Kook

Relax mama avondvierdaagse weekmenu

In sommige regio’s is hij al geweest begreep ik, maar voor de meesten staat hij nog op het programma: de avondvierdaagse. Oftewel de avond-haast-je-dagen. Want als je je al om 18.00 uur moet melden op een startpunt, betekent dat … behoorlijk op tijd eten. Eerst drie tips om de week wat relaxter door te komen en daarna de maaltijdsuggesties!

  1. Zorg dat je voor het goede gevoel één maaltijd (een een pansgerecht) van te voren hebt gekookt, die je alleen nog maar hoeft op te warmen.
  2. Regel iets met een klas- of buurtgenoot wiens kind ook mee-eet. De ene dag eten ze bij jou, de andere dag bij hun.
  3. Wees niet te streng op de schijf van vijf en gezond eten. Iets te weinig vitaminen gehad deze vier dagen? Dat komt volgende week wel weer goed.
Maandag: eenpansgerecht van de dag ervoor

Vorige week deelde ik voor de zondag deze orzo in tomatensaus met gehaktballetjes van Brenda Kookt. al. Die lijkt me ideaal als start van deze week, maar je kunt natuurlijk ook voor een grote pan nasi goreng gaan. Gooi er wat verse groente uit zo’n pakket doorheen en nasi-kruiden naar smaak. Maak de pindasaus ook alvast en bak en warm alles de volgende dag op (dan smaakt het nóg lekkerder ook). Op de dag zelf een eitje er bij bakken en je hebt in tien minunten een topmaaltijd. Om de week mee te beginnen.

Dinsdag: Tosti met snackgroenten

Ik kreeg een bericht op Instagram van Tamara die de Avondvierdaagse 2023 al weer achter de rug heeft. Zij deed een tosti-dag tussendoor. Paprika, komkommer, tomaatjes en worteltjes op tafel er bij en je hebt een volwaardige maaltijd, toch?

Woensdag: wrap krokante kipschnitzel

Feest op woensdag. Want wraps zijn altijd feest toch? Om te maken (want makkelijk) en om te eten. Deze is bij onze tiener een succes. Wrap gevuld met reepjes krokante kip en groente en saus naar smaak er in. Liefst ook nog wat kaas er in en dan nog even in de contactgril… Hier een recept dat ik je ook kunt gebruiken.

Donderdag: Pasta pesto

Wat is de snelste pasta die je kunt bedenken? Voor mij staat in die categorie de pasta pesto wel op nummer één. En daar kun je nog zoveel doorheen gooien als je zelf wilt. Stukjes champignon (kun je ook voorgesneden kopen), gedroogde tomaatjes, uitgebakken spekjes? Of wil je het nog een vitaminene booste geven? Dan kun je er ook nog broccoli doorheen gooien. Bijvoorbeeld zoals in dit recept.

Vrijdag: (diepvries)pizza’s

Dé ideale maaltijd op dagen met weinig tijd: de good old diepvriespizza! Of als jullie op donderdag al klaar waren met de avondvierdaagse en vrijdag dus niet meer hoeven: tijd om het te vieren met verse pizza’s. Tijd voor een kanskaart dus, want jullie hebben het gered!

Zaterdag: bijtank-soep-dag

Tijd voor wat groente na deze week. Ik kies dan meestal voor ‘mijn’ tomatensoep! Grote kans dat je die al kent. En anders vind je het recept hier.

Zondag: aubergines in kaneel met feta, olijven & gekruide bulgur

Volgens mij wordt het volgend weekend ook prachtig weer, dus tijd om weer in de tuin te gaan eten. Daarvoor spiekte ik in dit eten-in-de-tuin-weekmenu, waar ik dit lekkere gerecht uit De snelle bakplaat vond: superlekker! Je vindt het recept hier.

  • Benieuwd naar andere weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost €12,50.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter