Kook

Pad Thai met kip & broccoli

Dit recept uit Relax Mama in de keuken is van Tal, de moeder van Rosa en Flo. Tal’s kinderen houden erg van Oosters eten. Dit is haar succesnummer. Een simpel roerbakreceptje, je kunt de broccoli vervangen door peultjes en champignons. En je kunt de chilipeper natuurlijk ook gewoon weg laten hè!

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 300 g kleine broccoliroosjes
  • 250 g mihoen
  • 2 el zonnebloem- of arachideolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2-3 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
  • evt. 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • 400 g kippendijenvlees of kipfilet, in dunne reepjes
  • 125 g taugé
  • 2-3 bosuitjes, in ringetjes
  • een handvol verse koriander, om te bestrooien

    Voor de saus
  • 3-4 el limoensap
  • 4 el Thaise vissaus
  • 1 el bruine suiker

Zo maak je het (in 20 minuten):

Kook de broccoliroosjes in water met wat zout 2-3 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water. Bereid de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking. Spoel de mihoen onder koud stromend water en knip eventueel met een schaar in grove stukken. Meng er enkele druppels olie door.

Meng voor de saus alle ingrediënten in een kommetje door elkaar. Zet even apart.

Verhit in een wok de olie en bak de knoflook, gember en eventueel de chilipeper 1 minuut. Voeg de kipreepjes toe en roerbak ze 4-5 minuten of tot ze gaar zijn. Meng er de broccoli en saus door en roerbak alles nog 1-2 minuten. Voeg op het laatst de taugé toe en roerbak heel kort mee. Proef en voeg eventueel nog wat extra limoensap toe. Verdeel over kommen en strooi er bosuitjes en koriander over. Serveer meteen en geef er voor de ouders hot sauce bij.

TIP!
Strooi er eventueel nog fijngehakte pinda’s of cashewnoten over.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter