Kook

Relax Mama-weekmenu 38

In onze regio is het deze week herfstvakantie. Een week waarin de kinderen vrij hebben en Henno en ik allebei iets minder werken. Meer tijd om te koken (en voor sommigen hier … om Pokémon Go te spelen). Deze week drie gerechten die iets langer dan twintig minuten duren (maar niet perse heel ingewikkeld zijn). Ik koos deze week voor ‘herfstige’ gerechten. En voor wie het weekmenu van vorige week gemist had… die curry van de donderdag en de wraps van vrijdag waren echt briljant!

Maandag: hutspot met hachee

We beginnen de week met stamppot peen en uien, oftewel hutspot. Heel klassiek met hachee erbij. Ik denk eigenlijk dat ik nog nooit een klassieke hachee heb gemaakt. Ik duik daarom eens in mijn kookboeken om een goed recept te vinden. Online vond ik in ieder geval al deze.

Dinsdag: bietenrisotto (met of zonder feta, walnoten en muntolie)

Hier had ik al een tijdje zin in. Maar omdat het thema van het weekmenu van vorige week ‘alles in 20 minuten of minder’ was, kon het toen niet. In het herfstweekmenu van deze week past hij precies. Ik gebruik dit recept van Fransesca kookt. Die maakte ik al eerder en is superlekker. Teun en Keet willen denk ik een wat kalere variant, mét bieten, maar zonder de feta en en de walnoten. Henno en ik doen gewoon de ‘full monty’!

schermafbeelding-2016-10-15-om-09-01-54
Woensdag: plaattaart met champignons

Vorige week deelde Elja op FB onder mijn weekmenu haar eigen weekmenu waar onder ander een plaattaart op stond. Dit was haar recept: “plaattaart van bladerdeeg (rol uit koelvak) met dun laagje roomkaas met kruiden en dan dunne schijfjes zoete aardappel en courgette om en om erop. Beetje uisnippers erbij, geraspte kaas erover en wat zout en peper. 20 min op 200 graden en klaar!”

Ik maak een variant hierop met champignons (want: ook lekker herfstig). Dit recept van Chicks love food lijkt me ook fijn.

Donderdag: rijsttafel van Henno

Donderdag is een bijzondere dag voor mij. Want dan komt voor het eerste het ‘Club van Relaxte Moeders-blogteam’ bij elkaar: Sanne, Inge, Danielle, Sanne(zwanger) en ik gaan een middag en avond bij elkaar zitten. Om kennis te maken met elkaar en om mooie dingen voor de club te bedenken. Overdag gaan we ‘de hei’ op in de Snorfabriek (kijk hier eens hoe leuk) en ’s avonds eten we samen bij ons thuis, waar Henno ons een rijsttafel voorschotelt. Met onder andere:

Vrijdag: familieweekend!

Vrijdagochtend vertrekken we richting Duitsland. We gaan een weekend weg met opa Wim en oma Ineke en Henno’s zus en broer en onze neefjes en nichtjes. Wat we daar met eten gaan doen? Dat moet ik nog even checken bij mijn schoonmoeder.

Fijne week allemaal!

  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formuliertje op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige 37 weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Dit jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes, inclusief de kanskaarten van dit blog. Het boek is nu verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

2 Reacties

  • Reageer Fiet 17 oktober 2016 at 06:07

    Voor de wat zoetere variant hachee is het lekker om appel en/of appelstroop toe te voegen. En voor de binding gebruik ik vaak kruidkoek/peperkoek. Een erg lekkere toevoeging!

  • Laat je reactie achter