Kook

Relax Mama weekmenu puber proof

Omdat er donderdagavond een webinar is met het onderwerp groeps- en sociale druk bij pubers, kwam ik op het idee om weer een keer een puber proof weekmenu te maken. Dus ik vroeg op insta wat jullie pubers graag eten en … dankzij al jullie antwoorden volgt er hier een weekmenu waar we onze tieners mee in de watten kunnen leggen. Want het leven is soms al zwaar genoeg als je aan het opgroeien en ontwikkelen bent. Dan verdien je wel een fijne hap thuis 😉

Ben je benieuwd naar ons webinar van donderdag? Check dan hier even alle info. Je kunt nog meedoen!

Maandag: lasagne

Heel erg geliefd bij pubers: Lasagne! Ik zet hem hier op de maandag, want lasagne is eigenlijk het aller aller lekkerst als je hem een dag van te voren maakt. Dus voor iedereen die zondag tijd heeft: maak hem alvast en maak je puber maandag blij. Wij maken hem altijd via dit recept.

Dinsdag: Pokébowl (met zalm óf vissticks)

Mijn pubers zijn duidelijk niet de enigen die heel blij worden van pokébowl. Ik gebruik als basis altijd dit recept, en daar voegen we van alles aan toe, zoals stukjes mango, zeewiersalade, edamame- (of soja-)boontjes, krabsticks en voor Teun vissticks. Alles in bakjes en iedereen mag zijn eigen bowl samenstellen.

Woensdag: Boerenkoolstamppot

Hoewel de meeste pubers gaan voor pasta, pasta en pasta zijn er ook die blij worden van een traditioneel AVG’tje. Zoals de puber van Marieke. Die zou het liefst elke dag boerenkool met worst eten. Maar bloemkool met gehaktballen kwam ook een paar keer voorbij en Marleen’s puber eet graag een ‘boomstammetje’ (dat woord had ik al lang niet gehoord!).

Donderdag: gado gado wraps

Wraps, burrito’s, enchilada’s, taco’s: het scoort allemaal goed bij de puber. Ik ga donderdag voor de gado gado wrap die de pubers van Esther graag eten. Ik kende hem nog niet, maar vond hier een makkelijk recept!

Vrijdag: Pizza!

Ik weet niet wat populairder is bij pubers: pizza of hamburgers. Maar allebei scoren ze flink hoog. Op vrijdag dan maar pizza: het is niet voor niets ‘vrijdagavond pizza-avond’.

Zaterdag: hamburgers bouwen

Hamburgers zijn populair, én zelf dingen bouwen ook. Dus zaterdag wordt de bouw-je-eigen-burger-dag!

Zondag: risotto gegrilde paprika

Risotto met gegrilde paprika op zondag dankzij Madelief, de dochter van Britt. Heerlijk zondagmaaltje! Je vindt het recept hier. Tip van Britt erbij: ‘Bij weinig tijd sla je de oven over en pureer je de inhoud van twee potjes gegrilde paprika. Handig trouwens ook bij nieuwe beugelbekkies…lekker zacht en glijdt zo naar binnen 😃.’

  • Benieuwd naar andere budgetmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).
Maak jij je ook wel eens zorgen om de groeps- en sociale druk bij jouw puber? Doe mee met ons webinar!

De puberteit is een roerige tijd. Jezelf leren kennen, je staande houden en je plek vinden tussen leeftijdsgenoten én omgaan met alle verwachtingen van ouders, anderen en sociale media. Het lijkt alsof de jongeren van nu meer druk voelen dan wij dat vroeger deden, en dat valt niet altijd mee. Wat maakt dat tieners zo gevoelig zijn voor groepsdruk en hoe leer je je kind hiermee omgaan? Kun je ze helpen, ook als ze met hun ogen rollen als je alleen maar adem haalt? En hoe zorg jij er als ouder voor dat je de sociale druk voor je kind niet te hoog maakt? Kijk hier voor meer informatie over dit webinar.

Voor ouders van kinderen van 10 tot 18 jaar oud

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Relax Mama -oei wat lekker- menu - Club van relaxte moeders 6 april 2023 at 14:40

    […] recept stond drie weken geleden als tip van Madelief op het puber proof weekmenu. Ik heb hem inmiddels uitgeprobeerd op mijn tiener en ik kan bevestigen dat hij bij ons thuis […]

  • Laat je reactie achter