Kook

Relax Mama laatste loodjes menu

Voor de eerste groep van Nederland is het volgende week de laatste schoolweek. Maar ongeacht waar je woont, volgens mij voelen we allemaal die laadjes loodjes al. Daarom een weekmenu met niet te moeilijke gerechten die er hopelijk goed ingaan bij je kinderen en waarvan je het idee hebt dat ze ook nog iets goed naar binnen krijgen. En als je nog tips kunt gebruiken om die laatste week/weken relaxt door te komen, hier vind je een handige checklist!
Overigens eet ik hier maar een deel van, want ik vertrek woensdag al met Keet naar Amerika voor twee weken! Als je het leuk vindt om ons te volgen: op mijn persoonlijke instagram-account doe ik verslag van onze avonturen!

Maandag: rostischotel met champignons en broccoli

Maandag is voor ons: musicaldag! Teun heeft vandaag zijn groep 8 musical, dus we moeten al weer op tijd op school zijn. Een makkelijke maaltijd om de week mee te beginnen is deze röstischotel met spekjes en ui, waarbij ik de spekjes vervang voor champignons. Eet er groente bij zoals broccoli of boontjes voor de extra vitaminen.

Dinsdag: Pasta puttanesca

Dit is een van mijn favoriete snelle pasta’s die ik de laatste tijd weer helemaal heb herontdekt: Pasta alla Puttanesca, oftewel hoerenpasta. Voor Teun maak ik trouwens de ‘light variant’ en laat ik de heftigste dingen er uit (zoals de kappertjes….). Ik haal het recept uit het kookboek Basic Italian (fijn boek), maar deze vond ik online en lijkt er ook wel op.

Woensdag: Wraps gerookte kip en avocado

Wraps zijn altijd goed! Makkelijk en lekker. Ik stel voor deze week deze wraps met avocado en gerookte kip voor, die zijn heel lekker fris, ook voor hele warme dagen!

Donderdag: Spinazietaart

Deze hebben we al veel te lang niet gegeten en is niet alleen heel makkelijk om te maken, hij is ook altijd een succes bij de kinderen. Je vindt het recept van onze spinazietaart hier.

Vrijdag: Chili Cheese Fries

Een gerecht komt uit de categorie Fastfood Friday van Oh my Foodness. Eigenlijk vind ik uit die categorie álles lekker (wat dacht je bijvoorbeeld van deze Buffalo Checken Nacho’s). Maar voor deze week selecteerde ik deze Chili Cheese Fries.

Zaterdag: BBQ met (tempeh) saté stokbrood en piementos de padron

Een weekmenu met gerechten voor in de tuin kan natuurlijk niet zonder barbecue. Wij gaan vrijdag voor de ‘good old’ saté. In het kookboek Backyard Cooking staat ook een goeie vegetarische variant: deze tempeh saté. We eten het met stokboord, een salade en piementos de padron die ik eerder een keer beschreef in dit bbq-zonder-vlees-weekmenu. Of wil je een ander bijgerecht erbij, kijk dan naar dit blog met de lekkerste barbecue bijgerechten!

Zondag: Drakensoep

Soep mag natuurlijk niet ontbreken in een laatste-loodjes-weekmenu. Ik grijp dan naar onze rucolasoep, maar die maak ik al lang niet meer helemaal zoals in het kookboek. Ik gooi en allerlei restjes in die nog in de koelkast liggen. Zoals bijvoorbeeld broccoli en courgette. Goed pureren en je hebt hee heerlijke gezonde groene drakensoep. Het (basis)recept voor de rucolasoep vind je hier. Overigens doe ik er geen aardappel in als ik er al allemaal andere (iets zwaardere) groentes in doe en maak ik hem meestal volledig vegetarisch zonder die spek.

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost slechts €9,99 kosten.

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina. Na 9 juli heb ik overigens wel even een zomerstop van de nieuwsbrief!
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer De 'bijna-vakantie' checklist - Club van relaxte moeders 1 juli 2022 at 15:07

    […] Over makkelijk maken gesproken, voor deze ‘laatste loodjes weken’ hebben we het easy laatste-loodjes-weekmenu gemaakt, doe er je voordeel […]

  • Laat je reactie achter