Kook

Relax Mama puberproof vegamenu

Om me heen zie ik behoorlijk wat pubermeisjes en -jongens die (tijdelijk) stoppen met vlees en vis eten. Ik vrees dat mijn kinderen (nog) niet tot dat soort behoren, maar wellicht hebben ze met dit weekmenu niet eens door dat het 100% vegetarisch is.

Maandag: aardappels spinazie en kaassouflé (vega)

We beginnen de week met de klassieke kaassouflé van mijn moeder. Dat recept vind je in dit weekmenu. Maar Henno liet zich eerder inspireren door 24Kitchen en die kwam er zo uit te zien als op deze foto. Dat recept vind je hier. We eten er spinazie al a crème bij met gekookte aardappels (lekker simpel).

Dinsdag: risotto gegrilde paprika

Risotto met gegrilde paprika op zondag, een recept van de fijne vegetarische site Foxilicious, dat ik getipt kreeg van Briit voor een eerder puberproof menu. Je vindt het recept hier. Tip van Britt erbij: ‘Bij weinig tijd sla je de oven over en pureer je de inhoud van twee potjes gegrilde paprika. Handig trouwens ook bij nieuwe beugelbekkies…lekker zacht en glijdt zo naar binnen 😃.’

Woensdag: Mac & Cheese met broccoli

Een topper hier in huis die je op onderstaande foto ziet met spekje. Maar die kun je prima weglaten of vervangen voor een vegetarische variant. Je vindt ons recept hier.

Donderdag: gado gado wraps

Wraps, burrito’s, enchilada’s, taco’s scoren allemaal goed bij de pubers. Op donderdag-wrapdag deze keer de gado gado wrap volgens dit recept dat ik zojuist bij Uit Paulines Keuken op Instagram tegen kwam.

Vrijdag: Vegetarische kapsalon

Op vrijdag een fast food friday-gerecht, namelijk een kapsalon, maar dan een vegetarische. Uit het kijk- en kookboek Stedenlust. Je vindt het recept hier.

Zaterdag: Roti

Deze roti is echt SUPER lekker. Ik maakte het volgens dit recept van de site Leukerecepten.nl. Je kunt hem ook met wraps in plaats van roti pannenkoeken maken (is goedkoper). Vinden mijn kinderen lekkerder, maar ik heb voorkeur voor de echte!

Zondag: Bloemkooltaart en tomatensalade

Zondag de bloemkooltaart van Ottolenghi. We vonden het recept hier online we maakten hem eerder samen met deze tomatensalade met rode pesto en halloumi bij van Ohmyfoodness.nl. Allebei aanraders!

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen (voor maar €8,99!). In een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost slechts €9,99 kosten.

Voor het échte relaxte gevoel in de keuken doe je natuurlijk zo’n tof schort van de club aan. Check de Shop van Relaxte Moeders!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter