Kook

Relax Mama-weekmenu 3

In mijn keuken staat een flinke rij mooie kookboeken. Sommige veel gebruikt (de vieze) andere niet of nauwelijks ingekeken. Tussen al die boeken staat de lelijke gele multomap. Hij is kapot aan de hoeken, er zitten ondefinieerbare vlekken op en hij puilt uit.

‘Moet je niet een keer een mooiere map daarvoor kopen?’ vroeg Henno me onlangs toen ik aan het bladeren was in het onooglijke ding. ‘Ja misschien wel,’ antwoordde ik niet geheel overtuigd. Deze map heb ik al sinds mijn eerste stappen op het kookfront. Er staan recepten die ik maakte met mijn huisgenoten in onze studententijd (onze beroemde chili con carne). Recepten die ik verzamelde bij collega’s van mijn eerste baan. Recepten met de naam Ballen van Daphne (nog steeds beproefd!), Tajine van Jaap of Ida’s ratjetoe.

Als ik deze map opensla komt mijn hele leven voorbij. Hij mag dan wel heel lelijk zijn, maar hé ook lelijke dingen hebben rechten toch? Ik hou hem gewoon. Tot hij wellicht uit zichzelf wegloopt…

Makreel met ketjap en tomaat

imageHet recept van dinsdag, de makreel met ketjap en tomaat, komt uit deze map (zoals je ziet…). Volgens mij kreeg ik het een keer van de moeder van studievriend Michiel. Dit gerecht is echt heel weinig werk. Het enige nadeel zijn de graatjes in de vis. Die zijn nog wel eens spelbreker.

En de rest van de week

En verder: op maandag verse hamburgers De Luxe. Wij gebruiken meestal tartaartjes in plaats van hamburgers en pimpen ‘m op met toppings naar keuze. Op woensdag Hollandse kost: aardappels met rode kool (die ik eigenlijk altijd uit pot haal).

Donderdag is vegadag met een courgettesoep en een worteltortilla. Dat is het uitprobeersel van de week. Het recept heb ik van de site Vegatopia.

En we sluiten de week af met een hartige taart met broccoli, salami, cherrytomaatjes, room, ei en kaas. Voor het deeg gebruik ik bladerdeeg.

En dan nog een ps voor #myfirsterwtensoep

imageEen ps voor de erwtensoep van vorige week woensdag, want die was dus echt helemaal ‘the bom’ hè. En gisteren was hij ook nog super lekker én handig toen mijn schoonouders kwamen eten. Én het was zo veel dat er nu ook nog een grote bak van in de vriezer staat.

Dat was mijn culinaire hoogtepuntje van vorige week 😉

 

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

3 Reacties

  • Reageer Relax Mama-weekmenu 59: lekker eten voor kinderen – Club van relaxte moeders 17 maart 2017 at 11:07

    […] heel lekker recept uit mijn oude gele receptenmap waar ik al eens over vertelde. Een recept van mijn vriendin Daphne. Omdat het recept op dit […]

  • Reageer Relax Mama-weekmenu 59: met boodschappenlijstje! – Club van relaxte moeders 17 maart 2017 at 11:09

    […] heel lekker recept uit mijn oude gele receptenmap waar ik al eens over vertelde. Een recept van mijn vriendin Daphne. Omdat het recept op dit […]

  • Reageer Couscous met kip, kaneel en broccoli – Club van relaxte moeders 31 augustus 2017 at 14:14

    […] recept is er zo een dat ik al jaren maak. Hij komt uit mijn  oude gele receptenmap waar ik al eens over schreef. Een recept van mijn vriendin Daphne. Omdat het recept op dit […]

  • Laat je reactie achter