Kook

Het lekkerste van de week-menu

‘Wat was het lekkerste wat jij deze week gegeten hebt? Ik heb inspiratie nodig voor het weekmenu!’ Dat vroeg ik deze week op mijn eigen instagram account. En dat hielp. Kijk maar hieronder.

Maandag: pasta carbonara

Het eerste antwoord dat ik kreeg kwam van Susan: ‘Carbonara!’ schreef ze. Met uitroepteken. Altijd lekker een goeie carbonara. Ik vond het recept voor de klassieke carbonara op Susan’s eigen site.

Dinsdag: prei ovenschotel

Patty was de tweede die haar lekkerste gerecht van de week doorgaf. Dat was deze preischotel. In het recept staat bouillon, zij schrijft erbij dat ze alleen het blokje erbij doet, zonder water.

Woensdag: crispy zalm wrap

Eveliene’s gerecht van de week waren de zalm taco’s van Jamie Oliver, favoriet ook van haar zoon. Ik was helemaal vergeten dat dit recept ook hier op de site staat!

Donderdag: Romige orzo met aubergine

Dit is een gerechtje dat ik zelf vorige week voor het eerst maakte. Geïnspireerd door dit deze Instagram reel van het account @mediterranean.diet.plan.

Vrijdag: Aardappeltortilla

Nog een recept van de site van Susan Aretz, een favoriet van Joyce: de Spaanse aardappeltortilla met chorizo en manchego. Joyce eet er een salade bij: ‘Voor de kinderen vaak alleen tomaatjes en komkommer. Zelf iets meer aangekleed,’ schrijft ze er bij.

Zaterdag: Taco bowl

De kinderen van Floor maakten deze week een taco bowl voor haar. Dat idee werd ook hier in huis met gejuich ontvangen. Dus die gaan we zéker een keer eten. Je vindt het recept hier.

Zondag: Zelfgemaakte kippensoep

Iet werd deze week blij van haar zelfgemaakte kippensoep. Zij gebruikt dit recept als basis, maar geeft er verder haar eigen twist aan. ‘Ik braad eerst de kippenpoten (best alleen de poten te gebruiken, want anders zoek je je een ongans naar de botjes…) en in de tussentijd smoor ik de ui en voeg na zo’n vijf minuten laurier en foelie (ets minder foelie dan in het recept) toe om de smaken los te maken. Dan voeg ik de kippenpoten en het vet bij het uimengsel. Vervolgens 1,5L water. Dit aan de kook brengen en dan op laag vuur zo’n twee uur laten staan, dan trekt de kippensmaak echt veel beter in het water. Ik voeg wel ook bouillonblokjes toe, denk vier of vijf naar smaak.
De kip zo lang mogelijk erin laten zitten. Op een gegeven moment groente erbij en weer zacht laten staan. De kip valt dan uit elkaar in de soep en is super mals. Smelt bijna in je mond.’ Ik zet deze soep maar op de zondag, want Iet voegde ook nog dit toe: ‘Het duurt wel een halve dag die soep bij mij, maar de pubers zijn er dol op.’

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

Aanbieding schort en boek

Het Relax mama kookboek kun je in alle winkels kopen voor €12,50. Maar in de Shop van relaxte moeders heb je er voor slechts €2,45 extra hét keukenschort bij! Check hier deze speciale moederdagaanbieding, die ik gewoon lekker door laat lopen ;).

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter