Kook

Relax Mama – eten in de tuin – menu

Het zomerse weer is eindelijk daar. Eindelijk warm genoeg om in de tuin te eten. En dat is dan ook het thema van deze week. Niet dat je al het eten ook in de tuin moet maken. Dus daarom ook een paar gerechten die je snel kunt maken en makkelijk naar de tuin kunt tillen!

Maandag: Orzo met geroosterde paprika’s (van de bakplaat)

We hebben een nieuw kookboek: De snelle bakplaat. Een boek met 75 gerechten die je in de oven maakt op één bakplaat. Je hebt er dus geen pan voor nodig. Dit recept met orzo hebben we nog niet zelf gemaakt, maar ik heb het vermoeden dat Teun dit heel lekker gaat vinden. Je vindt het recept hier. En zo staan er dus nog 74 recepten in die er allemaal heerlijk uitzien.

Foto: David Loftus.
Dinsdag: Salade Niçoise (met kindervariant)

Op dinsdag een klassieker. Want hé, wat is nou lekkerder dan een salade als het mooi weer is. En deze salade is zo bomvol (onder andere met krieltjes, vis boontjes én ei), dat het ook écht een maaltijdsalade is. Je vindt ons recept hier. Inclusief een kindervariant, omdat Teun het dan beter eet.

Woensdag: Gevuld brood met soep

Het recept van dit gevulde brood komt uit het mooie kookboek Backyard Cooking. Een boek dat vol staat met recepten die een vakantiegevoel oproepen terwijl je in je eigen tuin zit. Zo ook dit brood :)) Wij gaan hem eten met één van onze favo soepen erbij. Dat is dit keer deze. Hoe je het gevulde brood maakt zie je hier.

Foto: Simone van Rees Fotografie
Donderdag: aubergines in kaneel met feta, olijven & gekruide bulgur

Dit gerecht uit De snelle bakplaat probeerden we afgelopen week uit en was echt superlekker! Je vindt het recept hier.

Vrijdag: BBQ met (tempeh) saté stokbrood en piementos de padron

Een weekmenu met gerechten voor in de tuin kan natuurlijk niet zonder barbecue. Wij gaan vrijdag voor de ‘good old’ saté. In het kookboek Backyard Cooking staat ook een goeie vegetarische variant: deze tempeh saté. We eten het met stokboord, een salade en piementos de padron die ik eerder een keer beschreef in dit bbq-zonder-vlees-weekmenu.

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
De snelle bakplaat

Wat een fijn kookboek is dit. Een boek met 75 recepten die je volledig in de oven maakt. Gerechten die je maakt met 10 minuten voorbereiding en maximaal 30 minuten baktijd. Het boek kost €21,99 en is onder andere hier te koop.

Echt relaxt in de keuken?

Voor het échte relaxte gevoel in de keuken doe je natuurlijk zo’n tof schort van de club aan. Deze supermooie denim schorten (en nog veel meer leuks) zijn te koop in de Shop van Relaxte Moeders.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter