40 minuten of een uur zijn. Controleer of ze gaar zijn door er met een vork of satéstokje in te prikken. Als dat makkelijk gaat, dan is de zoete aardappel gaar en kun je hem vullen. Ik ‘beleg’ hem met sour cream, Jalapēno pepers en koriander, maar als je even googelt dan vind je allerlei lekker combinaties.

Dinsdag: Risotto met champignons (en courgette)

Dinsdag is het weer Keet-leert-koken-dag. Ze wil deze week risotto proberen. Ik maak hem altijd uit de losse pols, maar vond voor Keet dit recept op de site van Oh my Foodness dat wel aardig overeenkomt met mijn losse pols. Mischien dat we er nog wat courgette ook door doen, is ook altijd lekker!

Woensdag: Fusion pastasalade met krabsticks

Als het mooie weer aanbreekt, dan begin ik weer trek te krijgen in dit gerecht. De fusion pastasalade met krabsticks. Een ouwe bekende van ons en een absolute aanrader! Je vindt ons recept hier.

Donderdag: Salade Niçoise (met kindervariant)

Ik wilde ook nog iets met aardappels op het weekmenu, maar heb met dit weer echt geen zin in een traditioneel AGV’tje. Ik vind dit wel een mooi alternatief, een salade met wat aardappels er in. Voor ons alles als salade op één bord. Voor Teun maken we de kindervariant. Ons recept van de salade Niçoise vind je hier.

Vrijdag: Gezonde kapsalon (pulled pork met zoete aardappel/pastinaakfriet)

Dit gerecht ontstond vorige week per ongeluk. Omdat de gegrilde kip die ik eigenlijk wilde kopen al uitverkocht was. Omdat er wel pulled pork in het schap lag. Omdat een soortgelijk gerecht op de lunchkaart van het cafe naast ons staat. We maakten hem zo:

Stap 1: Maak zoete aardappel- en pastinaakfrietjes. Leg de in repen gesneden zoete aardappel en pastinaak op een bakplaat, besprenkel met olie en wat zout en doe in een voorverwarmde oven op 200 graden, tot ze lichtbruin kleuren (ongeveer 20 minuten).

Stap 2: maak ondertussen cole slaw. Ik maak het door een winterpeen te raspen en witte kool te snijden (of gesneden te kopen, maar ook dat was uitverkocht). Doe een dressing door de gesneden wortel en kool van: yoghurt, mayonaise (flink wat), peper en zout en een beetje citroensap.

Stap 3: pulled pork en kaas bij de friet. Haal de frieten uit de oven. Doe in een ruime ovenschaal en verdeel er pulled pork over (ik kocht die kant en klaar bij de Plus). Bij Aldi hebben ze trouwens ook lekkere pulled pork, die moet wel eerste even in de oven. Doe na de pulled pork ook wat plakjes kaas erover. En zet terug in de oven tot de kaas gesmolten is en de pulled pork warm.

Stap 4: maak de schaal af. Haal de schaal met friet en pulled pork uit de oven en verdeel de cole slaw erover. En tadaaaaaa, je hebt een kapsalon!

Fijne paasdagen en week allemaal!!!

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter