Kook

Mac & cheese met broccoli

Ik scoorde afgelopen week heel goed bij mijn tiener met deze Mac & Cheese, dus ik deel mijn recept graag met jullie! Dit recept is vegetarisch, maar ik had nog een klein pakje spekreepjes in de koelkast liggen die ik er ook nog door deed dit keer.

Dit heb je nodig voor vier personen

 • 1 stronk broccoli in roosjes en de gechilde stam in kleine stukjes gesneden
 • 1 ui, gesnipperd
 • 1 teentje knoflook, fijngehakt
 • Zout en peper
 • 400 gr pipe rigate (of macaroni)
 • 4 el boter
 • 4 el bloem
 • 500 ml volle melk
 • 150 gr cheddar, geraspt
 • 150 gr Parmezaanse kaas, geraspt
 • 1 el mosterd
 • optioneel: spekreepjes

En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking en kook de broccoliroosjes de laatste drie minuten mee. Giet daarna het kookvocht af en vang een kopje kookvocht op.

Fruit in een koekenpan de gesnipperde ui, knoflook en stukjes van de broccolistam (en eventueel de spekreepjes).

Smelt voor de bechamelsaus de boter in een (saus)pan. Voeg de bloem toe en bak dit mee (zo’n drie minuten). Doe een beetje scheutje kookvocht door de melk en meng scheutje voor scheutje bij de bloem. Zodra het vocht is opgenomen giet je er weer een scheutje melk bij, tot je een gladde saus hebt. Voeg daarna de geraspte kazen toe en de mosterd.

Schep de pasta, broccoli, het uienmengsel en de saus goed gemengd in een ovenschaal en zet deze in het midden van de oven. Bak zo’n twintig minuten tot het er mooi uitziet!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

 • Reageer Relax Mama -oei wat lekker- menu - Club van relaxte moeders 6 april 2023 at 14:37

  […] Ik mixte een paar recepten die ik vond op internet en maakte er mijn eigen Mac & Cheese van. En dat werd heel goed gewaardeerd hier in huis. Je vindt mijn recept hier. […]

 • Laat je reactie achter