Kook

Snelle pasta met ansjovis & olijven

‘Deze pasta is de perfecte avondmaaltijd na een lange wandeling,’ staat in het nieuwe kookboek Backyard Cooking van The Holy Kauw Company. Een boek waarin ze verschillende buitenkooktechnieken laten zien, maar waarin ze ook een aantal lekkere eenvoudige recepten hebben opgenomen, die perfect zijn om snel in elkaar te draaien op een warme dag. En in die categorie valt dit recept.

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 300 g pasta
  • olijfolie
  • handje zwarte olijven zonder pit
  • 1 blikje ansjovis, fijngesneden
  • 2 uien, gesnipperd
  • 4 rijpe tomaten, in stukjes
  • 1⁄2 glas rode wijn
  • Handje zwarte olijven zonder pit, in plakjes
  • 1 el kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
  • gehakte oregano of vers basilicum
  • peper & zout
  • 2 tenen knoflook
Foto: Simone van Rees Fotografie

Zo maak je het:

  1. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en houd het pannetje pasta met het deksel erop warm in een slaapzak.
  2. Vijzel de knoflook samen met de ansjovis tot pulp met een steen (of snijd alles heel fijn).
  3. Fruit de ui in een scheut olie tot hij glazig is en voeg dan het knoflookmengsel toe. Bak op laag vuur al roerend tot de ansjovis begint te smelten.
  4. Voeg de tomaten en rode wijn toe en laat op laag vuur zachtjes koken tot er een mooie saus ontstaat.
  5. Voeg olijven, kappers en oregano toe en breng de saus op smaak met peper en zout. Scheur als laatste de basilicumblaadjes en roer ze door de saus.
  6. Schep de pasta door de warme saus en serveer.

Heb je geen pasta of heb je maar 1 pan, dan kun je deze saus ook prima met een stuk brood eten.

Backyard cooking

Aanvankelijk wilden Arno en Mireille van The Holy Kauw Company een kookboek maken dat perfect was voor een road trip. Maar nu het ernaar uitziet dat velen van ons een groot deel van de vakantie in de achtertuin zullen doorbrengen werd het een kookboek dat het vakantiegevoel oproept als je thuisblijft. In de achtertuin de heerlijkste gerechten maken, op een kampvuur, bbq of op een eenpitsstelletje. Zo lijkt de maaltijd in eigen tuin een etentje in de Zuid-Europese buitenlucht. En dat is toch een fijn idee. Het boek kost €21,99 en is hier te koop.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Relax Mama Backyard-menu - Club van relaxte moeders 19 juni 2020 at 15:36

    […] We beginnen de week met een snelle pasta uit Backyard Cooking, zodat je niet lang in de keuken hoeft te staan en snel de tuin in kan. Hoppa grote pan mee, diepe borden en eten maar. Deze pasta lijkt verdacht veel op de klassieke Italiaanse pasta putanesca (oftewel: hoerenpasta) en laat dat nou net een van mijn favorieten zijn. Je vindt het recept uit het boek hier. […]

  • Laat je reactie achter