Kook

Relax Mama weekmenu – wat eet de kindervoedingscoach zelf?

Deze week maakte Ingrid het weekmenu voor ons. Ze is moeder van twee meiden, van 8 en 10 jaar en is kindervoedingscoach. Ik was dus heel benieuwd wat ze ons voor zou schotelen voor de eerste week dat de kinderen weer volle bak naar school moeten. Op Instagram en Facebook Stories kun je haar vinden als Plien’s Foodclub waar ze een kijkje achter de schermen geeft en tips & tricks deelt.

Ingrid: “Als kindervoedingscoach vind ik het uiteraard belangrijk dat mijn kinderen gezond en gevarieerd eten. Onze meiden noem ik geen alleseters, maar allesproevers. Geen halleluja-verhalen hoor…Gewoon zoals het er hier echt aan toe gaat! Er staat bij ons elke dag wel iets anders op tafel. Ik vind het leuk om nieuwe dingen uit te proberen, een bestaand recept, een eigen draai of een fliflaflansje. Dat laatste is een gerecht met wat er toevallig in huis is. Lang en ingewikkeld? Nope, daar houd ik zelf ook niet van.

Voor dit menu heb ik gekozen voor een paar van onze ‘klassiekers’, zoals het Indiaas prutje. Klinkt gek, maar is lekker en makkelijk! En omdat ik het belangrijk vind om af en toe geen vlees te eten, zitten er ook twee vegetarische recepten bij. Het zijn steeds recepten voor vier personen, maar je weet waarschijnlijk zelf wel of je iets meer of minder moet maken voor jouw gezin. Veel succes deze week met het, toch weer, nieuwe ritme!”

Maandag: Indiaas prutje

Voor het eerst sinds lange tijd weer een maandag gevoel. Bij ons hoefden onze kinderen de afgelopen weken namelijk nooit op maandag naar school. Ik ga zelf thuis aan het werk en zet ’s avonds dit gerecht op tafel. Meestal heb ik genoeg inspiratie voor een avondmaaltijd, maar als ik het echt niet weet, vraag ik het wel eens aan manlief of de kinderen. Het antwoord is bijna altijd: Indiaas prutje!

Ik maak het met rundergehakt, maar met vegetarisch gehakt kan natuurlijk ook. Het potje currypasta en de mangochutney kun je heel lang bewaren in de koelkast. Het recept vind je hier op mijn website.

Dinsdag: Shoarmawraps met spitskool

Met sporters die eerder of later eten, is dit een handig gerechtje voor onze dinsdag. Makkelijk op te warmen. Bij shoarma denk je niet meteen aan een gezonde maaltijd. Hier zit behoorlijk wat groente in en een lekker, simpel zelfgemaakt sausje. Klik hier voor het recept.

Woensdag: Courgettipasta met sardientjes

Denk nu niet meteen: oh nee sardientjes. Probeer ze eens een keertje. De combinatie met courgette, tomaat en pijnboompitjes is echt heel lekker! Courgetti kun je ook zo kopen trouwens. Of je snijdt zelf kleine reepjes, dat kan ook. Na een middagje buitenspelen, worden de kinderen hier vast wel blij van. En jij dus ook! Het recept vind je hier.

Donderdag: Vet makkelijke ovenschotel uit voorraad

Een ideaal gerecht als je geen verse ingrediënten meer in huis hebt. Je haalt wat uit de vriezer en voorraadkast en tovert heel snel deze vegetarische ovenschotel op tafel. Alleen een uitje snijden, verder geen snijwerk. Ideaal na een drukke (thuis)werkdag!

Vrijdag: Gevulde meloen met kip

Dit vind ik wel een feestelijke afsluiting van de eerste volle week. Hopelijk is het weer wat mooier weer vrijdag, dan eten we het buiten op. Lekker met stokbrood met kruidenboter. Het is wel handig om een meloenbolletjeslepel te hebben trouwens, heb je die niet dan snijd je de meloen gewoon in kleine blokjes. Het kan ook met gerookte kip, dan hoef je niks te bakken. Mijn versie van dit recept dat vind je hier. Wijntje erbij en het weekend kan beginnen!

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen.
  • Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter