Kook

Couscous met kip, kaneel en broccoli

Dit recept is er zo een dat ik al jaren maak. Hij komt uit mijn 
phontooude gele receptenmap waar ik al eens over schreef. Een recept van mijn vriendin Daphne. Omdat het recept op dit verfrommelde papiertje niet heel duidelijk is, heb ik het voor jullie uitgetypt. De combi van kip, broccoli, het beetje kaneel (niet uitschieten zoals ik laatst deed), rozijnen, pinda’s en het frisse van de yoghurtsaus is heel fijn. Aanrader! Kan ook in losse onderdelen worden geserveerd (zoals ik voor Teun doe…)

Dit heb je nodig
 • 200 gram couscous
 • 3,5 dl kippenbouillon
 • 2 eetlepels olijolie
 • 2 teentjes knoflook
 • 300 gram kipfilet (of beter nog: kippendijen) in blokjes
 • 500 gram broccoli in roosjes
 • 3 lenteuitjes in ringetjes gesneden
 • 50 gram rozijnen
 • 25 gram pinda’s
 • 4 eetlepels halfvolle yoghurt
 • ½ theelepel kaneelpoeder
 • zout en peper
 • verse koriander fijngesneden
Zo maak je het:

– Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking (oftewel: wel de couscous in boullion).
– Bak de kip in ongeveer 10 minuten rondom bruin. Voeg daarbij de knoflook, kaneelpoeder en peper en zout.
– Kook de broccoli in 4 minuten beetgaar en laat hem uitlekken.
– Meng de yoghurt met peper en zout.
– Meng de broccoli, kip, lente-ui en de rozijnen door de couscous.
– Doe de couscous op de borden en strooi voor de liefhebbers de pinda’s en koriander erover en per bord wat van de yoghurt.

Eet smakelijk!

RelaxMama_3D

In mijn boek Relax Mama in de keuken staan nog vijf van onze favoriete recepten én zo’n 50 andere succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes, inclusief de kanskaarten van dit blog. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

5 Reacties

 • Reageer Relax Mama-weekmenu 114: vier goede bekenden en nog budget ook! - Club van relaxte moeders 13 april 2018 at 15:48

  […] Ik kreeg een ‘klacht’ van mijn man dat we al zo’n tijd geen couscous hadden gegeten. En nou ja, daar de liefde van de man door de maag gaat en ik natuurlijk heel goed naar hem luister zet ik mijn favoriete couscous maar weer eens op het menu. De couscous met kip, kaneel en broccoli. Je vindt het recept hier. […]

 • Reageer Relax Mama weekmenu: vijf dagen inspiratie! - Club van relaxte moeders 29 maart 2019 at 09:41

  […] Couscous! Dat hebben we al een tijd niet gegeten. Deze couscous met kip, kaneel en broccoli is één van mijn favoriete couscous-gerechten. Ik kreeg het jaren geleden van mijn vriendin Daphne. Je vindt het recept hier. […]

 • Reageer Relax Mama 'go local' weekmenu - Club van relaxte moeders 18 oktober 2019 at 13:59

  […] De broccoli was in de aanbieding bij de boerderijwinkel. Die lag als eerste in mijn mandje. Ik pak er een ‘oud’ couscousgerecht van ons bij dat we al een tijdje niet gegeten hebben. Maar echt het proberen waard is als je hem nog nooit hebt gemaakt! Je vindt het recept hier. […]

 • Reageer SUPER SIMPELE BROCCOLI-QUICHE - Club van relaxte moeders 4 september 2020 at 15:15

  […] voor de overheerlijke pasta met broccoli en ansjovis uit een van Jamie’s eerste boeken of in deze couscous met broccoli en kip. Uit zijn laatste boek mag ik dit recept met jullie delen. Het is een quiche met broccoli, laagjes […]

 • Reageer Relax Mama fotoalbum weekmenu - Club van relaxte moeders 25 november 2022 at 10:28

  […] Nog eentje die we lang niet hebben gegeten: deze couscous met kip, broccoli en kaneel. Je vindt ons recept hier. […]

 • Laat je reactie achter