Relax

De ‘bijna-vakantie’ checklist

Je weet dat het bijna zomervakantie is als je kind ’s morgens nóg moeilijker vooruit te branden is dan normaal. Of je hebt juist een exemplaar dat loopt te stuiteren op het laatste restje adrenaline voor de jaarlijkse zomerstop. Kamp, schoolreisje, musical, zomerfeest, sportdag… Het lijkt wel of scholen alle activiteiten in de laatste weken van het jaar willen proppen. Om niets over het hoofd te zien én om jullie zomervakantie zo relaxt mogelijk te beginnen, hierbij een handige checklist!

  1. Check de kalender en apps

We beginnen met direct het belangrijkste punt van deze checklist: Pak de schoolkalender erbij en kom niet voor verrassingen te staan. Houd ook alle appgroepen en oudercommunicatiesystemen in de gaten voor last-minute berichten.Terwijl dit blog geschreven wordt, komen er bijvoorbeeld maar liefst drie meldingen binnen: Wie wil het klaslokaal schoonmaken? Laatste dag van de stagiair, iedereen een bloem mee. Speelgoedmiddag niet vergeten! Houd deze laatste weken je telefoon dus goed in de gaten zodat je niet voor niets op school staat, of erger nog: dat je iets vergeten bent terwijl je net lekker op een terrasje zit.

2. Cadeautje voor de juf / meester

Wacht niet tot de avond van tevoren en je alleen nog maar naar de supermarkt kunt voor een fles goedkope douchegel of een chocoladereep waar de juf er nog zevenendertig van heeft liggen. Als je nu vast een cadeautje (online) koopt, krijg je hier op de laatste dag voor school geen stressvlekken meer van. Geen idee wat je moet kopen? Bekijk deze handige lijst met ideeën eens! Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om iets gezamenlijk te kopen met alle ouders, of wat dacht je van een cadeau voor in de klas, bijvoorbeeld een voorleesboek!

3. Cadeautje niet vergeten

En dan niet vergeten om het cadeautje te vergeten he? Leg het vast klaar op een handige plek, of zet een reminder in je telefoon voor de allerlaatste schooldag.

4. Gymtas mee naar huis

Help je zoon of dochter herinneren dat ze hun gymtas mee naar huis moeten nemen. Niet alleen omdat kinderen in de zomervakantie zo’n twintig centimeter groeien en alles na de vakantie dus sowieso te klein is, maar ook omdat met name de kleding van kinderen in de bovenbouw na een lesje gymmen niet zo heel lekker meer ruikt.

5. Alle bakjes verzamelen

Wat geldt voor gymtassen geldt zeker ook voor broodtrommels, fruitbakjes en bekers. Check de kasten en vaatwasser, tel alles even na, klopt de voorraad meneemzooi nog? Weinig dingen zo smerig als een broodtrommel met afgekloven korstjes die na zes weken bijna zelf de weg naar huis kan lopen.

6. Bso aan- en afmelden

Vakantie gepland, of juist niet gepland? Houd rekening met de bso! Meld je kroost af als je met vakantie bent en meld ze vooral aan op de dagen dat je weer moet werken. We worden bijna allemaal nog weleens zwetend wakker als we terugdenken aan thuiswerken met kinderen om ons heen..

7. Keep it cool & relax

Pro-tip om het toch gezellig te houden ’s morgens tijdens de laatste schoolruns of aan het einde van een schooldag als kinderen huilend van vermoeidheid niet meer weten of ze nu wel of niet bij een vriendje willen spelen: keep ik cool & relax. ‘Nee’ is tenslotte ook een antwoord waarmee je het voor jezelf (en je kind) soms net wat makkelijker kunt maken. Over makkelijk maken gesproken, voor deze ‘laatste loodjes weken’ hebben we het easy laatste-loodjes-weekmenu gemaakt, doe er je voordeel mee!

En het allerbelangrijkste: ook deze dagen gaan voorbij en het vooruitzicht is zes weken zonder stress van school of wekkers. Als jij het een beetje luchtig en vrolijk houdt, werkt dat vaak al aanstekelijk op je kinderen. Hoe je die zes weken vakantie dan weer relaxt doorkomt? Dat vertellen we je zo snel mogelijk!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Relax Mama laatste loodjes menu - Club van relaxte moeders 1 juli 2022 at 07:26

    […] En als je nog tips kunt gebruiken om die laatste week/weken relaxt door te komen, hier vind je een handige checklist!Overigens eet ik hier maar een deel van, want ik vertrek woensdag al met Keet naar Amerika voor […]

  • Laat je reactie achter