Relax

Het Club van Relaxte Moeders hardloopteam: kom erbij!

Ik kreeg vorige week een herinnering op Facebook: het Club van Relaxte Moeders hardloopteam bestaat vandaag acht jaar! Het begon in 2016 met de oproep: ‘loopmaatjes gezocht.’ Ik kondigde hier op de club aan dat ik het hardlopen weer zou gaan oppakken en vroeg om loopmaatjes. Wat er daarna gebeurde kan ik nog steeds niet geloven. Ik richtte het virtuele  ‘Club van Relaxte Moeders hardloopteam’ op en de aanmeldingen voor deze besloten Facebook-groep bleven binnenkomen. En het stopt maar niet, want deze week kwamen er weer allemaal nieuwe leden bij!

Inmiddels zijn er ruim 1.800 vrouwen aangesloten bij deze besloten groep. Met een deel van deze vrouwen heb ik een paar jaar op rij de Marikenloop gelopen. Want dat was het doel destijds: op afstand met elkaar trainen voor de Marikenloop (dat was mijn stok achter de deur).

Of je nu een startende, beginnende, of ervaren loper bent, in deze groep kun je je hart luchten of je motivatie zoeken

Maar de besloten groep is in de afgelopen jaren veel meer gebleken dan een middel om naar de Marikenloop toe te werken. Het is een superlieve, motiverende, grappige en gezellige groep geworden waarin we elkaar online schoppen onder de kont geven of veren erin stoppen als je weer en wind hebt getrotseerd voor een loopje. We juichen elkaar online toe als je bent gegaan, of inspireren elkaar als we ontdekken dat het fijn hardloopweer is. We delen ervaringen en tips over trainingsschema’s, over hardloopkleding, schoenen etcetera. Of je nu een startende, of ervaren loper bent, in deze groep kun je je hart luchten, je motivatie zoeken en krijg je altijd een enorm hart onder de riem terug. We hebben snelle lopers, slakken, lange-afstandslopers en lopers die voor de korte stukjes gaan. Wat ik had gehoopt voor de groep gebeurde, maar dan nog veel beter.

Er bleek leven na de Marikenloop te zijn

Alhoewel de besloten FB-groep was opgericht voor de Marikenloop, bleef de groep ook na de Marikenloop actief en een aantal van de dames bleef elkaar gedurende het hele jaar vinden voor verschillende loopjes. Er zijn nieuwe vriendschappen gesloten en enorm veel grenzen verlegd. De Marikenloop bestaat jammer genoeg niet meer. “Na 17 edities is de emancipatie bij hardloopevenementen voltooid en is de Marikenloop als ladiesrun niet meer nodig,” aldus de stichting. Maar dat betekent niet het einde van de groep. Er worden af en toe nog gezamenlijke loopjes georganiseerd, maar er wordt sowieso nog volop virtueel aangemoedigd.

Nieuwe loop nieuw shirt!

We begonnen met het blauwe club-shirt, daarna volgde het zwarte jubileum shirt (die is inmiddels uitverkocht), en voor de IJsselstein-loop van het afgelopen jaar maakten we een nieuw shirt in de kleur ‘fluor coral’.

En daar zijn er nog een aantal van beschikbaar. Hij kost €25,90 en je kunt hem bestellen via de Shop van relaxte Moeders!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

6 Reacties

 • Reageer Het club van relaxte moeders hardloopshirt! - Club van relaxte moeders 13 april 2018 at 15:20

  […] je nog niet bij ons virtuele hardloopteam, maar begint het door dit shirt wel te kriebelen? Lees hier meer over ons superfijne hardloopteam (voor ieder […]

 • Reageer Jojo-effect - Club van relaxte moeders 22 september 2018 at 21:42

  […] dit blog schreef ik hoe het allemaal begon met deze […]

 • Reageer HET CLUB VAN RELAXTE MOEDERS HARDLOOPSHIRT! - Club van relaxte moeders 14 november 2018 at 09:48

  […] je niet bij ons virtuele hardloopteam, maar begint het door dit shirt wel te kriebelen? Lees hier meer over ons superfijne (virtuele) hardloopteam (voor ieder […]

 • Reageer Inge pink 7 januari 2019 at 23:30

  O jee geen Facebook……. maar dit heb ik eigenlijk wel gewoon keihard nodig.. die stok achter de deur… na een blessure moet ik helemaal opnieuw starten met hardlopen. Is er ook een hulp voor een schema met een hele langzame opbouw naar 5 km?

 • Reageer Sportief - Club van relaxte moeders 17 april 2023 at 18:20

  […] leuk geworden. Elsbeth gaat er met een aantal vrouwen uit het Club van relaxte moeders-hardloopteam de IJsselsteinloop in lopen (je kunt nog meedoen!), maar ook als je daar niet aan meedoet kun je hem kopen! Kijk hier in de […]

 • Reageer Het goede voorbeeld - Club van relaxte moeders 24 mei 2023 at 11:30

  […] kijkt me niet-begrijpend aan terwijl ik hem uitleg dat ik zaterdag met andere moeders meedoe aan een hardloopevenement en dat hij mij mag aanmoedigen bij de finish. “Maar is het dan een echte wedstrijd? Want ik denk […]

 • Laat je reactie achter