Relax, Zwanger

De Relax Mama zwangerschapskalender is er weer!

Hij is er weer! De Relax Mama Zwangerschapskalender was eventje uitverkocht, maar er is inmiddels een tweede druk. Het is een kalendertje met spreuken en plaatjes zoals je die in de Relax Mama-serie bent gewend, maar dan over zwangerschap. 

Zwanger zijn: het is natuurlijk een mirakel en een feest, maar man, wat kan het soms ook een drama zijn. Zelf had ik nogal een haat-liefdeverhouding met mijn beide zwangerschappen. Ik vond het fantastisch om de eerste ‘plopjes’ te voelen. Het is vet bijzonder je te realiseren dat er een ander levend wezen in je groeit. Maar phoe, wat komt er veel op je af. Op Jou af. Alles wat er gebeurt, gebeurt met jou. Jij bent degene wiens lichaam rare dingen gaat doen. Jij bent degene wiens hormonen alle kanten op schieten en jij bent ook degene die dat wijntje moet laten staan, juist op het moment dat je het ’t hardst nodig hebt. Kortom: zwanger zijn is een wonder, maar het geeft ook een hoop gedonder.

Zwangerschapskalender twee paar hersenen

Daarom maakte ik deze kalender voor alle zwangeren onder ons. Om de zwangerschap te vieren, maar ook om te laten weten dat het niet erg is als je niet 24/7 met een zwangerschapsgloed en gelukzalige glimlach rondloopt. En dat je niet de enige bent die in paniek schiet als je even niets voelt, die baalt van opgezwollen voeten of die de nieuwe versie van zichzelf niet altijd herkent. Hoe fijn zou het zijn als je wel 42 weken blijft lachen? Dat wil ik graag bereiken met deze kalender. Waarin je niet leest wanneer je kind zo groot is als een sinaasappel, maar die je wel elke week een hart onder de riem steekt.

Zwangerschapskalender niet te doen

De kalender staat vol met spreuken en plaatjes zoals je ze gewend bent van de club en van mijn andere boeken. Ik zou nu het liefst alles al willen laten zien, maar voor nu houd ik het bij dit inkijkje.

Later deze week meer, want het is de hele week #RelaxMamaZwangerWeek

Zwangerschapskalender les 4

De Relax Mama Zwangerschapskalender is vanaf deze week verkrijgbaar  €14,99. Je kunt hem hier online bestellen!

PS. Wat deze kalender extra leuk maakt, is dat vaste Relax Mama-illustrator Moniek Bouwmeester tijdens het illustreren van deze kalender zelf zwanger was van haar dochter Resa.

Zwangerschapskalender


Kalender winnen!

Natuurlijk mag ik een paar kalenders weggeven. Tien om precies te zijn! Doe mee aan de winactie op Facebook of Instagram. Ik kies maandag 22 april de tien winnaars uit.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

8 Reacties

 • Reageer tien nogal grappige zwangerschaps-tweets – Club van relaxte moeders 2 mei 2017 at 06:19

  […] Alvast een inkijkje in de kalender? Kijk hier. […]

 • Reageer Allerliefste moeder in spe, – Club van relaxte moeders 2 mei 2017 at 17:21

  […] Alvast een inkijkje in de kalender? Kijk hier. […]

 • Reageer Nieuwe-woorden-bingo! – Club van relaxte moeders 4 mei 2017 at 12:55

  […] Voor iedereen die voor het eerst zwanger is: ja, je gaat er een heleboel nieuwe woorden bijleren de komende tijd. En ja, iedereen vraagt zich in het begin af wat een hydrofiele luier is ? Deze Bingo-kaart was eigenlijk te klein voor de hele lijst. Woorden die je ook nog kunt gaan tegenkomen zijn: voedingsbeha, inlegluiers, kraamverband, lactatiedeskundige, reflux, spruw, strippen, combinatietest, toucheren, borstvoedingsmaffia, moederkoek, placenta,, navelstrengbandje, stuitligging, prematuur, inknippen, sudocreme, meconium, luieremmer. Doe er je voordeel mee ? In de nieuwe Relax Mama Zwangerschapskalender staat de hele lijst trouwens genoemd in de rubriek ‘Zwangerschapslessen voor mannen.’ Meer over de kalender weten? Kijk hier! […]

 • Reageer Relax Mama-weekmenu: het ideale zwangerschapmenu – Club van relaxte moeders 5 mei 2017 at 15:02

  […] Alvast een inkijkje in de kalender? Kijk hier. […]

 • Reageer Plassen – Club van relaxte moeders 7 mei 2017 at 16:40

  […] ben blij dat ik tegen het einde van deze RelaxMamaZwangerweek kan vertellen dat we een nieuwe zwangere blogger onder ons hebben. Nu #SanneZwanger bevallen is, […]

 • Reageer ‘Ik denk dat het misgaat’ – Club van relaxte moeders 15 mei 2017 at 09:01

  […] Alvast een inkijkje in de kalender? Kijk hier. […]

 • Reageer Het is niet meer alleen van ons – Club van relaxte moeders 3 juni 2017 at 17:03

  […] Alvast een inkijkje in de kalender? Kijk hier. […]

 • Reageer De Club is jarig en dat vieren we! - Club van relaxte moeders 7 december 2020 at 16:24

  […] 5 kraampakketjes met de Relax Mama Zwangerschapskalender en een Relax Mama rompertje naar […]

 • Laat je reactie achter