Relax

Met wie doe jij een vrimibo?

Wat is je favoriete dag?’ vroeg mijn tiener me laatst. Ik twijfelde. Ik hou van de zaterdag, maar die is altijd te snel voorbij. Ik hou van zondag, een dag waarop je echt bijtankt. En ik hou ook van mijn werk en m’n fijne kantoor, dus van doordeweekse dagen met mijn kantoorgenoten kan ik ook heel blij worden. Maar ik ben er uit. Het lekkerste moment van de week is toch wel het vrimibo-moment. Hét moment dat ik op vrijdag voldaan mijn laptop dichtklap; dat het weekmenu is gepubliceerd, de nieuwsbrief staat ingepland en alle deadlines van de week zijn gehaald.

Niks is fijner om dan met een lekker glas wijn, een tafel met lekkere hapjes (en voor de kinderen pizza!) en wat goed gezelschap de week af te sluiten. Toch? En Bertolli is daarbij ook goed gezelschap! Bertolli heeft namelijk heel veel lekkers voor bij de borrel. En daarvan mag ik drie heel fijne borrelpakketten verloten! 

Ter inspiratie maakten mijn man Henno en ik alvast wat lekkere hapjes die je daar mee kunt maken (zie hieronder). Wil je kans maken op zo’n super lekker borrelpakket? Geef dan in het reactieveld onder het blog aan met wie jij wel weer eens de week wil afsluiten!

Wat hadden wij op tafel staan? Nou dit: champignons in rode pesto roomsaus, twee soorten pizza in stukjes, twee piadina’s, gegrilde artisjokharten (carciofi), scrocchi (oftewel toastjes) en grissini torinesi (stengels!)

Champignons met rode pesto-roomsaus

Deze super lekkere champignons maak je als volgt klaar: maak de champignons schoon en bak ze aan in een beetje olie, voeg wat knoflook toe (niet laten verbranden!) ern blus dit af met een scheut wijn. Laat dit op hoog vuur verdampen. Als wijn dampt is en de champignons een beetje aangebakken zijn, doe er dan een flinke schep pesto rosso doorheen en daarna een scheutje room, en laat het geheel dan even pruttelen. Prikkertjes erbij en smullen maar!

Twee pizza’s

Ik ben al eerder heel enthousiast geweest over de pizzabodems van Bertolli en dit keer weer! We maakten één pizza met carpaccio, truffelpesto, zongedroogde tomaatjes, rucola en parmezaanse kaas (de bodem doe je 8 minuten in de oven, pas daarna beleg je hem).

De tweede pizza ging in de oven met de Bertolli salsa per pizza originale en de gegrilde groenten van Bertolli (verdure) met gegrilde aubergine, wortel, en gele en rode paprika. Eenmaal uit de oven legden in we in het midden een burrata er op en een blaadje basilicum voor de kleur.

Twee soorten piadina’s

Ik kende tot voor kort de piadina nog niet, maar zie hem nu steeds vaker voorbij komen. Het is een soort Italiaanse wrap die je in vieren vouwt. Weer eens wat anders, en zo lekker en eenvoudig te maken! Zie het filmpje hieronder.

En dit is het pakket dat je kunt winnen!

Dit blog en deze winactie schreef ik in samenwerking met Bertolli.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

53 Reacties

 • Reageer I Titulaer 7 april 2023 at 11:29

  Eigenlijk nog nooit een vrijmibo gedaan 🫣
  Door dit heerlijke pakket word ik wel enthousiast. Ik zou graag wat van dit lekkers op tafel zetten voor mijn lief en vrienden 😋🥳

 • Reageer Truus Ammeraal 7 april 2023 at 11:55

  Om de week houd ik met mijn twee beste vriendinnen een vrijmibo. Hapjes, wijn en goede gesprekken. Dit pakket zou echt een cadeautje zijn om deze borrel nog leuker te maken 😊

 • Reageer Mendy 7 april 2023 at 12:18

  Ik mis mijn oud collega’s uit Schiedam en zo’n vrijmibo borrelplank is echt super om weer eens met iedereen bij te kletsen, dus kom maar op met die geweldige prijs.

 • Reageer José Vrancken-Bliekendaal 7 april 2023 at 13:21

  Met de buurtjes!! In de wintermaanden schiet dat er sneller bij in en het is nog net niet zomers genoeg voor de bbq/salades. Plus dat alle buurvrouwen met alle virussen ook wel even een avondje makkelijk kunnen gebruiken! Dus heel graag het borrelpakket om in/bij te komen!!

 • Reageer Maartje Visser 7 april 2023 at 14:20

  Gewoon heerlijk met man en kinderen, en mag het dan ook de zamibo/zomibo zijn?

 • Reageer Jessica van Boxtel 7 april 2023 at 14:22

  Ik sluit mijn week het liefste af met mijn gezin. Na een week werken is er geen beter vooruitzicht dan met mijn liefsten het weekend inluiden. We houden van borrelen en borrelhapjes, het lijkt me heerlijk om dit pakket uit te proberen, we zijn namelijk dol op Italiaans! Jummie!!

 • Reageer Rebecca 7 april 2023 at 14:36

  Met de buren, altijd gezellig in de tuin, kom maar door met het mooie weer

 • Reageer Marian Zwarts 7 april 2023 at 14:37

  Wow wat een lekkers! Hiermee wil je toch niet alleen op vrijdag maar gewoon het hele weekeinde borrelen? Ik doe graag mee voor zo’n lekker pakket

 • Reageer Fiet van Mourik 7 april 2023 at 14:41

  Naast mijn part-time baan ben ik samen met Marijke een onderneming gestart. Studio Krachtig. We werken hard samen, maar vergeten de vrijdag middag borrel. Dat wordt eens tijd om dat te introduceren 🥂

  • Reageer Joyce Backx 8 april 2023 at 13:52

   Oh wat leuk en lekker! Sinds ik als zzp werk eigenlijk helemaal geen echte vrijmiborrels meer gehad. Tijd om er weer eens als vanouds een te organiseren 🙌🏼💛🎉 met excollega’s of mede-zzpers of vrienden of familie , haha, maakt niet uit, allemaal gezellig!

 • Reageer Bianca 7 april 2023 at 14:48

  Wij zouden eigenlijk heel weer eens met onze vrienden een vrimibo moeten houden, is veel te lang geleden..

 • Reageer Marije 7 april 2023 at 14:49

  Ik borrel graag op zondagmiddag met een vriendin en haar gezin. Daar zou zo’n pakket natuurlijk heel goed bij passen! En pizza lusten zowel haar peuter als mijn pubers wel 😋

 • Reageer Ilse 7 april 2023 at 14:54

  Ik weet zeker dat ik genoeg leuke collega’s, bijna collega’s, bijna oud-collega’s en oud-collega’s heb om dit pakket op een vrijdagmiddag soldaat te maken!! Wij zijn altijd in voor ouderwets borrelen met z’n allen 😉

 • Reageer Anouk 7 april 2023 at 15:09

  De vrijmibo is hier thuis heilig! Klokslag 5 uur vragen de kinderen ‘Gaan we nu borrelen?’, dus dat stukje opvoeding is geslaagd 😇. Heerlijke manier om samen het weekend in te luiden, dus wij houden ons graag aanbevolen voor zo’n heerlijk borrelpakket!

 • Reageer Saskia 7 april 2023 at 15:10

  Ik ben er wel aan toe samen met mijn man en vrienden die afgelopen weekend een topprestatie hebben geleverd door de marathon van Parijs te lopen. Nu mag er weer gezondigd worden….

 • Reageer Sarah Molenkamp 7 april 2023 at 15:18

  Met mijn lieve vriendin Natasja. In alle drukte zijn we elkaar veel te weinig. Al bijna 30 jaar zijn we vriendinnen. Heerlijk om gezellig weer eens bij te kletsen!

 • Reageer Tessy Moerenhout 7 april 2023 at 15:25

  Met onze nieuwe buren, door verhuizing, ziekte en een slecht slapende peuter was bij ons de fut er al lange tijd uit na 20.00u ‘s avonds 😂. Nu we helemaal gesetteld zijn, de peuter beter slaapt en iedereen weer gezond is hebben we wel een vrijmibo verdiend denk ik, kunnen we gelijk onze buren leren kennen.

  • Reageer Ilse 8 april 2023 at 06:37

   Stiekem toch t liefste met mijn eigen liefsten om me heen … Man en kids 😘. In de Covid periode vaak dat manlief op vrijdag rond half vijf mij een appje stuurde met een borrelplank en een wijntje op de foto. Dan snel de laptop afsluiten en van zolder naar beneden. Spelletje op tafel en kids voor de tv wachten tot t eten klaar was. Mis dat eigenlijk best wel. Nu op vrijdag is er haast niemand op kantoor, ook wel lekker maar die borrels doe ik liever met man en kids.

 • Reageer Kim 7 april 2023 at 15:46

  Hmm lekker delen met mijn man en kind, ouders en zus plus gezin. Zou een gezellige borrel zijn!

 • Reageer Annelies Nijpels 7 april 2023 at 15:50

  Met de buurvrouw en de kinderen!
  Leuke film op, en lekker op de bank borrelen en eten. Dat zou toch heerlijk zijn!

  • Reageer Joy Droogsma 7 april 2023 at 17:49

   Oeeh heerlijk met vriendinnen een vrijmibo vieren!

 • Reageer Natasja Guicherit 7 april 2023 at 16:28

  Oh zo heerlijk met m’n besties willen vrijmibo’n. Wijnen, eten en kletsen! Love it! Stem voor Eva en Philip en aanhang en kids!

 • Reageer Benita van Binsbergen 7 april 2023 at 16:37

  Als je motto is “genieten wat je genieten kan” is dit vrijmibo pakket wel een hele toffe toevoeging aan genieten 🇮🇹 Hoe fijn om je weekend te starten met vrienden/gezin, lekker hapje & drankje !

 • Reageer Famke Slager-Kramer 7 april 2023 at 16:59

  Met mijn collega’s en oud-collega’s die dit jaar zijn vertrokken. Een soort reünie. En een leuke variatie op een zelfgemaakt gezamenlijke lunch die we op vrijdag weer in ere hebben herstelt na een lange periode. Kom maar door met dat pakket

 • Reageer Manon 7 april 2023 at 17:04

  Wij doen de vrijmibo deze week gelukkig weer samen thuis! Alcoholvrij ivm medicatie, maar veel beter dan vorige week, toen mijn man in het ziekenhuis lag!

 • Reageer Miriam van Kemenade 7 april 2023 at 17:24

  Voor mij is die vrijdagmiddag ook zo! Ik haal mijn dochter uit school en dan is het elke week weer spannend hoe die middag eruit ziet. Mijn favo: er komt een vriendje mee spelen, mijn zussen vallen binnen met of zonder kids en als mn moeder dan ook nog aan komt waaien is het cluppie compleet. Wijn en snacks op tafel en mijn middag is perfect ❤️❤️❤️

 • Reageer Femke 7 april 2023 at 17:56

  Ik ben dit jaar 30 jaar bevriend, sinds 5 vwo, met mijn bestie Stephanie. Gelukkig kunnen onze gezinnen het ook heel goed met elkaar vinden. Dus samen borrelen met lekkere hapjes zou ik heel leuk vinden!

 • Reageer Leonie Janssen 7 april 2023 at 19:29

  Oh dit ziet er wel heel erg lekker uit! Binnenkort een weekend weg en die vrijdagmiddag borrel komt dan helemaal goed samen met onze vrienden die op hetzelfde park verblijven 😁

 • Reageer Fiona 7 april 2023 at 19:57

  Met mijn verhuisde buurvrouw! Mis onze spontane vrijmibo’s dus dit pakket is een goede aanleiding om er weer eens eentje te plannen.

 • Reageer Elseline van der Horst 7 april 2023 at 19:58

  Op vrijdag begint het weekend met een vrijmibo op m’n werk: ik werk bij een kaasgroothandel dus we proeven veel verschillende kaasjes, lekker wijntje en toastjes erbij. Leuk, gezellig en lekker natuurlijk, maar het allerliefste borrel ik gewoon thuis, met manlief, kinderen en katten ;-). We zijn allemaal gék op Italië en de Italiaanse keuken, dus de producten van Bertolli zijn hier vast op voorraad. De recepten van Henno zijn inspirerend voor iets anders bij de vrijmibo, dus kom maar door met dat borrelpakket! 😉

 • Reageer Bauke Kropman 7 april 2023 at 20:37

  Wat zou het gezellig zijn om weer eens met ‘T kliekje’ de week af te sluiten. Al 11 jaar gezelligheid doordat onze kinderen samen op de basisschool zijn gestart. Nu 11 jaar later nog steeds veel lol tussen de pubers en ouders

 • Reageer Helga 7 april 2023 at 20:42

  Met mijn schoonzussen Anja en Mieke! We proberen iedere moment aan te grijpen om bij te kletsen (vooruit, bij een borrel) maar met de dagelijkse drukte lukt dat veel te weinig! Dit is een goede reden voor een extra borrelmoment 🥂

 • Reageer Annemieke 7 april 2023 at 20:43

  Samen met mijn beste vriendin die een chaotische periode achter zich laat en onlangs samen met haar dochtertje is verhuisd. Hoogste tijd om bij te praten en hoe kan dat beter dan met zo’n mooie borrelplank?

 • Reageer Brigit Fröger 7 april 2023 at 20:56

  Wij sluiten al jaren de week af met mijn schoonfamilie. Mijn schoonmoeder zorgt al
  jaren voor de hapjes en drankjes. Het zou toch fantastisch zijn als we met deze prijs een keertje de rollen om kunnen draaien.

 • Reageer Karlijn 7 april 2023 at 21:42

  Met jou! Gewoon eens elkaar in real life zien na al die jaren online contact!

 • Reageer Inge van Dijk-Stoop 7 april 2023 at 23:11

  Wat een superleuke inspiratie geef je me met je recepten! Van de piadina’s had ik nog nooit gehoord maar die ga ik zeker maken! Wat een leuke pakketten! Daar zou ik ook wel lekker mee aan de slag willen gaan! Weer eens een leuke borrelavond met vrienden, is weer te lang geleden!

 • Reageer Carolien 7 april 2023 at 23:28

  Binnenkort komt mijn studiegroep van de pabo bij mij op de borrel, dit klinkt als iets lekkers om dan op tafel te kunnen zetten!

 • Reageer Ellen 8 april 2023 at 04:54

  Een vrimibo met mijn jongens als we trek hebben in avondeten maar nog moeten wachten voordat papa thuis is om met ons mee te eten. Dan kunnen we met dit pakket zelf vast een feestje bouwen en het gezellig hebben met elkaar en lekkere hapjes.

 • Reageer Brie 8 april 2023 at 06:15

  Lijkt me een fantastisch pakket om nog even met mijn gezin te vieren voor ik een nare operatie moet ondergaan. We zijn er allemaal dol op ❤️🌸🫶🏻

 • Reageer Hanne 8 april 2023 at 06:32

  Oh wat een leuke plank!
  Lijkt mij een superleuk pakket om met mijn buurvrouwen te delen!
  Kindjes in de voortuin op de trampoline, die natuurlijk lekker mee snoepen, de mama’s op het bankje in het zonnetje er lekker bij! ❤️

 • Reageer Roos 8 april 2023 at 06:56

  Met Zinda en Ellen, mn vriendinnen! De vrijmibo hebben we jaren geleden uitgevonden. Op de één of andere manier blijft t nooit bij die middag. Iedereen die aan wil haken is altijd welkom; mannen, kinderen en andere vriend(inn)en. Dus wij weten ons wel raad met zo’n lekker pakket!

 • Reageer Pauline 8 april 2023 at 07:18

  Als het weer kan, wil ik compleet met mijn lieve vriendinnen club gezellig bijpraten met een borreltje en heerlijke hapjes erbij. Na een onzekere en zware ziekte tijd van 1 van hun, hopen we allemaal weer te kunnen genieten in december en gaan we dus gezamenlijk een weekend weg om het leven te vieren!

 • Reageer Peter V 8 april 2023 at 07:30

  Heerlijk, een borrelplank vol heerlijke Italiaanse hapjes om met het hele gezin van te genieten! 😋♥️🍕🇮🇹🎁🤞🏼🍀

 • Reageer Chantal 8 april 2023 at 07:53

  Heerlijk het leven vieren! En op vrijdagmiddag de boel de boel laten en genieten geblazen van de start van het weekend. Count me in! 😋💗🍕🇮🇪🎁🤞🍀

 • Reageer Patty 8 april 2023 at 08:10

  Ziet er heerlijk uit! Kunnen we de nieuwe buren uitnodigen en ze onder het genot van een borrel beter leren kennen.
  Goede buren zijn zo belangrijk!

 • Reageer Karlijn Willemsen 8 april 2023 at 08:19

  Samen met m’n vriendin die door een scheiding gaat. Lekker samen happen en kletsen.

 • Reageer Corine 8 april 2023 at 08:20

  Met mijn vriendin Lonneke, gewoon gezellig bijkletsen! En de kinderen hebben elkaar al een tijdje niet gezien, dus die kunnen ook aanschuiven voor een lekker hapje. Heerlijk!

 • Reageer Melanie 8 april 2023 at 09:49

  Dat vrimibo-moment kan ik heerlijk alleen thuis met een bak koffie al hebben, maarrrrrr ik ga regelmatig een vrijdagavond borrelen bij vrienden die 180km verderop wonen. Dat betekent: na werken even wat makkelijks naar binnen proppen en vervolgens de auto in om bij hun thuis echt het weekend in te luiden. Dat betekent meestal: glaasje erbij en een grote borrelplank met lekkers. We zijn allemaal gek op eten en op de italiaanse keuken, dus het wordt vast gewaardeerd als ik dit heerlijke pakket meeneem.

 • Reageer Kitty Lijten-Gijzen 8 april 2023 at 09:56

  Wij doen al jaren met de familie een zamiborrel! Begonnen bij Oma in haar bejaardenhuisje, later op haar kamer in het verzorgingshuis. Nadat Oma in 2005 overleed zijn we begonnen om dit te behouden en nu is het om beurten (niks moet)bij een oom of tante, neef of nicht thuis. Ook de achterkleinkinderen van oma komen naar ‘de borrel’ . We hebben zelfs een prive-farcebook pagina waarop we melden op die zaterdag is het borrel bij ons! Er zijn altijd gezellige gesprekken, lekkere hapjes , lekkere drankjes en veel lachen!
  We zijn blij met deze familieband en mooi om te zien hoe de familie uitbreidt, en soms kleiner wordt… we hopen nog lang samen te mogen borrelen!

 • Reageer Aline Bouma 8 april 2023 at 10:01

  Met m’n kinderen! Pizzahapjes met pesto, ham, mozarella is favoriet. Of bruchetta😋

 • Reageer Kim 8 april 2023 at 10:16

  Dat ziet er lekker uit!! Ik wil graag een vrijdagmiddagborrel samen met mijn man. Heerlijk even wat quality time samen. En mijn man is het koken helemaal aan het ontdekken dus dit komt helemaal goed!!

 • Reageer Sophie Gillesse 8 april 2023 at 12:18

  Het liefst met m’n vriendin Esmee. We hoeven niets te vragen de een schenkt in en de ander graait er wat te eten bij. Maar van een echte vrijmibo komt er zelfde van gezien we beide in de zorg werken. Dusja de borrelplank komt ook regelmatig op andere dagen uit de kast. 🤭😁 Hopelijk brengt dit lekkere pakket er verandering in…. 🍷🍗🥗

 • Reageer Inge 15 april 2023 at 05:39

  We werken eigenlijk altijd te laat door op vrijdag, zijn als laatste bij de BSO om de kids op te halen en meteen door naar sport training voor diezelfde kids. We eten dan vaak pas om half 8. Zo’n lekker en leuk pakket zou ons stimuleren wat eerder te stoppen en relaxed het weekend in te luiden. Wat mij betreft voor mijn man, de kids en mezelf. Leuke actie weer Elsbeth! Fijn paasweekend allemaal 🐣!

 • Laat je reactie achter