Kook

Elsbeths magische bananenbrood

Bruine bananen op je fruitschaal. Ooit vond ik ze vervelend, maar tegenwoordig ben ik er blij mee. Ik heb namelijk een nieuwe hobby: bananenbrood maken. De afgelopen maanden heb ik geëxperimenteerd met verschillende recepten en inmiddels heb ik mijn favoriete vaste recept. Eentje die niet alleen door mij en mijn geliefde bijzonder wordt gewaardeerd, maar waar ik ook mijn kantoorgenoten blij mee maak. Tijd om hem te delen dus.

Wat doe ik er door?

– 3 bananen
– 150 gram amandelmeel (of: 100 gram amandelmeel en 50 gram havermout)
– 40 gram kokosrasp
– 3 eieren
– 1,5 theelepel bakpoeder
– 2 eetlepels agavesiroop
– snufje zout
– handje noten naar smaak (walnoten, hazelnoten of pecannoten bijvoorbeeld)
– blauwe bessen (aardbeien erdoor is ook lekker en stukjes gedroogde abrikozen ook).

Verder nodig: een bakblik en bakpapier.

(Je kunt de siroop trouwens ook vervangen voor honing en de kokosrasp weglaten en er wat kaneel in doen. Is ook een lekkere variant)

Hoe maak je het bananenbrood?

Een kind doet de was! Verwarm voordat je begint de oven voor op 170 graden.

Haal dan  de bananen uit hun schil en prakt ze fijn. Doe vervolgens alle ingrediënten erbij en mix het met de hand luchtig door elkaar.

En dan nu een belangrijke tip: Bekleed de bakvorm met een stuk bakpapier, zodat je het bananenbrood er achteraf makkelijk uit kunt halen (en als je dat niet in huis hebt: vet hem dan goed in).

Zet het bakblik met beslag voor 50 a 55 minuten in de oven. Check na 50 minuten of hij al mooi bruin is.

Extra tips!

Toen ik dit bananenbrood op Instagram in mijn story maakte, kreeg ik een paar goeie extra tips:

Tip 1 van Sarah: Schud het brood tussendoor als hij in de oven staat een keer op. Daar wordt hij luchtiger van (aldus de moeder van Sarah).

Tip 2 van Deidre: Maak een prop van je bakpapier en maak hem dan nat en wring het daarna weer een beetje uit. Dan krijg je hem kreukvrij in je bakblik. Het schijnt dat deze tip van Jamie Oliver komt, dus dan moet het haast wel kloppen hè 😉

Wil je nooit meer een bericht missen van de Club van Relaxte Moeders? We versturen ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs en spreuken die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, abonneer je dan nu gratis via onderstaande formuliertje!

Ja, ik wil de nieuwsbrief van de Club van Relaxte Moeders graag ontvangen!

* indicates required




Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

3 Reacties

  • Reageer Relax Puber weekmenu! (ook lekker voor jongere kinderen) - Club van relaxte moeders 15 februari 2019 at 11:13

    […] wel te verstaan. Ik heb deze nog nooit gemaakt, maar aangezien ik ook gek ben op bananenbrood, vind ik dit vast ook lekker.  Hoe je ze maakt? Alycia: ‘Koop een pak pannenkoekenmix, doe […]

  • Reageer 11 tips om minder voedsel te verspillen - Club van relaxte moeders 28 maart 2019 at 20:06

    […] Waar ik vroeger baalde van bruine bananen (en die dus wel eens in de prullenbak verdwenen) baal ik nu als de bananen allemaal op tijd worden opgegeten. Want bananenbrood maken is tegenwoordig mijn hobby (ik word daar heel zen van). Heb je wel bruine bananen, maar echt geen tijd om zo’n bananenbrood te maken? Ik kreeg de tip dat je de bananen gerust in de vriezer kunt bewaren, tot je wel tijd hebt voor dat brood. Superhandig! Het recept van mijn magische bananenbrood vind je hier. […]

  • Reageer Bananenbrood – MaMarloesje 15 juli 2020 at 12:08

    […] ik op zoek ben naar inspiratie voor wat ik kan koken, voor mezelf of met de kinderen. Hier had ik Elsbeths Bananenbrood al vaker voorbij zien komen en raakte ik geïnspireerd om dit zelf een keer te bakken. Nu was het […]

  • Laat je reactie achter