Volgens de voorspellingen lopen de temperaturen weer op komende week. Tijd dus voor zomerse recepten waar je niet té lang voor in een warme keuken hoeft te staan. Tijdens een eerdere hittegolf vroegen we jullie al eens om echte zomerrecepten te delen, die we nu weer als inspiratie gebruiken voor het weekmenu!
Maandag: vijf keer pastasalade
Jullie deelden massaal recepten voor pastasalades. Deze van Sanne lijkt me lekker:
Of deze variant van Rikste:
Marieke eet haar pastasalade met gebakken perzik, tomaat, komkommer, pijnboompitjes en verse kruiden zoals basilicum, munt of koriander
En Mandy maakt een fussilisalade die heel populair is bij haar pubers: met cherrytomaatje, gekookt ei, gebakken bacon in stukjes, lente uit en crème fraîche.
Mijn favoriete pastasalade deelde ik al heel vaak. Dat is deze met krabsticks.
Dinsdag: 2 x salade met fruit
Ik ga deze week zeker deze salade weer eens maken: met stukjes perzik (vers of uit blik), aardbei, mozzarella, serranoham en basilicumblaadjes. Maak hem af met wat balsamicostroop (zo lekker!). Als je hem gevulder wil kan daar ook nog bij: komkommer, tomaat, rode ui of geroosterde pijnboompitten.
Een salade die ook heel populair was in mijn antwoorden was salade met watermeloen, feta en munt. Hij kan ook met couscous, dan is het wat meer een maaltijd. Dat recept vind je bijvoorbeeld hier op de site van Chicks Love Food.
Woensdag: Salade met garnaaltjes
Wij noemen deze salade ‘de salade van Mariska’. Maar zij heeft het recept ooit van deze site geplukt, waar hij staat als gevulde avocado. Of je nou een avocado wilt vullen of niet (doen wij dus niet), het is dit jaar in ieder geval één van onze favorieten!
Donderdag: gazpacho
Klaar met salade, maar wel zin in iets fris? Gooi je komkommer, tomaat, paprika, knoflook en ui gewoon in de blender en maak er een koude soep van. Je vindt een recept voor een klassieke gazpacho bijvoorbeeld hier. Stukje vlees erbij op de barbecue, stokbrood snijden en je hebt een topmaaltijd.
Vrijdag: springrolls
Ik was ook erg gecharmeerd van de suggestie van Birgit: springrolls. Oftewel: gooi je ingrediënten voor een salade gewoon in een rijstvel. Bijvoorbeeld zoals in dit recept uit het boek Food en Route.
Zaterdag: Kapsalon met oesterzwammen
Na een week koude gerechten zetten we op zaterdag wél wat warms op tafel. Maar natuurlijk niet té ingewikkeld. Wat dacht je van deze heerlijke kapsalon met oesterzwammen?
Zondag: Tijd voor een kanskaart
Ogen dicht en kies een kanskaart want op zondag is te warm om te koken (weten we nog niet, maar we doen gewoon alvast alsof). Welke wordt het?
- Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!
- Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
- Wil je nooit meer een weekmenu missen? Er is nu een zomerstop, maar vanaf september verstuur ik weer ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
1 Reactie
[…] met fruit zijn sowieso populair met warm weer. In het hittemenu van vorige week stonden nog meer lekkere. En wil je een volledig recept van een couscoussalade met mango, check dan […]