Kook

Relax mama Weekmenu makkelijk en toch gezond

Wat gooi jij op tafel als je iets makkelijks wilt maken, maar het toch (een beetje) gezond wil houden? In dit weekmenu een paar van mijn succesnummers als ik niet te moeilijk wil doen.

Maandag: Pasta met zalm en broccoli

Pasta is natuurlijk een inkoppertje. In mijn mapje ‘snel en makkelijk’ zitten: pasta pesto (met voorgesneden champignons en kant en klare pesto), en pasta met saus van spinazie al crème. Maar deze pasta uit Relax Mama in de Keuken scoort ook goed. Het fijne aan dit gerecht is namelijk dat je er nauwelijks iets voor hoeft te snijden. Relaxt toch? Wat snoeptomaatjes er bij en klaar is kees. En als je dan maandag lekker op tijd klaar bent met alles, kun je misschien nog aanschuiven bij onze online lezing ‘hoe houden we het onderling gezellig’. Over broertjes en zusjes en ruzie maken. Meer info daarover vind je hier.

Dinsdag: Spinazie a la crème met aardappels en vissticks

Nog steeds hét favoriete eten van mijn kinderen als we gekookte aardappelen op het menu hebben. Wil je het jezelf echt makkelijk maken: koop voorgeschilde aardappels (heb je ook niet gelijk zo’n belachelijk grote zak in huis), diepvriesspinazie en vissticks uit het diepvriesschap. Het kan natuurlijk ook allemaal vers, maar goed het thema van deze week is tenslotte: ‘waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?’

Woensdag: soep met brood

Oké het aller aller makkelijkst is natuurlijk een pak soep opentrekken, maar hier ga ik toch voor de op één na makkelijkste optie en dat is ‘onze’ rucolasoep. Die hebben we ook al een tijd niet gegeten. Je vindt het recept hier.

Donderdag: Stoofpotje kikkererwten en chorizo

Het moeilijkste aan dit gerecht is het snijden van de ui, paprika en chorizo. Dat is wel te overzien toch? Je vindt het recept hier. Je kunt het eten met brood en een simpele salade (die je kunt maken als het gerecht 10 minuten staat te sudderen). Het recept is ook nog eens goed betaalbaar.

Vrijdag: Nachoschotel

Misschien niet persé gezond, maar wel makkelijk en lekker feel good voor de vrijdag. Een nachoschotel, bijvoorbeeld volgens dit recept van de Mexicaanse schoonvader van Jessamijn. Als je al die kruiden niet in huis hebt, kun je natuurlijk ook een zakje mexicaanse kuiden kopen. Net iets makkelijker.

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Wil je ook zo’n leuk keukenschort? Die zijn nú te koop in de spiksplinternieuwe Shop van Relaxte Moeders!
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

2 Reacties

  • Reageer Inge 7 november 2020 at 08:37

    Ideaal menu! Tip voor de Nacho schotel: zakje burrito kruiden van Santa Maria 😍

  • Laat je reactie achter