Kook

Relax Mama-weekmenu 111: budget!

Gisteren kreeg ik een fijn mailtje van Donna in mijn mailbox: “Ik ben groot fan van de weekmenu’s! Maar wat ik misschien nog leuker vind zijn de budget weekemenu’s, zoveel mogelijkheden voor een relatief klein bedrag. Komt er misschien binnenkort weer één online te staan?” In het kader van u vraagt, wij draaien heb ik de koe gelijk bij de horens gevat en tadaaaaaa, hier is weer een budget weekmenu. Ik vind hem zelf nogal goed gelukt.

Maandag: ovenschotel met prei en gehakt

We beginnen de week met deze prei-gehakt-ovenschotel die we onlangs voor het eerst aten. Het was vooral bij Keet een heel groot succes dus die staat vanaf nu waarschijnlijk vaker bij ons op tafel. Ik heb het recept hier gevonden, op de site van Keukenliefde.nl.

Dinsdag: pasta met ricotta en tomaat & gestoofde paprika

Op dinsdag een oude bekende. Die niet alleen goed betaalbaar is, maar ook nog eens heel makkelijk én heel kindvriendelijk is. Oftewel: dit lusten echt (bijna) alle kinderen! Het recept komt uit mijn kookboek en je vindt het ook hier online. Ik maak er als side dish gestoofde (of gesmoorde??) paprika’s bij (aanrader!). Ik snijd een berg paprika’s in alle kleuren in repen. Deze bak ik in een flinke laag olijfolie eerst even op hoog vuur en dan laat ik ze een tijdje sudderen op laag vuur. De laatste vijf minuten doe ik er een klein scheutje balsamiek-azijn bij.

Woensdag: Wortelsoep en Turks brood

Afgelopen weekend at ik deze soep op de verjaardag van mijn buurjongetje die al weer drie werd (voor de oudere volgers… die van de hoogzwangere buurvrouw ;). Hij was echt te lekker. En bovendien ook heel goedkoop. Helemaal omdat de wortels in de aanbieding zijn bij de Aldi. Tip van buurvrouw Yvon: doe er iets meer wortels bij, dan wordt hij wat dikker. Vandaar dat ik de hele zak van 500 gram erbij doe. Ik geef hier  Turks brood bij en zet nog wat komkommer op tafel. De soep is wel wat spicy, dus weet niet of ik Teun hier blij mee ga maken. Je vindt het recept hier.

Donderdag: Rijstschotel met pikant vlees

Op zoek naar inspiratie voor betaalbaar eten, bladerende ik in de folder van de Nettorama en ontdekte dat de schouderkarbonades in de aanbieding zijn (tot en met zondag). Ik wilde nog iets met rijst dus een paar Google-pogingen verder kwam ik op dit gerecht uit: gebakkenrijstschotel met pikant vlees. Lijkt mij lekker. En dat voor nog geen 5 euro.

Vrijdag: Spaanse tortilla met salade

We sluiten de week af met Jamie. Mijn oog viel op dit recept uit zijn scheurkalender:  Spaanse tortilla. Ik haal tenslotte toch al aardappels in huis voor maandag. Dus nog een gerecht met aardappels is wel voordelig. Ik vond zijn recept van deze tortilla op zijn Engelse site, hier. Ik maak er een eenvoudige salade bij van sla, tomaat en tonijn uit blik.

Het boodschappenlijstje!

Hieronder het boodschappenlijstje met de prijzen erbij. Ik deed mijn boodschappen bij mijn buurtsupermarkten (Aldi en Nettorama) en lette op de aanbiedingen die tot en met dit weekend lopen. Sommige dingen zijn oorspronkelijk in grotere verpakking, maar heb ik gedeeld (zoals de aardappels). Ik heb dingen als peper, zout en olijfolie niet opgenomen en sommige kruiden wel vermeld, maar niet gekocht omdat ik ze nog op voorraad had. Benieuwd naar mijn andere budgetmenu’s? Die vind je hier.

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

2 Reacties

  • Reageer Marijn 26 maart 2018 at 15:38

    Morgen de prei gehakt schotel proberen ben benieuwd. 🙂

  • Laat je reactie achter