Kook

Andijvie uit de oven

Dit recept uit Relax Mama in de keuken is van Hanneke, moeder van Julie, Nout, Mats en Bonne. Hanneke’s kinderen zijn niet dol op stamppot met rauwe andijvie, maar vinden deze ovenschotel heerlijk. Hanneke kreeg dit recept van haar moeder.

Benodigdheden voor 4-6 personen:

  • 1 kg kruimige aardappelen,geschild en in grove stukken
  • een scheut melk
  • 50 g boter, plus extra
  • 2-3 uien, gesnipperd
  • 600 g (half-om-half) gehakt
  • 500 g verse andijvie, in dunne repen
  • 1-2 el paneermeel of verkruimeld beschuit

    EXTRA NODIG 
    pureestamper, ingevette ovenschaal van ca. 20×30 cm

Zo maak je het
30 minuten bereidingstijd en 30 minuten oventijd


Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de aardappels in water met wat zout in ca. 15 minuten goed gaar. Giet ze af en schenk wat melk bij de aardappels in de pan. Voeg de boter toe en stamp de aardappels met een pureestamper tot een smeuïge puree. Breng op smaak met zout en peper en houd de puree warm in de pan.

Fruit de uien in een klein beetje boter. Voeg het gehakt, de kruiden en wat zout en peper toe. Rul het gehakt in enkele minuten goed gaar. Schep het ge- haktmengsel in de ovenschaal en verdeel de rauwe andijvie erover. Verspreid de aardappelpuree over de andijvie totdat je geen andijvie meer ziet. Strooi voor een extra krokant korstje het paneermeel of beschuitkruim over de puree en verdeel er enkele klontjes koude boter over.

Bak de andijvieschotel 30 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter