Kook

Zo weet je in vijf tellen wat je moet eten

“Mam, wat eten we??? Meestal weet je wel iets wokkerigs of stamppotterigs op tafel te toveren, maar soms heb je én geen inspiratie én geen zin om boven de pannen te hangen.” Dit lees ik in het magazine Mamaleest: een nieuw tijschrift voor drukke moeders. Dat sinds 1 juni in de schappen ligt.

Dat eet- of kookprobleem herken ik wel. Daarom ben ik jaren geleden begonnen met de Relax Mama-weekmenu’s. Iedere vrijdagavond post ik een weekmenu hier op de site. Om het mezelf makkelijker te maken, om een stok achter de deur te hebben, én om anderen te inspireren. Ondertussen staan er al ruim 200 weekmenu’s online.

Maar… terug naar de dames van Mamaleest. Een hartstikke mooi nieuw blad dat wordt gemaakt door Daniëlle, Katja en Esther. Drie moeders die besloten dat het tijd was voor een nieuw magazine boordevol eropuitjes, knutselideeën en leesartikelen waar zowel moeders als kinderen blij van worden.

Tussen al die verschillende artikelen kwam ik dit ‘happertje’ tegen, dat Daniëlle, Katja en Esther ontwikkelde voor die dagen waarop jullie er niet uitkomen wat er gegeten moet worden. “Om de vrede in huis te bewaren, hebben wij een mooie oplossing voor je,” schrijven ze. “De ouderwetse ‘foldie’ hakt de knoop voor eens en altijd (nou ja, voor die avond in ieder geval) door.”

Speciale Club van Relaxte Moeders-editie!

Je vindt deze ‘foldie’ (maar ik noem het een happertje) in de eerste editie van Mamaleest, maar speciaal voor onze club maakte Daniëlle een Relax Mama-variant. En die kun je hier downloaden om zelf te printen! Alle gerechten die erop staan op de site én in het weekmenu van deze week.

Vergeten hoe je hem moet gebruiken?

Vouw de happer zoals aangegeven op de instructie. Kies een getal en laat de happer hetzelfde aantal bewegingen maken. Kies dan een van de getallen die verschijnt. Daaronder staat je diner van die avond! Kies in vrede en eet smakelijk!

Meer over Mamaleest

Mamaleest verschijnt drie keer per jaar. De eerste editie ligt nu in winkels zoals Bruna, AKO, The Read Shop, Bijenkorf en Primera en de volgende verschijnt 1 oktober 2020. Alvast een indruk krijgen van de stijl en inhoud van het blad? Kijk dan even op mamaleest.nl.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer MÁÁÁÁM, WAT ETEN WE VANDAAG? | Mama Leest 31 december 2020 at 15:46

    […] Check de blog hier […]

  • Laat je reactie achter