Kook

Relax Mama Beugelbekkie menu

Onze 13-jarige kreeg vorige week een beugel aangemeten en moest de eerste dagen behoorlijk wennen. Een vriend van hem zei: ‘dan moet je poffertjes eten!’ Dus dat aten we op dag één. Ter inspiratie vroeg ik tips op Instagram: ‘wat kun je goed eten als je net een beugel hebt?’. Graag geef ik hier de tips door, voor een ieder die er ook mee te maken krijget. Overigens kreeg iedereen die zei ‘na een paar dagen is hij gewend’ helemaal gelijk! Hij eet inmiddels weer normaal.

Maandag: Rode linzen soep

Het zal je niet verbazen, de meest gegeven tips was soep. En soep en soep. Wij aten dan ook twee dagen soep vorige week. De eerste soep die we aten was deze rode linzensoep. Teun at er zachte witte puntjes bij. Die at hij sowieso veel afgelopen week. Bijvoorkeur met smeerworst.

Dinsdag: Mac & cheese met broccoli

Pasta met zachte saus werd ook veel getipt! Nou dan weten we het wel; we gingen voor deze favoriet natuurlijk. Met macaroni, zoals het hoort. Niet zoals op de foto dus.

Woensdag: aardappelpuree schotel

De één zei aardappelpuree met spinazie, maar van andere kanten werd luidkeels geroepen: géén spinazie! De boodschap was duidelijk, spinazei krijg je blijkbaar niet tussen de slotjes vandaan als het daar eenmaal zit. Dus kiezen wij voor deze schotel met gehakt en zachte groenten.

Donderdag: Zalm bowl met avocado

Avocado is lekker zacht, zalm en rijst makkelijk te kauwen, dus deze bowl is top voor beginnende beugelbekkies. Je vindt ons recept hier. Het is een recept dat Keet ook graag maakt.

Vrijdag: chicken pie

Ook een suggestie was: ragout. En als je die ragout nou in bladerdeeg doet, dan heb je deze super lekkere chicken pie! Een favoriet vrijdagavond gerecht van ons. Je vindt hier het recept uit Jamie Oliver’s boek 5 ingrediënten, maar wij vinden hem lekkerder met iets meer ingrediënten zoals mosterd, crème fraîche en kippenbouillon. Dat zie recept vind je in onderstaand filmpje van Jamie Oliver. Lekker met een groende salade erbij!

Zaterdag: Snack zaterdag

Op zaterdag hebben we wel een snack verdiend. Daarvoor ging ik maar weer eens speuren op de site van Oh my foodness in haar categorie Fastfood Friday. Wat dacht je van dit patatje rendang?

Zondag: prei kerrie soep

Soep, gewoon omdat het kan. We nemen er één uit de soep special van dit jaar, deze prei kerrie soep (vaak zijn er ook verspakketten van in de supermarkt). Turks brood erbij en wat lekker dipjes en kaasjes en je zondag is compleet.

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

Aanbieding schort en boek

Het Relax mama kookboek kun je in alle winkels kopen voor €12,50. Maar in de Shop van relaxte moeders heb je er voor slechts €2,45 extra hét keukenschort bij! Check hier deze speciale moederdagaanbieding, die ik gewoon lekker door laat lopen ;).

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter