Kook

Relax Mama-weekmenu 114: vier goede bekenden en nog budget ook!

Deze week is ons weekmenu weer eens gevuld met vooral bekenden van ons. En op verzoek: ik heb er ook een boodschappenlijst bij gedaan met prijzen. Ik kwam voor vier dagen uit op €22,97. Vrijdag pakken we wat grootser uit, maar daar kan ik helaas nog niet veel over zeggen….

Maandag: Couscous met kip en broccoli – €7,13
Ik kreeg een ‘klacht’ van mijn man dat we al zo’n tijd geen couscous hadden gegeten. En nou ja, daar de liefde van de man door de maag gaat en ik natuurlijk heel goed naar hem luister zet ik mijn favoriete couscous maar weer eens op het menu. De couscous met kip, kaneel en broccoli. Je vindt het recept hier.
Dinsdag: Spinazietaart met champignons en spekjes – €6,38

Van deze taart wordt in ons gezin iedereen blij. Dus die komt ook weer eens op het menu. Is ook lekker makkelijk te maken. Hij moet wel een half uur in de oven maar het bereiden zelf is een eitje! Je vindt het recept hier.

Woensdag: Pasta alla puttanesca (met ansjovis) – €4,53

Dit is een van mijn favoriete snelle pasta’s en staat vaker op het weekmenu: Pasta alla Puttanesca, oftewel hoerenpasta. Voor Teun maak ik trouwens de ‘light variant’ en laat ik de heftigste dingen er uit (zoals de kappertjes….). Ik haal het recept uit het kookboek Basic Italian (fijn boek), maar deze vond ik online en lijkt er ook wel op.

Donderdag: linzensoep (vega)- €4,93

Op donderdag een recept van Janneke Vreugdenhil uit een oude NRC. Met onder andere rode linzen, kokosmelk, koriander en bleekselderij. Je vindt het recept hier online. Moet wel even bedenken hoe ik hier een draai aan ga geven voor de kinderen, want vrees dat vooral Henno en ik deze lekker vinden. We eten er Turks brood bij.

Vrijdag: Bloggerssurprise!

Vrijdag is een speciale dag voor ons, want dan hebben we een middag en avond met ons bloggersteam! We gaan in de middag met elkaar brainstormen, met elkaar schrijven en mooie dingen voor de club bedenken. ’s Avonds gaan we met zijn allen bij mij thuis eten en zorgt Henno er voor dat we een goed gevulde tafel hebben (of wordt het eten in de tuin? De voorspellingen zijn goed). Nieuwsgierig? Ik zal een story maken op Instagram, kun je het volgen!

Boodschappenlijstje en prijsindicatie

Hieronder het boodschappenlijstje met de prijzen erbij. Ik deed dit keer mijn boodschappen niet allemaal van te voren (de soep wel), maar heb de prijzen gecheckt bij verschillende online supermarkten (waaronder die van AH, Hoogvliet en Picnic) om zo tot een lijst te komen. Het is dus een indicatie. Sommige dingen op het lijstje zijn oorspronkelijk in grotere verpakking, maar heb ik gedeeld (zoals de eieren en de koriander heb ik over twee dagen verdeeld). Ik heb dingen als peper, zout en olijfolie niet opgenomen en sommige kruiden wel vermeld, maar niet gekocht omdat ik ze nog op voorraad had. En tot slot, ik kan me voorstellen dat je op sommige dagen wat extra groente erbij doet. Zoals bij de pasta van woensdag. Zie dit lijstje vooral als een basis 😉

 

Benieuwd naar mijn andere budgetmenu’s? Die vind je hier.

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter