Kook

100% Relax Mama weekmenu

Het is al weer 4,5 jaar geleden dat het boek Relax Mama in de keuken verscheen. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. Allemaal recepten die de kinderen van die moeders graag eten. Maar… het boek is inmiddels uitverkocht en niet meer verkrijgbaar. Omdat ik dat een beetje zonde vind van al die fijne recepten, leek het me een goed plan om dit weekmenu te vullen met recepten uit het boek die ik nog niet eerder online deelde. 100% Relax Mama deze week dus!

Maandag: Pad thai met kip en broccoli

Dit is een recept van Tal, moeder van Rosa en Flo, die van Oosters eten houden. Het is niet alleen lekker, het is ook nog eens in een minuut of 20 te maken! Je vindt het recept hier.

Dinsdag: Ravioli caprese met zonnebloempitpesto

Het favoriete recept van Ariane en haar kinderen Charlotte en Boris was vier jaar geleden deze ravioli. Ook al zo’n recept dat snel te maken is. Je vindt het recept hier.

Woensdag: Tajine met gehaktballetjes

Dit is een succesrecept van Barbara, moeder van Lotje en Sara. En ik kan je zeggen: het is een aanrader. Je vindt het recept hier.

Donderdag: Andijvie uit de oven

Hanneke’s kinderen Julie, Nout, Mats en Bonne houden niet van stamppot rauwe andijvie, maar deze ovenschotel eten ze graag. Je vindt het recept hier.

Vrijdag: Pannenkoeken met geroosterde groente

En we sluiten de week af met een favoriet recept van onszelf, die we zelf al een tijd niet gemaakt hebben. Pannenkoeken met geroosterde groente (het perfecte vrimibo-voer). Oké, eerlijk is eerlijk, de kinderen gaan meestal voor de poedersuikervariant. Voor ons gooi ik een hele berg groente in de oven (200 graden), zoals paprika in repen, champignons, courgette in plakjes, rode ui, knoflook, en gehalveerde trostomaatjes (wel even besprenkelen met olie en wat zout en peper erover). Als de groente op de pannenkoek ligt, kruimel ik er nog wat geitenkaas overheen. Jammie!

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!

Begin april verschijnt de remake van het boek Relax Mama in de keuken (pocketeditie). Het is een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek zal verkrijgbaar zijn bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het gaat €9,99 kosten.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter