heel nice
Lees

Heel nice

Marloes is moeder van Willem (7 jaar) en Guusje (5 jaar) en blogt over haar rommelige en drukke leven.

De bas trilt in mijn oren terwijl een gigantische discobal zonlicht in duizenden stukjes reflecteert op de dansende mensenmassa om me heen. Alsof de tijd heeft stilgestaan maar ik ondertussen wel tien jaar ouder ben geworden. Veel lijkt er niet veranderd aan de technofestivals waar ik jaar in jaar uit kwam, maar wat had ik daar nog te zoeken? Iedereen was jong, hip, knap en dun gebleven terwijl ik moe, moeier, moeder was geworden.

‘Heb je het naar je zin’, mimet mijn vriendin naar me. Ik knik en sluit mijn ogen achter mijn zonnebril. Op de beat hups ik van mijn ene been op het andere en vraag ik me af of ik word aangezien als zo’n typische moeke of hippe techno-meid. ‘Wat een chille haarkleur heb jij!’ Ik schrik op als een jong grietje dat net tot mijn borsthoogte reikt iets te hard in mijn oor tettert. ‘Dankjewel, die is helemaal van mezelf!’ Vol ongeloof staart ze me aan, roept haar vriendinnen erbij en voor ik het weet staan drie gen z’ers vol bewondering aan mijn haar te voelen.

Misschien kan die moeder het wél

‘Waar heb je die broek gekocht, die is echt heel nice!’ Ik voel me per beat jonger worden. Na de bloemlezing over mijn haren heeft het meisje besloten vriendinnen te worden. Het ene na het andere compliment strooit ze als glitter over me heen, gevolgd door een stortvloed aan vragen. ‘En heb je dan ook kinderen? Echt waar? Hoeveel? En hoe oud zijn ze? Jongens of meisjes? Hoe waren je bevallingen?’ Bij die laatste vraag loopt mijn plaat vast. ‘Daar gaan we het nu niet over hebben vriendin.’

Schouderophalend kijkt ze me aan, alsof ik het toch heus wel even onder de discoballen over de ring of fire ging hebben. ‘Mijn zus krijgt bijna een kind, maar we gaan daarna wel naar Lowlands!’ Ik knik en zeg niks, misschien kan die moeder het wél. ‘Hoe oud ben jij eigenlijk?’ Als ik mijn leeftijd vertel, vraag ik me even af of ze aan de zuurstof moet. ‘Echt waar?! Wauw, heel nice dat je dan gewoon nog naar festivals gaat!’ Binnen vijf beats voel ik me ouder dan ooit. ‘Gaan jullie hierna ook nog door naar een ander feest?’ Ik lach, schud mijn hoofd en zwaai terwijl ik mijn vriendin onder de discoballen vandaan trek. Half tien. Het is mooi geweest voor deze hippe moeke.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter