Kook

Relax Mama weekmenu: AVG around the world!

Aardappel, vlees, groente typisch Nederlands? Welnee, ik maak een rondje over de wereld voor AVG’tjes uit het buitenland!

Maandag: Spaanse aardappels met spiegelei

Ik ben deze week een paar dagen in Spanje, verstopt in een huisje om hard aan ons boek te schrijven (in de regen…). Dus beginnen we met een Spaans aardappelgerecht uit mijn kookboek Relax Mama in de keuken. Je vindt het recept ook hier. (De V van vlees is hier vervangen voor de S van spiegelei) Maar mis je je stukje vlees, dan kun je bijvoorbeeld spekjes toevoegen).

Dinsdag: salade Niçoise

Van Spanje door naar Frankrijk. Deze salade waar krieltjes inzitten is bij ons in huis al jaren favoriet. In het recept ook een kindervariant, zoals we hem altijd voor Teun maakten. De V staat hier voor vis 🙂

Woensdag: Shepherd’s pie

Na Spanje en Frankrijk gaan we door naar Engeland waar de Shepherd’s pie werd bedacht. Dit vegetarische recept komt uit mijn kookboek Relax Mama in de keuken. Een recept voor een Speherd’s pie met gehakt vind je hier.

Donderdag: Roti kip

Op wrap-donderdag iets dat op een wrap lijkt, of wat je ook met een wrap zou kunnen eten. Maar het lekkerst zijn natuurlijk de echte Surinaamse roti-pannenkoeken. Dit is al jaren mijn favoriete luie (en niet moeilijke) roti recept. Je vindt het hier!

Vrijdag: Smashed potatoes

Op vrijdag deze smashed potatoes, oftewel geplette aardappels. De oorspring hiervan is niet helemaal duidelijk, maar ze lijken uit de zuidelijke staten van Amerika te komen. Hoe je ze maakt vind je hier. Op die site doen er een recept voor een broccoli-salade bij en dat lijkt me eigenlijk ook wel lekker!

Zaterdag: Traybake van bloemkool met wortel en worstjes

Ik bedacht me dat we nog chipolata-worstjes in de vriezer hebben. Dus daar zocht ik een recept bij. Wat dacht van deze traybake van Brenda kookt? Welke land zullen we hier bij verzinnen?

Zondag: Moussaka

En dan eindigen we met Griekenland. Met een recept waar je iets langer de tijd voor nodig hebt. Ik zeg: als je toch bezig bent, maak dan een dubbele portie, zodat je één portie kunt invrienzen. Ik heb hier op de site een vegetarisch moussaka-recept van Jamie Oliver. En als je de traditionele wil, kijk dan bijvoorbeeld hier.

Foto: David Loftus
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost slechts €12,50 kosten.

Voor het échte relaxte gevoel in de keuken doe je natuurlijk zo’n tof schort van de club aan. Check de Shop van Relaxte Moeders voor deze leuke combi van schort en boek!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter