Kook

Relax Mama – kokende kinderen – weekmenu

Toen ik vorige week onze keuken in kwam stond mijn tienjarige met zijn gewassen handen in een springvorm spaghetti aan te duwen. Hij was samen met zijn vader een spaghettitaart aan het maken die vervolgens ook een groot succes werd. Het thema voor dit weekmenu was geboren. Met welk gerecht helpen jouw kinderen graag of – nog beter – welk gerecht kookt jouw kind zelf (al) graag? De inspiratie voor dit weekmenu kwam van de kinderen van het bloggersteam van de Club!

Maandag: (platgeslagen) schnitzels, boontjes en friet

De kinderen van Natanja helpen graag met zelfgemaakte schnitzels. oftwel, ze vinden het vooral leuk om met de vleeshamer op het vlees te meppen. En daarna door de paneer en alles. Ze eten dat met sperziebonen en patat uit de airfryer. Maar daar helpen ze dan weer niet bij. Hoe je zelf schnitzels maakt? Check bijvoorbeeld deze site.

Dinsdag: Spaghettitaart

Zoals gezegd, bij ons was het spaghettitaart waar Teun enthousiast over was. Niet alleen over het maken, maar hij werd ook heel goed gegeten. Zowel door Teun als door onze buurmeisjes die ook een groot stuk namen. Henno en Teun maakten hem ongeveer volgens dit recept van Oh My Foofdness.

Woensdag: Sushi

De kinderen van Miloe maken graag sushi. Wat me eraan herinnerde dat ik daar een keer een blog over heb geschreven en dat het hoog tijd is dat wij dat ook weer eens doen. Hoe je zelf sushi maakt met je kinderen, dat beschreef ik hier.

Donderdag: Kiespasta

De jongste van Cezanne maakt graag zelf verse pesto. Bij Natanja doen ze eens in de zoveel tijd ‘kiespasta’. Dat is spaghetti met roomsaus of pesto en allemaal andere ingrediënten in bakjes op tafel, waar je dan uit mag kiezen: gezouten amandelen, rucola, paprika, courgette, komkommer, eventueel gerookte spekjes en/of salami, wortel, tomaat. Ik vind het een top-idee! Een recept voor verse pesto vind je bijvoorbeeld hier.

Vrijdag: Zelf pizza maken

Zelf pizza maken doen een heleboel kinderen graag. in ieder geval die van mij en die van Sanne en Daniëlle Wij hebben op vrijdag vaak zo’n rol pizzadeeg van bijvoorbeeld Tante Fanny in huis, waar ook al een potje saus bij zit. Hieronder hoe we ze een keer maakten, alhoewel ik eerlijk moet zeggen, dat als de kinderen ze zelf maken het beleg een stuk minder gevarieerd is ;).

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter