lezingen en workshops

Webinar-reeks Opvoeden en relaxt blijven 2023

Opvoeden en relaxt zijn, kan dat? Het is nogal wat, je kind richting de eindstreep loodsen. Wat doe je als jouw koters continu ruzie hebben? Wat doe je als je dochter vaak buikpijn heeft van onzekerheid en als je ziet dat tiener zich veel te druk maakt over van alles en nog wat? En… hoe blijf je zelf relaxt tijdens deze zoektocht? Ook in 2023 verzorgen kinderpsycholoog Tischa Neve en ik weer een aantal webinars. Zit er iets voor jou tussen?

14 februari: Hoe houden we het gezellig? Over broers en zussen en ruzies sussen 

Supergezellig meerdere kinderen, maar soms ook een hele uitdaging en veel onderling gedoe. Hoe houd je de sfeer tussen broers en zussen goed en hoe ga je met gedoe tussen broers en zussen? In dit webinar bespreken we hoe je onderlinge ‘fitties’ oplost, of nog beter: hoe voorkom je ze zoveel mogelijk? We kijken of je altijd moet ingrijpen of dat je het kunt laten gaan en ook niet geheel onbelangrijk: we bespreken hoe je ervoor zorgt dat je zelf je hoofd koel houdt in het heetst van de strijd, hoe blijf je zelf relaxed onder dat voortdurende gekibbel? Wil je meedoen met dit webinar? Kijk hier voor meer informatie.

Voor ouders van kinderen tot en met de basisschool

23 maart: Groeps- en sociale druk bij pubers

De puberteit is een roerige tijd. Jezelf leren kennen, je staande houden en je plek vinden tussen leeftijdsgenoten én omgaan met alle verwachtingen van ouders, anderen en sociale media. Het lijkt alsof de jongeren van nu meer druk voelen dan wij dat vroeger deden, en dat valt niet altijd mee. Wat maakt dat tieners zo gevoelig zijn voor groepsdruk en hoe leer je je kind hiermee omgaan? Kun je ze helpen, ook als ze met hun ogen rollen als je alleen maar adem haalt? En hoe zorg jij er als ouder voor dat je de sociale druk voor je kind niet te hoog maakt? Kijk hier voor meer informatie over dit webinar.

Voor ouders van kinderen van 10 tot 18 jaar oud

10 mei: Meer zelfvertrouwen voor je kind (en voor jou!)

“Als hij maar gelukkig is!” Dat willen we allemaal het liefst voor onze koters. Als ouder heb je hier natuurlijk niet alle invloed op, maar we kunnen wel veel doen om onze kinderen een positief zelfbeeld te geven en een gezond zelfvertrouwen. Wat kun jij toevoegen zodat je kind uitdagingen durft aan te gaan, tegenslagen kan opvangen en makkelijk(er) sociale contacten kan leggen? En: Hoe draagt jouw vertrouwen in jezelf en jouw kijk op de wereld hier ook aan bij? Meer informatie over dit webinar vind je hier.

Voor ouders van kinderen tot ongeveer 14 jaar

Wat je verder wilt weten over de webinars:

  • De webinars duren 1,5 uur.
  • Je kunt de webinars van Tischa en mij live volgen van 20.00 tot 21.30 uur, maar als je op de bewuste datum of tijd niet kunt, kan je ook altijd later terugkijken of luisteren (dat kan bijvoorbeeld ook terwijl je een lullig klusje als was opvouwen doet).
  • Als je live meedoet, kun je (maar het hoeft niet) via de chat vragen aan ons stellen of vragen of tips geven aan de andere deelnemers.
  • Als je later terugkijkt kan dit niet, maar kun je de chat nog wel lezen.
  • Je kunt je voor iedere webinar los aanmelden via de linkjes bij de omschrijvingen hierboven. 
  • Na afloop van het webinar ontvang je een terugkijk-link én een hand-out met een samenvatting van de belangrijkste leerpunten.
  • De webinars in deze reeks kosten €12,50 per aflevering.
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter