Kook, Relax

Relax Mama in de keuken

Gisteren viel hij op mijn deurmat. Het eerste exemplaar van Relax Mama in de keuken! Ik ben er echt zo blij mee. Ik heb nu gewoon mijn eigen kookboek! En hij is zoooooooooo cool geworden. In dit blog geef ik jullie heel graag een inkijkje.

De hoofdstukken

Het boek beimagestaat uit vijf hoofdstukken: het hoofdstuk maandag met recepten voor de gezonde start. Het hoofdstuk (drukke) dinsdag met de snelle en makkelijke gerechten. Daarna komt het woensdaghoofdstuk met recepten uit de oven, donderdag is het hoofdstuk met klassiekers, oftewel #throwbackthursday. En in het vrijdaghoofdstuk staan gerechten (hoe kan het ook anders), die prima passen bij een vrijdagmiddagborrel #thankgoditsfriday.

De recepten

Het grootste gedeelte van het boek bestaat natuurlijk uit imagerecepten (50 stuks)! Ieder hoofdstuk begint met één succesrecept van mijzelf. Zoals de geroosterde tomatensoep op deze foto. En daarna volgen recepten die ik van andere moeders heb gekregen na de oproep die ik deed op Facebook. De een is makkelijker dan de ander. De een gewaagder dan de ander. Het zijn in ieder geval allemaal recepten die de kinderen van die moeders graag eten.

Tips!

In het boek staan interviews met vier deskundige dames, die hele handige tips geven:

Charlotte Fielmich is kok, koimageokboekenschrijfster en moeder van twee dochters en geeft tips over hoe je relaxt kunt blijven tijdens het koken.

Mijn lieve vriendin Eva Bronsveld is opvoedkundige en geeft in het boek tips over hoe je het gezellig krijgt of houdt aan tafel (“Bied het eten aan vanuit vertrouwen en doe het een beetje nonchalant,” aldus Eva in dit interview).

Miriam van Kreij is familiecoach (en mijn zwembadvriendin) en geeft tips over hoe je de meeste rust aan tafel krijgt. Haar gouden tip heeft te maken met de plek waarop je aan tafel zit (echt heel interessant!)

Yneke Kootstra is voedingskundige en geeft tips over leren lusten. “De meeste kinderen lusten niks,” zegt Yneke in dit interview. “Als je je daarbij neerlegt wordt het leven een stuk makkelijker.”

Columns

imageIk open ieder hoofdstuk met een persoonlijk verhaaltje van mezelf. Columns over hoe het bij ons aan tafel gaat, over hoe goed of slecht mijn kinderen eten, en over mijn kookgedrag.

Oneliners en grapjes

En een Relax Mama-boek is niet Relax Mama als er geen spreuken en grapjes in staan. Dus natuurlijk staat de keukenta
felbingo er in, die ik heb gemaakt met alle input die ik van jullie op Facebook kreeg. En spreuken zoals jullie ze van mij gewend zijn.

Wil je nog meer zien? Dan kun je hier verder bladeren in het inkijkexemplaar op Bol.com. Daar is hij ook al te bestellen (voor €16,99). imageimage

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

607 Reacties

 • Reageer wandy nagtegaal 17 maart 2016 at 16:58

  Als hier Succes recepten in staan waar mijn 6-jarige wél groente van gaat eten 🙂 Wil ik ze Graag uitproberen!!

  • Reageer Jacquelien 17 maart 2016 at 20:59

   Omdat ik je graag volg, al je boeken heb, behalve deze!! Ik ben razend benieuwd!! 🙂

  • Reageer Esther 17 maart 2016 at 21:57

   Ik zou dit boek niet voor mezelf willen willen maar meer voor mijn zussen.. Mijn zussen zijn allebei moeder, Karin van een dochter van 5 en Linda van een dochter van 2. Wij hebben het de afgelopen tijd niet gemakkelijk gehad omdat onze vader (opa van mijn nichtjes) in juli 2015 ziek is geworden en in oktober 2015 is overleden. Ik zou mijn zussen dot boek graag willen geven om te laten weten dat ik van ze hou en om te laten weten dat ze de beste mama’s zijn!!

  • Reageer Esther 17 maart 2016 at 22:02

   Ik zou dit boek niet voor mezelf willen winnen maar voor mijn zussen.. Mijn zussen zijn allebei moeder, Karin van een dochter van 4 en Linda van een dochter van 2. Wij hebben het de afgelopen tijd niet gemakkelijk gehad omdat onze vader (opa van mijn nichtjes) in juli 2015 ziek is geworden en in oktober 2015 is overleden. Ik zou mijn zussen dit boek graag willen geven om te laten weten dat ik trots op ze ben en om duidelijk te maken dat ze de beste mama’s zijn!!

  • Reageer nancy 17 maart 2016 at 23:08

   Tja, waarom ík het boek zou willen hebben? ….. zie allemaal (en heul veul ?) prachtig waarom-verhalen…. ik zou het boek simpelweg gewoon graag willen hebben, op mijn aanrecht en om lekker door te lezen en kijken. Een kadootje voor mezelf… omdat ik ook gewoon elke dag probeer de ballen in ons lekker drukke en chaotische gezin omhoog te houden….

  • Reageer Cindy Smit 18 maart 2016 at 13:10

   Graag! Oudste is 12, jongste bijna 10…allebei lusten ze van alles en niks. Aardappels met stukje vlees, vissticks, broccoli, erwten zijn de gangbare gerechtjes die ik kook…dus afwisseling is heel welkom!

  • Reageer Candy trigaut 18 maart 2016 at 16:12

   Wauw! ? Hier staat er vast iets in wat ikzelf, mijn mini autist, mijn 6jarige proever en halve trouwboek zal lusten! En ik ben inspiratieloos omdat ik alles koemelkvrij eet voor de 20 weken oude baby. ? So pretty please?

  • Reageer Sarah Molenkamp 18 maart 2016 at 20:26

   Tja waarom….omdat het boek zo te lezen heerlijk relativeert (mijn kinderen lusten inderdaad niets). Omdat het heerlijke inspiratie biedt. En omdat het vast heerlijk wegleest. Een heerlijk excuus om een boek te lezen.
   Maar vooral omdat ik wel wat meer een relaxmama mag worden als het om het eten van mijn kids gaat….

  • Reageer Whitney 19 maart 2016 at 08:06

   Jaaaaaaaaa! Want met een baby en nog zoekende naar ons ritme is de vraag wat eten we vandaag? Heel standaard. En zo staat er iedere week hetzelfde op! Dus een beetje variatie zou fijn zijn?

 • Reageer Mirjam 17 maart 2016 at 17:00

  Met een kind van 3,5 en eentje van 6 maanden, werk, huishouden, verhuizing op stapel, druk, druk, snak ik naar snelle, eenvoudige en gezonde recepten! Dit boek zou meer dan welkom zijn!

 • Reageer Mariëtte 17 maart 2016 at 17:01

  Ik zou je boek graag winnen, ben zeker een relaxmama maar daar zorgt er soms voor dat het eten er een beetje bij in schiet… Dat we zeg maar nog in de speeltuin hangen of buiten aan t voetballen zijn als ik eigenlijk al had ‘moeten’ koken

 • Reageer Anouk de Nijs 17 maart 2016 at 17:02

  Ik werk 3 dagen per week en mijn man 5 dagen. Niet super druk zou je denken maar ik kom altijd weer uit bij de standaard snelle saaie gerechten. Dit boek zou mij helpen aan meer inspiratie en mijn zoontje van 1.5 zou meer smaken leren kennen dan hij nu doet. Zou het boek super graag winnen! Zo niet, dan vraag ik hem voor moederdag 😉

 • Reageer Cindy Caeymaex 17 maart 2016 at 17:02

  We waren in de wolken dat onze dochter graag broccoli at, wat een flinke meid! Maar na 5 jaar elke week broccoli is ons enthousiasme wat minder… die van haar niet. Zelfs witte broccoli (bloemkool, maar durf het zo niet te noemen want anders eet ze het niet) zijn we zoooooo beu. Dus willen we een paar relaxte ideetjes om ons/haar menuutje wat uit te breiden. Dus we doen erg graag mee aan de giveaway van dit relaxte kookboek!!!

 • Reageer Petra van den Berg 17 maart 2016 at 17:02

  Ik hou van koken! Hoe mooi zou het zijn omdat samen met mijn zoontje deze recepten uit te proberen.

 • Reageer Melissa van den Brink 17 maart 2016 at 17:02

  Gefeliciteerd, een echt boek! Wat ontzettend leuk.
  Is een keer wat anders dan al die andere standaard kookboeken.
  Een echt kookboek speciaal voor mama’s en door mama’s!

  Ik doe natuurlijk wel graag mee met de win-actie.
  Ik denk dat het boek hier goed van pas zal komen.
  Inmiddels ben ik bezig met de laatste fase van mijn studie, het schrijven van een scriptie!
  En ik heb soms enorme moeite, vooral rondom avondeten, alle ballen in de lucht te houden.

  Geniet van je debuut!

 • Reageer Nicolet 17 maart 2016 at 17:02

  O ja, ik wil! Tot hun tweede verjaardag aten mijn kinderen mijn vers bereide gastronomische hoogstandjes als een paar reigers en nu… Pasta met gestaafmixerde courgette door saus zonder brokjes. Ik zit dus echt te springen om inspiratie. Ze wonen nog zo lang thuis…

 • Reageer Marloes 17 maart 2016 at 17:03

  Ik zou het boek heeeeeel graag willen hebben omdat ik een hele leuke baan, 1 hele leuke peuter, 1 hele leuke kleine baby op komst en een hele leuke maar drukke man heb. En die combinatie zorgt nog weleens voor gebrek aan inspiratie wat te koken. Aangezien ik na mijn vorige zwangerschap helemaal geen denkwerk kon verrichten lijkt dit mij het ideale hulpmiddel voor de komende periode. (Of gewoon de komende 10 jaar ?)
  En anders komt hij sowieso op m’n wishlist als kraamcadeau.

 • Reageer Annet Toonders 17 maart 2016 at 17:03

  Ik heb maar meteen even doorgeklikt naar je inkijkexemplaar. En ik moet zeggen…. dat smaakt naar meer….. Ik ben erg benieuwd. Hij komt zeker op mijn verlanglijstje voor mijn verjaardag 🙂

 • Reageer Mara 17 maart 2016 at 17:03

  Omdat ik een lief zoontje heb die 2 jaar is! En bij 2 is alles NEEEEEE. Zelf tegen de door mij met veel liefde gemaakte maaltijden. :-(((((

 • Reageer Jorien 17 maart 2016 at 17:03

  Erg graag! Kindje van 1 en 4 jaar die geselecteerd alleen groenten lusten.. Wij zouden graag ook eens wat anders eten :-).

 • Reageer Sabine 17 maart 2016 at 17:03

  Dit boek zou een uitkomst voor mij zijn! Totaal geen keukenprinses en een zoontje dat zijn volle bord elke avond lekker opzij schuift! (Zou het komen door mijn kookkunsten?) En wie weet word ik met dit kookboek ook een relaxte mama in de keuken haha

 • Reageer Judith 17 maart 2016 at 17:03

  Als mama van een tweeling van 5 maanden kan ik wel wat lekkere recepten gebruiken!:)
  Ik kom nauwelijks toe aan andere recepten op te zoeken.
  En mij zus is gek op koken dus dat is dan direct een goed excuus om alle recepten bij ons te komen koken!

 • Reageer Debby Moritz 17 maart 2016 at 17:03

  Ik zou graag kans maken op het boek omdat ik heel benieuwd ben naar de colum hoe hou je het rustig aan tafel. Met 3 jonge dochters is het nl een getetter van jewelste aan tafel bij ons. Daarnaast is de tweeling gek op vlees, groente laten ze staan maar vlees eten ze als borgondiers. Wellicht staan er heerlijke vernieuwende recepten in zodat ze meer gevarieerd gaan eten

 • Reageer Chantal Vermeulen 17 maart 2016 at 17:04

  Wat ontzettend leuk. Ik kook niet veel, dat doet mijn man meer. Maar hij zou het vast erg fijn vinden als ik ook wat meer zou koken. En als mijn kinderen er dan ook nog dol op zijn dan koken we gewoon met z’n allen in het weekend ?

 • Reageer Ghillaine 17 maart 2016 at 17:04

  Oh hier zit ik al lang op te wachten met een jongetje van 4 en een baby van 8 maanden en een druk leventje is het heerlijk om wat inspiratie te hebben voo rhet eten!

 • Reageer Ken 17 maart 2016 at 17:04

  Omdat mijn concept van ‘lekker’ niet altijd lijkt te beantwoorden aan dat van mijn peuter. Daarom wil ik dit boek graag winnen.

 • Reageer Nienke 17 maart 2016 at 17:04

  Een beetje hulp in de keuken zou absoluut geen kwaad kunnen 😉

 • Reageer Amy 17 maart 2016 at 17:04

  Ik zou hem graag willen winnen. Ik hou heel erg van koken en vindt het leuk om nieuwe dingen te proberen. Gelukkig eet mijn zoontje van 3 alles en wilt ook alle nieuwe dingen proberen. Ga duimen dat ik hem win.

 • Reageer Marijke 17 maart 2016 at 17:04

  Ik ben heel benieuwd of je kookboek ook goede tips en recepten bevat voor mama’s die niet over al te veel kooktalent bezitten zoals ik!

  Ook ben ik benieuwd of ik relaxt kan koken met een dreumes en kleuter in huis!

  Dus zou dit boek heel graag winnen!

 • Reageer Paulien van Schie 17 maart 2016 at 17:04

  Jaahhh wat een mooi boek. Hij lijkt me super leuk om door te lezen en uiteraard te gebruiken. Net als heel veel andere moeders weet ik soms echt niet wat we nou weer moeten eten! Dit boek kan me vast en zeker helpen! ☺

 • Reageer Elise Vente 17 maart 2016 at 17:05

  Als alleenstaande moeder met een fulltime baan is er soms weinig tijd. Met 2 opgroeiende drukke meiden is het belangrijk dat er goed gegeten wordt iedere dag. En mijn meiden worden gelukkig als mama relax in de keuken staat te koken na een drukke werkdag. Dus namens mijn meiden is dit boek zeer welkom.

 • Reageer loes 17 maart 2016 at 17:05

  Ja! Lijkt me heerlijk om relaxed te kunnen koken voor onze kieskeurige dametjes! Gefeliciteerd met je boek!!

 • Reageer Christine 17 maart 2016 at 17:05

  Ben ook zeker benieuwd of dit boek mijn meiden wel kan overhalen om iets anders te eten dan brood, patat, of dorapasta.
  Met iets proeven (wat sowieso al een drama is) word ik al blij!!!

 • Reageer Geja 17 maart 2016 at 17:05

  Als moeder alleen (met de zorg voor de kinderen 12 van de 14 dagen) met een dochter van net 4 en een zoon van 2,5 is een papieren steuntje in de rug van harte welkom. Ze eten hier gelukkig vaak prima, maar ik merk dat we vaak een standaard menuutje afgaan. Tussen die 50 recepten zit vast een fijne aanvulling aan ons menu! Ik kijk er naar uit! Gefeliciteerd met dit boek!

 • Reageer Rianne 17 maart 2016 at 17:06

  Super leuk zeg! Ik probeer zoveel mogelijk te variëren en zo gezond mogelijk te koken, met name voor mijn dochter van 7. Maar op een gegeven moment zijn de ideetjes wel een beetje op….dus wat extra tips kan ik heel goed gebruiken!

 • Reageer Marijke 17 maart 2016 at 17:06

  Omdat ik niet bepaald een keukenprinses ben… En omdat ik enkel kook als mijn zoontje en ik samen thuis zijn, op school eet hij elke middag warm dus dan kook ik ’s avonds niet meer. Als alleenstaande mama heb ik ook niet altijd veel tijd dus wat leuke gemakkelijke recepten zouden wel van pas komen! Ook benieuwd naar de vele nuttige tips!

 • Reageer Melissa Kempers 17 maart 2016 at 17:06

  Elke dag weer ben ik compleet inspiratieloos wat te moeten koken. Bah.. Geen zin om uren in de keuken te staan en ons eigenwijze zoontje van 3,5 die eet toch niks. Met heel veel mazzel een heel klein beetje. Maat goed onder het motto van de ijsprinses: laat het los, laat het gaan! En dus zitten we wel gezellig aan tafel. (Nouja, meestal dan) Lijkt me heerlijk om gewoon lekker het boek te kunnen gebruiken als lijdraad voor het eten. Scheelt weer tijd en grijze haren 😉

 • Reageer Yvette straub 17 maart 2016 at 17:06

  Gefeliciteerd met het boek.
  Zou hem dolgraag willen winnen zodat ik samen met mijn man en zoon van bijna twee heerlijk kan genieten van de lekkere recepten

 • Reageer marjon mulders 17 maart 2016 at 17:07

  Met een man die haast niks lust een peuter die dat overneemt is de zin en inspiratie om leuke lekkere en snelle maaltijden te bereiden niet altijd aanwezig. Met dit geweldige boekje in de keuken word het vast en zeker weer dolle pret voor mezelf en onze dreumes een smaakvolle diner op tafel te zetten. Wie weet eten man en peuter zelfs mee ?

 • Reageer Annika 17 maart 2016 at 17:07

  Jaaaaa heel graag winnen!! Als ‘nieuwe’ mama van nu 2 kids, die net weer aan het werk is, kan ik wel wat kook hulp gebruiken!! Zodat we op tijd eten, en lekker! 🙂

 • Reageer Stefanie de bree 17 maart 2016 at 17:07

  Ik ben in juli uitgerekend van ons eert kindje, een meisje ❤ maar als t net zo’n slechte eter word als ik vroeger, kan ik jou boek wel heel hard gebruiken!

 • Reageer Mandy 17 maart 2016 at 17:07

  Gefeliciteerd met je prachtige boek! Graag zou ik het winnen aangezien ik al meerdere recepten van je weekmenu heb uitgeprobeerd en het valt hier goed in de smaak! Zo heb ik alles mooi bij elkaar in een boek en kunnen we nog veel meer lekkere en makkelijke recepten uitproberen!

 • Reageer Nienke 17 maart 2016 at 17:08

  Heeel graag! Als aanvulling op m’n soms inspiratieloze avondmaaltjes.. en voor de heb, ik soms best wat hulp kan gebruiken (dus..), vooral wanneer vriendlief weer twee week op zee zit. En oh, ik nog dagelijks staar naar m’n poster “die andere moeders doen ook maar wat”

  😉

 • Reageer Marieke Verdonck 17 maart 2016 at 17:08

  Gefeliciteerd!Wat een gaaf kookboek! Heel erg jaloers.. ?
  Ik heb zelf 3 kinderen en vind het altijd leuk en een uitdaging om gevarieerd en lekker te koken en het met andere te delen.
  Elke week probeer ik nieuwe recepten uit en ben dan ook benieuwd welke recepten in je nieuwe boek voorkomen! Zou hem heel graag willen winnen!

 • Reageer froukje 17 maart 2016 at 17:08

  leuk! aangezien mijn man zegt dat ik de smaakpupillen niet ontwikkeld heb, en mijn kinderen bijna dagelijks hun bord wegschuiven als ik gekookt heb.

 • Reageer Maaike Waldman 17 maart 2016 at 17:08

  Wat een leuk boek! Ik zou met dit boek erg geholpen zijn. Mijn jongste van 2 jaar is nogal een prinses als het op eten aankomt. Wat haar betreft eten we de hele week pasta pesto. Zoals je begrijpt komt dat een beetje mijn neus uit 😉 Ik zoek lekkere alternatieven voor onze kleine dame!

 • Reageer Marjolijn 17 maart 2016 at 17:08

  Om eerlijk te zijn: gewoon omdat het mij een ontzettend tof kookboek lijkt! 😉

 • Reageer Nancy Mons 17 maart 2016 at 17:09

  Wauw, dat ziet er mooi uit! Ik zou hem heeeeel graag winnen. Mijn zoontje van bijna 3 zegt al “klaar” voordat hij begonnen is met eten ?. Hoop dat door de succes recepten van alle andere moeders hij meer probeert en pas “klaar” zegt als hij daadwerkelijk klaar is ☺️

 • Reageer Chantal 17 maart 2016 at 17:09

  Sinds onze kleine man er is merk ik, dat ik af wil van iedere week hetzelfde eten. Ik wil variatie en… dingen uitproberen om ons manneke zoveel mogelijk verschillende smaken te laten proeven. Ik moet zeggen dat ik wel wat meer variatie en ideeën kan gebruiken, dus jouw kookboek (dat er overigens helemaal gaaf uit ziet) zou heel goed van pas komen.

 • Reageer Cindy Piket 17 maart 2016 at 17:10

  Alles wat hiervoor al gezegd wordt, maar vooral: AAAAAARGHHH, ik wil zo graag weer eens gezond, lekker en vooral gezellig eten met mijn dreumes en peuter (oh ja, en man)! 🙂

 • Reageer Jollanda 17 maart 2016 at 17:10

  Als koken voor moeders zo leuker en makkelijker wordt gemaakt, zou ik het boek wel willen winnen mijn partner, die kookt meestal en kan vast wel wat inspiratie gebruiken. Wat goed is voor moeders is ook goed voor vaders toch…

 • Reageer Marijke 17 maart 2016 at 17:10

  Ik maak ook wekelijks een menu, al heb ik daar regelmatig veel moeite mee en ook heb ik al een paar keer jouw pagina er weer bij gezocht ter inspiratie..Eten met mijn oudste van vier jaar blijft een klein drama, maar we houden vol. En jouw boek met 50 recepten zal veel rust scheppen met het samenstellen van het boodschappenlijstje voor de ‘weekboodschappen’.

  Oh en gaat mijn zoon vrolijk/opgewekt/zonder tranen/zonder morren/zonder aanmoediging eten (als hij dat drie keer per week doet ben ik al tevreden), dan ben ik je eeuwige fan én heb je mijn eeuwige dankbaarheid..! Is ook wat waard hoor;-)

 • Reageer Claudia 17 maart 2016 at 17:10

  Ja leuk! Met een temperamentvolle dochter van 4, die inderdaad bijna niks lust ?, een baby en een man met een drukke baan schiet het lekker koken er wel eens bij in. Gezond is het meestal wel, maar de afwisseling is op moment ver te zoeken. Dus ik ben errug benieuwd naar de recepten en vooral naar de tips!

 • Reageer Susanne Borger 17 maart 2016 at 17:10

  Heel erg graag! Zodat we eens wat meer variatie in ons eten hebben, leuk voor ons als ouders? maar zeker ook voor ons kereltje van bijna 15 maanden die dan meer eten ontdekt?.

 • Reageer Harmienke 17 maart 2016 at 17:10

  Fijn zo’n boek. Ik ben vooral nieuwsgierig naar de recepten voor de drukke dinsdagen. Ik zou hem dolgraag willen winnen!

 • Reageer Sanne de groot 17 maart 2016 at 17:10

  ik zou dit boek heel graag dit boek willen winnen omdat, mijn dochter van 2 niet alles lust, en het vaak een groot drama is savonds met eten! omdat ze smiddags niet meer slaapt is ze vaak moe. En zou het super graag ook voor me zelf willen winnen om een beetje meer inspiratie te hebben met het koken, hopelijk kan dat zometeen in me megakeuken die er komt en met dit geweldige boek!!

 • Reageer Claudia Boehlé-Duchateau 17 maart 2016 at 17:11

  Ik hou van koken, echt! Maar sinds de geboorte van mijn dochter 4 maanden geleden gaat er toch veel vaker een bak lasagne de oven in dan ik zou willen, sinds ik weer aan het werk ben al helemaal ;). Ik zou met dit boek heel graag de inspiratie/motivatie/energie willen terugvinden om weer lekker maar niet te moeilijk met eten bezig te zijn. Mss wat veel gevraagd maar ach, valt te proberen toch :)? Zeker voordat mijn dochter binnen een paar maandjes mee gaat eten :).

 • Reageer Itha 17 maart 2016 at 17:11

  Ik hou van koken. Ik hou van mijn kinderen. Ik hou van variatie. Ik hou van succesrecepten van andere moeders. Ik hou nu al van dit boek! En ook van jou Elsbeth als ik dit boek win! ❤️

 • Reageer Saskia Duimelaar 17 maart 2016 at 17:11

  Oooow dat zou mooi zijn om te winnen! Dan lukt het vast wel om een keer te eten zonder de : “ieeeehhhh, wat is dat?” van mijn oudste dochter, de “bleeeeh dat lust ik niet” van zoonlief en de “ik wil alleen vlees” van mn jongste dochter (die vervolgens dan papa superlief aankijkt en een rijstwijfel krijgt van hem, tot groot ongenoegen van die oudste 2..)

 • Reageer Vanhaele sofie 17 maart 2016 at 17:11

  Dit boek wil ik heel graag winnen. Waarom? Waar moet ik beginnen? Ik heb hier een lieve kleine meid, die heel graag met haar eten smijt. Ze eet enkel wat ze kent en vertrouwd, de rest dat laat haar koud. Zo een kookboek lijkt me helemaal top! Tijd voor minder eten naar men kop. Wij kunnen wel wat inspiratie gebruiken in verband met groenten en spruiten. Ik zeg alvast dikke merci. Kus noa en sofie x

 • Reageer Marijke 17 maart 2016 at 17:11

  Ik zou graag een boek willen winnen. Ik heb een zoontje van 3 die een moeilijke eter is en kijken of hij die recepten wel lekker gaat vinden

 • Reageer Annette Vd Berg 17 maart 2016 at 17:11

  O wat fijn! Kooktips zijn van harte welkom, ik val toch snel op herhaling terug wekelijks en daar wil ik graag verandering in, ons zoontje is bijna 2,5 jaar en wil alles proeven, heerlijk om recepten voor te zetten welke gemaakt/bedacht zijn door ook een moeder, love it!!

 • Reageer Marieke 17 maart 2016 at 17:11

  We zijn in november 2015 met een baby van 11 maanden naar Dubai verhuisd. Dat was heftig want alles is wennen en dus ook het eten. Een Albert Heijn is er niet :-), alles heet anders en niet alles is verkrijgbaar. Sindsdien heb ik het idee dat ik maar wat aanrommel, saai kook en daardoor geen motivatie. Hopelijk krijgt het Relax Mama kookboek mii weer gemotiveerd in de keuken!

 • Reageer Kirsten 17 maart 2016 at 17:11

  Ehhhhh even een stukje schrijven om kans te maken op dit toffe boek… het is spitsuur hier! Peuter net hongerig uit de crèche gehaald, broer van negen is aan het buiten spelen en te laat. Broer van 10 moet zo naar de voetbaltraining… en er moet voor die tijd nog iets voedzaam en bij voorkeur ook smakelijks op tafel… help! ?

 • Reageer Daniëlle 17 maart 2016 at 17:11

  Ik zou dit boek graag winnen omdat mijn zoontje niet echt super makkelijk eet. spaghetti eet hij het liefst zonder saus want oh jee daar zitten groenten in. als we nasi eten is hij erg blij met zijn gebakken ei erbij, naar de rest kijkt hij echt niet om. als we bijvoorbeeld pannenkoeken eten is hij blij als een klein kind (oh wacht dat is hij ook ?) kortom hulp is nodig, en anders is het fijn dat ik bijna jarig ben en dit boek op mijn lijstje komt.

 • Reageer Paulien 17 maart 2016 at 17:12

  Ik ben dol op koken. Nieuwe dingen maken, receptjes uitknippen en bewaren, nieuwe smaken uitproberen en gezellig tafelen. Ik hoop zo mijn peuter op te kunnen voeden tot makkelijke alleseter. Alleen is daar tot dus ver nog niet veel van terecht gekomen. Zeg maar gerust niets 🙂 Daarom hoop ik zó op deze nieuwe kookbijbel om weer relaxed in de keuken te staan.♡

 • Reageer Maureen Kruijs 17 maart 2016 at 17:12

  Ik doe mij graag voor als een relaxmama en dat gaat over het algemeen vrij goed. Behalve tijdens het avondeten, dan schiet de stress er toch al gauw in. Misschien dat recepten van andere relaxmama’s daar verandering in kunnen brengen. ?

 • Reageer Lenneke van Dalsum 17 maart 2016 at 17:12

  Ik zou mijn kleintjes graag een gevarieerder menu voorzetten!
  Ik denk dat dit boek daar zeker bij kan helpen!

 • Reageer Danielle 17 maart 2016 at 17:12

  Lijkt me een heel leuk boek. Bij ons helpt het als de kinderen zelf recepten mogen uitzoeken. Als ze een foto zien van iets wat ze lekker lijkt, maak ik het, en hebben ze er echt zin in om het te proberen. Dit boek lijkt me heel geschikt om ze zelf wat uit te laten kiezen.

 • Reageer Fleur 17 maart 2016 at 17:12

  Zou het boek heel graag willen winnen! Ons dochtertje Eva is 11 maanden en begint nu met ons mee te eten. Ik probeer zo gevarieerd mogelijk te koken voor haar maar extra goede tips en nieuwe gerechten zijn meer dan welkom!

 • Reageer Sandra 17 maart 2016 at 17:13

  Gefeliciteerd met je boek, Elsbeth! Dat moet zo gaaf zijn…
  Ik ben een hele slechte kok, heb een par evergreens die (bijna) meestal lukken en verder ben ik afhankelijk van de gerechten die mijn man maakt en invriest voor mij en onze zoon. Hij kan heel lekker koken en doet dat ook graag. Echter….hij vaart en is steeds 5 weken weg! Dan doe ik echt mijn best maar ik heb het gewoon niet echt in de vingers. En zelden inspiratie (ook dat nog). Dus, wie weet is dit kookboek iets voor mij? En anders geef ik het aan mijn man ?.

 • Reageer Martine 17 maart 2016 at 17:13

  Ja heel graag wil ik dit winnen! Als alleenstaande mama van 3 fantastische meiden ben ik vaak inspriatieloos qua eten. Zou leven een stuk relaxter maken met dit boek vol tips! ?

 • Reageer Marianne 17 maart 2016 at 17:13

  Lijkt mij een super boek om mijn nauwelijks te managen gezin met 4 kinderen beter te kunnen managen. Zelf favorieten aangeven en ze weten allemaal waar ze wanneer aan toe zijn. Ik zie het wel zitten! Iedereen een stuk relaxer als mama het ook is!

 • Reageer Sanne 17 maart 2016 at 17:13

  Ik zou super graag dit boek willen winnen omdat ik zelf bijna niks lust maar wel graag mijn kinderen een gezonde maaltijd geef en hier wel wat inspiratie voor kan gebruiken!!

 • Reageer Jildou 17 maart 2016 at 17:14

  Met een varende man, twee kinderen die niks lusten, hyperactieve hond, baan van 32 uur met veel verantwoording en daarnaast een hele leuke studie (gelukkig het laatste jaar, eentje onder het mom van “waar ben ik aan begonnen” is plannen en organiseren een must hier! Relax mama! is niet te doen 🙂 maar zo’n boek met inspiratie wel heel erg welkom!

 • Reageer Thalita 17 maart 2016 at 17:14

  Ik ben net gescheiden en moet nog een beetje mijn draai vinden. Zou graag voor mijn meiden weer eens wat anders willen klaarmaken maar het ontbreekt me aan inspiratie

 • Reageer Roka 17 maart 2016 at 17:14

  Super om weer nieuwe ideeën op te doen die in de smaak vallen bij de kinderen. Vooral voor de kleine moeilijke eetster en op die dagen dat ze te moe zijn om te wachten totdat het eten eindelijk klaar is.

 • Reageer Debby Holman - Jager 17 maart 2016 at 17:14

  Jouw gedachten achter je weekindeling lijken wel wat op die van mij. Maar ja, wat zet je toch steeds op tafel?? Het komt toch steeds op hetzelfde neer, wat op den duur wel lekker inspiratieloos is haha. Dus ik zou heel graag je boek winnen voor inspiratie en lekkere recepten! Oh en fijn dat kinderen het ook lusten, die van mij (7 & 4) zijn op het moment nogal kieskeurig 😉

 • Reageer Ireen 17 maart 2016 at 17:14

  Mijn droom is dat mijn 3 zonen later aan hun jeugd terugdenken en dan 1) de lekker ruikende was herinneren en 2) de lekkere (maar gezonde!) maaltijden van mama… Zodat ze héél vaak weer thuis zullen komen. Die was lukt me al…. nu de maaltijden nog! 😉

 • Reageer Marjolein 17 maart 2016 at 17:15

  Wat super leuk! Met een kleintje van 1,5 week en 2 jaar is het soms erg lastig om met eten op tafel te komen waar (gezonde) variatie in zit en wat ze ook nog eens opeet. Je blijft vaak hangen bij dezelfde dingen. Diverse maaltijdboxen, die aangeven voor het gezin te zijn, al geprobeerd maar hier helaas geen gewenst resultaat mee. Dus ik waag graag een poging om dit boek te winnen zodat ik wat nieuwe inspiratie op doe.

 • Reageer Hellen 17 maart 2016 at 17:15

  Na een pittige periode waarin er amper tijd was voor mezelf, nu weer helemaal ontdekt hoeveel ik kan genieten van het simpele gezinsleven: lekker in de keuken bezig en daarna samen tafelen. Ik ben benieuwd naar je recepten en andere leuke info!

 • Reageer Martje 17 maart 2016 at 17:15

  Oh zo graag! Mijn kleine flapdrol begint steeds meer groentjes te weigeren als hij er achter komt dat lekkerdere dingen op tafel staan ( lees vlees)( vreselijk aan gezien ik van koken houd en niet alleen van vlees braden) en ik zou graag de receptjes uit willen proberen die mijn kleine doerak wel lust ( Inc. Groentjes)

 • Reageer Jose 17 maart 2016 at 17:15

  Ja deze zou ik graag winnen zeg! 4 kinderen zitten er iedere avond aan onze eettafel:
  Ons kleutermeisje heeft altijd ‘hommer’ behalve bij het avondeten.
  Onze bijna tiener heeft diabetes type 1 en gezond eten is voor hem erg belangrijk.
  Ons toneelmeisje kan iedere avond een groot drama maken van ieder groen iets wat ze op haar bord aantreft 😉
  Tot slot onze dreumes, hij vind alles best zolang je hem maar niet wil voeren.
  Wij kunnen dus wel wat Relax in de keuken gebruiken 😛

 • Reageer Dana 17 maart 2016 at 17:15

  Lijkt mij een geweldig boek! Wie weet eten we binnenkort allemaal meer dan de standaard agv-tjes?

 • Reageer Anna 17 maart 2016 at 17:16

  Lijkt me een reuze handig boek,ik maak graag kans!

 • Reageer Carolien 17 maart 2016 at 17:16

  Leuk! Ik hou enorm van koken en van lekker relaxed eten 😉 en hoop dit ook over te brengen op mijn zoon van 3 jaar. Ik zou graag meer inspiratie willen met nieuwe en makkelijke recepten en manlief wat vaker laten kokerellen. Fingers crossed

 • Reageer Marlies 17 maart 2016 at 17:17

  Ja, ik heb hem nodig! Ik heb 5 kinderen en aan tafel is altijd chaostijd 🙁 ik heb echt tips en trucs nodig om het gezellig te houden en ik ben heeeel benieuwd naar de recepten!

 • Reageer Caroline 17 maart 2016 at 17:17

  Ik ben vanzelfsprekend een buitengewoon grandioze kok. De sterren van de hemel. Dagelijks. Dat snap je…. Maar het gekke is dat mijn drie kinderen daar, heel maf, heel anders over denken. Tel daar bij op dat ze alledrie twee tot drie keer in de week sporten en beweren helemaal geen tíjd te hebben voor mijn culinaire kunststukjes. Dus. Een béétje hulp, een béétje gemak en een kléine kans op waardering zouden mijn functie als chef-kok van deze toko zó veel relaxter maken! Kan ik wel gebruiken. 🙂

  • Reageer alika huisman 17 maart 2016 at 21:30

   Superleuk boek voor de nodige inspiratie!!
   De hele week vliegt als een trein voorbij, hoe lekker mag het eten zijn om er extra van te kunnen genieten met je gezin aan tafel.. ? mmmmm!!!

 • Reageer Nienke van der Schaaf 17 maart 2016 at 17:17

  Oh, misschien komt het dan toch nog goed hier.
  Ik ben zo slecht in netjes op tijd goede maaltijden op tafel zetten. En dat zoonlief het dan ook nog eet en ik zelf niet aan scheurbuik ten onder ga…
  Tijd voor een praktisch en toepasbaar boek!

 • Reageer Emma van Gils 17 maart 2016 at 17:17

  Ik ben helemaal niet relaxet in de keuken ? Dus ons gezin kan het heel goed gebruiken.

 • Reageer Isabella 17 maart 2016 at 17:17

  Wat een super gaaf boek!!! Eindelijk een kookboek waar je écht wat aan hebt, als moeder. Zo ziet het er tenminste uit na het lezen van je blog en zien van de foto’s. Als mama van 2 en een tweede kindje op komst is zo’n kookboek natuurlijk super, super handig!!

 • Reageer Mirjam Booms 17 maart 2016 at 17:17

  Ja heel graag! Ben groot fan van alles wat relaxed is/ gaat, dus dit boek zou meer dan welkom zijn!! Daarbij ben ik geen kookwonder en het zou leuk zijn eens iets anders op tafel te zetten dan alleen maar sperziebonen/ snijbonen/ kipburgers/ macaroni….

 • Reageer Sonja Kalma 17 maart 2016 at 17:17

  Wat heerlijk zo’n kookboek! Al vind ik koken juist relaxt! Als mijn kinderen niet aan mijn been hangen…. de tijd heb en eventueel een wijntje erbij drink…? Maar ben erg nieuwsgierig naar recepten die mijn kinderen (zonder zeuren) opeten en dan vooral de recepten die niet met een p…beginnen….

 • Reageer Karin wuytens 17 maart 2016 at 17:17

  Hier 2 kids die steeds zeggen “eikes, ik lust da niiiii!” Nog voor ze ook maar 1 hapje geproefd hebben. Nochtans als ze zin hebben kunnen ze plots wel eten! Ik zou het boek ook graag winnen omdat het hier steeds hectisch koken is, wat makkelijke recepten zijn dan ook zeer welkom!

 • Reageer Ingeloes Junte 17 maart 2016 at 17:18

  Ik heb het relax mama kookboek echt super hard nodig vrees ik! Eten is bij ons thuis echt een drama maar daar wil ik natuurlijk wel alles aan doen om dat te veranderen! Duimen maar!

 • Reageer Rianne 17 maart 2016 at 17:18

  Leuk! Zou wel wat hulp kunnen gebruiken haha.

 • Reageer Corine Ellens 17 maart 2016 at 17:18

  Ik heb nieuwe kook-inspiratie nodig!
  Het is nogal wat als je 3 jarige zoontje zegt: eten we nou alweer pasta ? ?

 • Reageer Evelyn 17 maart 2016 at 17:18

  Omdat ik dolgraag wat variatie wil aanbrengen in het weekmenu, met 3 eigenwijze kinderen van 4, 6 en 33 ? die het spreekwoord ‘wat de boer niet kent’ uitgevonden lijken te hebben.. Zou super zijn!

 • Reageer Jessica 17 maart 2016 at 17:18

  Ieder weekend, voordat de boodschappen worden gedaan, is het weer een opgave om het weekmenu te bedenken. En ik hoor manlief wel eens zeggen… Dit hebben we vorige week nog gegeten! ?? Uuh oeps! Dus ja ik kan wel wat inspiratie gebruiken. En hoop dit te krijgen door je boek.. ?

 • Reageer Christel van Riel 17 maart 2016 at 17:18

  Mijn jongste zoon van 2 bepaalt door het alleen al kijken naar zijn bordje of hij iets gaat eten/proberen of niet, of het nu gezond of ongezond is. Verder dan doperwten en kale pasta komen we helaas niet. De rest wordt gelijk van tafel geveegd. Hoop op nog wat andere opties dmv dit boek, want zo is het een wel heel eenzijdig dieet!

 • Reageer Eva 17 maart 2016 at 17:19

  Mijn man en ik zijn altijd zo inspiratieloos wat avondeten betreft dus dit boek zou echt heel goed van pas komen! Krijgt mijn 4 – jarige dochter ook eens een keer wat anders voorgeschoteld dan de standaard recepten.

 • Reageer Hilde 17 maart 2016 at 17:19

  Met mijn twee zonen, de een al wat koppiger dan de andere, stel ik sinds kort een weekmenu op. Ze krijgen mee inspraak en voelen zich meer betrokken.
  Op ‘mijn’ keuzedag probeer ik telkens eens iets nieuws en anders op tafel te zetten. Zo probeerde ik deze week de spruitjespasta die ik op Facebook in je weekmenu vond. Het ging van ‘Bah, spruitjes!’ naar ‘wacht, dit is wel oke, maar niet voor iedere week’ ?
  Om dus uit de ‘iedere week hetzelfde’-sleur te raken, lijkt me jouw boed erg leuk!
  Alvast gefeliciteerd met de komende release!

 • Reageer Silvia van Toorn 17 maart 2016 at 17:19

  Wat zou ik graag een relaxmama zijn in de keuken. Ik heb 2 zoontjes van 5 en 8 en ik zou zo graag willen dat we lekker kunnen eten zonder stress van dat lust ik niet. Al mijn hoop ligt dus bij dit boek. Help!!!!!
  Groetjes Silvia.

 • Reageer Tonia Houwen 17 maart 2016 at 17:19

  Dit boek lijkt me super om in ons drukke gezin met 4 kinderen te gaan gebruiken!! Gewoon…omdat het me een mooi en leuk boek lijkt!!

 • Reageer Esther van Gils 17 maart 2016 at 17:19

  Jaaaa! Zo nieuwsgierig! Mijn dochter is net 1 en ik hoop met dit boek de drama’s waar ik over hoor voor te blijven! Het is nu soms al een uitdaging ☺️

 • Reageer Gaby Weyer 17 maart 2016 at 17:19

  Ik ben uit Duitsland en zou het geweldig vinden lekkere recepten van een Nederlander te koken, die mijn kind wel ook lekker vind. Alleen maar Bratwurst en Schnitzel is ook saaii ;-))))))

 • Reageer Robine 17 maart 2016 at 17:20

  Gefeliciteerd met het nieuwe boek!
  Ik zou het boek graag willen winnen omdat ik eerlijk gezegd juist (nog) niet zo’n relaxmama ben. Met dit boek kan ik dan alvast eten afvinken op het to do lijstje ‘relaxmama worden’.

 • Reageer Petra 17 maart 2016 at 17:20

  Omdat het ‘eet ik wel’ repertoire van dochterlief (nu 4) uit slechts 5 dingen bestaat, en geens van alle zijn groente. Dit duurt al bijna 3 jaar nu… Wij zijn het zat, en zijn net gestart met de dan-ook-geen-toetje methode als ze alweer niks eet.
  Zoonlief (2,5) doet het beter en is gek op worteltjes… Andere mama’s; eetlepel maple syrup in het koken toevoegen heeft hier wonderen verricht…

 • Reageer Anja boltendal 17 maart 2016 at 17:21

  Als dit toch gaat werken bij de 6 jarige dochter van m’n vriend, koop ik speciaal een 2e exemplaar voor d’r moeder. Ook die zit met d’r handen in t haar. Mijn kinderen eten wel alles gelukkig!!!

 • Reageer Mirjam Bodewes 17 maart 2016 at 17:21

  Oeeeeh, ik wil er wel een winnen! Omdat ik houd van koken en kookboeken. En van eten. En omdat mijn kinders (8, 6, 3 en bijna 2) wel eens toe zijn aan iets anders dan mijn eigen succesrecepten. (Succes is dan vooral dat het gelukt is om op tijd eten op tafel te hebben staan, niet zozeer dat de monsters hun eten opeten 😉 ) Lekker eten, gezond genoeg, en zo relaxed dat ik ook kan genieten van de chaos aan tafel.

 • Reageer Mariël Witteveen 17 maart 2016 at 17:21

  Omdat ik erop hoop dat dit boek ervoor gaat zorgen dat het avondeten ook relaxed gaat verlopen…. Daarom wil ik heel graag 1 van de winnaars van het boek zijn!

 • Reageer Linda 17 maart 2016 at 17:21

  Baby wil melk, groenten moeten gesneden worden, peuter wil met Lego spelen maar niet alleen, baby wil meer melk, het gehakt moet nog uit de vriezer, “Mamaaaaaaaa, ik moet poepen!”, babyhapje moet gemaakt worden, vriend staat in de file, pasta moet gemaakt worden…. En dan staat eindelijk het eten op tafel. Maar helaas, de peuter “vindt het eigenlijk niet zo lekker” 🙂 Iets meer relaxen in de keuken lijkt mij heerlijk 🙂

 • Reageer wendy wammes 17 maart 2016 at 17:22

  Wat lijkt me dit een gaaf en heel erg handig boek! Met drie kindjes onder de 6 en een man die veel niet lust ontbreekt het me nog wel eens aan inspiratie. Terwijl zowel de kids als ik het leuk vinden om samen te koken. Met dit.boek kan ik gewoon de recepten samen met ze uitproberen en ze overtuigen dat andere kinderen dit ook lusten!

 • Reageer Gerda 17 maart 2016 at 17:22

  Dit boek zou ik graag willen hebben, omdat het gewoon een super boek is!
  Voor ons zoontje van 3 ben ik elke keer op zoek naar “wat anders” en “lekkers” .
  Elke week broccoli en bloemkool (de 2 favorieten van meneer)wordt ook zo saai?

 • Reageer Yvonne 17 maart 2016 at 17:23

  Jaaaaaaa! Ik wil heel graag je boek ter inspiratie in de keuken!!! Ik krijg het altijd weer voor elkaar om te laat aan de maaltijd te beginnen, waardoor onze zoon van bijna 3 en manlief zich elke keer weer afvragen hoe laat we dan toch gaan eten? ‘Probleem’ is vaak inspiratie voor leuke & makkelijke recepten. Ik schud ze niet zomaar uit mijn mouw en met jouw boek, kan ik tenminste een duidelijke boodschappenlijst maken. Scheelt weer dagelijkse bezoekjes aan de supermarkt. Zoon- en manlief zullen je tevens dankbaar zijn 😉

 • Reageer Désirée Stolker 17 maart 2016 at 17:23

  Goed eten doen mijn kinderen wel … Maar deze mama heeft best wel eens last van kookstress, tijdgebrek en tekort aan inspiratie, drie druktemakers om mijn benen als ik achter de pannen sta helpen daar allemaal niet erg aan mee…. Tips en inspiratie volop in dit boek; Ik wil ‘m!!!!!!!!! (Ook omdat ‘ie er te gek uitziet natuurlijk ?)

 • Reageer Letje 17 maart 2016 at 17:23

  Ooooooh wat ben ik op zoek naar wat meer variatie aan tafel!! En als ik daan ook nog eens een gerecht vind wat IEDEREEN aan tafel lekker vind….

 • Reageer Denise 17 maart 2016 at 17:24

  Als alleenstaande moeder van een zoontje van 2.5 jaar kan het koken nogal een hectisch punt van de dag zijn! (“Mama ik wil ook kijken!”) Zeker met 4 dagen in de week werken kies ik altijd voor de standaard, makkelijke en snelle gerechten, gewoon omdat het lekker snel is.
  Mijn kleine man lust alles, maar mama is wat lastiger met eten als het gaat om de “vreemde” dingen. (ja mama’s hij lust tot nu toe echt alles). Toch ben ik heel erg op zoek naar gezonde gerechten die zowel mijn zoon als ik lusten en ook zeker bereid om nieuwe dingen uit te proberen, je moet tenslotte wel het goede voorbeeld geven als relaxmama;)
  Een kookboek van mama’s, voor mama’s zou een prima start zijn voor de uitbreiding van ons weekmenu!

 • Reageer Monique J 17 maart 2016 at 17:24

  Ow super leuk!! Ik begin de laatste tijd eindelijk het koken leuk te vinden en dat komt vooral van de lekkere recepten die ik vaak voorbij zie komen op Facebook. Maar een kookboek op mijn aanrecht zou ik ook wel erg leuk vinden!

 • Reageer Marina von Kriegenbergh 17 maart 2016 at 17:24

  Jaaa helemaal enthousiast. Als twee 4x daags werkende ouders waarbij de kindjes van 2 1/2 en 7 maanden twee dagen naar de opvang gaan is plannen inmiddels ons motto. Echter zijn we er nog niet zo goed in. Ik heb gedurende de afgelopen weken al een aantal recepten geprobeerd en werkelijk heerlijk. Ik vind het zo zonde om na mijn werkdag mijn quality time met de kinderen te moeten delen met de keuken.

 • Reageer Coretta Stevens-Vermeulen 17 maart 2016 at 17:25

  Echt een boek voor mij, aangezien ik prima kon relaxen in mijn wereldje vóórdat ik kinderen kreeg. Nu is het relaxen er eventjes bij in geschoten ?

 • Reageer Nanette 17 maart 2016 at 17:25

  Voor mij en m’n zus omdat we er samen door deze boeken aardig relaxt doorheen fietsen! We geven elkaar tips en vinden het ouderschap leuker dankzij jullie tips!!

 • Reageer Mirjam 17 maart 2016 at 17:25

  Lijkt me super handig om te hebben met een kleine van 1 jaar die van lekker eten houdt!

 • Reageer melissa huesken-verhaar 17 maart 2016 at 17:25

  Met een 2e spruit opkomst zijn alle tips en recepten welkom om een relaxte mama te blijven.

 • Reageer marjan 17 maart 2016 at 17:25

  Ik wil hem. Ik wil hem ooo zo graag!!! En niet alleen omdat ik een dochter van 4 heb die een moeilijke eter is maar ook een man die niet graag iets nieuws probeert. Zou zo fijn zijn om eens gevarieerd te eten met makkelijk te maken recepten.

 • Reageer Lonneke 17 maart 2016 at 17:26

  Wij winnen het heel graag! Ons zoontje en dochtertje zijn niet de makkelijkste eters dus afwisselen is nogal een uitdaging. Ben momenteel druk met weekmenu’s maken om het onszelf makkelijker te maken, en kan wel wat inspiratie gebruiken!!

 • Reageer Simone 17 maart 2016 at 17:26

  Misschien dat dit boek er voor zorgt dat het default antwoord van m’n dochters bij het aan tafel gaan verandert van mèh naar mjam!

 • Reageer mathilde 17 maart 2016 at 17:26

  Man deze week in het buitenland en dan denk ik echt heel vaak…..een makkelijk gerecht voor in de keuken would save my day! Ennnuh macaroni met groente kennen we nu wel dus een boek met inspiratie voor de weekjes als we alleen zijn en dan ook nog heel groot het woord RELAX op de voorkant. Yes, please 🙂

 • Reageer Kelly Ummels-Schmitz 17 maart 2016 at 17:26

  Omdat onze peuterdochter op het moment in de fase zit dat ze het eten wat op maandag haar lievelingseten was, op donderdag walgelijk vindt 🙁 . Het is dus de uitdaging om telkens nieuw lievelingseten te maken!

 • Reageer Anna 17 maart 2016 at 17:26

  Van moeders voor moeders … dat geeft deze “kan-niet-koken-moeder” moed! Hopeloos in de keuken helaas maar niet minder vastberaden om het toch te blijven proberen..

 • Reageer Ilse 17 maart 2016 at 17:27

  Heel graag. Met een dochter van 3 jaar, die opeens veel vies vindt, terwijl ze vroeger alles at. En een kleine onderweg en binnenkort verhuizen. Dus ja, zou heel goed uitkomen ☺

 • Reageer Geeske 17 maart 2016 at 17:28

  Met een kleintje van bijna 4 die binnenkort naar de basisschool gaat en een zwangerschapsverlof dat komende dinsdag toch echt afgelopen is, start ook meteen de drukte weer. We gaan er vol in, dus ben benieuwd hoe ik elke dag weer een goede en lekkere maaltijd in elkaar ga freubelen. Dit kookboek zou hier echt welkom zijn!

  • Reageer Silvana 17 maart 2016 at 21:12

   Lets give it a try…

   Nieuwe inspiratie om te koken voor mijn tweeling. Met dit boek gaat dat zeker lukken! Gefeliciteerd!! Ik ga duimen 🙂

 • Reageer Michelle 17 maart 2016 at 17:28

  “Koken is niet mijn ding” heb ik altijd gezegd, echter, toen kwam onze 2 jarige dochter en die veranderde alles.. Niet omdat madame zo’n fijne smaak heeft, ze is gewoon ontzettend wispelturig!! (Van wie ze het heeft, geen idee, ik heb het nog ;-))

  Mijn ideeën raken op en mijn eindeloze Google speurtochten word ik moe. Al die losse printjes die ik constant kwijtraak (wáár is dat pasta recept wat ze toen zo lekker vond!?!?!), danwel ondergekleurd wel of niet terugvind (madame houdt van knutselen met “mama’s spullen”), zijn bijna een schande in onze keuken. En tja, ik ben zo “Relax” dat mij dat eigenlijk niet meer stoort, maar mijn man helaas wel!

  …gelukkig laat madame de (kook)boeken van mama met rust met haar stiften 😉 tenminste, nog wel, haha. Hopelijk kan onze zoon van 4 maanden het tij keren, maar dat duurt nog eventjes. Tot die tijd zou ik dolgraag willen oefenen met leuke recepten die ons allen smaken!

 • Reageer Esther Marx 17 maart 2016 at 17:29

  Omdat het de perfecte aanvulling is tussen de Jamie Oliver, Heston Blumenthal en Nigella kookboeken! Gefeliciteerd met je nieuwe boek!

  Hartelijke groetjes, Esther Marx

 • Reageer Ramziè 17 maart 2016 at 17:29

  Leuk! Die wil ik heeeel graag winnen om mijn dochter van 6 wat meer smaken te laten waarderen maar ook zodat ze mee kan koken, samen uit het boek 🙂 gezellig en relaxt!!

 • Reageer Marloes 17 maart 2016 at 17:29

  Het zou zo leuk zijn wanneer mijn dochters dankzij jouw recepten als een razende hun bord leeg eten omdat ze het zo lekker vinden!! Nu zitten ze soms gerust een uur aan tafel?

 • Reageer Tessa 17 maart 2016 at 17:30

  Oh wat ziet het er leuk uit! Een mooie gecombineerde inhoud zo, klinkt tof! Ik zou graag winnen, om te beginnen voor de recepten want ik ben niet zo’n held in de keuken. Ben dus heel benieuwd naar de succesnummers in het boek. Daarnaast kan ik de tips om het leuk te houden aan tafel ook wel gebruiken met mijn dreumes die zijn eigen wil aan het ontwikkelen is…

 • Reageer Tine Casteleyn 17 maart 2016 at 17:31

  Welke mama wil dit boek niet winnen?! 🙂
  Inspiratie is ook bij mij meer dan welkom!
  Dus ja: “ik wil er eentje winnen!”

 • Reageer denise 17 maart 2016 at 17:31

  Graag! Een beetje inspiratie en afwisseling zou fijn zijn. En ik hou van koken zolang het maar niet te ingewikkeld wordt 🙂

 • Reageer Esther 17 maart 2016 at 17:31

  Na 3 jaar verantwoordelijkheid voor elluk weekmenu ben ik zooooo toe aan nieuwe inspiratie. Ik heb steeds vaker de neiging een pizzadag in te lassen..

 • Reageer Janet 17 maart 2016 at 17:31

  Ik zou dit boek erg graag willen winnen. Elke moeder loopt denk ik tegen dezelfde problemen aan wat betreft avondeten bedenken..klaarmaken..op tijd aan tafel. Dit boek geeft hier weer inspiratie voor. Erg leuk!

 • Reageer Tamara Lagendijk 17 maart 2016 at 17:32

  Ik wil dit boek dolgraag winnen omdat ik wel eens een ander rondje dan bonen, zuurkool, bami, gebakken aardappeltjes en erwtjes wil… ?

 • Reageer Stephanie Felix 17 maart 2016 at 17:32

  Super! Ik wil ook een relaxte moeder worden!

 • Reageer Annette Blaset 17 maart 2016 at 17:32

  Ik moet het nog leren om een relax-mama te zijn. Met een dochter van 8 maanden vind ik dat nog best ingewikkeld maar jullie tips & tricks helpen mij al goed op weg! Ik zou het super vinden om straks ook als een relax-mama te kunnen gaan koken voor mijn moppie. 🙂

 • Reageer Marjolein Knijnenburg 17 maart 2016 at 17:33

  Ik wil dit boek graag winnen want ik kook namelijk nooit, mijn man kan het beter en de kinderen denken inmiddels dat ik het niet kan! Met dit boek wil ik bewijzen dat ik natuurlijk wel kan koken en dan hoef ik eindelijk de keuken niet meer op te ruimen!

 • Reageer Kersten Eveline 17 maart 2016 at 17:33

  Ik zou deze heel graag willen winnen. Deze mama zit namelijk in een sleur. Alle recepten die ik ken zijn al geprobeerd en worden dus niet meer met veel plezier onthaald door mijn dochtertje… Met als gevolg dat het eetmoment hier nog wel eens een strijd durft te worden. Met dit boek kunnen we dit zeker van de baan krijgen.

 • Reageer Ilse 17 maart 2016 at 17:33

  Dat zou geweldig zijn! Ik ben van nature niet direct een relax mamma. Om gezondheidsredenen probeer ik het wel te worden. Gelukkig is deze club een feest van herkenning met een flinke portie humor! Koken blijft nog wel een ding hier in huis met twee kinderen die allebei verschillende dingen niet lusten. Lang in de keuken staan lukt me vaak niet, dus laat de snelle gerechten en ovengerechten maar komen.

 • Reageer Denise Verbeek 17 maart 2016 at 17:33

  Leeukk!! Zou deze heel graag willen winnen.
  Met een dochter van bijna 4 die erg moeilijk met eten is.
  Een zoon van 1 Jaar die nu steeds meer dingen gaat mee eten en doen en een kindje op komt in Juli zou het super goed uitkomen zodat we straks met zen alle van hetzelfde kunnen smullen en smikkelen en mama niet voor ieder een kont apart hoeft te koken en ook eens kan relaxen!

 • Reageer Lauri 17 maart 2016 at 17:33

  Waarom ik het boek wil winnen?? De vraag is waarom niet? Hahaha ik zou graan mijn kindje wel eens iets anders voor willen zetten. Door ons drukke bestaan vallen we nu steeds in de herhaling. En zou het super vinden als hij het heerlijk gaat vinden al die lekkere recepten. Want de kookkunst van mama wordt niet altijd gewaardeerd ( terwijl mama best wel goed en redelijk relaxed kan koken met een 16 oude dreumes die aan haar been hangt, opgetild wil worden, bij het knopje van het gas kan, de oven open kan trekken of het hondenvoer in zijn mond stopt als hij denk dat we niet kijken)
  So i need it!

 • Reageer Danee 17 maart 2016 at 17:34

  Ik zou graag dit boek winnen omdat soms gewoon mijn inspiratie op is wat in vredesnaam nu weer voor voedzaams te koken…. een maaltijd waarbij ook mijn dochter haar vingers aflikt en ook nog makkelijk, voedzaam en snel is, echt ik snak er echt naar.
  Dus heeeeel graag doe ik mee om zo een boek te winnen!!!

 • Reageer Femke 17 maart 2016 at 17:35

  Leuk! Ik kan nog wel relaxedheid in her moederschap en de keuken gebruiken! Hier vooral voorkeur voor fastfood ondanks mijn pogingen altijd een gezonde maaltijd op tafel te hebben. Variatie doet vast goed ???

 • Reageer Jolanda Theunissen 17 maart 2016 at 17:36

  Dat boek zou ik graag willen hoor! Ben nu moeder van 3 kinderen en de 4e wordt verwacht in juni. Iedere avond is het een drama rond etenstijd. Dus relaxed in de keuken ben ik al lang niet meer. De een wil het zus en de andere wil het zo. De jongste van 3 jaar begint dit gedrag ook te kopiëren en eet op dit moment ook niet zo best meer. Een en al drama dus.
  Wie weet zou dit boek dus een uitkomst zijn!

 • Reageer Greetje 17 maart 2016 at 17:36

  Met een peuter en een tweede op komst kunnen we wel wat inspiratie gebruiken. Omdat wij vegetarisch eten vind ik het soms nog lastiger om weer wat te verzinnen dat de kinderen ook lusten… Ik hoop dat er ook een paar goeie recepten zonder vlees of vis in staan.

 • Reageer Lynn 17 maart 2016 at 17:37

  Zou het geweldig vinden om jouw boek te winnen! Hopelijk met wat lekkere, en ook snelle recepten kan ik ook een relaxte moeder worden, want ik begin een beetje door onze eigen recepten/ideeen te geraken met onze 4-jarige en 1-jarige zonen!

 • Reageer Perine 17 maart 2016 at 17:37

  Ik zou graag willen winnen omdat ik er nog altijd naar streef om een relaxte mama te woeden maar dit tot nog toe niet gelukt is?

 • Reageer Odette 17 maart 2016 at 17:38

  Ik citeer mijn dochter:

  ‘Mam, ik wil gewoon gewoon eten!’ Geen aubergines, courgettes en vergeten groenten moet je gewoon vergeten! Ik: Uhh, wat bedoel je met die laatste?! Die moet je vergeten te maken.

  Dus!

  Ik wil ‘gewoon’ weten wat ‘gewoon’ is voor koters!

 • Reageer Kiki 17 maart 2016 at 17:39

  Ziet er weer gaaf uit!!! In houd van mooi vormgegeven boeken met veel plaatjes en foto’s… ☺️ En volgens mij is dit een hele gave!

 • Reageer Esther Ent 17 maart 2016 at 17:40

  Jaaaa dat zou super tof zijn om te winnen! Vindt het een hele uitdaging om steeds weer iets nieuws te bedenken voor mijn dochtertje….helemaal nu ze steeds meer “mag” eten aangezien ze bijna 1 jaar is ?

 • Reageer Marcelle de Bruin 17 maart 2016 at 17:41

  Nou Elsbeth, daar doe je me wel een groot plezier mee, als ik dit boek zou winnen. Want:
  1. Ik win nl noooooooit wat
  2. Ik heb nog n paar hele leuke gemakkelijke gezonde en relaxte recepten voor deel 2 van deze serie, maar ik was te laat.
  Dussss, hele fijne dag ☀️??!

 • Reageer Jellie visser 17 maart 2016 at 17:42

  Ik zou dit leuke kookboek heel graag willen winnen, omdat ik hoop dat mijn kleine monstertjes dan eindelijk eens gezellig aan tafel zitten en heerlijk mee eten, i.p.v de hele maaltijd miepen dat hun buikjes vandaag echt geen honger hebben!

 • Reageer Ilja 17 maart 2016 at 17:42

  Wat zou dit een welkome bron van informatie zijn voor deze lichtelijk chaotische moeder van twee levendige jongens, waarvan er een een slechte eter is (behalve als het om patat en pasta gaat), en die naast haar werk en gezinsleven ook probeert te sporten en een sociaal leven wil onderhouden!

 • Reageer Jolijn Veerman 17 maart 2016 at 17:43

  Gefeliciteerd! Ziet er mooi uit! Ik zou er ook heel graag een winnen. Regelmatig loop ik weer verloren met een drammende peuter en huilende baby door de supermarkt hopend op een ingeving wat we nu weer eens moeten eten. Heel vaak eindig ik dan bij iets bekends, iets wat we de twee dagen daarvoor ook hebben gegeten. Beetje meer variatie en spanning in onze keuken zou geen kwaad kunnen! En wat meer dan broccoli en boontjes (het enige groene voer wat bij ons peutertje binnen blijft). Ook leuk voor papa en mama 😉

 • Reageer Sanne 17 maart 2016 at 17:43

  Erg leuk om te hebben en zéér welkom! Aangezien ik nu al inspiratieloos ben en m’n jongste nog maar 2!! is. ??

 • Reageer Colinda van den Broek 17 maart 2016 at 17:43

  Wat leuk!! Ik zou dolgraag dit boek willen winnen! Ten eerste omdat ik je andere boeken ook heb (collectie moet compleet ?) maar vooral omdat ik dolgraag nieuwe ideeen in de keuken wil uitproberen. Sinds ik moeder ben, lijkt het wel of er niks verassends meer uit de keuken komt. Altijd standaard, dus hoe relaxed zou dit boek zijn!

 • Reageer Anneloes 17 maart 2016 at 17:43

  Ik zou het boek graag winnen voor mijn vrouw, zij kookt fantastisch! Aangezien onze zoon alles lekker mee eet, proberen we graag wat nieuws. En als het dan ook nog relaxt kan is iedereen happy! ?

 • Reageer Sanne Verstappen 17 maart 2016 at 17:44

  Wauwie! Er super cool!
  Ik zou dit boek heel graag willen hebben, want naast twee kieskeurige eters van 2,5 en 5,5 en dan vooral die van 2,5 die gruwelt van elke groente heb ik ook nog een lieftallige pitsende hubby… Ben benieuwd of de recepten ook pietluttige papa proof zijn!!!

 • Reageer Cindy Beijk 17 maart 2016 at 17:44

  Ik hou van koken en mijn 2 kindjes kunnen mijn kookkunsten redelijk waarderen maar ik zoek graag inspiratie naast mijn standaart gerechten om zo in de door de weekse maaltijden wat nieuwe ideeën toe te kunnen passen. Ik hoop dat mijn berichtje opvalt tussen alle andere. Oh en nu moet ik toch echt beginnen aan de bami! Ondertussen duim ik tot maandag hopend op dit leuke boek. Anders maar op mijn verlanglijstje voor moederdag.

 • Reageer Ellen van der Helm 17 maart 2016 at 17:44

  Nou, dan zou ik Femke van der Avoird voor willen dragen als geluksvogel om een kookboek te winnen! Vooral omdat ze al zo relaxed blijft, terwijl haar kleinste vriend zijn kaken stijf op elkaar houdt, ondanks haar heerlijke kookkunsten… ?

 • Reageer E.Ernst 17 maart 2016 at 17:45

  Zou dit boek mijn redding kunnen zijn?
  Ik zou het graag lezen!
  In de hoop dat mijn zoon ook weer gaat genieten van alles en nog wat eten.?

 • Reageer Saskia Struijlaart 17 maart 2016 at 17:46

  Och wat leuk! Ik zou m graag winnen. Wij hebben 4 kinderen gekregen in 5 jaar tijd. 3 meiden en één zoon. Ze zijn nu 5jaar-4jaar-2jaar en 3 weken oud. Reden genoeg om extra relaxed te blijven in deze fantastische, maar ook drukke tijd in ons leven.
  Ik hoop te winnen!
  Xxx
  Saskia en Martijn
  En onze trotsjes:
  Meike
  Fleur
  Wes
  Sam

 • Reageer Krista 17 maart 2016 at 17:46

  Wauw, dit lijkt me echt een heel fijn boek. Ik koopje laatste tijd steeds vaker kookboeken en deze kan echt niet aan mijn collectie ontbreken. En wat fijn dat er niet alleen recepten bij staan maar ook handige tips voor de kids. Op het moment blijven we een beetje hangen in spinazie en bloemkool en daar wil ik graag verandering in brengen.

 • Reageer Miranda 17 maart 2016 at 17:47

  Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en recepten. Dit jaar kies ik voor wel erg veel uitdagingen zoals huis te koop zetten, verhuizen naar een heel ander deel van Nederland en na 10 jaar ook iets anders zoeken qua werk… Pleeaasse, laat me een relax- mama blijven en laat me niet ook nog nadenken over nieuwe recepten die mijn prachtige soms dwarse 3- jarige peuter ook lekker vindt ? Ik zou je kookboek graag willen winnen!

 • Reageer Astrid houtkamp 17 maart 2016 at 17:47

  In de drukke avondspits komt het kookboek om dit relaxed te doen, wel erg goed uit!

 • Reageer Dorine 17 maart 2016 at 17:47

  Wat leuk! Ben eergisteren bevallen van ons derde kindje…nu word ik nog heerlijk vertroeteld, maar er komt een moment aan dat ik straks weer het hectische keukenmoment mag gaan doen! Hoe? Heb nog geen idee hoop dat het snel zijn weg wel weer vind….Misschien kan ik me door jouw boek laten inspireren…

 • Reageer Annemarie V 17 maart 2016 at 17:47

  Het lijkt mij een tof boek. Het lijkt mijn zoon vetcool als zijn moeder zomaar iets zou winnen. En mijn dochter kan met haar eetgewoonten wel een iets relaxtere moeder gebruiken. Soms.

 • Reageer Saskia Burger 17 maart 2016 at 17:48

  Binnenkort ga ik van onregelmatige diensten naar 3 doordeweekse dagen werken. Voor thuis, als alleenstaande moeder, een stuk meer regelmaat, maar zie wel op tegen de dagen dat ik werk en thuis meteen het eten moet gaan koken, terwijl m’n kinderen natuurlijk ook m’n aandacht vragen. Tijd dus voor wat goede gezonde makkelijke en snelle recepten en tips, om het straks allemaal op rolletjes te laten lopen!

 • Reageer Katrien 17 maart 2016 at 17:48

  Omdat ik sinds kort alleenstaande mama ben en er zelden in slaag gezond en lekker te koken. Altijd op zoek naar inspiratie en tips!!!

 • Reageer Janneke Schreuders 17 maart 2016 at 17:49

  Koken: leuk! Inspiratie: vaak ver te zoeken! Ik Love praktische kookboeken.

 • Reageer Chantal 17 maart 2016 at 17:50

  Ooooooh ik wil! Met 2 lieve jongens die alles lusten ( maar niet heus 🙂 ), zou ik deze recepten graag willen uitproberen! Dit boek is er dan ook 1 die absoluut NIET mag ontbreken in de verzameling!

 • Reageer Babs Schippers 17 maart 2016 at 17:50

  Elsbeth, gefeliciteerd met jouw boek. Ik volg je nu een tijdje en heb al een aantal weekmenu recepten (met succes) gemaakt. Ik wil graag een relaxtere mama zijn (vorig jaar gescheiden…) en vandaag ben ik jarig, dus dat zou helemaal een mooi cadeau zijn.
  groet, Babs

 • Reageer Jet 17 maart 2016 at 17:51

  Wat een geweldig idee om de dagen en recepten zo in te delen. Ik ben zeer benieuwd naar de verhalen en de recepten ! Als alleenstaande mama van een ,bijna 5 jarige, zorgintensief zoontje kan ik wel wat inspiratie gebruiken voor het avondeten.?

 • Reageer Ida 17 maart 2016 at 17:51

  Superleuk zo’n relaxmama kookboek!!!! Mijn 3,5 jarige dochter eet redelijk goed. Nu hopen dat haar broertje van 8 maanden dat gaat volgen!! Beetje inspiratie en tips en trucs zijn hier zeker welkom. Wie weet lukt t dan om n keer gezond te koken op vrijdag samen met mijn vriendin (dus voor 8 personen!)

 • Reageer Soraya 17 maart 2016 at 17:53

  Als mama van een 1 jarige krullenbol, relax ik altijd graag in de keuken met nieuwe ideeën. En ik zag bingo voorbij komen, ben toevallig ook een ouderwetse bingo muts ?

 • Reageer Aliene 17 maart 2016 at 17:53

  Zou het ontzettend leuk vinden om een exemplaar te winnen.. Waarom ?om heerlijke nieuwe gerechten te proberen… Onze kleutet eet alles wat je hem voor zet onze kleine meid van bijna 1 denkt daar heel anders over die eet niets zonder te kokhalzen…. Hoef ik niet elke maandag internet af te struinen voor nieuwe recpten voor die week?

 • Reageer Esther 17 maart 2016 at 17:53

  Ik ben gek op kookboeken en dan vooral die met makkelijke, lekkere recepten met niet te veel ingewikkelde recepten. En volgens mij is dit er zo eentje:)
  En ik kan met mijn twee kids van 6 en 4 wel wat hulp gebruiken het eten zo goed mogelijk te plannen naast school, werk, spelen en clubjes. En tegenwoordig eten de kinderen bijna alles wat ik ze voorschotel, dus dat maakt het ook nog een leuk om te koken!!

 • Reageer I. Lubbersen 17 maart 2016 at 17:55

  Wat zou ik graag winnen om wat meer inspiratie op te doen. Zodat we eens wat anders kunnen eten dan aardappels en nasi. Zoontje is geen makkelijke eter dus ideeën zijn helemaal welkom.

 • Reageer Nanda 17 maart 2016 at 17:55

  Gelukkig is er bijna niemand die dit boek wil winnen :-).
  Ik wil hem winnen voor Raissa, want zij komt tijd tekort en denkt nog steeds dat ze de hele dat met haar zoon hoort te spelen als ze thuis is ;-), misschien dat dit boek haar een stukje op weg helpt om een relaxte mama te worden.

 • Reageer Saskia Struijlaart 17 maart 2016 at 17:55

  Och wat leuk! Ik zou m graag winnen. Wij hebben 4 kinderen gekregen in 5 jaar tijd. 3 meiden en één zoon. Ze zijn nu 5jaar-4jaar-2jaar en 3 weken oud. Reden genoeg om extra relaxed te blijven in deze fantastische, maar ook drukke tijd in ons leven. Daarnaast ben ik dol op koken, ik kook dagelijks vers met een voldaan gevoel. Inspiratie is altijd welkom 🙂
  Ik hoop te winnen!
  Xxx
  Saskia en Martijn
  En onze trotsjes:
  Meike
  Fleur
  Wes
  Sam

 • Reageer Petra Blankestijn-van Balken 17 maart 2016 at 17:55

  Ja graag! Met een tweejarige dochter die zeer beperkt dingen lust en een 3 maanden oude dochter die het vork-syndroom heeft (oftewel altijd gaat huilen zodra mama haar avondeten wil gaan eten zodat ik altijd met één hand eet) zou wat rust vooraf met koken, maar ook aan tafel, zeer welkom zijn!

 • Reageer Jeannine 17 maart 2016 at 17:56

  Ik ben gezegend met een man die (bijna) altijd kookt voor mij en de kinderen. Ik ben dan ook zeker geen keukenprinses… Met jouw boek kan ik de rollen misschien ook eens wat vaker omdraaien en hem verrassen met een lekkere (maar makkelijke ;-)) maaltijd
  voor ons gezin.

 • Reageer Ilka 17 maart 2016 at 17:59

  Niet moeilijk waarom ik hem wil winnen. We hebben een 4,5 jarige in huis die heel erg moeilijk eet. Van baby-af ging dat niet vlot en het wordt eigenlijk alleen maar erger. Met als gevolg dat haar afweersysteem het wat laat afweten de laatste tijd. Ik zou graag zien dat ze zo goed zou eten als haar kleine zusje.
  En proficiat met je boek alvast!

 • Reageer Pennie 17 maart 2016 at 18:00

  Ja kan toch nooit genoeg kookboeken in je kast hebben! En dan nog een relaxte ook nog! Lijkt me super!!! Mijn mannen (2 kleine en 1 grote) zijn dol op nieuwe recepten! Love to have one <3
  Groetjes Pennie

 • Reageer Eveline 17 maart 2016 at 18:00

  Lijkt me heerlijk te weten wat we gaan eten… en vooral op de dagen die ik werk of laat thuis ben…dus welkom!

 • Reageer Janneke 17 maart 2016 at 18:00

  Wij hebben variatie nodig!! Ik snak naar nieuwe dingen die iedereen lust. En als dit boek net zo goed is als je eerdere boekjes, moet dat gaan lukken.

 • Reageer Tineke Geertsema 17 maart 2016 at 18:00

  Ohhhh ik heb een enórme behoefte aan zoonlief-van-5-vriendelijke doordeweekse recepten die snel, makkelijk én gezond zijn (en die hij dan ook zonder veel gemopper hopelijk ook gaat eten). Ben de laatste tijd een beetje heel erg inspiratieloos geworden als het om het samenstellen van weekmenu’s gaat…. dus ja… dit boek komt als geroepen!

 • Reageer Diana heuvelman 17 maart 2016 at 18:01

  Graag, mijn meisje wil bijna niets meer eten, hopelijk met zulke recepten wil ze weer gezonde dingen eten.

 • Reageer Bregje 17 maart 2016 at 18:01

  Jemig wat een reacties al, super!
  Gefeliciteerd met je nieuwe boek, het water loopt me in de mond!
  Ik zou het graag winnen om lekker te kunnen koken in mijn gloednieuwe keuken! En met de peuterleeftijd die op de loer ligt kan ik maar beter gewapend en goed voorbereid zijn toch?

 • Reageer Channa de Bruin 17 maart 2016 at 18:01

  Jaa heel graag zou ik dit boek willen winnen! Ik kijk altijd uit naar zondag, wanneer je jouw weekmenu aan ons laat zien. Sinds je dat doet krijg ik steeds vaker thuis het compliment dat we weer lekker en gevarieerd eten. En ook nog eens goed voor onze dochter van 16 maanden! Kom maar op dus met dat boek!

 • Reageer Marieke 17 maart 2016 at 18:02

  Met 2 kinderen en beide een fulltime baan, zou dit boek een uitkomst zijn!! Een beetje relaxed in de keuken lijkt me heerlijk!! Dus ik wil hem graag winnen 🙂

 • Reageer Susan P. 17 maart 2016 at 18:02

  Omdat enkele recepten uit de weekmenu’s bij mijn kleuter van 4 al een succes waren en ik heel graag nog meer recepten zou willen hebben die wel gegeten worden. Sinds hij 2,5 is, eet hij namelijk alleen nog droge pasta, rijst en couscous en oja, boterhammen met pasta.

 • Reageer Eveline 17 maart 2016 at 18:03

  Mijn hoofdstuk dinsdag leest heel makkelijk: pizza. En dan die van de Appie. En dat al n half jaar lang. Ik heb dus drastisch inspiratie nodig. Voor pizzsdag, eh, dinsdag. En ook voor pastadag, soepdag, pannekoe…. Nou ja, kom maar op dus….

 • Reageer Melina 17 maart 2016 at 18:03

  Oh wat zouden wij het boek graag winnen!
  Onze dochter begint het eten weer een avontuur te vinden. Ze probeert weer te proeven!
  Heel graag zou ik uit het boek inspiratie halen voor haar en haar zusje die inmiddels ook met de pot mee mag eten. *fingers crossed* hihi..

 • Reageer Anneke 17 maart 2016 at 18:03

  Wij zijn wel toe aan wat nieuwe gerechten op tafel + bijbehorende tips en trucs! Luuk (3jr) wil alleen maar wortels en Lieke (5jr) proeft en lust alles 😀

 • Reageer Eveline 17 maart 2016 at 18:03

  Lijkt me heerlijk te weten wat we gaan eten… en vooral op de dagen die ik werk of laat thuis ben…en vooralvaristie…dus welkom!

 • Reageer Esther 17 maart 2016 at 18:03

  O lijkt me geweldig! Ik wil m heel graag winnen! Ben heel nieuwsgierig naar je boek.. Ik denk dat ik m sowieso koop voor m’n vriendin, die is volgende maand jarig!

 • Reageer Mechteld Noorlander 17 maart 2016 at 18:05

  Heerlijk als ik een keer niet hoef na te denken wat we nu gaan eten, maar 1voor1 alle recepten uitproberen. Daar heb ik zin in! Groetjes mechteld

 • Reageer Joyce 17 maart 2016 at 18:05

  Mijn zoontje van 2,5 eet zijn avondeten bijna nooit. En ik ben echt een beetje out of ideas met wat ik hem nog kan aanbieden… Dus dit boek zou heel erg van pas komen!

 • Reageer Moniek 17 maart 2016 at 18:07

  Dit zou bij ons wel van pas komen om op drukke dagen evengoed iets lekkers en gezonds op tafel te kunnen zetten. Ik wordt helemaal vrolijk van dit voorproefje!

 • Reageer Marscha Gerkema van Dongen 17 maart 2016 at 18:08

  lijk mij een super boek voor ons gezin! Naast mijn eigen webshop heb ik een puber peuter en een tweeling van nu 9 maanden in huis! dat zorgt dat hier vooral rond etenstijd nogal een chaos kan zijn!! Dus met dit boek moet dat moment een stuk relaxster worden 😉

 • Reageer Natalie de Blaeij 17 maart 2016 at 18:08

  Met twee kleuters van 4 en 5 kan ik ook wel wat inspiratie gebruiken. Alle favoriete kindergerechten al vaak gegeten, ben hard op zoek naar leuke recepten die we allemaal lekker vinden ?

 • Reageer Abeltje 17 maart 2016 at 18:09

  Omdat ik het met 3 kinderen die allemaal iets anders niet lekker vinden het altijd weer een uitdaging vind om variatie aan te bieden en gezellig met z’n vijfen aan tafel te zitten…

 • Reageer Inge Plattel 17 maart 2016 at 18:09

  Gefeliciteerd met je eigen kookboek. Mij lijkt het hilarisch leuk. Jou berichten zijn vaak heerlijk lezen. Dat in combi met de kijk van andere mede-ontwerpers lijkt mij superleuk koken. Samen met de kids wil ik mijn menuweekbriefje opleuken (inclusief de sfeer aan tafel 😉 ) door jou kookboek! Nu ga ik duimen 😉

 • Reageer Kimberley 17 maart 2016 at 18:11

  Wauw, dat is wel een super relaxt kookboek! Ik ben gek op koken maar werk, kind, huishouden en sociaal leven zorgen ervoor dat je niet altijd tijd hebt. Daarnaast heb ik een kieskeurig kind en natuurlijk een man. Zo’n boek zou wel van pas komen!!

 • Reageer Hulya 17 maart 2016 at 18:12

  Ik zou dit boek zo goed kunnen gebruiken. Ben soms echt de wanhoop nabij om iets gezonds en voedzaams op tafel te zetten, dat de kinderen ook echt eten ?
  Met al die liefhebbers is de kans wel erg laag alleen ?. Maar wie weet. Succes in ieder geval met t boek. Liefs Hulya

 • Reageer Annette 17 maart 2016 at 18:12

  Jaaaaaaaa supergraag!! Met een peuter aan tafel en een tweede kindje op komst wordt het toch steeds meer puzzelen om iedereen tevreden te houden. Extra inspiratie daarbij is zeker welkom!!!

 • Reageer Leonie janssen 17 maart 2016 at 18:12

  Ik zou graag willen winnen omdat ik dol ben op koken maar voor de doordeweekse dag de inspiratie nog wel eens mis. Vooral wat dl ook lekker vind en wat snel klaar is. En daarbij ook nog eens een man die niet zoveel lust dus inspiratie nodig 🙂

 • Reageer Anne-Marie 17 maart 2016 at 18:12

  Met een man met een eigen bedrijf (lees:altijd druk) een dochter van 3,5 en een dochter van bijna 1, is het lastig om iedere dag weer iets gezonds en lekkers snel klaar te maken.. We doen ons best maar extra recepten zijn heel welkom!

 • Reageer Yvonne 17 maart 2016 at 18:14

  Sinds mijn zoon 1.5 jaar is eet hij savonds verschrikkelijk slecht (zó niet relaxed voor mama!). Nu is hij 4, gaat naar school en begint zowaar iets beter te eten! Ik snak naar inspiratie en lekkere recepten om hem nu helemaal om te krijgen en hem met plezier gezond te laten eten. Het boek ziet er super uit!!

 • Reageer Judith 17 maart 2016 at 18:15

  Geweldig om met Fem van 4 samen uit te koken!

 • Reageer Denise 17 maart 2016 at 18:16

  Inspiratie in de keuken is van harte welkom bij mij, kan ik ook eens mijn man en kinderen verrassen met een ander gerecht dan de standaard aardappel vlees en boontjes (favoriet van de oudste van 4) of een lasagne (favoriet van de jongste van 2)?.

 • Reageer annet 17 maart 2016 at 18:17

  Een mooi kookboek voor ouders en kind.
  Ik en koken 2 verschillende dingen ik vind het verschrikkelijk.
  zal nooit mijn hobby worden misschien helpt dit boek mij.

 • Reageer linda snoek 17 maart 2016 at 18:17

  Gelukkig heb ik dit boek helemaal niet nodig. Kook ik hartstikke relax snel en gezond van alles voor mn kids…die altijd heel keurig aan tafel blijven zitten….en altijd alles willen proberen te proeven. Alles loopt hier op rolletjes…..ahum….S.O.S…ajuto…HELP!!!!

 • Reageer ine van Zeeland 17 maart 2016 at 18:18

  Ik zou dit boek graag willen winnen voor mijn lieve zus en supermoeder Els. Ze heeft een druk huishouden, haar man heeft een eigen zaak. Zelf is ze gastouder aan huis, dus naast haar twee eigen kinderen moet ze soms ook nog gastkinderen iets gezonds en lekkers voorzetten èn de sfeer aan tafel gezellig houden. Dat valt niet altijd mee! Dus dit boek zal zeker veel gebruikt worden!

 • Reageer Margo 17 maart 2016 at 18:19

  Mijn jongste is een zeer slechte ‘avondeter’. Met dit toffe boek moet het me toch lukken mijn schatje aan het eten te krijgen! En dan is mama ook weer relaxed ?

 • Reageer paula koeman 17 maart 2016 at 18:20

  Met 2 kinderen en een onregelmatige baan schiet het koken er nog wel eens bij in. Dit boek met handige recepten zou het voor mij en voor mijn man(vooral voor mijn man) die kookt als ik er niet ben in de avond maar vaak word het dan toch oetans makkelijks en ongezond. Aangezien we het roer omgegooid hebben door gezonder te gaan eten zou dit boek er goed bij passen.

 • Reageer Carola 17 maart 2016 at 18:22

  Ik wil een heel verhaal maken met allemaal smoesjes waarom ik hem zo goed zou kunnen gebruiken. Maar ach, ik wil hem gewoon. Ben nieuwsgierig.

 • Reageer Linda Niesthoven 17 maart 2016 at 18:22

  Gefeliciteerd met je nieuwe boek! Hier staat elke week ongeveer hetzelfde op tafel met twee kids van 4 en 6 jaar kan ik wel nieuwe inspiratie gebruiken in de keuken.

 • Reageer Linda 17 maart 2016 at 18:23

  Groenten zijn tegenwoordig hier het probleem. Voorheen ging alles er als zoete koek in, maar nu: maham dat luhust ik toch niet!!
  Inspiratie zeer welkom!

 • Reageer Nanja 17 maart 2016 at 18:23

  Ah, dat lijkt me super om te winnen. Zit behoorlijk omhoog om aanvullingen op de vaste lasagne/broccoli met aardappeltjes/nasi recepten ? Vooral de ‘dinsdag’ zal op (maandag en) dinsdag goed gebruikt gaan worden.

 • Reageer Elske 17 maart 2016 at 18:23

  Dat zou toch zooo leuk zijn, een kookboek voor inspiratie want onze meiden eten bijna niets savonds!

 • Reageer Dorieke Hulst-Hofstra 17 maart 2016 at 18:24

  Met 5 gezinsleden met hele uiteenlopende smaken en voorkeuren (waaronder een vegetariër) is alle hulp welkom! Kom maar door met die recepten!!

 • Reageer Sofie Duron 17 maart 2016 at 18:25

  Als mama van vier kinderen is het steeds schipperen en wikken en wegen om te zien wat er op tafel komt. Daarenboven moeten we elke dag (ja, echt elke dag) rekening houden met de drukke hockeyschema’s, want oh ja, ze spelen allevier hockey in competitie. Laat die drukke dinsdag recepten en die woensdag ovenschotels dus maar komen!! En de vrijdagmiddag borrel reserveren we voor onze vrije zondagavond 😉

 • Reageer Margriet Mollee 17 maart 2016 at 18:26

  Wat zou het fijn zijn om te rennen zonder je afzakkende broek vast te houden…

  En de andere moeders leuk zeggen ‘geef hem wat meer brood’ of ‘je moet vaker pasta koken’.. Ik weet het niet meer..

  Voor Mijn Liefste eetprobleempje van 6 jaar en mijn veelvraatje van 5 staan er vast en zeker handige, bruikbare tips en trucs in.

 • Reageer Denise 17 maart 2016 at 18:26

  Tsja.. voor mij dezelfde redenen als hier al worden genoemd. Als moeder wil je gevarieerd en lekker koken en een kookboek voor moeders is dan heel fijn.

 • Reageer Saskia de Vos 17 maart 2016 at 18:26

  Ik zou ook graag een exemplaar winnen, want met een kleuter, een peuter, een baby en een kookanalfabeet als man, is mama niet altijd even relaxed in de keuken of aan tafel…. HELP!!!! 😉

 • Reageer Sabine Tokarek 17 maart 2016 at 18:27

  Relax, take it easy… aan tafel?! Dat wil ik nog eens meemaken!

 • Reageer Gerjanne 17 maart 2016 at 18:28

  Ik zou graag wat meer inspiratie willen! Die is de laatste tijd namelijk ver te zoeken…
  Heb je dr van met 2 kinderen tijdens mn afstudeeropdracht ☺

 • Reageer Monique Lichtenbelt 17 maart 2016 at 18:28

  Ik probeer een relaxte moeder te zijn van drie jongens in Engeland.
  Hopelijk wordt ik relaxter met dit boek rond etenstijd. En zeker creatiever als het gaat om het verzinnen van maaltijden.

 • Reageer Monique 17 maart 2016 at 18:29

  Het boek zou ik graag willen winnen vanwege de recepten. Het brengt zeker diversiteit in onze weekmenu’s en wellicht zelfs tot nieuwe ideeën qua maaltijden. Now, fingers crossed 🙂

 • Reageer Nelleke Gijsbertsen 17 maart 2016 at 18:29

  Graag! Op het moment ben ik erg met voeding bezig en dan met name het vermijden van toegevoegde suikers en rode e-nummers. Voor mn 2 boys van 7 en 9 valt deze omschakeling niet helemaal mee. Alle inspiratie voor lekkere, simpele en relaxte recepten is meer dan welkom!

 • Reageer Marjolijn Romijn 17 maart 2016 at 18:29

  Wat fijn een kookboek waar recepten in staan die gemakkelijk te maken zijn. Er staan al veel kookboeken in mn kast, maar aan het eind van elke week denk ik weer hetzelfde gegeten als altijd… Zeker met een tweede onderweg heb ik geen zin/puf/inspiratie om nieuwe recepten te verzinnen en dat zal nog een tijdje zo blijven denk ik ?
  Dus dit kookboek zou heel fijn zijn!!

 • Reageer Heleen Kleijn 17 maart 2016 at 18:30

  Het boek staat op mijn verlanglijstje voor mijn verjaardag! Zoooooo graag wil ik het hebben!

 • Reageer Conny van Heusden 17 maart 2016 at 18:30

  Met 3 lieve kinderen van 10, 8 en 4 hebben we een druk leven. De jongste eet nog steeds maar weinig s avonds en zet de boel regelmatig op stelten. Ik zou graag je boek gebruiken om relaxter en gezelliger te koken én te eten!

 • Reageer Nanja 17 maart 2016 at 18:33

  Het is elke week weer een opgave wat we moeten eten. Onze zoon is van een super makkelijke eeter opeens veranderd in een hele moeilijke (krijg er met moeite 3happen in) Zou een heel leuk boek zijn in de hoop dat hij weer wat beter eet.

 • Reageer Greta Bakker 17 maart 2016 at 18:33

  Ohw geweldig!! Ik ben gek op kookboeken en kan vaak wat inspiratie gebruiken ? Ik heb een bijna puber meisje en een meisjes-tweeling.
  Er wordt regelmatig aan mij gevraagd waarom ik zo kalm, vrolijk en relaxt ben.
  Gewoon genieten van het leven!

 • Reageer Daniëlle 17 maart 2016 at 18:33

  Niet omdat het moet….
  Maar omdat het kan! ; )
  Gefeliciteerd met deze nieuwe mijlpaal!

 • Reageer Nicole 17 maart 2016 at 18:34

  Mama van 3 (adoptie) kinderen wil graag mee doen om een prachtig exemplaar te winnen. Alle drie goede eters… Moet gewoon een slot op de koelkast komen ? Hahaha

 • Reageer Marieke Debets 17 maart 2016 at 18:35

  Mijn dochtertje van 2,5 zit momenteel middenin de peuterpubertijd. Een heel erg uitdagende fase, ook waarbij groente keurig netjes gescheiden wordt door dochterlief.
  Nu nog de rust om geduldig te blijven, maar over een paar maanden is er een tweede kindje bij.
  Hoe heerlijk zou het zijn als het eten dan een zorg minder zou zijn?! Heel erg fijn!
  Dus jouw boek zou hier meer dan welkom zijn!

 • Reageer Bianca 17 maart 2016 at 18:35

  Heel graag zou ik dit boek willen winnen, ik vind koken niet meer leuk en heb ook totaal geen inspiratie meer voor dingen die we allemaal lekker vinden. Hopelijk kan ik met jullie boek weer het plezier vinden in lekkere dingen maken waarvan we allemaal kunnen genieten!

 • Reageer Sandra wagenmakers 17 maart 2016 at 18:35

  Van begin af aan hebben wij er naar ons idee alles aan gedaan om onze dochter te leren gevarieerd en gezond te eten… Wat helaas voor veel commentaar van anderen heeft gezorgd. Nu is ze ruim 2 en blijkt ze toch echt een hele goede eter en fijn tafelgezelschap!!
  Nummer 2 is op komst en wij willen op dezelfde voet door! Dit super leuke boek zou ons hierbij goed kunnen helpen!!

 • Reageer Marije 17 maart 2016 at 18:35

  Een relaxed kookboek, ik ben reuzebenieuwd! Op momenten dat ik denk dat ik de grootste culinaire barbaren van Nederland heb, is het fijn om te lezen dat mijn kinderen in deze absoluut niet uniek zijn.
  Ben benieuwd of het kookboek kan zorgen voor relaxte tafelmomenten. Let wel: dat ik lekker kan eten zónder het gevoel dat ik liever m’n kinderen in de pan hak! ?

 • Reageer Aleida 17 maart 2016 at 18:36

  Mag ik een kansje wagen?! Het lijkt me een geweldig kookboek! Op zich heb ik niet te klagen wat eten betreft. Het zijn redelijk makkelijke koters. Lusten veel soorten gerechten en groenten etc.

  Toch zou ik heul heul heulllll graag het boek winnen. Ben dol op koken.

  Liefs,
  Aleida

  P.s. ik vind dat je het allemaal heel goed doet.

 • Reageer San 17 maart 2016 at 18:36

  Wat een gaaf boek!

  Ik zou dit boek graag winnen zodat ik een relax peuter aan tafel krijg die met de tips misschien EINDELIJK iets anders zou willen eten dan vlees en groentenchips… En dat hopelijk voordat hij 18 is en voor t eerst gaat eten bij zijn aanstaande schoonouders…

 • Reageer Alice Ermes 17 maart 2016 at 18:36

  Natuurlijk wil ik dit gave boek winnen!!
  Hoop dat mijn schoonvader dan niet steeds jakkes zegt, zodat onze dochter dat ook niet doet.
  Opa leert haar eten uitspugen 🙁
  Terwijl ze alles graag wil proeven!

 • Reageer Irma van Binsbergen 17 maart 2016 at 18:36

  Zou dit boek ervoor kunnen zorgen dat ik koken wel leuk ga vinden? En dit samen met mijn kinderen (7,5,2) kan doen?? Ik vind koken wel leuk, maar niet doordeweeks omdat ik veel te weinig tijd heb.

 • Reageer Margreet van de ven 17 maart 2016 at 18:37

  Wil het boek dolgraag winnen!!! Met een zoon van 4 die alleen maar zegt; dat lust ik niet!!! En een man die altijd zegt; maakt mij niet uit wat we eten! Is mijn creativiteit qua eten echt helemaal zoek! Hopelijk kan ik hiermee zoon en manlief lekkere en gezonde maaltijden voorschotelen!

 • Reageer Linda 17 maart 2016 at 18:37

  Ja heel graag! Ik begin maandag weer met werken na 4 maanden zwangerschapsvakantie… Is weer even wennen nu met 2 kids, half uur reistijd extra en 1 die niets wil eten…. Goede tips, nieuwe recepten en leuke uitspraken komen goed van pas bij het nieuwe ritme.

 • Reageer Elise 17 maart 2016 at 18:37

  met 5 eigen kinderen en een paar oppas kinderen, 2 kinderen op dansles, 2 kinderen op korfbal, 1 op gitaarles, 1 op voetbal en 1 op zwemles, daarnaast nog de club van de kerk, speelafspraken enz lijkt mij dit een geweldig boek om relax in de keuken te blijven….. graag zou ik hem winnen!!

 • Reageer Manda 17 maart 2016 at 18:37

  Ik zou dit boek heel graag willen winnen omdat we onze kleine meid van 14 maanden aan het leren zijn om met ons mee te eten ipv potjes te eten. Het is soms lastig om iets kindvriendelijks te verzinnen en het blijft zo snel bij bloemkool, broccoli en spruitjes. Ik gun mijn meisje dat ze van al het lekkers gaat leren genieten en zou daarom heel graag jouw en jullie voorbeelden als inspiratie willen gebruiken. Ennn….na alles wat ik gelezen heb, ben ik meganieuwsgierig geworden!!

 • Reageer Sabine 17 maart 2016 at 18:38

  Als werkende moeder en bonusmoeder van 4 kinderen van 2 8 13 en 15 jaar zou een relaxkook boek een enorme aanwinst zijn! Ben heel benieuwd naar je recepten!

 • Reageer Mieke 17 maart 2016 at 18:38

  Jaaaa, die wil ik wel! Ik ben gek op eten en koken! Mijn dochter eet (nog) prima, maar dat wil ik graag zo houden! Van de twee mannen in ons huishouden is er een baby en de andere wel een moeilijke eter (jaja, de papa), wellicht kunnen zij de recepten in dit boek ook waarderen!

 • Reageer Xenia knockaert 17 maart 2016 at 18:39

  Nooit in spiratie 🙁 ik maak precies elke week hetzelfde. Dus daarom zou jouw kookboek hier wel van pas komen zodat ik eens wat anders klaar te maken heb 🙂 xxxx

 • Reageer Kelly Lambeck 17 maart 2016 at 18:39

  Naast 36 uur werken, heb ik soms wel die woorden nodig “relax mama”! Ons meisje gaat nu echt met de pot mee eten dus hier is het boek van harte welkom.

 • Reageer Miron 17 maart 2016 at 18:39

  Ik doe dolgraag mee! En waarom? Nou, omdat ik een waardeloze keukenprinses ben! Ik gun mijn man en kind ook eens wat anders dan burritos uit een pakje.
  Ik heb zondag zelfs de koekjes weten te verpesten die ik met dochter had gemaakt. Dat kan natuurlijk niet, dus jullie boek lijkt me een zeer goede stap in de keuken ?

  Liefs miron

 • Reageer Marange 17 maart 2016 at 18:40

  Fantastisch!! Gefeliciteerd!! Met 2 kids, 1 man en een uber drukke agenda, zou dit toch de uitkomst zijn!! Duimen duimen

 • Reageer Marjolein Kooman 17 maart 2016 at 18:40

  Nou héél graag, deze nog niet zo heel relaxte mama heeft zojuist frietjes besteld…

 • Reageer Claudia Scheper 17 maart 2016 at 18:42

  Ik heb add, een drukke baan en ben nog perfectionisch ook. Probeer alles goed tr doen qua voeding maar vind ’t lastig om wat nieuws te proberen en word al nerveus als ik er aan denk. Dit boek zou mij dus onwijs helpen om eens wat creatiever te worden qua eten maken zodat onze zoon en wij eens wat anders op tafel krijgen 😉 wat nog gezond en puur is ook.

 • Reageer Chantal 17 maart 2016 at 18:42

  Omdat ik nu met 2 kids weer wil ervaren hoe het ook weer was toen ik nog “relaxed” was!
  Ik misschien nu wel eens met plezier in de keuken sta en daarbij dan ook nog de rust zowel in de keuken als aan de tafel beheers(mits ik dan kan lezen waar ik moet gaan zitten ;))
  Ik nu ook maar wat doe , net als alle andere moeders.

  En bovendien verzamel ik kookboeken, wordt ik een zeer relaxende mama van .

 • Reageer Josien 17 maart 2016 at 18:42

  GRAAG (HELP)
  Erg belang bij de recepten / ideeën en opvoed tips ;)!

 • Reageer Marlous 17 maart 2016 at 18:42

  Omdat wij snakken naar iets anders dan stamppot. We kennen alle variaties nu wel, en onze weigerpeuter zorgt ervoor dat wij aan tafel niet zo relaxed zijn op dagen dat we geen piepers eten… En dat terwijl eten ooit onze grootste hobby was!

 • Reageer Marielle 17 maart 2016 at 18:45

  Nou, ik denk dat dit boek mij enorm kan helpen bij mijn nieuwe leven als moeder alleen met 2 kids…een beetje extra kookinspiratie is daarbij meer dan welkom!!

 • Reageer franciska Mulder 17 maart 2016 at 18:46

  Het boek staat al op mijn verlanglijst. Wat afwisseling in de kookkunsten zou fijn zijn. Sinds kort maak ik een week menu, dus kom maar op met die recepten!

 • Reageer Sandra 17 maart 2016 at 18:47

  Ja! Heerlijk! Mijn man is chef kok… Lees: hij kookt ALTIJD voor anderen! Dus als ik dan een leuk boek heb om voor onze zoon te koken dan kan ik mijn man misschien wat inspireren ?

 • Reageer Maria van Deursen 17 maart 2016 at 18:47

  Ik zou graag een boek willen winnen. Met een dochter van 6, een zoon van 2 en een man van 30 die alledrie geen groenten lusten zou het een welkome hulp zijn 🙂

 • Reageer Laurine 17 maart 2016 at 18:48

  Dit zou ik een super fijn boek vinden! Eindelijk geen drama om elke dag maar te verzinnen wat we eens gaan eten. Wat een rust zou dat geven als we ons toch eens zouden hadden aan de planning van wat we eten 🙂 dit boek zou ons daar zeker bij helpen!

 • Reageer Chantal 17 maart 2016 at 18:51

  Dat zou ik (net als iedereen hier ?) heel graag winnen. We hebben hier allemaal in meerdere of mindere mate last van astma, eczeem en andere allergieën. Nu ben ik op zoek naar gezonde en makkelijke recepten voor ons allemaal. Hopende daarmee verschillende klachten te verminderen. Dit boek zou ons enorm helpen.

 • Reageer Yvette 17 maart 2016 at 18:52

  Waauw wat leuk, gefeliciteerd met je eerste kookboek! Dat zou handig zijn in de keuken, ik kan alle hulp gebruiken! Best lastig, bedenken wat we nu weer gaan eten en het met blok-aan-been op tafel krijgen!

 • Reageer Else 17 maart 2016 at 18:53

  Ik verlang na een drukke werkdag, kinderen oppikken bij bso en snel eten koken echt naar een “lekker mam”! Hopelijk kan dit boek mij helpen bij lekkere nieuwe recepten te koken voor mijn lieve maar ook pittige dames tweeling van 4,5 jaar !

 • Reageer Marielle 17 maart 2016 at 18:53

  Waarom ik dit boek graag wil winnen. Nou ja, omdat ik echt niet meer weet wat ik moet eten met drie kinderen die allemaal andere dingen lekker vinden. Het zou toch fijn zijn als ik een keer kan varieerden ipv elke keer hetzelfde te eten. Wat had ik daar vroeger een hekel aan bij mijn moeder, maar ja, ook ik was een lastige eter samen met mijn broertjes en zusje.

 • Reageer Anneke Douw 17 maart 2016 at 19:00

  Ja, dit kookboek zou ik heel graag willen winnen. Mijn kinderen van 13 en 11 eten wel netjes de gerechten die ik maak op, maar ik zou wat variatie in het koken zelf ook erg leuk vinden. Het blijft hier toch iedere keer weer hangen op de ouderwetse prak groenten en aardappelen met stukje vlees, iedere keer op de mij bekende manier klaargemaakt. Ik ben wel in voor andere ideeën, en mijn gezin ook.

 • Reageer Sabine Mussert 17 maart 2016 at 19:00

  Lijkt me leuk om je boek door te kijken, recepten te snuffelen en te kijken wat er nu weer voor geweldige platen instaan.
  Daarom dus. 🙂

 • Reageer Monique 17 maart 2016 at 19:01

  Jaaaaaaa! Omdat ik GEEN keukenprinses ben. En met drie kids (2 stief en 1 “eigen”) en een fulltime job ook geen fantasie / inspiratie heb voor elke dag weer die gezonde maaltijd op tafel te zetten! You make my day en geloof me, niet alleen die van mij. Kids zullen van me gaan houden! :))

 • Reageer Kim van Calis 17 maart 2016 at 19:01

  Hoi, ik vind jou columns erg leuk, grappig en bovenal herkenbaar.
  Ik hoop in dit boek ook herkenning te vinden, maar ook inspiratie. Met twee jongens van 6 en 8 en een meisje van 8 weken moet ik het avondeten echt plannen, zodat iedereen kan eten en op tijd kan gaan sporten.

 • Reageer Jennifer Oosterlaar 17 maart 2016 at 19:01

  Als ik mijn dochtertje vraag wat ze wil eten is het ‘macaloni’. Patatjes gaan ook nog naar binnen… maar voor de rest is het vaak etenst (r) ijd.
  En als ze op haar papa lijkt dan belooft dat ook niet veel goeds. Die had al moeite met 10 doperwten op zijn bord vroeger….
  Maar eigenlijk wil ik ‘m ook gewoon omdat ik fan ben☺ (en dat ik er een keukenprinses van ga worden is mooi meegenomen haha!

 • Reageer Mirthe Reinders 17 maart 2016 at 19:01

  Wat ontzettend leuk! Onze kleine meid is volgende week 6 maandjes oud en we beginnen met het aanbieden van vast voedsel a la rapley. Hoe fantastisch zou het zijn om direct recepten voorhanden te hebben die al in trek zijn bij kids? Een betere start kan bijna niet! En deze mama kan wel wat inspiratie gebruiken voor kindvriendelijke recepten!

 • Reageer Leandra Brouwer 17 maart 2016 at 19:03

  O ja, gevonden ???. Bij deze: dit is nou echt een boek dat ik zou willen winnen!!! Onze dochter van 5 zegt al snel dat ze iets niet lust, dus lekkere kindvriendelijke ? recepten en daarbij horende tips komen altijd van pas!!! ?

 • Reageer Martiene Vosselman 17 maart 2016 at 19:06

  Ik zou graag een boek winnen. Mijn kleine man mag bijna beginnen met z’n eerste hapjes en het zou mooi zijn als we met al de tips en lekkere recepten (voorlopig alleen nog voor pappa en mamma) een goede start kunnen maken.

 • Reageer Suzy 17 maart 2016 at 19:07

  Wil dolgraag een relaxte moeder zijn, die baan, gezin, social life, etc priiiiiiima kan combineren! Hoe cool zou het zijn om je boek te winnen. Hello Fresh jaren gedaan maar die zijn tegenwoordig zo Fresh niet meer ?
  Nu is de enige relaxte onze Keurslager waar ik onze kant en klare maaltijden haal… terwijl koken zo leuk is… durf te hopen ?

 • Reageer Kim Vd stoop 17 maart 2016 at 19:09

  Ziet er weer goed uit! Ik zou h’m graag willen winnen omdat ik eens een tijdje niet wil na denken over ” wat zullen we nu eens eten” ( en niemand van mijn gezin een antwoord heeft , behalve “patat” , “poffertjes” of ” Rode kool”) Daarnaast is het natuurlijk ook een leuke aanwinst! Groetjes Kim

 • Reageer Heidi 17 maart 2016 at 19:10

  Jullie geven met te grote snelheid te mooie boeken uit. Daar kan ik echt niet allemaal voor sparen. Winnen kan natuurlijk wel! #nice

 • Reageer Moniek 17 maart 2016 at 19:11

  Omdat mijn zoon van bijna 6 eindelijk serieus gaat oefenen met zelf eten (na al die jaren sondevoeding), daar zal veel energie in gaan zitten. Dus het zou fijn zijn als ik dan niet teveel na hoef te denken wat ik weer eens zal gaan koken voor de rest van het gezin… (en mocht het gaan lukken, dan wil hij natuurlijk lekker eten en wil ik ook dat het gezond is ;-))

 • Reageer Wendy 17 maart 2016 at 19:12

  Ik ben gek op koken en dat doe ik dan ook graag in het weekend, maar doordeweeks verval ik toch altijd weer in hetzelfde patroon. Het zou fijn zijn om dat met jouw leuke kookboek te doorbreken.

 • Reageer Jeanne 17 maart 2016 at 19:12

  Relaaax! In dit geval; voor papa! Want mama is “even” een paar weken opgenomen in het ziekenhuis om een epilepsie operatie/aanvalsregistratie te laten doen….en mijn allergeweldigste echtgenoot moet het thuis, 2,5 uur rijden van waar ik zit allemaal maar voor elkaar boksen. En ik ben knettertrots op hem en onze kids. Maar een paar succesrecepten en tafelbingo’s houden de humor er wel in toch? (Enne, als ik weer thuisben vind ik dat ook heus wel fijn, zo voor de afwisseling!)

 • Reageer Maaike Dorrestein 17 maart 2016 at 19:12

  Oeh… nu moet ik dan met een hele goede reden komen: eigenlijk vind ik het gewoon heeeeeeeel leuk als ik het boek win! Eindelijk wat inspiratie om wat anders te eten dan wat mijn zoontje noemt ‘pak groenten’. Gewoon voor de variatie en de leuke tips en zo.

 • Reageer Renate Baanstra 17 maart 2016 at 19:12

  Ja, leuk!! Voor mijn peuter van bijna drie kan ik wel wat kook inspiratie gebruiken. Sinds een paar weken eet ze stukken beter als dat ze deed. Nu op naar variatie, en dat moet vast lukken met jouw boek!

 • Reageer Laura 17 maart 2016 at 19:13

  De perfecte combi; ik een superleuk boek en de kids lekker eten!

 • Reageer marijke de meijer 17 maart 2016 at 19:17

  Jouw weekmenu’s zijn echt mijn redding! Met een bijna-kleuter (Dat lust ik niet mama!) en een ik-ben-twee-en-ik-zeg-nee-peuter (Dat lust ik ook niet mama!) is het lastig te bedenken wat er gekookt gaat worden. Je wil toch een beetje gezond bezig zijn maar je weet ook dat het toch niet gegeten wordt.. Heel dubbel en dus ook lastig om gemotiveerd een avondmaaltijd te bereiden! Ik denk dat jouw boek de boel een beetje luchtig kan maken en ik ben erg benieuwd naar de tips over wie-zit-waar-aan-tafel!

 • Reageer Aniek 17 maart 2016 at 19:17

  Jaaa, gaaf! Ons weekschema matcht precies met het boek, van ‘drukke dinsdag’ tot ’thankgoditsfridayenikzoekniettekoken’. Daarbij ben ik zeker geen ster in de keuken, dus een beetje humor en leuke recepten komen van pas!

 • Reageer Marijke Putmans 17 maart 2016 at 19:18

  Ik nodig je van harte uit om een keer bij ons te komen eten, dan zie je vanzelf waarom 😉

 • Reageer Bianca Milius 17 maart 2016 at 19:21

  Dit is dus DE oplossing voor mijn gezin met 5 kids waarin de mannelijke varianten altijd de P willen eten (pizza,patat,pasta,pannenkoeken en poffertjes) en de vrouwelijke varianten “het niks uitmaakt” en mijn lieftallige partner steevast zegt “doe maar iets makkelijks”……heel behulpzaam dus voor mijn inspiratie…

 • Reageer Anne Filden 17 maart 2016 at 19:22

  Ik ben in het gelukkige bezit van 2 tieners, dus heb geleerd om heel relaxed in het leven te staan. Afgelopen jaar compleet verrast met een cadeautje van nu 6 maanden. Als single mama kan ik vooral in de avonduren, als het hier thuis spitsuur is, wel wat hulp gebruiken. Dit kookboek is dan ook zeer welkom voor mijn relaxte tieners om hun kookkunsten verder uit te breiden.

 • Reageer Johanna 17 maart 2016 at 19:22

  Onze dochter van twee eet pizza stoomboot, tijgers, olifanten, nijlpaarden, poezen en bomen.
  Omdat we hier een gezonde toevoeging aan willen bieden, hebben we hard dit te gekke boek nodig.
  Met vriendelijke groet twee bezorgde ouders

 • Reageer Christel 17 maart 2016 at 19:23

  Ik heb een hekel aan koken omdat ik het niet goed kan en omdat ik het zonde van mijn tijd vindt. Als ik dan een keer mijn best doe omdat gezonde voeding puur noodzakelijk is en de kleine spruit (maar ook manlief) met een gezicht als een oorwurm aan tafel zit zakt de moed me weer in de schoenen. Dus graag dit sos relax boek!! Lekker voor man en kind en hopelijk heel relaxed voor mij ?

 • Reageer Erna 17 maart 2016 at 19:23

  Oooo dit zou zo fijn zijn om te winnen!! Als single mum met twee kindjes die graag meekoken lijkt me dit zo fijn! Niet meer elke avond verzinnen wat we eten of mezelf uitsloven op gerechten die uiteindelijk niemand lekker vind.

 • Reageer José 17 maart 2016 at 19:24

  JA GRAAG!!! Mijn man en ik kookten vanaf het moment dat we elkaar leerden kennen graag samen en uitgebreid…voor onszelf maar ook voor een hele verjaardag…je begrijpt het al…zelf druk met 2 kids maar ook vrienden met kids dus we dachten dat een grote groep helemaal niet meer zou lukken met alle verschillende smaken….wellicht dat het hiermee toch kan lukken!!!

 • Reageer Marije 17 maart 2016 at 19:24

  Gefeliciteerd met je nieuwe boek. Ik wil het graag winnen. Dan kan ik weer wat variatie aanbrengen in de keuken met dingen die kinderen ECHT lusten. Want telkens broccoli, boontjes of wortels begint een beetje saai te worden.

 • Reageer Martine 17 maart 2016 at 19:25

  Ik zou het boek graag voor mijn zusje willen winnen. Zij is moeder van 3 kids van 7, 10 & 12, werkt 30 uur in de week, heeft een man met een meer dan fulltime job, brengt en haalt de kinderen naar diverse sportclubjes en andere buitenschoolse activiteiten en heeft ook nog tijd om voorleesmoeder en bibliotheekmoeder te zijn. Het mag duidelijk zijn dat ze daardoor weinig tijd heeft om ook nog de keukenprinses uit te hangen en valt vaak terug in dezelfde dingen. Juist voor haar en haar gezin zou dit kookboek een geweldige oplossing zijn!

 • Reageer Kim Lens 17 maart 2016 at 19:29

  Gewoon omdat het me een leuk kookboek lijkt en ik houd daar zo van!

 • Reageer Lisanne 17 maart 2016 at 19:29

  Ik zou graag dit boek winnen om te kunnen koken voor mijn ouders (waar ik met mijn dochtertje mag wonen!) ze verdienen het om verwend te worden met lekker eten maar ik kom elke keer op dezelfde dingen uit….

 • Reageer Esther Vogel 17 maart 2016 at 19:33

  Wow wat een eind scrollen voordat ik bij het opmerkingvakje kom! Well here goes nothing…
  Ik kook graag elke dag zo veel mogelijk gezonde en verse happen voor mijn dreumes en ons, maar het moet wel snel klaar zijn want ik heb welgeteld een half uur tijd zodra ik thuis ben uit werk. Stressful tuesday maar dan elke werkdag zeg maar. Ben dan ook steeds op zoek naar nieuwe recepten voor gezonde snelle happen!

 • Reageer Tamara Sipkes 17 maart 2016 at 19:33

  Wij hebben een jongenstweeling van 6 jaar en het eten is regelmatig een ramp!! Ik heb echt Hulp nodig want elk groen dingetje in het eten is voor hun zo ongeveer levensbedreigend! Ik heb veel gebruik gemaakt van een kookboek voor kinderen tot 4 jaar, maar ja die voldoet nu niet meer… HELP!!!

 • Reageer Nicole kuijpers 17 maart 2016 at 19:35

  Ik zou dit boek graag voor mijn vrouw willen winnen omdat ze fantastisch kan koken maar sinds de komst van onze kindjes nogal inspiratie loos is geworden helaas 🙁

 • Reageer Inge Krol 17 maart 2016 at 19:36

  Jaaaa. Dit boek is meer dan welkom. Een zoontje van 2,5 jaar. En wil bijna niets meer eten. Al van alles geprobeerd van streng tot het gezellig houden aan tafel, zonder eten naar bed. Naar de gang als hij niet wil eten. Tot hij op een dag in de pan keek en meteen al vertelde dat hij wel naar de gang ging zodat wij lekker konden eten haha. Iedere keer houd ik mezelf voor dat het een fase is, maar helaas duurt hij al bijna een jaar. Poehhh.

 • Reageer Mariël 17 maart 2016 at 19:37

  zou graag dit boek willen winnen. Ik houd van koken en zou graag makkelijke recepten willen hebben zodat ons zoontje nu 8 maanden ook mee kan gaan eten.

 • Reageer Esther Hengeveld 17 maart 2016 at 19:37

  Ik ben kraamverzorgende en moeder van een zoon van 1 en zou ontzettend graag dit boek winnen zodat ik tips kan geven aan alle jonge gezinnen waar ik kom! (En het natuurlijk thuis zelf kan gebruiken)

 • Reageer Odette de Baas 17 maart 2016 at 19:38

  Hoi,
  De reden dat ik dit boek nodig heb/ wil winnen, is omdat ik een single fulltime working mom ben met een 4 jarig draakje dat af en toe moeilijk eet. Stamppot, pannenkoeken en friet lust ze maar ik ben wel eens toe aan variatie. Dus als dit boek mij helpt aan een paar andere succesnummers dan hoef ik zelf het wiel niet uit te vinden 😉
  X

 • Reageer Rianne Groen 17 maart 2016 at 19:39

  Gefeliciteerd met je kookboek!
  Erg leuk om te lezen hoe je het hebt gevuld! En ik ben nu erg nieuwsgierig naar de recepten. Kan wel wat tips gebruiken met een baan, jong gezin en een man die doordeweeks vaak na het avondeten thuis is, om dan lekker te koken wat onze meiden ook graag eten. Kom maar op met dat relaxte kookboek voor mama’s! 😉

 • Reageer Annemiek 17 maart 2016 at 19:39

  Ik zit net in mijn verlof. Lijkt me heerlijk om dit boek alvast te kunnen lezen (en gebruiken) voor de kleine er is en dat daarna door te zetten.

 • Reageer Linda Bos 17 maart 2016 at 19:40

  Het lijkt me een leuk en erg handig boek voor mijn zoontjes van 3,5 jaar en 7 maanden oud om andere gerechten te maken. Ik ben niet zo’n ster in koken maar ik wil dit heel graag proberen 🙂 En graag probeer ik het ook op onze ‘meiden/mamasavond’. Om de week eet ik met een vriendinnengroep van 6 meiden met 10 kids samen omstebeurt bij iemand thuis en dan kan ik ze verrassen met een maaltijd uit jouw boek. Dat zullen ze ook super vinden!

 • Reageer Yvonne Gibbon 17 maart 2016 at 19:40

  Zou graag kijken of de recepten en vooral de tips ervoor kunnen zorgen dat mijn zoontje van bijna 3 wel een avondmaaltijd eet. En zal voor mama die een depressie probeerd te overwinnen een goede stap zijn om gezonde maaltijden op tafel te zetten.

 • Reageer Judith 17 maart 2016 at 19:40

  Graag!? Lekkere makkelijke recepten die m’n dochters en bonus pubers lusten zou geweldig zijn! Eindelijk weer wat variatie nu alle allergieën overwonnen zijn en we weer ‘gewoon’ kunnen eten. Dus ik duim om te winnen ?

 • Reageer Sara Trum 17 maart 2016 at 19:41

  Ja graag, een boek om weer wat meer inspiratie te krijgen in de keuken en dan ook nog met recepten van andere relax mama’s is helemaal handig. Zo kunnen we weer rustig koken.

 • Reageer Desire Deken-Veldt 17 maart 2016 at 19:42

  Ik wil graag dit boek winnen omdat ik een heel relaxte mama ben, die echt een hekel aan koken heeft en daar dus helemaaaaaaal niet zo relaxt in is! Dus als dit boek er een klein beetje aan mee kan helpen dat ik ook tussen 5 en 6 relaxt ben én mijn man en kinderen ook met plezier aan tafel komen zitten door de lekkere recepten.. Woowww dat zou pas RELAX zijn!

 • Reageer Brenda Reintjens 17 maart 2016 at 19:44

  Ik ben absoluut geen keukenprinses, dus kan alle hulp goed gebruiken. Daarbij heb ik ook nog een kieskeurige zoon EN man qua eten en ben dus snel inspiratieloos. Dus hellup hihi ;). Buiten dat mooi om mijn collectie aan te vullen bij love mama en relax mama :-))

 • Reageer L. vd Laan 17 maart 2016 at 19:45

  Dat cirkeltje daar op de voorkant van het boek met de mededeling “Dit eten je kinderen wel, maar dan écht!” trekt mijn aandacht..Ik ga die uitdaging graag aan.

  Ik wil namelijk wel, maar ik kan niet geloven dat er recepten in dit boek zullen staan die mijn zoon zou proeven, laat staan eten. Alleen al om uit te proberen zou ik het boek graag in ontvangst nemen..

  Mijn zoon eet geen groente, fruit, pasta, rijst, aardappelen, sauzen en soepen…op welke manier het dan ook is klaargemaakt en ik heb het gevoel dat ik de complete trukendoos al drie keer over de kop heb gehad en er zelfs nieuwe (voor andere kinderen dan) grandioze ideeën aan heb toegevoegd de afgelopen 6 jaar..

  Ik ben de coole; chille; bezorgde; gefrustreerde; creatieve; begripvolle; wanhopige en zelfs de relaxte mama geweest in de keuken, maar het blijft om te zuchten..

  Need I say more?

  Groetjes,
  Lil

 • Reageer Miranda Zweers-Veraar 17 maart 2016 at 19:45

  Iedere week is het weer een uitdaging om:
  1: Voor iedere dag iets te bedenken;
  2: Wat ook iedereen aan tafel lekker vindt;
  3: En gezond is;
  4: En te maken is terwijl m’n oudste dochter mij wil “helpen”;
  5: Waarbij ik m’n jongste dochter intussen haar baby-maaltje kan geven;
  6: Ik dan nog met één hand kan koken;
  7: Ik tussendoor de tafel kan dekken;
  8: Mijn man-de-moeilijke-eter ook met een blij gezicht aan kan schuiven na zijn lange werkdag;
  9: En last but not least; dat mijn man er ook eens iets van kan koken/bakken op zijn papadag en ik met een blij gezicht kan aanschuiven!

 • Reageer Leonie 17 maart 2016 at 19:45

  Mama?
  Ja!
  Wat eten we vandaag?
  Zoek vandaag maar op in het boek en kies maar wat lekkers!

 • Reageer Cindy Volman 17 maart 2016 at 19:46

  Ik ben geen keukenprinses, maar zou hier graag wel een begin mee willen maken. Jouw boek zal mij daarmee enorm helpen. En niet alleen mij, maar ook mijn gezin. Onze jongste is namelijk geen beste eter. Dit is elke avond weer een uitdaging. Ik ga duimen…

 • Reageer Miranda Vermeeren 17 maart 2016 at 19:46

  Ik zou het boek héél graag willen winnen voor mijn zus. Ze is zwanger van de derde en eigenlijk sinds eind december daardoor ziek. Ik heb zoveel respect voor mijn zus (en zwager), want hoe ziek mijn zus ook dagelijks is, ze laat dit niet ten koste gaan van de aandacht aan mijn neefjes (5 en 2 jaar). Één van de familiegebeurtenissen is samen koken. Dus het boek wordt dan door de hele familie gebruikt. Ze verdienen t echt als teken van de bewondering die ik heb voor ze.

 • Reageer Delphy 17 maart 2016 at 19:46

  Zou het heeeeeeel graag winnen! Heb nog nooit wat gewonnen maar de voornaamste reden is dat mijn prinsesje van 3 koken nu al super leuk vindt! Des te meer leuk om samen met haar de receptjes uit te proberen!

 • Reageer Laura 17 maart 2016 at 19:47

  Wauw, wat ziet hij er goed uit zeg! Toen ik op Facebook zag dat het boek bij jou binnen was maakte mijn hart toch een sprongetje. Met twee kinderen die over werkelijk alles wat ik kook klagen (zelfs pannenkoeken is niet altijd meer goed) en het liefst leven op brood en fruit…. Zakt mij de moed al in de schoenen voor ik begin te koken. Misschien kan dit boek mij de moed en inspiratie geven om mijn kinderen ook te laten genieten van warm eten (zoals ik dat ook doe ;-)).

 • Reageer Saskia 17 maart 2016 at 19:47

  Ik ben zo uitgekeken op de gerechten die ik wekelijks op tafel tover… Kom maar op met nieuwe inspiratie! En eten ze het niet, heb ik in ieder geval lol gehad aan het lezen en koken!

 • Reageer Helen 17 maart 2016 at 19:48

  Al een aantal keer genoten van je recepten in je weekmenu, dus dit boek lijkt me fijn om te winnen!! Daarnaast heb ik net als vele andere moeders hier een dochter van twee die nauwelijks eet (alleen brood en vlees) maar ik verwacht niet dat dit boek een wondermiddel daarvoor is haha

 • Reageer Marieke 17 maart 2016 at 19:49

  Gefeliciteerd met je boek!! Leuk joh.
  Ben heel benieuwd wat er in staat. Eens kijken of het echt wil lukken om mijn vijf succesgerechten die ik elke week eet (en mijn neus uitkomen) eens kan uitbreiden met jullie succesnummers! Dus graag! En ik houd niet eens van koken omdat iets anders dan de eerder genoemde 5 nooit enthousiast worden ontvangen. hahaha, dus ik ben heeeeeel nieuwsgierig.

 • Reageer Ellie 17 maart 2016 at 19:52

  Als bewust alleenstaande mama houd ik alle ballen inde lucht. Op de vraag wat wil je eten vandaag hoor ik stevast “ik weet het niet”
  Ook ik weet het niet meer en snak naar wat nieuwe input na een drukke werkdag.
  Zou hem dus echt heel heel graag willen winnen!

 • Reageer Yvonne 17 maart 2016 at 19:52

  Ik zou dit boek heel graag winnen. Het is niet altijd rozengeur en maneschijn aan tafel met onze dochter van 2. En ben natuurlijk reuze benieuwd of deze succes recepten hier verandering in gaan brengen 🙂

 • Reageer heleen van der sar 17 maart 2016 at 19:53

  Dit wil ik graag winnen omdat dat ik in verwachting ben van onze tweede. Ik kan wel wat goede kindproof receptjes gebruiken, want de oudste is niet zo van het avondeten….heb ik met mn zwangerschapsmisselijkheid met veel moeite gekookt…wil ie t niet ;-( dus inspiratie nodigggg om de avondmaaltijden weer een beetje leuk te maken !!

 • Reageer Geertrui Verslype 17 maart 2016 at 19:54

  Waarom ik dit boek graag zou winnen? Koken is hier een hele uitdaging. Ons jongste zoontje (3,5 jaar) is lactose – en fructose- intolerant, onze jongste dochter (8,5 jaar) is ook lactose- intolerant en ikzelf (de mama) ben lactose- intolerant en vegetariër. De papa en de oudste dochter (10,5 jaar) kunnen gewone kost eten. Hier staan dus vaak verschillende potjes op tafel en ik kan dus alle inspiratie goed gebruiken.

 • Reageer Degroote Murielle 17 maart 2016 at 19:55

  Ik kan echt niet goed koken.Nu ik mama ben wil ik er wel eens werk van maken.
  Alle hulp is welkom 🙂

 • Reageer Monica knol 17 maart 2016 at 19:55

  Ik ben heel nieuwsgierig om de recepten uit te proberen met onze kids

 • Reageer Lonneke 17 maart 2016 at 19:55

  Wat leuk zeg, heb thuis ook jullie boek van de “ontploeter moeders” en dit boek mag ook zeker niet ontbreken! Met 2 jongens van 2,5 en 10 maanden vind ik het nog wel eens lastig om eten te maken wat iedereen lust en wat makkelijk te maken is.

 • Reageer Miriam 17 maart 2016 at 19:58

  Ten eerste; van harte gefeliciteerd met je boek! Het ziet er heel gaaf uit!
  Ook ik zou dolgraag een exemplaar willen winnen. Ik wil die strijd aan tafel met onze (vanaf morgen 3! Jarige) wel eens willen stoppen. Na al veel geprobeerd te hebben. En ook die menu’s om eens niet zelf te hoeven nadenken over de vraag:” wat gaan we nu weer eten?”
  Nu alleen nog even duimen!

 • Reageer Lisette Schra 17 maart 2016 at 19:58

  Ik zou graag dit boek willen winnen, omdat ik gek ben op koken, kookboeken, nieuwe recepten en vooral op mijn drie bloedjes van kinderen ( en mijn man niet te vergeten) die maar weinig lusten. Zou het zo leuk vinden om ze nu eens te zien smullen van het eten, zodat het lekker rustig aan tafel is, zonder dat eeuwige gezeur van lust ik niet.
  En natuurlijk ook vanwege nieuwe inzichten omtrent eten en opvoeding. Want misschien is dat dan ook wel mama’s frustratie. ?

 • Reageer Kitty 17 maart 2016 at 20:00

  Sinds 1 maart begonnen met full time werken/studeren voor verpleegkundige. Met 3 kinderen van 9,7 en 5 jaar heb ik dus een druk leventje. Koken is niet mijn hobby maar graag zet ik wel iets lekkers en voedzaams op tafel, dus tegen een kookboek met nieuwe inspiratie en die een lach op mijn gezicht tovert na een vermoeiende lange dag zeg ik JA heel graag!!! ??

 • Reageer Diane 17 maart 2016 at 20:00

  Ik zou graag het boek willen. Ik zie zo vaak recepten en weekmenu’s voorbij komen dat ik daar ook wel gebruik van wil maken!

 • Reageer Diana 17 maart 2016 at 20:00

  Sinds ik kan lezen , lees ik het liefst kookboeken ! En dan ook nog op de wc…, tis een beetje een familie ding. (Mijn moeder leest ook heeeel graag kook boeken)Maar nu met twee zoons van 1&5 lukt dat niet meer. Welke moeder gaat er tenslotte nog alleen naar de wc ? Maar op een dag gaan ze ook lezen, (en wat mij betreft meteen koken. ) en met dat idee verzamel ik nu al de mooiste en de leukste kookboeken . Daarom!

 • Reageer Heidi 17 maart 2016 at 20:03

  Wat zou het super leuk zijn dit boek te winnen! Om 2 stiefdochters van 14 en 12 en een dochter van 8 het naar de mondjes te maken is iedere keer weer een kunst op zich. Nieuwe recepten zijn uiterst gewenst zal je begrijpen om weer eens iets anders op te tafel te zetten wat paps en mams ook lekker vinden.

 • Reageer Desiree 17 maart 2016 at 20:04

  Elke week broccoli en pasta gaat ook een beetje je keel uithangen!! En als de peuter niet mokt, dan doet papa het wel. En zelf blijven volhouden dat jij het eten wel lekker vindt! Gelukkig heeft de baby van 7 maanden nog niks te zeggen 😉

 • Reageer Lidy 17 maart 2016 at 20:05

  Deze mama studeert af, heeft twee baantjes, voetbalt, probeert een huis te kopen en combineert dit allemaal met een blij zoontje. Je snapt; niet altijd even relaxed! Dit kookboek gaat mij helpen van het eten een relaxmoment te maken én van zoonlief (1) een makkelijke eter te maken. So: YES PLEASE!

 • Reageer Natalie 17 maart 2016 at 20:06

  Allereerst gefeliciteerd met je nieuwe boek! Ziet er zo op het oog erg leuk uit!

  Waarom ik dit boek graag wil winnen? Iets winnen is altijd leuk. 🙂 Maar zeker omdat ik net als heel veel (werkende) moeders wel wat relaxter wil kunnen zijn met de dagelijkse kookstress…
  na het werk snel de kinderen ophalen op de opvang,
  naar pianoles,
  naar zwemles,
  naar de training,
  boodschappen doen,
  sociale contacten onderhouden,
  naar de sportschool toe i.p.v. alleen sponsor zijn,
  mindfull oefeningen doen om relaxed te blijven en bij mezelf te blijven,
  kinderen ophalen bij een speelafspraak (waar woonde dat vriendje ook alweer… oeps)
  en
  oja, we moeten vanavond ook nog wat eetbaars op tafel zetten…

  Daarnaast ben ik niet zo’n keukenprinses… dus alle hulp is welkom. Vinden mijn kinderen. En mijn echtgenoot ook. En ikzelf ook… 😉

 • Reageer Pauly 17 maart 2016 at 20:07

  Gefeliciteerd met je nieuwe boek!

  Ja hier is het kookboek welkom. Met 3 pubers (jongens!) in huis doe ik dagelijks mijn best om de Relaxte moeder te zijn.
  De beproefde maaltijden in je kookboek zijn een uitkomst in de dagelijkse vraag Mam, wat eten we vandaag? ??

 • Reageer Anneke 17 maart 2016 at 20:09

  Wat is het een mooi boek geworden, ik kijk er al een poosje naar uit! Met zoveel succes recepten van andere moeders moet ik mijn 2 bijna niet-etende dochters toch echt aan het eten krijgen?

 • Reageer Chantal 17 maart 2016 at 20:09

  Wie niet waagt, wie niet wint. Ik heb pas kennis met jou en je club gemaakt.
  Vanaf moment één al fan van je, toen ik je zag spreken bij de 9maanden beurs.
  Wat een herkenbaarheid en verademing!
  En nu dit hoogstandje, ik en mijn gezin zullen hier optimaal van gaan genieten mochten we uit de hoge hoed komen!

 • Reageer Hanneke 17 maart 2016 at 20:10

  Hi Elsbeth,
  Mijn dochter van ruim anderhalf en zoontje van 5 weken eten / drinken 🙂 over ’t algemeen prima, alleen hun mama klooit nogal met eten sinds haar bevalling (restjes eetstoornis uit t verleden die opduiken). Ik zou graag een van je 5 boeken ontvangen, het zou een positieve draai aan m’n eten kunnen geven en zeker bijdragen aan gezellige momenten in de keuken en aan tafel met mijn lieverds.

 • Reageer Luciel Buil 17 maart 2016 at 20:11

  Tja, ik kan er een heel verhaal bijzetten, maar met 2 dochters van 6 en 4 die iedere dag roepen: “bleghh, dat is mijn smaakje niet” zijn alle tips en trucs van HARTE welkom.

 • Reageer Catharina 17 maart 2016 at 20:11

  Wij hebben thuis 2 kinderen en doordeweeks sta ik er meestal alleen voor. Dit komt door de drukke baan van mijn man. Ben altijd op zoek naar succes recepten die het voor mij makkelijk maar vooral gezellig maakt met 2 (drukke) jongens. Ik hoop dat ik er één kan winnen!

 • Reageer Wendy 17 maart 2016 at 20:14

  Hahaha, zoveel reacties en dan ga ik ook nog eens een gok wagen om te winnen. Ach, niet geschoten is altijd mis toch?!
  Waarom ik hem wil winnen? Nou gewoon, omdat het me super leuk lijkt om eens echt iets relaxt in huis te hebben… wij zijn dat allemaal niet, maar misschien brengt ons dit kookboek ons wat rust.
  Succes met verloten!

 • Reageer Ilse van Berlo 17 maart 2016 at 20:15

  Graag zou ik het boek willen winnen, omdat ik twee kinderen heb die ALLES lusten, nooit mopperen en altijd hun bordjes leeg eten. Wil graag wat nieuwe recepten wil proberen, omdat mijn fantasie op is…..???
  Oké, jokken mag niet hé?
  Ik zou graag het boek willen winnen, omdat ik jullie vorige boek fantastisch vond en ik laatst een workshop bij Eva heb gevolgd en die ook SUPER was, dus ik ga ervan uit dat dit kookboek ook weer heel leuk en handig zal zijn!

 • Reageer Hilda 17 maart 2016 at 20:17

  Top! Wat super dat je kookboek af is en zomaar op de mat lag, lijkt me geweldig om te winnen! Nieuwe recepten uitproberen is altijd leuk, maar helemaal als het succesrecepten zijn van andere moeders!

 • Reageer Mariska 17 maart 2016 at 20:17

  Ja graag !!!! Hier met een “grote” dochter Luna van bijna 10. Die zich volwassen voelt en denk zelf te beslissen wat ze eet. En dan nog een “kleine” dochter Lieke van 2,5 die inmiddels al bijna 3/4 jaar gewoon NIET eet. Dus als dat boek ons kan helpen om ons gezin weer van voor naar achter en weer terug te kunnen laten leven in de goeie volgorde…. dan JA GRAAG !!

 • Reageer Loes 17 maart 2016 at 20:18

  Klinkt goed! Het avondeten vind ik het minst relaxte moment van de dag. Dagelijks de grond vol groente en m’n haar vol yoghurt… Relax-tips, succesrecepten – en een dosis humor – kan ik wel gebruiken!

 • Reageer Carolien 17 maart 2016 at 20:19

  Gefeliciteerd met je nieuwe boek! Hij ziet er weer prachtig uit! Ben heel nieuwsgierig naar alle recepten die er in staan. Net als zoveel andere mama’s, testen of ons zoontje dit wel wil eten. En we verwachten in April ons tweede kindje, dus kan straks wel wat kookinspiratie gebruiken ?. Succes met kiezen wie er wint!

 • Reageer Vivian 17 maart 2016 at 20:22

  Jaaaaaaa! Leuk, handig en lekker! Hopelijk vindt m’n peuter van 2,5 dat ook… Ook leuk om cadeau te doen aan een van m’n relaxmama-vriendinnen! Ik zet ‘m sowieso op m’n eigen verlanglijstje.

 • Reageer Geesje 17 maart 2016 at 20:24

  Pffff al die doperwtjes die we gegeten omdat de meisjes dat nu eenmaal wel lusten….beetje variatie is gewenst. Wil het boek graag winnen. Als er tenminste geen recepten met doperwtjes in staan dan?

 • Reageer Gerjanne 17 maart 2016 at 20:25

  Ik zou het boek graag winnen, kan wel tips en inspiratie kan gebruiken. Als alleengaande moeder die 4 dagen in de week werkt is elke leuke spreuk, goed recept en fijne tip meer dan welkom!

 • Reageer Selma Theeuwen 17 maart 2016 at 20:26

  Ik zou het wel leuk vinden om het boek te winnen, want bij jullie is het gewoon zoals het is. Heerlijk die herkenning! En als ik niet win, dan koop ik het gewoon.

 • Reageer Karen Meijs 17 maart 2016 at 20:26

  Na het opperdepop kookboek van de Appie ben ik wel toe aan de volgende fase ‘kinder’kookboeken :). En ondanks dat mijn receptje dit kookboek niet heeft gehaald ben ik heeeeel benieuwd naar de andere succesrecepten!

 • Reageer Inge de Groot 17 maart 2016 at 20:26

  Jeetje, je mag wel trots zijn dat er zoveel mensen reageren!! Ik moest behoorlijk scrollen? Ik heb twee dochter, 3 maanden en 3 jaar. Werk 32 uur en run een huishouden. Jouw boek winnen zou geweldig zijn. Zie mezelf al lezen in een zeldzaam badavondje?

 • Reageer Petra Janssen-Heida 17 maart 2016 at 20:28

  Nu ik al vrolijk een aantal weken meedoe met het weekmenu, kom ik erachter dat ik toch best vaak dezelfde dingen maak…? Ik kan dus wel wat nieuwe kidsproof inspiratie gebruiken!

 • Reageer Cynthia Duifhuizen 17 maart 2016 at 20:28

  Met een zoon van 4 en dochter van 6 hoop ik met hulp van jouw leuke boek op de drukke werkdagen toch een lekker en gezond bordje te maken en hopelijk gaan ze dan ook wat meer groen eten als komkommer en appelmoes als mama beter en gevarieerder leert koken.

 • Reageer Linda 17 maart 2016 at 20:29

  Wat zou ik dit kookboek graag uit willen testen ?! Ik hou van koken en van gezellig eten met de kids. Zij eten, doordat ik heel gevarieerd ben gaan koken, eigenlijk alles. Tuurlijk hebben ze ook hun nukken en zeggen ze soms ook gewoon nee…en dat mag ? Maar dat wil niet zeggen dat ik zelf niet lekker wil eten ? En natuurlijk laat ik weten of het een succes is of niet ?

 • Reageer Linda 17 maart 2016 at 20:30

  Ik zou heel graag je boek winnen omdat ik altijd zo heerlijk om je kan lachen! Fijn om ff te gniffelen tijdens de drukke momenten rondom het koken..

 • Reageer Maaike 17 maart 2016 at 20:35

  Soms denk ik weleens: ‘als ik mu gewoon elke dag pasta “met zonder saus” op tafel zet, zouden ze het dan vanzelf zat worden?’ Waarschijnlijk niet! Die andere kinderen die ook niets lusten zijn mijn kinderen. Daarom kan ik wel wat succesrecepten gebruiken. Morgen begin ik met de tomatensoep hierboven. Over niet al te lang heb ik twee smulpaapjes aan tafel, ik weet het zeker!

 • Reageer Cindy Loch 17 maart 2016 at 20:37

  Yay, het nieuwe boek is uit! Heerlijk om te lezen, want je schrijft zo leuk enherkenbaar en ik kijk ernaar uit om de nieuwe recepten uit te proberen. Mijn zoontje van 2,5 helpt me graag in de keuken. Dat is onwijs gezellig, maar het duurt soms wat langer voor het eten op tafel staat (understatement…) De indeling van dit boek lijkt me ideaal: ik kan het op die manier per dag zo uitkienen dat hij lekker kan helpen, we lekker gezond en gevarieerd eten en mama ook redelijk ontspannen de week doorkomt wat betreft het menu 😉 Helemaal top!

 • Reageer Christa pool 17 maart 2016 at 20:37

  Graag omdat ik pas sinds een jaar in de keuken sta (schaam schaam)
  Bakken vind ik wel leuk maar koken niet echt !
  Toen mijn tweeling twee jaar werd verloor ik m’n baan in de zorg en is mijn man gaan werken. Het bevalt me heel goed dag full time mama zijn maar het koken begint nu pas wat vorm te krijgen … Ik kook toch voornamelijk dezelfde gerechten dusssss heel welkom !

 • Reageer Selma Custers 17 maart 2016 at 20:39

  Hoi! Ik heb braaf 2 Rens boeken en die van Ellen Hoog in de kast. Eerlijk is eerlijk, ik kook er veel uit. Maar na een week van gele komkommersoep, verbrande granola, spons-tofu, bananenbrood wat kromp tot formaat cherry-tomaat èn ontbijtkoeken waar de buurman mee gestenigd kon worden, verlangen we maar naar 1 ding. Koolhydraten. Oh 2: en Tony Chocolonely.

 • Reageer Elisabeth 17 maart 2016 at 20:40

  Gefeliciteerd met je nieuwe boek! Ik zou het graag winnen om nieuwe inspiratie op te doen voor mijn lieve peuter die elke dag trotst zegt: “ik proef alles heel goed, mama”. Dat proeven is alleen helaas nogal selectief ?

 • Reageer Laura Hoekstra 17 maart 2016 at 20:41

  Mijn dochter eet al heel goed, met name duplo. Maar voor de verandering zou dit boek zeer welkom zijn!

 • Reageer Mariska van Buuren 17 maart 2016 at 20:42

  Ja! Als mama van 3 temperamentvolle meiden, is t koken altijd weer een uitdaging. Zeker op de dagen dat ik werk. Een echte uitdaging om snel een gezonde en lekkere hap op tafel te zetten die ook nog eens door iedereen wordt gewaardeerd. Ik kan wel wat hulp en relaxte tips gebruiken!! 🙂 en zou heeeel graag dit boek winnen.

 • Reageer Aafke 17 maart 2016 at 20:43

  Éigenlijk houd ik heel erg van koken en mijn vriend ook…maar ja, sinds onze dochter er is doen we dat toch meestal snelsnelsnel. Helemaal als ik straks aan mijn nieuwe studie begin. We koken nu nog vaak apart voor haar en voor ons, maar willen graag meer recepten voor gerechten die zowel voor haar als voor ons lekker zijn!

 • Reageer Ellis 17 maart 2016 at 20:43

  Zoals velen hier heb ik een moeilijke eter hier rondlopen. Dit moet met lekkere recepten en hopelijk de gouden tip ? is daarom wel gewenst!

 • Reageer marisja roossien 17 maart 2016 at 20:44

  Ik zit met mijn handen in het haar met 2 totaalweigeraars van 3 en 5 🙁 We zijn zelf koks …hahaha maar helaas onze kinderen weigeren groente die niet rood of oranje is..ook aardappel in de originele vorm is niet ok, daarbij werkt de papa 5 dagen in de week tijdens spitsuur, wat dus ik alleen doe. Ik ben zo benieuwd naar dit boek!

  liefs Marisja

 • Reageer Natalie van Poppel 17 maart 2016 at 20:44

  Wat lijkt me dit een geweldig boek! Met 4 jonge kinderen, waarvan de oudste van 7 het meest niet eet (en de anderen aan tafel hierin betrekt!), lijkt me dit een uitkomst! Zelfs de titels van de dagen kloppen bij ons werkritme :-). Ben ook heel benieuwd een andere plaats aan tafel zou helpen. En gewoon een beetje meer kookkunsten van mij, ik geef eerlijk toe hihi. Duimen maar!

 • Reageer Chantal 17 maart 2016 at 20:44

  Ik zou dit boek ontzettend graag winnen.
  A ik denk vaak te moeilijk,
  B heb een vriend die meer weg is dan me lief is ( voor defensie veel in het buitenlaad helaas).
  C ben niet echt relaxt in het eten koken en verzinnen. Dan is een boek met deze titel en invulling perfect!

  Ik ga duimen! Liefs Chantal

  • Reageer Chantal 17 maart 2016 at 20:47

   B miste een aanvulling.. haha ik kook dus meer voor ons 2 dan voor ons 3. Waardoor ik wel eens wat extra inspiratie gebruiken kan

 • Reageer Stephanie Heij 17 maart 2016 at 20:45

  “RELAX MAMA…. “zeggen mijn tweeling en oudste dochter heel vaak. En vooooral tijdens het koken”…. IN DE KEUKEN”. Dusssss dat wil ik met dit boek heeeeel graag uitproberen ?

 • Reageer Suzanne van de Linde 17 maart 2016 at 20:46

  Hiephoiiiiii!!!! Je hebt weer een fantastisch boek geschreven!!! Wat zou ik ook dit boek graaaaag willen gebruiken!!!

 • Reageer Laura 17 maart 2016 at 20:51

  Ja, die wil ik wel! Heel graag eigenlijk. Ik heb een peuter die goed (groente) eer maar ik ben een moeder die het moeilijk vind iets lekkers en gezonds te bedenken. Twee keer per week lukt wel, maar daarna. Soms pak ik er een kookboek bij en sta ik uren in de keuken en dan denk ik: dit is niet voor moeders geschreven.

 • Reageer Crista Vaessens 17 maart 2016 at 20:54

  Met twee slecht etende kinderen (waarvan er 1 niets eet) ben ik heel benieuwd of deze recepten hen wel aan het eten krijgen. Ik zou zo graag zien dat ze lekker en gevarieerd eten, zonder gemekker aan tafel. Ik zou dit boek dus heel erg graag willen winnen om regelmatig te gaan gebruiken.

 • Reageer Dieuwke 17 maart 2016 at 20:54

  Nou kijk… Ik ben natuurlijk een super relaxte mama, logisch… Maar dat koken hè… Bedenken wat te eten daar begint t eigenlijk al mee, boodschappen, en dan dus dat koken… Snel na werk kids ophalen, vlug naar huis en terwijl alles in je zegt: ” relaxen jij”, moet er dus gekookt worden. Op dinsdag ja, en ok ook wel op andere dagen, aftellend naar de borrel-vrijdag. Daarvoor dus, heeeeeel graag dit boek! Ben zo benieuwd!

 • Reageer Sharon Goossens 17 maart 2016 at 20:54

  Heeeeeel graag!! Misschien dat mijn twee kleine monstertjes mijn kookkunsten zullen gaan waarderen 🙂

 • Reageer Pauline 17 maart 2016 at 20:57

  Omdat ik bijna elke avond mijn 2 jongens (6 jaar en één van bijna 10 maanden) eet omdat mijn man in de horeca werkt. En dus niet thuis is rond etenstijd en spitsuur.

  En omdat ik groot fan ben van je weekmenu/ planning!!!

  Duimen!!!!!

 • Reageer Natasja 17 maart 2016 at 20:59

  Ja heel graag. Nu ook een jaartje mama en soms vindt ik het nog moeilijk wat zullen we vandaag weer eens eten en dat onze kleine ook gezellig mee kan eten. Elke week weer wat zou deze week worden met zo’n kookboek zal het vast een stukje makkelijker worden. Dus hij is hier super welkom heerlijke koken uit het kookboek voor mama’s

 • Reageer Annemieke 17 maart 2016 at 21:04

  Terwijl u leest, aan het einde van elk volgende zin, stem laten zakken:
  “Dit stiiiiiiinkt!”
  “Isse bâââââhh!”
  “Dit is ECHT vies!”
  “Ik lust geen groeeeeeen!”
  “Er zitten pitjes iiiiiiiiiiiin!”
  “Het is heeeeeeeeet!”
  “Het is kouuuoed!”
  ???????

 • Reageer Ruth 17 maart 2016 at 21:06

  Hmmmm.. waarom ik dit nieuwe leuke boek zou willen? Ik zou kunnen zeggen omdat ik vandaag jarig ben, of omdat we voor de dolle tweeling thuis best nog wat tips kunnen gebruiken, of omdat de ‘die andere moeders doen ook maar wat’-poster nog steeds op de koelkast prijkt zodat ik er elke dag aan herinnert kan worden, of omdat ik ook zo’n stoere dochter heb, of omdat ik van koken hou en nog meer van eten..
  Maar dat is het allemaal niet. Het lijkt me gewoon een heel leuk boek. De kooktips zijn welkom en de grapjes ook. Omdat je altijd wel wat aanmoediging én relativering kunt gebruiken.

 • Reageer miet 17 maart 2016 at 21:11

  Met 2 wispelturige kleuters die elke dag appelmoes met fishsticks willen en voor de rest belachelijk weinig eten en een ongedurig baby voor wie het niet snel genoeg gaat aan tafel, is de rust hier vaak ver zoek en slinkt onze goesting om ons best te doen in de keuken. Dus dat boek is hier heel welkom. Stuur maar op 😉

 • Reageer A.Y. Prins 17 maart 2016 at 21:12

  Omdat ook ik wel een beetje hulp kan gebruiken, zodat we niet meer allemaal aangebrand aan tafel zitten. Maar relaxt kunnen genieten van ons avondmaal.

 • Reageer Lizette 17 maart 2016 at 21:13

  Precies een maand geleden ben ik moeder geworden van een heerlijk meisje. Het zou een fantastisch kraamcadeau zijn.
  Dit boek is precies wat ik nodig hebt voor nu (nog een ritme proberen te vinden) maar ook zeker in de toekomst (opvoedkundige uitdagingen en als werkende moeder).

 • Reageer Samira 17 maart 2016 at 21:13

  Jaaa! Ik wil graag winnen. Want wát een leuk boek weer, van harte gefeliciteerd!

  Vroegâh kookte ik echt iedere dag lekker en creatief, tegenwoordig is het toch vaak Hollandse pot of pasta rode saus (soms 3x p wk). Zoonlief van 1,5 helpt al mee (boontjes breken, champignons ‘snijden’), aan hem ligt het niet 🙂

  De pasta met spruitjes laatst was goddelijk, dus ja, daar wil ik meer van ?

 • Reageer Rebecca van der Vaart 17 maart 2016 at 21:17

  Mijn man is een pikkerd met eten, wat maakt dat we vaak hetzelfde eten en dat over het algemeen nogal saai is. Nu onze dochter van 9 maanden met ons mee eet, wil ik daar graag wat variatie in aanbrengen, haar leren wat lekker eten is, zodat ze hopelijk haar vader niet na gaat doen ;). Dit boek zou een toffe, zeer welkome inspiratiebron zijn!

 • Reageer Rianne 17 maart 2016 at 21:17

  Alleen al omdat ik zojuist m’n vinger bijna uit de kom gescrollt heb om een reactie te kunnen plaatsen! (grapje)
  We gaan over 2 weken ongeveer beginnen met vast voedsel naast de bv voor ons meisje, en het is fijn meteen goed te starten met alle tips en tops uit jouw boek. En het is soms verrekte druk met zo’n kleintje, waardoor ik amper helder een normaal boodschappenlijstje uit m’n hoofd kan trekken en dan is het heerlijk als je gewoon goede recepten uit een boek kunt halen waar je niet tien uur voor de keuken en supermarkt in hoeft. Dus dat 🙂
  Gaaf dat je boek klaar en uit is, gefeliciteerd!

 • Reageer Saskia Mourik 17 maart 2016 at 21:17

  Ik wil graag kans maken op een boek! Dit omdat ik graag kook, gek ben op boeken dus super combi in deze win actie, we hebben 3 jongens van 7, 9 en 11 die gek zijn op eten maar wel alledrie voorkeur hebben voor andere dingen pasta/aardappels/soorten groenten/stampotten en zelfs bij de ongezonde p varianten hebben ze elk hun eigen voorkeur, ik doe enorm mijn best voor variatie maar ze zijn nooit alledrie tegelijk héél blij 😉 Het lijkt mij heerlijk om je boek te lezen en ermee aan de slag te gaan!! Je hebt een heerlijke manier van schrijven 🙂

 • Reageer Krista van Haneghem-Loos 17 maart 2016 at 21:17

  Aangezien mijn man 2 weken op en af werkt….off shore….en ik drie dagen op kantoor is het wel eens lastig als je laat thuis bent om nog aan t gang te gaan voor zn tweetjes en om de 2 weken drietjes. Als het dan ook nog zo is dat ik wel lief en de andere 2 niet en andersom is de inspiratie wel vet te zoeken. Om straks ook nog bloemkool en andijviestampot te lusten ben ik wel toe aan nieuwe inspiratie ?

 • Reageer Anneloes 17 maart 2016 at 21:24

  Knul van 2 zegt aan tafel ‘NEE’ ! Dus ik zeg heel graag….’JA’!!! (Please…..?)

 • Reageer Sanneke Molenaar 17 maart 2016 at 21:25

  Met een meisje van 4, een vent die (ook) bijna niets lust & een tweeling van bijna 5 maanden is het hier elke dag spitsuur rond etenstijd. Handige, lekkere en bovenal gewilde recepten zijn daarom meer dan welkom!!

 • Reageer Marije 17 maart 2016 at 21:30

  Wauw ?! Super leuk boek! Na een periode van klussen en verhuizen kunnen we dit boek goed gebruiken!! Straks eindelijk weer koken in onze nieuwe keuken en ons dochtertje mag nu met de pot mee-eten, ben benieuwd naar de recepten die er in staan voor inspiratie ?

 • Reageer neeltje 17 maart 2016 at 21:30

  Super gaaf en origineel boek vol met geweldige kook ideeën voor de hele familie lekker samen allemaal hetzelfde eten, wat zou dat heerlijk zijn. Papa en mama en de kinderen eten allemaal hetzelfde. En uiteraard doe je weer fantastische kookkunsten op. Eet smakelijk, heel graag zou ik het boek willen winnen. Om heerlijke maaltijden op tafel te zetten.

 • Reageer Evita 17 maart 2016 at 21:31

  Jaaaa dit boek wil ik heel graag winnen. Ik heb met veel plezier gevolgd hoe je het hebt genaakt en ben superbenieuwd naar alle recepten. In mijn keuken ben ik in een sleur beland van gerechten die ‘werken’ voor ons en onze peuter. Ik zou heel graag nieuwe dingen proberen die in andere gezinnen bewezen succesjes zijn. Frisse ideeën, kom maar op ?

 • Reageer Marjolein 17 maart 2016 at 21:34

  Ik zou het boek heel graag willen winnen om te gebruiken op mijn werk in een jeugd- en gezinsteam. Het lijkt me een heel handig boek om tips en leuke recepten uit te halen om aan te bieden aan ouders die hulp willen bij het eten van hun kinderen. Enne ondertussen leren mijn collega’s en ik er ook van voor onze eigen kinderen:)

 • Reageer enith geertsma 17 maart 2016 at 21:35

  mag ik dit boek alsjeblieft hebben. Eindelijk een boek wat mij nieuwe inspiratie geeft om weer lekkere gerechten op tafel te zetten en weer eens wat anders dan mijn standaard vaak tocht wat saaie gerechten te maken. Ik heb er nu al zin in om het door te bladeren terwijl de kinderen aan het fruithapje zitten en ik ondertussen bedenk en voorbereid wat we vanavond weer eens zullen eten…Wat humor doet me ook wel goed! dus heel graag welkom

 • Reageer gras vd buren 17 maart 2016 at 21:39

  Whozes wat een reacties. Ik ben geen moeder en op dit moment ook geen kraamzorg, geen oppas of juf. Ik doe dus maar mee als Mickey de voedingsdeskunduge i.o. en kookboekenverzamelaar. Was al meteen enthousiast na de eerste post van Uitgeverij Snor, maar nu ik dit zo lees houdt het boek nog heel veel meer in. Ik voeg hem graag toe aan mijn verzameling en hoop in de toekomst mijn passie voor voeding, onderwijs en het werken met kinderen te kunnen combineren en het liefst ook nog met het moederschap <3
  (Zo, die wens heb ik nooit eerder zo durven uitspreken. Auw!)
  Mickey
  GGras_vd_buren

 • Reageer Moniek 17 maart 2016 at 21:41

  Jaaa, dat boek wil ik heeeeeel graag. Volgens mij kan ik wel wat hulp in de keuken gebruiken om relaxed een gezonde maaltijd op tafel te zetten wat ze ook nog opeten! (Papa én dochterlief) ?

  Enne… Gefeliciteerd! Woehoe, je eigen kookboek! ?

 • Reageer Martiene 17 maart 2016 at 21:42

  Met een man die weinig tot geen groente eet! Een dochtertje van bijna 3 een zoon van 1 en ik over 13 weken nog een zoo tje verwacht…zit ik elke dag weer met mijn handen in het haar wat zet ik nu weer op tafel…wat is lekker-gezond-makkelijk maar vooral voor iedereen eetbaar! De tips en grappen zijn natuurlijk ook heel leuk om te lezen.

 • Reageer Hetty Koerkamp 17 maart 2016 at 21:42

  Ik zou dit boek heel graag winnen omdat wij niet echt creatief zijn in maaltijden bedenken. Het is vaak groente uit blik of iets dergelijks en vaak hetzelfde *schaamschaam*. 50 recepten zijn dus een behoorlijke verrijking!!

 • Reageer Daphine 17 maart 2016 at 21:46

  Hallo, ik ben een totale nitwit als het om koken gaat. Mijn vriend draait wisseldiensten dus ik moet nu ook koken voor onze twee kids. Nu merk ik dat ik heel snel terug val op pasta, das namelijk lekker snel en makkelijk en kan je eigenlijk niets fout bij doen, of iets van poffertjes, pannenkoeken of brood. Gezien het feit dat mijn oudste niet heel veel verschillende dingen lust kan ik zowel de kooktips als alle andere tips wel gebruiken…
  Bedankt voor de mogleijkheid om het boek te winnen en Succes met de loting!

 • Reageer Fanny Ruiter 17 maart 2016 at 21:48

  Wat leuk! Gefeliciteerd! Graag! We zijn net alle pakjes en rommel de deur uit aan het soen en naarstig op zoek naar smaakvolle nieuwe recepten, want iedere week aardappels, vlees, groente of nasi of spaghetti wordt nu wel erg eenzijdig vooral voor ons, maar vast ook voor onze kindjes van net 4 en bijna 2. Ik ben benieuwd!

 • Reageer linda 17 maart 2016 at 21:51

  Mijn dochter van 2,5 en ik willen graag de recepten uitproberen!!
  Nu gaan we duimen!!!

 • Reageer Thirza 17 maart 2016 at 21:52

  Wat zou dat kookboek welkom zijn in dit liefdevolle maar chaotische huishouden. Mijn twee schatten staan te popelen op iets nieuws uit de keuken. Mij maak je blij met dat leuke boek!

 • Reageer Rebecca 17 maart 2016 at 21:52

  Succes met kiezen uit alle leuke reacties. Ik wil graag winnen omdat mijn inspiratie regelmatig op is bij t bedenken van t weekmenu en ik manlief wel eens verrast wil kijken als er weer eens nieuwe dingen op t lijstje verschijnen, die hij mag halen.

 • Reageer Katrien Palmers 17 maart 2016 at 21:57

  “Mama we eten wel vaak wortelpuree niet?”
  Dat zei mijn oudste zoon onlangs ?
  Mijn 2 zonen (3 en 5 jaar) zijn niet zo heel gemakkelijke eters. Toch wil ik dat ze gezond eten. Dus ja broccoli, boontjes en wortels komen regelmatig terug…haha.
  Alle tips en toffe gerechten zijn meegenomen.
  Proficiat met je nieuwe boek en veel succes met de club.
  Groetjes, Katrien

 • Reageer Bianca 17 maart 2016 at 21:57

  Oh, al zoveel reacties, maar ga toch reageren: fulltime werken, een gezin, een huishouden, en een opleiding doen vraagt planning, tijd en hersenen die kraken als we weer wat te eten moeten beslissen…dus zou heel graag je boek willen winnen! Zou een hoop gestress en gedoe schelen…

 • Reageer Marjo 17 maart 2016 at 21:59

  Dit is wel een boek voor bij ons in huis, met drie niet Almere makkelijke eters! Dit lijkt mij heerlijk om iets te maken wat iedereen lust en goed eet, dus zeer welkom!

 • Reageer Sabrina setz 17 maart 2016 at 22:00

  Ik zou hem heel graag willen winnen omdat ik soms nog wel moeite heb met het variëren in koken.. Ik ben anderhalf jaar geleden bij mijn vriend en drie super leuke kids gekomen nadat zijn vrouw en hun moeder is overleden.. Daarvoor leefde ik alleen dus het is een reuze verandering haha maar de leukste tot nu.. Maar het is wel lastig om ineens een groot schala gezond eten te koken zodat de kids gezond opgroeien.. Dus hoop heeeel erg dat ik deze mag winnen kids zijn btw 4,7 en 9 ???

 • Reageer Jolanda van Dijk 17 maart 2016 at 22:00

  Geweldig, hij is er!
  Hij staat al op m’n verlanglijstje voor mijn verjaardag volgende week ?
  Maar het zou natuurlijk nog leuker zijn als ik m zou winnen voor mijn verjaardag!
  Ik ben zo enorm benieuwd naar het boek, de recepten, de tips en natuurlijk de blogs.
  Ik krijg nu al zin om de keuken in te duiken!

 • Reageer Maartje Jorritsma 17 maart 2016 at 22:01

  Omdat ik het heerlijk zou vinden om jouw boek erbij te kunnen pakken ivm via het internet te zoeken naar recepten voor die drukke dinsdag-werkdag-kind-net-van-de-bso ?

 • Reageer Maartje Hoeben 17 maart 2016 at 22:03

  Met een man die kok is en dus 5 dagen per week voor anderen kookt en ik het kook en eet ritueel alleen met een baby, peuter en kleuter doe bijna elke dag…. Lijkt me dit een heerlijk boek!
  En omdat mijn twee dochters het zoooo leuk vinden op het aanrecht te zitten en mama te helpen met koken.

 • Reageer Frauke De Bock 17 maart 2016 at 22:03

  Ik beken, ik ben een hopeloze idealist: ik droom nog steeds van 2 blozende gezinde kindjes die met smaak alles naar binnen smikkelen wat ik hun voorschotel… En hoe vaak ik ook met mijn gezicht tegen de muur (of tegen de wokschotel) loop, I still have this dream! Dus ja, een portie realisme met een scheutje humor en een stevige snuif inspiratie, verpakt in een boek, redt misschien mijn zelfvertrouwen en beschermt mijn kinderen (die verlangen naar kip met appelmoes en frietjes van De frituur) … Mijn gezin zou jullie dankbaar zijn!

 • Reageer Joan 17 maart 2016 at 22:03

  ONOMNOMNOM! Lekkere gerechten voor mijn manneke Olle en zo’n mooi vormgegeven boek door Snor voor mama.

 • Reageer Jose Vos 17 maart 2016 at 22:07

  Heel graag! Mijn man (kookliefhebber van uitdagende recepten met veel ingrediënten, lange bereidingstijd en niet kindproof) heeft zat kookboeken, maar ik (koken omdat het erbij hoort, gezond, snel, en lekker voor het hele gezin) heb er nog geen.. en deze lijkt ideaal! Maakt koken misschien ook meteen iets aangenamer 😉

 • Reageer Inge Riemer 17 maart 2016 at 22:08

  Ik hou ervan om nieuwe recepten uit te proberen….anders wordt het wel erg saai om in de keuken te staan. Elke dag weer iets nieuws bedenken om te eten is soms best lastig met kids die niet alles lusten….ik ben erg benieuwd naar je kookboek..laat de nieuwe inspiratie maar komen ?

 • Reageer Kim 17 maart 2016 at 22:13

  Oh heerlijk. Inspiratie kan ik altijd gebruiken. Ik doe graag mee!

 • Reageer Esther 17 maart 2016 at 22:14

  Ik kook niet. Ik doe zelfs de boodschappen meestal niet. Ja, brood, maar dat is vooral omdat ik in mijn hoofd niet alle ingrediënten van een avondmaaltijd bij elkaar kan bedenken. Of ze gewoon vergeet mee te nemen. Ik ben zo’n moeder die elke dag leert van uitspraken van andere moeders. Ouderwets afkijken. Wat een opluchting was het vinden van de ‘Die andere moeders doen ook maar wat’ poster voor mij. En hoe vaak roep ik dat nu niet tegen collega’s die op het punt staan te bevallen van de eerste? Heel eerlijk: ik ben volgens mij best een leuke moeder (als ik mijn telefoon weg leg), maar vooral omdat ik probeer eerlijke aandacht te geven aan zoonlief. Niet omdat ik een held ben in de keuken. Of op alles een antwoord weet. Of zelfs maar op de meest basale opvoedkundige vragen een antwoord weet. Help is needed. Wanted. Appreciated.

 • Reageer Jennifer 17 maart 2016 at 22:14

  Lijkt me ontzettend leuk om te winnen en erg handig met 2 jongens 2 jaar en 2 maand. Is het altijd leuk om handige recepten bij de hand te hebben. En ze niet steeds de standaard kost te geven. Wat bij ons al snel uit een pakje komt waar alleen de groentes en vlees nog bij moet

 • Reageer Eline van der Meer 17 maart 2016 at 22:15

  Omdat ik je graag volg en echt heel erg van koken houd!
  En I’m one of the lucky few van wie haar 2 jarige alles (echt alles!) eet en lust. Sta er zelfs soms ook van te kijken :))))

 • Reageer An 17 maart 2016 at 22:16

  Binnenkort mama van 2, nu al handen tekort met een 1,5-jarige in huis:-). Een job, een huishouden en twee kids, dan lijkt me dit boek wel een ideale ondersteuning;-)! In elk geval: proficiat met je boek! Ik ben benieuwd!

 • Reageer mandy 17 maart 2016 at 22:18

  Wat een ontzettend leuk idee om een kookboek voor mama’s te schrijven! Ik heb 3 kindjes in de leeftijd van 1-5. Ik probeer er een fijn rustmoment van te maken samen tijdens het eten, maar het blijft toch wel strijd vaak. Alles is “bleeeeeh dat lust ik nieeeeeet”. En daar word ik soms best verdrietig van. Dus kom maar op met die tips!

 • Reageer Christa Bosmans 17 maart 2016 at 22:18

  Ik zou hem heel graag winnen. Op zich heb ik niet per definitie vreselijk moeilijke eters, maar ik zou heel graag wat ideeën op doen ter afwisseling van mijn standaard weekprogramma. Maandag spinazie met ei, dinsdag spaghetti, woensdag chicken tonight, donderdag bloemkool, vrijdag makkelijk, zaterdag soep met brood en zondag varkenshaas met broccoli em gebakken aardappels… saaaaaaiiii!!

 • Reageer Leonie 17 maart 2016 at 22:19

  Ooooo. Kookboeken, uitgeverij snor, relaxte moeder, gezond. Wat n toffe combi! Voor mijn zwangerschap was ik 22kg afgevallen, veel recepten uitgeprobeerd en veel discipline, nu bezig met de laatste 8 zwangerschapskilos, dochtertje is 12 wkn oud.. Ik wil niet zeggen dat het mega druk is maar met ook tijd voor mezelf, lekker sporten, dalijk weer onregelmatig werken id zorg en zorgen voor mn dochter blijf ik graag RELAXT! En als ik even een goede zelfreflectie maak dan weet ik dat dat het beste lukt als ik mijn boodschappen en maaltijden goed plan en niet weer zonder inspiratie in de winkel sta en last minute en moet bedenken, moet kopen en moet koken en het dan toch eindigd in een (vette) makkelijke hap.. Ik weer baal en niet meer zo relaxt ben.. 😎

 • Reageer Saskia van der Steen-Heins 17 maart 2016 at 22:21

  Wat leuk, een relax mama kookboek. Wat zou het geweldig zijn als ik dat zou winnen. Ik houd er van om regelmatig recepten uit te proberen, en met dit bOek krijg ik cast weer nieuwe inspiratie voor leuke en bijzondere gerechten.

 • Reageer Ilse van Wijk-Smit 17 maart 2016 at 22:21

  Druk gezin als ieder ander, drie kids (5-4-2),man een eigen zaak en werk zelf drie dagen. Kids gaan twee volle dagen tot 18.00 naar de opvang. Om het nu zo relaxed mogelijk te maken kook ik op maandag stamppot (wo opwarmen) en dinsdag pasta (do opwarmen met een eitje erbij). Vrijdag kookt mn man meestal (papadag – vindt ie een vreselijk woord, hij is er toch gewoon ook voor de Kids ?). Is t weekend soep of een hele gezonde maaltijd (patat) haha…
  zou graag wat afwisseling in de menu’s hebben. Enige afwisseling nu is de soort stamppot ?. … ben gek op koken en wil graag nieuwe dingen proberen maar waar haal ik de tijd vandaan om dan ook nog (gezellig) op tijd aan tafel te zitten…
  ben erg benieuwd naar je boek en recepten en dan zal koken weer ontspannen worden ?

 • Reageer Marise de Ruiter 17 maart 2016 at 22:23

  Ik zou hem graag willen winnen voor mijn lieve mannetje die zo goed alles bij a eet maar ik af en toe wat meer uitdaging wil geven met wat anders dan wat mama altijd maakt! De standaard van aardappelen groente vlees! En het leukste, samen koken met mijn mannetje van 2.5!!

 • Reageer Nadine 17 maart 2016 at 22:24

  Gefeliciteerd met je nieuwe boek. Super leuk!! Uiteraard waag ik ook graag een kansje. Momenteel volg ik een zwaar revalidatietraject en in combinatie met een pittige 2-jarige peuter is dit niet altijd even ideaal. Ik ben dan ook erg benieuwd naar de recepten en de tips in het boek. Mijn zoontje gaat tegenwoordig standaard eerst boos doen, dan dingen van tafel willen gooien om vervolgens mijn bord leeg te eten. De info over de juiste plek aan tafel is misschien dan wel de uitkomst. Na een lange dag revalideren is het ook fijn om niet na te hoeven denken over wat we gaan eten, maar dat ik dan mooi dit boek erbij kan pakken en voor mijn zoon toch iets leuks op tafel kan toveren. Ik duim!

 • Reageer Lisette Vos Schouten 17 maart 2016 at 22:29

  Ik wil dit boek erg graag winnen omdat ik wel wat inspiratie kan gebruiken, voor mijn zoontje van twee dus ik zeg nee, maar ook zeker voor mijzelf. Hij langer ik moeder ben hoe dikker ik wordt. Goed voor mijn zoon zorgen en zelf niet meer de tijd nemen. Met snaaien als gevolg.

 • Reageer Sabine Engelen 17 maart 2016 at 22:31

  Year please! Met twee koters (4 en 2) die werkelijk niets moeten hebben van het gezonde eten wat ik ze vooschotel, kan dit boek me vast helpen om etenstijd weer een beetje gezellig te maken!

 • Reageer Marion 17 maart 2016 at 22:34

  Dat lijkt me nou eens echt een leuk kookboek!
  Dus… Ja ik wil m graag!

 • Reageer Kim Goddijn 17 maart 2016 at 22:38

  Waarom zou ik deze niet willen winnen?
  Te gek! En erg nieuwsgierig naar al deze heerlijke recepten.
  Wij proberen ze graag uit! ☺️

 • Reageer Caroline 17 maart 2016 at 22:39

  Ik zou heel graag een boek geven aan mijn man/keukenprins die na zijn werk dagelijks voor ons kookt. Hij kwam vandaag met een kadootje voor mij thuis: van achter het behang tot over je oren. Met relax ‘papa’ in de keuken, maak ik hem zeker blij en het is meteen een stukje eigen belang 😉

 • Reageer Britta Burger 17 maart 2016 at 22:41

  Ik ben dol op koken maar met drie kinderen tussen de drie en de acht is dat best lastig! Een blik is soms al genoeg om te beweren dat ze het echt niet lusten. Hopelijk kan jouw boek ze wat meer laten proeven van al het lekkere eten en geeft het mij weer plezier in het koken voor het hele gezin.

 • Reageer Lisette van Dorenmalen 17 maart 2016 at 22:47

  Ooooh super cool! Je weekmenu’s gaan er bij ons in als koek 🙂 # enthousiast # makkelijk voor mams # winnen

 • Reageer Irma Muis 17 maart 2016 at 22:47

  Omdat deze alleenstaande moeder van twee meiden (9+4) het averechtse is van een relaxte mama. Heb dus nog wel het eea te leren… Net ook een eigen huis gekocht en een nieuwe keuken mèt vaatvasser (joehoe!). Dat kookboek komt hier echt wel goed van pas 🙂

 • Reageer Froukje 17 maart 2016 at 22:50

  Relaxed opvoeden met Achter het behang, relaxed 40plussen met de snorgids en eindelijk weer gaan sporten met je Marikenloop team. You rule my life! ? En dan nu dat hele eetgebeuren een boost geven? Het lijkt me geweldig, want elke week pasta met broccoli verveelt toch ook snel.

 • Reageer Maaike Crooy 17 maart 2016 at 22:52

  Wat een supermooi kookboek. Als werkende moeder van 2 jongens (5&4) kan ik soms best wat relax-tips gebruiken. Helemaal in de keuken, wanneer alles in de soep dreigt te lopen! Ik zou het boek daarom graag willen winnen, wordt alles weer koek&mei aan tafel ?

  • Reageer Maaike Crooy 17 maart 2016 at 22:53

   Ik bedoel natuurlijk koek&ei!

 • Reageer Esther Vos 17 maart 2016 at 22:54

  Jaaaa! Heel graag. Wat zou het heerlijk zijn dat als je hebt gekookt en het met smaak opgegeten zal worden, dit boek vergroot de kans vast en zeker 🙂

 • Reageer Deborah 17 maart 2016 at 22:56

  Ik wil het kookboek graag winnen. Dan kan ik kijken of er een recept tussen staan wat mn 8 jarige prinses wel lust.. En wie weet hebben we dan een relaxte maaltijd 😉

 • Reageer Kim 17 maart 2016 at 22:57

  Ik wil het boek graag winnen voor mijn mama Kim. Koken is niet haar sterkste kant, ook al bedoelt ze het goed… Ti’s vaak niet echt lekker voor mij. Met dit boek met handige tips en lekkere recepten kunnen we allemaal lekker eten. Ik verheug me erop!

  Liefs Nora ( 2,5 jaar ;))

 • Reageer Lieke 17 maart 2016 at 23:00

  Man met onregelmatige diensten..check..een klein klein kleutertje..check…mama met een eigen fysiopraktijk..check..baby 9 maanden..check..ik probeer 20 ballen in de lucht te houden, maar 19 is misschien ook wel genoeg.Als ik het balletje ‘fantastische gerechten bedenken/koken’ kan laten vallen ben ik al een blij mens…

 • Reageer Elise van den broek 17 maart 2016 at 23:03

  🙂 ik mis inspiratie in de keuken, ben een enorme chaoot…?! Een heerlijk boek, goed voor de gezonde vitamine en structuur!! Graag!?

 • Reageer Judith 17 maart 2016 at 23:04

  Ik woon sinds twee weken alleen met mijn zoontje van 5 en dochter van 8. Na een pittige periode in scheiding ga ik er helemaal voor om een fijn thuis voor de kindjes te maken… en daar hoort natuurlijk een maaltijd samen aan tafel bij, genietend van lekker eten de dag doornemen en even tijd voor elkaar hebben. Jouw boek lijkt me daar een perfecte stimulans bij!

 • Reageer angenieta ten brink 17 maart 2016 at 23:09

  lijkt me super om te winnen….om lekker gerechten te maken en de dinsdag snelle gerechten lijken me super…en de oven gerechten ook.altijd makkelijk met 3 kids van 8, 6 en 6 mnd.

 • Reageer Ilona 17 maart 2016 at 23:10

  Als ik hem niet win koop ik hem zowiezo ! Koken is mijn voornaamste niet relax mama tijd. Simpel weg , kan het niet . Ben op mijn 17 de het huis uitgegaan en de wereld over gereisd geleefd op boterham pindakaas enz maar nu mijn meisje er is en met de pot mee gaat eten …. HELP !!!

 • Reageer Patricia Bakker 17 maart 2016 at 23:11

  Met twee lieve meisjes (7 en 5), lieve vriend, drukke baan, gezellig sociaal leven en een verhuizing (2e binnen 1 jaar tijd) voor de boeg, kan ik een dosis ‘relax mama in de keuken’ gebruiken! Lijkt me super!

 • Reageer Vicky Yzermans 17 maart 2016 at 23:20

  Wat leuk! 🙂 tot nu toe eet onze kleine spruit, van bijna 9 maanden, met smaak (bijna) alles op wat hij voorgeschoteld krijgt. Vooral boontjes zijn favoriet en soms moet hij zelfs huilen als het eten op is en het eigenlijk naar meer smaakte.. haha!
  Maar als ik die andere moeders mag geloven staat er ons waarschijnlijk nog wat tafel drama te wachten.. en dan zou zo’n kookboek met Mama – recepten wel goed van pas komen! 🙂

 • Reageer Mirjam Dekker 17 maart 2016 at 23:21

  Ik ben voor het eerst moeder geworden. Ik kan het boek goed gebruiken omdat ik onervaren ben. Daarnaast werk ik onregelmatig. Dit boek kan mij nog relaxter maken dan ik al ben

 • Reageer Mooooooonique 17 maart 2016 at 23:29

  Ook ik wil dit toffe boek! Omdat ik toe ben aan nieuwe recepten, tips en ideeën.
  Succes met het kiezen. ??

 • Reageer Vivian 17 maart 2016 at 23:31

  Eindelijk een kookboek die deze mama zelfs gaat begrijpen? Hope so (en mijn kinderen (en man) ook)

 • Reageer Claudia 17 maart 2016 at 23:37

  Omdat ik wel héél ver naar beneden moest scrollen voordat ik mijn reactie kon geven… 😉
  Ik ben je gaan volgen nadat ik je bij Adolescenten anno 2016 een hele mooie en stoere column zag voorlezen. Het heeft er mede voor gezorgd dat ik zelf ook een blog ben gestart! Dus dank daarvoor!

 • Reageer Mireille koesen 17 maart 2016 at 23:48

  Omdat ik ieder weekend voor de weekboodschappen een uur lang mijn hoofd breek over wat we de komende week gaan eten, om er vervolgens achter te komen dat het wéér iets met broccoli, spinazie of wortel is.

 • Reageer Ingrid Schoen-van Bommel 17 maart 2016 at 23:51

  Omdat ik graag structuur wil aanbrengen in het “wat eten we vandaag-vraagstuk”.
  Omdat mijn kids zooo weinig lusten.
  Omdat ik mijn blinkend nieuwe keuken meer wil gaan gebruiken.
  Omdat ik droom dat mijn tafelgenoten zeggen: Lekker, mama!
  Daarom wil ik dolgraag een exemplaar winnen. Gr. Ingrid

 • Reageer Corine 17 maart 2016 at 23:55

  Ik wil dit boek wel winnen gewoon voor de heb, om inspiratie uit op te doen, om relax te worden 😉 Genoeg redenen!

 • Reageer Marthe 18 maart 2016 at 00:10

  Heeft het boek ook makkelijke recepten voor miskleunen in de keuken zoals ik ???

 • Reageer Pieki 18 maart 2016 at 00:43

  …omdat mijn bolleke een dankbare eter is maar ik nooit kan verzinnen wat ik zal klaar maken.

 • Reageer Linda 18 maart 2016 at 06:16

  Ik ben al een hele tijd op zoek naar de gouden tip! om binnen mijn gezin de gezelligheid weer terug te krijgen aan tafel.

  Ik heb een drukke baan en ben trotse moeder van een peuter van bijna 4 en een tweeling van 15 maanden. De peuter weigert ‘ s avonds te eten wat ook effect heeft op de tweeling…. Kortom de gouden tip!

  En natuurlijk kan ik niet ontkennen dat ik het ook gewoon ontzettend leuk zou vinden om het boek te winnen. Als er dan een keer een rustig momentje is kan ik in het boek snuffelen.

 • Reageer Patricia 18 maart 2016 at 06:18

  Wauw! Nou.. Met 2 kindjes van 6 en 3 met allebei een totaal verschillende smaak en een man die niet zoveel lust is dit boek van harte welkom! Het is nu elke avond weer een puzzel wat er op tafel moet komen en dit boek zou me daar erg bij kunnen helpen!

 • Reageer Liesbeth Dun 18 maart 2016 at 07:04

  Wij houden van koken en kookboeken, maar ik ben wel benieuwd naar recepten van mama’s, ipv chefkoks. Chefkoks koken meestal niet met 2 hongerige kinderen om je benen die je aandacht willen. Wij proberen elke week minimaal 1 nieuw recept, we hebben wel weer wat nieuwe inspiratie nodig!

 • Reageer Jacquelina de Vries 18 maart 2016 at 07:11

  Ik ben helemaal geen keukenprinses en zou dat zo graag willen zijn! Hopelijk win ik je boek en kan ik de recepten serveren voor mijn man en de kinderen.

 • Reageer Ilse 18 maart 2016 at 07:23

  Tja wie wil dit Boek nou niet hebben. De reden waarom je hem hebt geschreven is zo herkenbaar!

 • Reageer Britt 18 maart 2016 at 07:25

  Oh wat zou het super fijn zijn om dit mooie kookboek te winnen!! Want ik ben de grootste stresskip die er is in de keuken, weet nooit wat ik moet maken en vergeet daardoor soms de juiste boodschappen te halen waardoor het dan diepvries pizza wordt *hopeloos-geval*

 • Reageer Amanda 18 maart 2016 at 07:26

  Waarom ik wil winnen….
  Ik het heel erg leuk vind om te neuzen in kookboeken!
  Omdat ik dan niet zelf hoef te bedenken wat we gaan eten maar even lekker wat uit kan zoeken. Een keer iets anders dan bonen met piepers en vlees.
  Heerlijk de bladzijdes te lezen met leuke herkenbare praatjes.
  En natuurlijk is het altijd leuk om iets te winnen!!!
  Duimen allemaal!!!

 • Reageer Annette Eikenaar 18 maart 2016 at 07:39

  Wat een gaaf idee om zo’n boek te maken!! Bij ons gezin is de avondmaaltijd het belangrijkste moment van de dag zo’n beetje. Mijn gezin bestaat uit alleen maar mannen. En de liefde van de man vaat door de maag ?. ‘ Wat eten we vanavond, mama?’ Nog voordat we het over iets anders gehad hebben……. Maar het is vooral gezellig. Als we samen aan tafel zitten, kletsen, genieten en eten dan besef je ook hoe gezegend je bent met zo’n mooi gezin. Ik kook graag en volgens mijn mannen ook lekker. Ze geven me spontaan een compiment: ‘lekker gekookt, mama’ en dan komt het standaard grapje erachteraan: ‘ Dan heb je niet voor niets 3 dagen in de keuken gestaan!’ ? Samen met mijn kids koken is ook een feest. En inmiddels ( ze zijn 10 en bijna 12) lusten ze bijna alles en daar ben ik ongelooflijk trots op! Mijn man kan ook heerlijk koken (in het weekend) dus wij mogen niet klagen.
  Veel succes met je boek! Mocht ik niet bij de gelukkige prijswinnaars zitten, ga ik ‘m lekker kopen!! Ben erg benieuwd naar de plaatsen aan tafel……
  Veel groetjes van Annette Eikenaar

 • Reageer Priscilla 18 maart 2016 at 08:01

  Wat een mooi boek! Ik wordt er hebberig van ?.
  Ik zou het boek heel graag willen hebben. Het lijkt me een heerlijk boek om samen met vriendinnen bij de koffie te lezen en inspiratie en ideeën uit te halen voor de maaltijden. Mijn kids lusten ook niet alles. Maar ze hebben wel geleerd om alles te proeven en daarna te beslissen. Mijn oudste is nu 7 en de moeilijkste eter van de twee, maar hij krijgt wel interesse in koken dus er is nog hoop.

 • Reageer Danielle van Broeckhuysen 18 maart 2016 at 08:09

  Als mama van 3 minimannen is het elke dag weer mijn best doen om iets te maken waar iedereen van geniet. En dat is soms nog best een opgave…
  Wie weet vind ik in jouw boek dé tip!! Dat zou toch geweldig zijn!!

 • Reageer Judith Wijsman 18 maart 2016 at 08:24

  Jeej, wat veel reacties voor dit leuke boek. Ik doe mijn best om een relaxmama te zijn en het lukt mij aardig. Nu nog in de keuken! ??

 • Reageer Ester 18 maart 2016 at 08:58

  Wat is er nou fijner dan de dag samen afsluiten met lekker eten waar iedereen (vooruit de meeste) van genieten? Dit boek lijkt me daar een hele goeie hulp bij en stiekem verheug ik me al op de bingo 😉

 • Reageer Sharon Steghuis 18 maart 2016 at 09:08

  Omdat ik er genoeg van heb bij alles wat niet gebakken aardappeltjes met worst is te horen: ‘Dat lust ik niiiiiiiiiiiiiiiiiet!’ Moeder van een dreumes van net 1 en stiefmoeder van 2 kinderen in de leeftijd van 4 en 6. Ik wil zo graag iets gevarieerder eten maar de inspiratie vliegt de deur uit als je elke keer te horen krijgt dat een kind iets niet lust of van alles verzint om maar onder het eten uit te komen. Beetje meer gezelligheid aan tafel is ook van harte welkom!
  Ik zou dus heel blij zijn wanneer ik met het boek meer gezelligheid en variatie aan tafel kan bieden! Graag!!

 • Reageer Marlies 18 maart 2016 at 09:10

  Ik wil um, ik wil um, ik wil um!

 • Reageer Marlies 18 maart 2016 at 09:13

  Hmmm van wie zouden mijn kinderen dat hebben…

 • Reageer Geertje 18 maart 2016 at 09:22

  Waarom ik dit boek graag wil winnen…….. nou ben moeder van 4 kinderen en ze hebben alle 4 heel duidelijke voorkeuren van wat ze wel en niet lekker vinden, zou wel graag een keer wat op tafel willen zetten wat ze allemaal lekker vinden. Zonder commentaar te krijgen van 1 van de kinderen 😉 Plus, ik heb al je andere relax boeken ook, dus deze hoort dan zeker bij de collectie 🙂

 • Reageer Elly 18 maart 2016 at 09:22

  Gewoon omdat tips van andere moeders net die juiste touch hebben die je als jonge moeder nodig hebt om iets meer zelfvertrouwen te kweken en handig trucs te ontdekken die je met je wattenkop toch wat moeilijker kunt bedenken dan voorheen. En daar wordt je dan weer een relaxte mama van 😉 Mama blij, papa blij, kind blij!

 • Reageer Hetty 18 maart 2016 at 09:22

  Vet!!!
  De kids zijn geen moeilijker eters maar er is wel vaak haast en vlieg werk…
  Dus een relax kookboek zou top zijn!!!

 • Reageer Julia Edenburg-Klok 18 maart 2016 at 09:36

  Wij hebben nu drie weken ook een weekmenu, geïnspireerd door dit blog. Dus elke week zoek ik lekkere, gezonde en snelle recepten voor de volgende week. Heel leuk, maar ook best een klus, maar met dit boek een stuk sneller gepiept!

 • Reageer Annemieke de Bruin 18 maart 2016 at 09:42

  Omdat mijn dochtertje Jente, 8 jaar, iedere avond het tv programma Binnenstebuiten wil zien (hoe ze er bij komt weet ik niet; programma was mij volslagen onbekend). En vooral het kookonderdeel vindt ze reuze-interessant, waarbij ze zich afvraagt waarom ik niet zo kan koken.. Eergisterenavond was ik niet thuis: had ze een briefje geschreven, waarop stond dat de volgende dag in Binnenstebuiten Ramon spareribs ging maken. Moesten we absoluut gaan kijken.
  Help mij!!!

 • Reageer Henrike 18 maart 2016 at 09:49

  Ik zou het boek graag vor mijzelf willen winnen. Mijn man en ik werken allebei en we hebben 2 kinderen van 7 en 5 en een kleine op komst. In alle drukte vindt ik het soms best lastig om afwisselend/gezond te koken en dat iedereen blij aan tafel zit. Misschien kan dit boek helpen.

 • Reageer Jaimie 18 maart 2016 at 09:50

  Nieuwe recepten vind in leuk. Vooral om te kijken wat mijn kieskeurige mannetjes lekker vinden.
  De een lust dit de ander weer niet…
  Benieuwd wat er in jou boek staat aan recepten!!!

 • Reageer I.M. van Duijker 18 maart 2016 at 09:59

  Ik zou het boek graag winnen omdat ik een moeder van een newborn ben, mijn eerste wel te verstaan.
  En daardoor even niet meer weet wat relaxedheid is :0 …

 • Reageer Geesje 18 maart 2016 at 10:09

  Koken met koters! Kleine en grote brokjes maken, huttefrutsels er doorheen. Samen bloemkool en broccoli met de handjes uit elkaar trekken in mini stukjes. Beetje roeren die hap en huppeta op tafel. En een echte chef proeft natuurlijk zijn zelfgemaakte eten…
  Ja hoor, wij zijn klaar voor het boek! ?

 • Reageer Marleen Stam 18 maart 2016 at 10:16

  Ja…heel graag winnen! Hou van koken en hou van mijn drukke hectische gezin. Nieuwe inspiratie, nieuwe recepten om manlief, drie zoons en mezelf!! Erg blij mee te maken!

 • Reageer Lore 18 maart 2016 at 10:20

  Mijn man en ik werken allebei voltijds en zijn dus niet vroeg thuis. De avonden zijn best hectisch en omdat ik het toch belangrijk vind om samen en gezond te eten, loop ik regelmatig als een kip zonder kop met een jengelende peuter achter me aan. Wat meer relaxen in de keuken zou ons gezin echt enorm helpen. We kunnen alle hulp gebruiken :D.

 • Reageer Claudia Diergaarde 18 maart 2016 at 11:17

  Tsja.. waarom? Om al die redenen die ieder voor mij al heeft opgenoemd.. ??? (en ik zelf niet de allerbeste kok ben.. sttt)

 • Reageer marleen van de sande 18 maart 2016 at 11:26

  Ten eerste gefeliciteerd!
  Ik zou je boek graag heel willen winnen omdat ik een peuter rond heb lopen die niet zo van avondeten houd en wie weet zorgt jou boek ervoor dat ik weer wat nieuwe inspiratie in de keuken krijg?

 • Reageer Chanty Moreno 18 maart 2016 at 11:29

  Ik zou dit boek graag willen winnen om verschillende redenen.
  Allereerst omdat ik bonus-mama ben van een lief mannetje van 7 jaar.
  En sinds ik in zijn leven gekomen ben
  is hij meer gaan durven eten omdat ik die “strijd” met hem aanging.
  Hij at alleen witte rijst, kale macaroni,patat, kroket en groentenbouillon. Echt alleen de bouillon. En op zijn witte boterham lustte hij alleen een bepaald merk chocopasta en calve pindakaas. Het was zo weinig dat ik na 4 jaar het lijstje nog precies kan opnoemen.
  Maar inmiddels proeft hij alles en zolang ik kook (is niet arrogant bedoelt maar echt waar) lust hij ook alles.
  Ik ben daar zo trots op. Hij eet nu ook niet alleen “normaal” mee maar hij eet ook mooie porties en aan tafel zitten is nu telkens een feestje.
  Tegenwoordig wil hij ook het liefst mee boodschappen doen en zoeken we samen recepten uit om weer iets nieuws te proberen.
  Helaas is zijn papa, mijn partner, 6 maanden geleden door een auto geschept en heeft hij daar een niet aangeboren hersenletsel aan overgehouden o.a.. En is het voor hem heel moeilijk/onmigelijk om ons in dit verhaal bij te staan. En met dit boek zouden we samen, met zijn drietjes, een leuk nieuw avontuur kunnen beginnen vol met nieuwe recepten. Dus please mogen wij het boek winnen?

 • Reageer Inge 18 maart 2016 at 11:43

  Gaaf en gefeliciteerd met je eigen kookboek! Ik zou er graag eentje winnen, zodat ik mijn man en dochtertje van bijna 1 ook eens kan verrassen met een zelf bereidde maaltijd ipv dat hij dat altijd moet doen, omdat ik niet kan koken (maar vooral bedenken wat te koken). Mijn man is bijna jarig, dus zou geweldig zijn!

 • Reageer Cecile Kremer 18 maart 2016 at 12:38

  Ik zie dat ik niet de enige ben die het boek graag zou lezen! 😉 Ik heb 3 kindjes, een zoontje van net 5 en een tweeling van ruim 1 jaar, een jongen en een meisje. Ondanks de drukte vind ik mezelf een aardig relaxte mama! Behalve in de keuken! Altijd op zoek naar wat we nu weer moeten eten en wat ik gekookt krijg met drie kindjes die rond dat tijdstip altijd erg moe en hongerig zijn! Het boek relax mama in de keuken zou ik dan ook heel erg goed kunnen gebruiken! 🙂

 • Reageer einat 18 maart 2016 at 12:54

  Because it’s time I cook my kids some ‘Dutch’ food.

 • Reageer Laila 18 maart 2016 at 13:16

  Relax mama! Bijna niet voor te stellen dat dit zou kunnen in de keuken. Nog even racen naar sportclubs, vriendjes, supermarkt. Hongerige piepende kids rond de klok van 17. Dan iets op tafel toveren. Dat de kids heerlijk eten zonder commentaar zou toch een ultiem kadootje zijn. Ik ben heel benieuwd naar het boek en jullie ideeën.

 • Reageer Sarah 18 maart 2016 at 13:39

  Graag! Voor mijn zoontje van 3! Onze oudste was een hele makkelijke eter. We begrepen dan ook niks van de verhalen van andere ouders met gedoe aan tafel…. Totdat onze jongste mee ging eten. Van alle groentes gruwelt hij ?. We hebben geprobeerd om het te “verstoppen” door het heel fijn te snijden, maar dat helpt niet. Hoe klein ook hij vist de stukjes groentes er gewoon tussen uit ?.

 • Reageer Lieke 18 maart 2016 at 13:45

  B I N G O!!!!!

  – Maaaamaaa, ik wil naast papa…. Ik wil op de grote mensenstoel met aap en konijn en teddy….. Grrrr… Ok, ik verplaats hem (en al zn vrienden) uit kinderstoel naar grote mensen stoel
  – Maaaaaama… Er zitten dingetjes in, dat is groente…. groente is vies…. O, mmmm lekker we eten groene frietjes (boontjes, maar niet tegen mijn zoontje Cas van net 3 zeggen!).
  – In de tussentijd begint iris (8mnd) te huilen die ik n potje bruine bonen met appel probeer te geven….
  – Maaaaaamaaaa…., Cas weer, mag ik iris haar potje… Ik wil niet dit… Want ik wil niet groeien… Ik ben ook een baby net zoals iris.
  – nee Cas, jij bent al groot.
  – Mag ik een boekje pakken?
  – nu? Nee we zijn nu aan het eten… Eerst nog 3 hapjes… Dan mag je een boekje pakken…
  Oma zit ook aan tafel:
  – nou hij was de heeeeeele dag zooooo gezellig… En bij mij eet ie juist zo goed!
  – zucht….
  – oma, jij mag wel een hapje van mij. Wil je dat?

  20 min later…De drie hapjes zijn eindelijk op….

  – nu wil ik yoghurt! Das echt mijn lievelings!!!!
  – das goed, zonder lepel? Ok, maak maar een snor…

  En argeloos eet ik als moederkliko alle restjes van de borden….

  O nee…. Ook nog valse bingo…. En dus begint Cas uit volle borst te zingen:
  OLIFANTJE IN HET BOS…..

 • Reageer Anneke van den Berg 18 maart 2016 at 14:17

  Winnen? Graag! Gewoon om lekker in te neuzen en ons kleine manneke blij te maken met lekkers!

 • Reageer Marjolein 18 maart 2016 at 14:17

  Ik vind de reactie van Lieke briljant!
  Maar wil het boek uiteraard zelf ook heel graag winnen. Omdat ik altijd op zoek ben naar inspiratie.
  Wat eten we? Boerenkoolstamppot? O dan is het zeker maandag…. (Schuldig..)
  En recepten waarvan de ontvangers niet beginnen met een mwah zijn helemaal welkom!

  In ieder geval gefeliciteerd met je nieuwe boek!!!

 • Reageer Marjolein 18 maart 2016 at 14:22

  Ja ik wil heel graag jou boek winnen! Kookinspiratie voor mijn kleine meid is altijd welkom. Ik zie dat ik niet de enige ben maar het is het proberen waard!☺

 • Reageer Jessy 18 maart 2016 at 14:35

  Waaauw! Veel mama’s die dit verlichtende boek verdienen blijkbaar!
  Ikzelf in eerste instantie omdat k graag nieuwe dingen probeer in de keuken en ondertss zo wat alles heb geprobeerd vr mijn oudste dochter v 6 😉 Nu ben ik nog eens zwanger van mn 3e en eerlijkgezegd zakt de moed nu nog meer in mn schoenen.. Dus al is het maar vr een portie me-time die als kers op de taart ook ng eens mn dochter doet eten 🙂 julie zijn super!

 • Reageer Evelyne Beumer 18 maart 2016 at 14:50

  Met 3 kinderen vsn 5jasr, 3 jaar en 4 maanden ,3 dagenpw werken,2x per week in het zwembad kom ik vaak uit op de simprle gerechten. Maaltijden die ik de avond ervoor klaar maak zodat we die de volgende dag na een dag rennen en vliegen warm kunnen maken en we rond 18:20 aan tafel kunnen met het hele stel.
  Daarbij houd ik van je blogs. Ik heb nog nodig iets gewonnen in mijn leven, dus hoop kans te maken!

 • Reageer Suus Sas 18 maart 2016 at 15:01

  Nou ik zou dit boek heel graag winnen!! Als het om koken gaat ben ik een redelijk kansloze moeder…elke keer bedenken wat en hoe we eten is voor mij al een hele opgave!! Een beetje houvast kan geen kwaad!

 • Reageer Mathilde Roorda 18 maart 2016 at 15:06

  Dit boek zou ontzettend handig zijn voor onze scoutinggroep! We moeten vaak en veel koken voor onze bijna honderd kinderen, we hebben een paar go-to gerechten maar dat zijn er eigenlijk nog erg weinig. Bij ons geen “plakkeroni” of vieze nasi maar pompoenstoofpot of ajam smoor. We willen de kinderen graag beter leren eten, een hoop hebben daar echt nog veel moeite mee. Ook de opvoedtips zouden dan ontzettend helpen. Even weg zijn van de ouders betekent vaak dat ze meer open staan voor nieuwe dingen, hoe mooi zou het zijn als we daar op in kunnen spelen! Scouting staat voor leren en ontdekken, wij vinden dat eten daar ook bij hoort.

 • Reageer Sanne 18 maart 2016 at 15:07

  Aangezien ik gemiddeld drie uur doe over een boodschappen briefje om het voor ieder lid van mn gezin naar het zin te maken en ik op t moment hormonaal dement ben wegens mn derde spruit *”iehl die lust ik niet” en evengoed nog de helft vergeet kan ik wel wat frisse wind in mn keuken een eetgewoontes gebruiken, een glimlach aan tafel in plaats van een “gadverdamme wat een vieze bende” (van een drie jarige) zou ook wel eens gezellig zijn!

 • Reageer Annika Schalkwijk-Froeling 18 maart 2016 at 15:16

  Dit boek is meer dan welkom! Sinds kort werk ik weer en als ik thuis kom moet er meteen gekookt worden. Mijn dochtertje van 9.5 maand eet met de pot mee maar mijn inspiratie is ver te zoeken wat nu weer op tafel te zetten. Vaak dus hetzelfde wat op tafel komt. Hellup!!!

 • Reageer Danielle 18 maart 2016 at 15:18

  Omdat t mij n heerlijk boek lijkt, zowel qua humor, tips als recepten. En omdat ik waarschijnlijk nu al Bingo kan roepen nog voor ik jouw keukentafelbingo heb gezien 😉

 • Reageer Formuliertje weekmenu – Club van relaxte moeders 18 maart 2016 at 15:21

  […] Dit weekmenu-formulier komt uit mijn boek Relax Mama in de Keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met columns van mij, met hele handige tips van verschillende deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes! Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99. Je kunt tot en met zondag 20 maart trouwens ook nog meedoen met de winactie op deze pagina! […]

 • Reageer Ilse 18 maart 2016 at 15:40

  Ohhh…. leuk! En ik zou het heel graag willen ontvangen omdat ik mama ben, zou moeten relaxen, en dan met name in de keuken…

 • Reageer Suus 18 maart 2016 at 16:15

  Wow wat een mooi kookboek! Heerlijk om weer nieuwe inspiratie op te doen voor gezonde en lekkere maaltijden. Ik vind het toch altijd weer een kunst om iedere avond iets op tafel te zetten wat iedereen lekker vindt!

 • Reageer Marije 18 maart 2016 at 16:33

  Graag zou ik dit boek willen winnen om wat variatie in onze maaltijden te brengen! Relaxed en niet te moeilijk 🙂

 • Reageer Valérie Meert 18 maart 2016 at 16:39

  Omdat spelen en lachen met m’n (morgen) 1jarige ukkepuk nu eenmaal leuker is dan urenlang in kookboeken zoeken naar het perfecte recept, namelijk snel, gezond én lekker 😉 En aangezien onze juffrouw nogal wispelturig is qua eten en ze binnenkort met de pot zal mee eten, lijkt dit boek wel zeeer interessant. De leuke weetjes en blogjes zijn dan voor de mama, hehe 🙂

 • Reageer Malu Thijssen-Latumeten 18 maart 2016 at 16:45

  Heel graag zou ik dit boek winnen!!! Niet zozeer voor mijzelf, maar voor mijn lieve man! 😀 Momenteel werk ik en zit manlief (noodgedwongen) thuis, waar hij dus niet alleen (super goed!) voor ons driejarig zoontje zorgt, maar ook het huishouden doet en kookt. Ik merk dat hij nu, na 5 maanden, wel wat inspiratieloos is geworden en soms ook (net als wij moeders hihi) in tijdsnood komt om alles op tijd klaar te hebben met een drukke peuter jengelend aan zijn been. Daarom zou ik graag dit boek voor HEM winnen. Zodat hij een Relax Papa kan worden!!! 😉

 • Reageer Nee, nee, nee – Club van relaxte moeders 18 maart 2016 at 16:51

  […] Deze column komt uit mijn nieuwe boek. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met: nog vier columns van mij, met hele handige tips van verschillende deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes! Het boek is nu verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99. Je kunt tot en met zondag 20 maart trouwens ook nog meedoen met de winactie op deze pagina! […]

 • Reageer Anne 18 maart 2016 at 17:35

  Ik vind het vaak moeilijk om werk, voldoende aandacht aan mijn dochter en verantwoord en gevariëeerd koken te combineren. Ik ben benieuwd of boek mij hierbij kan helpen.

 • Reageer liesbeth Timmermans 18 maart 2016 at 17:53

  Ik ben zeer benieuwd. Ik ben gek op koken, maar de kinderen eten er weinig van op dit moment. Dus we kunnen we wat inspiratie gebruiken.

 • Reageer Erika 18 maart 2016 at 18:02

  Omdat ik bij koken – net als bij opvoeden – eigenlijk zomaar wat doe….

 • Reageer Patty van Vuuren 18 maart 2016 at 18:11

  Dat boek zou een uitkomst zijn met een kind dat alles lust, maar een vent die bijna niks eet! Als andere kinderen het lusten dan hij toch zeker ook….

 • Reageer Janske 18 maart 2016 at 18:16

  Mijn dochters (11 en 6) riepen meteen dat boek moet naar Silvan en Marieke ( oom en tante die voor de zomer hun eerste kindje verwachten). Dat het bij hun net zo lekker en gezellig asn tafel mag worden als bij ons! Als ze t nu al lezen dan weten ze hoe ze t moeten doen… Lief toch ??

 • Reageer Annemarie 18 maart 2016 at 18:17

  Hmmmm, met zoveel reacties wordt het lastig om uitgekozen te worden… Maar wat zou dat leuk zijn!!! Blijven duimen en wie weet… Misschien dan wél een keer lege borden? Die van mij in ieder geval wel. Zag al genoeg lekkers voorbij komen, mmm.

 • Reageer kim van Staalduine 18 maart 2016 at 18:35

  Wat een inspiratie weer! Heerlijk. Ik heb echt zoveel aan je relativerende spreuken! Heb ze ook erugggg nodig aan tafel….. met een dochter die amper eet!! Om het een beetje gezellig te houden gromgrom..Dus ik zou graag die gelukkige zijn die een boek wint! Groetjes Kim

 • Reageer bianca lieverse 18 maart 2016 at 18:39

  Nou een beetje relaxter in de keuken (en de rest v.h. huis ;)) zou heerlijk zijn!!

 • Reageer Kimberly 18 maart 2016 at 18:47

  Oh jaaaaaaaaaaa het lijkt me fantastisch om je boek te hebben Elsbeth, de recepten op Facebook vind ik geweldig en tsja met een mini van 3 een hoop struggels mbt eten. Elke tip die daarbij helpt is natuurlijk top. En…. Ook op mijn werk met verstandelijk beperkte mensen kan ik het goed gebruiken. Die kunnen namelijk ook behoorlijk klagen over hun groenten 🙂 Maar ik beloof dat ik er op de dure 3 digimama.nl ook zeker een blogje aan zal wagen wanneer ik het boek win!

  • Reageer Kimberly 18 maart 2016 at 18:48

   De site van digimama.nl….. Autocorrect grrrr…..

 • Reageer Karin 18 maart 2016 at 19:05

  Wat een relaxed boek! Dat zou echt iets zijn voor onze relaxte papa die hier altijd kookt, maar met regelmaat om inspiratie verlegen zit. Duimen!

 • Reageer Maroesjka Zwartbol 18 maart 2016 at 19:21

  Maandag: andijviestamppot
  Dinsdag: ‘witte’ macaroni
  Woensdag: boerenkool met worst
  Donderdag: witte bonen met tomatensaus
  Vrijdag: inspiratie uit m’n nieuwe boek
  Zaterdag: stokbroodjes
  Zondag: frietjes

  De kids klagen overigens nog niet, maar ik ben zelf wel aan wat afwisseling en uitdaging toe (qua eten).

  Ik ben benieuwd!
  En nee, geen gevatte uitspraak op het moment, nog wel een ‘goed’ verhaal voor in je volgende boek om kinderen aan het eten te krijgen…

 • Reageer Agnes 18 maart 2016 at 19:21

  Melkveehouderij hier, dus manlief werkt 7 dagen, ik 3 dagen van 7-18 en overi dagen vlieg ik met onze 3 meiden van de ene naar de andere sport….beetje ‘relax’ in de keuken is niet verkeerd! En een goede/gezonde maaltijd erbij is mooi meegenomen….?

 • Reageer Michelle 18 maart 2016 at 19:33

  Dit boek klinkt als mijn redding! Gezelligheid aan tafel en inspiratie voor lekkere recepten die kinderen ook nog eens lusten. Zou het echt kunnen?? Ik ga er graag mee aan de slag.

 • Reageer Heleen 18 maart 2016 at 19:35

  Wij hebben 5 kinderen, waarvan meerdere met een ASS diagnose. De maaltijden willen we graag met elkaar aan tafel zitten, maar het lukt ons bijna niet om in harmonie en met gezelligheid bij elkaar te zijn. Toen zag ik op de foto het advies om als ouders náást elkaar te zitten en de kinderen op volgorde van leeftijd er tegenover. Hier raakte ik meteen enthousiast over, na het weekend gaan we deze tafelschikking toepassen. Daarom zou ik graag het boek ontvangen, om meer tips te krijgen en kindvriendelijke, makkelijke recepten zijn van harte welkom!

 • Reageer Sabine Spruijt 18 maart 2016 at 19:56

  Omdat ik mama ben van twee jonge kids EN dol ben op koken, en dat geen relaxte combi is …

 • Reageer Mandy 18 maart 2016 at 20:01

  Ik maak graag kans. Momenteel merk ik echt dat ik het lastig vind om naast fulltime werken gevarieerde menu’s op tafel te toveren. Ik kan hiervoor echt wat inspiratie gebruiken en zou mijn kinderen graag kennis laten maken met nieuwe gerechten. Ik hoop hun smaak uit te breiden op een manier die voor mij te behappen is. Ik kan niet wachten om ermee aan de slag te gaan.

 • Reageer Danielle 18 maart 2016 at 20:12

  Leuk boek! Mijn dochter van bijna 3 is een lastige eter. Welke draai ik er ook aan geef er is altijd wel iets niet naar haar zin op het bord. Ik ben daarom altijd op zoek naar recepten die wel in de smaak vallen.

 • Reageer Truus 18 maart 2016 at 20:12

  Omdat ik na 15 maanden verbouwen waarvan 9 maanden wonend in een stacaravan en 2,5 maand bij mijn moeder en inmiddels hoogzwanger van de derde eindelijk weer een ‘grote mensen keuken’ heb maar geen inspiratie…. Maar wel tijd om te experimenteren gezien mijn verlof begint!! Dus ja, zo’n leuk boek is meer dan welkom! 🙂

 • Reageer Carina Witter 18 maart 2016 at 20:24

  Maandag gezond, dinsdag snel, woensdag oven, donderdag klassiekers… Wow! Dat klinkt bijna gestructureerd. En een klein beetje structuur en orde zou ik best graag willen op de momenten dat er gekookt moet worden, niet wetend wat, wat eigenlijk ook nog verantwoord moet zijn… en dit allemaal met 2 jammerende kinderen aan mijn benen. Zou graag dit boek willen uitproberen!

 • Reageer Joyce 18 maart 2016 at 20:28

  Om mij van mijn ‘ik win echt noooit wat’-trauma af te laten komen. ?

 • Reageer Monique 18 maart 2016 at 20:34

  Ik vind koken voor mijn kleine man (14 maanden) echt heel leuk om te doen. Je website en weekmenu’s geven veel inspiratie. Je kookboek zou een leuke toevoeging zijn!

 • Reageer Elisabeth feld 18 maart 2016 at 20:34

  We houden hier in huis erg van koken, maar doordeweeks komen vaak toch dezelfde gerechten weer voorbij. Met zo’n leuk relativerend kookboek komt de variatie vanzelf op tafel. Dus graag laat ik jouw kookboek pronken op mijn aanrecht?

 • Reageer Imke 18 maart 2016 at 20:37

  Dat zou leuk zijn. Een zoontje van 6 maanden, dus een geode start aan tafel en in de keuken zou wel fijn zijn!

 • Reageer Aletta 18 maart 2016 at 20:47

  Ja! Ik wil, ik wil! Nog geen 30 en moeder van 3 jonge kids (5, 3 en 1). Dus natuurlijk super druk, maar ook erg leuk. Hoe heerlijk is het dan om rond spitstijd een recept uit je PRACHTIGE boek te pakken en voor te schotelen aan mijn heerlijke grut! Meer dan welkom!

 • Reageer eveline heida 18 maart 2016 at 20:59

  Hopeloze reactie dat ik heeel graag kans maak op dit mooie boek! Mijn tweejarige lieve bengel dreigt namelijk op dit moment een van de weinige hobby’s die ik heb te verpesten en dat vind ik zo jammer. Het is voor ons een heel belangrijk moment op de dag van contact maar op dit moment wordt hets teeds meeer een moment van frustratie. Dus alle hulp zowel inspirerende recepten als tips wäar te gaan zitten aan tafel zijn welkom!
  Gefeliciteerd met je boek! Groetjes, Eveline

 • Reageer Dayenne Ooms 18 maart 2016 at 21:00

  Hulp en inspiratie is altijd welkom met een drukke baan van 28 uur in de zorgsector (on regelmatig). Gezin met 3 kinderen van 2,5(peuterpuber 5(gewoon dwars) en 11 (puber)en dan de sport, clubs, hulp aan school en een druk sociaal leven. Dus kortom H E L P !!!!!
  Dayenne

 • Reageer Janet 18 maart 2016 at 21:13

  Hoe Relaxed! Als moeder van 3 kinderen in de leeftijd van 5 (tweeling) en 7 is het soms een crime om een gerecht op tafel te zetten dat iedereen kan waarderen. Soms sta ik met klotsende oksels voor ons een heerlijk gerecht te bereiden, niet te culinair, maar toch net iets meer dan anders, en dan als ik dan klaar ben en naar die koppies kijk denk ik, blijkt mijn missie niet geslaagd… Dus ik ben wel erg benieuwd naar de recepten in dit kookboek!

 • Reageer Debby Veerman 18 maart 2016 at 21:25

  Lijkt mij zo heerlijk om niet iedere keer zo ontzettend te hoeven nadenken wat we nu weer op tafel moeten zetten. Gewoon boek openslaan en doen! Ik heb er nu al zin in xxx

 • Reageer Linda 18 maart 2016 at 21:40

  Lijkt me heerlijk, wat extra en lekkere inspiratie met een “ik ben 2 en zeg nee” peuter in huis…

 • Reageer Klarie Offringa 18 maart 2016 at 21:40

  Leuk boek. Mijn dochter van 10 kookt om het weekend een keer voor ons gezin. Kan mama relaxen! Het zal voor haar een mooi kadootje zijn.

 • Reageer Anouk Wijnia 18 maart 2016 at 21:41

  Wauw, proficiat met je nieuwe boek! Ook ik zou graag een exemplaar winnen. Omdat ik de eeuwige aardappelen, groente (zowat iedere week dezelfde… bloemkool, wortelen, broccoli en rode kool) en gehaktbal. Zeker, ben blij dat de kids groente eten, maar mem wil ook wel eens wat anders, wat variatie :-). Toitoitoi voor iedereen!

 • Reageer Whitney 18 maart 2016 at 21:41

  Yes please!
  JAX, wat wil je eten? Aardappelen, vlees en groente mama…… 🙁 word er zo gek van!
  Dit boek zou voor “vooral” mijzelf (want ik haat aardappelen) een uitkomst zijn! 😉

 • Reageer Famke Slager 18 maart 2016 at 22:07

  Elke zondagochtend maak ik ons eigen weekmenu. Als ik nou jouw kookboek win, kan ik ’s zondags misschien weer eens uitslapen… Ow nee; mama van twee ? Nou ja dan maar winnen voor nieuwe inspiratie!

 • Reageer Marielle 18 maart 2016 at 22:18

  Als cadeautje voor mezelf, omdat ik het leuk vind om te koken en neiuwe recepten uit te proberen. Als de kids dan ook nog iets groens binnen krijgen en mijn man en ik het dan ook nog lekker vinden, dan hebben we alvast weer een zeer geslaagd uurtje gescoord.

 • Reageer Caro 18 maart 2016 at 22:47

  hoge nood:
  Inspiratie
  Makkelijke recepten
  Gezelligheid aan tafel
  Een mooi boek &
  Leuke quotes ?

 • Reageer Agnes Veenstra 18 maart 2016 at 22:55

  Omdat ik graag relaxe nieuwe recepten ontdek waarbij het niet erg is wanneer er 2 vermoeide kleuters je storen omdat Dora, Paw Patrol oid opgezet, water ingeschonken, uno gespeeld, ruzie gesust moet worden…en dat allemaal tegelijk?

 • Reageer Marieke 18 maart 2016 at 23:06

  Het lijkt me superleuk om jouw kookboek te winnen, omdat ik ten eerste onwijs fan ben van jouw relaxte columns en heerlijke, relaxte (jaja ;)!) manier van schrijven en omdat ik graag nieuwe (en vooral makkelijke, snel-klaar) recepten uitprobeer, waarvan ik dan elke keer weer hoop dat mijn zoontje van bijna 4 ze lekker zal vinden. Meestal is dat ook wel zo, want gelukkig is hij een goede eter, maar… ik wil graag relaxt blijven, dus nieuwe tips, trics en recepten zijn zéér welkom :)!

 • Reageer Judith Holland 18 maart 2016 at 23:41

  Jouw kookboek gaat me vast helpen om relax te blijven. Nu we in de zomer gaan verhuizen, ik hoog zwanger ben van de tweede, de eerste nog niet loopt, ik aan mijn eigen proefschrift wil blijven doorwerken zolang het lukt in mijn verlof en mijn schoonvader ernstig ziek is kan ik wel wat fijne recepten gebruiken om deze bizar drukke tijd door te komen.

 • Reageer Bianca 18 maart 2016 at 23:42

  Wauwie!!!
  Dat boek wil ik wel winnen!!
  Zou leuk zijn als heg boek deze kan op mag komen 🙂

 • Reageer Annemarie Slabbekoorn 19 maart 2016 at 00:14

  Tja omdat ik regelmatig van mijn kinderen hoor “maar dat is toch niet gezond mama?”
  En dan “nee maar wel lekker” antwoord. Dat is waarom ik het kookboek graag zou winnen! Relaxed ben ik al, nu nog koken?

 • Reageer Mariska van Ruiven 19 maart 2016 at 00:30

  Omdat ik het leuk vind om gezond en lekker eten te koken. Af en toe iets nieuws proberen ook, dus inspiratie is welkom… Daarnaast tips om het wat meer relaxt te doen, ook erg welkom. Hoewel ik hier al steeds meer m’n draai in kan vinden en dochterlief van 3 gelukkig ook steeds vaker smakelijk mee eet, na de “ik lust niet-fase” (bij nagenoeg alles) een ware verademing ?

 • Reageer Nancy 19 maart 2016 at 08:00

  Heeeeeeelllll graag! Omdat ‘die’ van mij ook niet alles lusten (zeker niet) En ik dus (zeker wel) wat inspiratie kan gebruiken. ?

 • Reageer Iris Muizelaar 19 maart 2016 at 08:02

  Waarom ik dit boek ‘moet’ winnen… Nou omdat ik er eigenlijk hetzelfde over denk als jij doet ? ik denk ook bij een potje (hoewel doe van mij ook prima vers lust) en bij het flesje melk voor het slapen gaan (ze is bijna 2) ‘ach voor ze 18 is is ze er wel van af!’. Relaxt blijven is niet altijd makkelijk bij mijn bijna peuter, maar werkt qua eten toch altijd het beste ?

 • Reageer Maxime 19 maart 2016 at 08:10

  En nu dacht ik hier neer te willen zetten dat ik twee kinderen heb, overigens twee prachtige eigenwijze stoere jongens van bijna 8 en bijna 5, die o zo’n beperkte eetlegenda hebben, maar na het screenen van een paar commentaren ben ik niet de enige en met de oudste gaat het stiekem ook wel steeds een beetje beter! Ok, bij de jongste verstop ik alle groente in soep of pastasaus en de sfeer aan tafel is na enig kookinspanning van mijn kant dramatisch. Een na oorlogse kostschool is er niks bij… Na 954 keer gegoogled te hebben wat ik in hemelsnaam kan koken voor ‘slechtmoeilijknietetende’ kinderen hoop ik inspiratie uit jouw boek te halen om s avonds als een relax mama na het koken aan tafel te schuiven!

 • Reageer Elisabeth 19 maart 2016 at 08:11

  Ik doe heel relaxed mee met deze winactie!
  Omdat ik gek ben op koken, dol ben op kookboeken doorspitten, een passie heb voor lezen en dit zoooo graag zou willen overbrengen op mijn drie kinderen.
  Mijn man en ik houden erg van eten en vragen ons regelmatig af waarom we dat nou niet hebben kunnen overbrengen op onze kinderen (en wel ons ongeduld bijvoorbeeld ?) Misschien kan dit relax kookboek helpen???? (En anders hebben man en ik weer heerlijke nieuwe dingen geproefd ?

 • Reageer Saskia Mooijekind 19 maart 2016 at 08:51

  Wauw wat zal je trots zijn en terecht!! ?
  Ik wil hem! En als ik hem niet win dan koop ik hem en neem ik hem de 22e mei mee om te laten signeren… Haha ik zal net zolang rennen en zoeken tot ik je gevonden heb…. (? Ik klink als een stalker…maar ik moet toch iets verzinnen om op te vallen… Daarbij gaat hier alles perfect qua eten. Ze lusten alles en ik weet elke dag zonder al te veel moeite weer iets gezonds en lekkers op tafel te zetten….????? en ik kan ook goed liegen!)

 • Reageer Janita 19 maart 2016 at 08:56

  Mijn dochters zijn super goeie eters! De oudste v 5 lust werkelijk alles en de jongste van 2 niet alles, maar wel veel. Dus daarover echt geen klagen. Ook beide potjes-meiden hoor, want vers lustten ze beiden niet toen ze baby waren 😉 Dus inderdaad, relax mama, ook met potjes-baby’s komt t goed 🙂
  Maar ik zou t boek graag lezen ter inspiratie en ideeën over hoe we t gezellig houden aan tafel, hoe ik de jongste überhaupt aan tafel kan houden en hoe t samen eten een geniet-moment wordt. Daarom zou ik t boek graag lezen.

 • Reageer karine 19 maart 2016 at 09:18

  Ik heb deze club helemaal ontdekt sinds ik overspannen thuis kwam te zitten. Een super pittige periode met een peuter én verbouwing. Inmiddels krabbelen we weer op, gaan we de goede kant op en genoten vriendlief en ik onlangs in een heerlijk Italiaans restaurant van een goed gesprek. De “aan-knop” van het avondeten aan tafel van de peuter hebben we deze week gevonden. Ideaal! Hij eet alles wanneer we daarna ‘bootje varen’ met hem zingen, elkaars handen vasthoudend……ik ben enorn toe aan dit boek vooral omdat ik enorm toe ben aan rustige peuterdinertjes én goede gesprekken…….

 • Reageer Nelleke 19 maart 2016 at 10:53

  Ik heb 3 zoons. De oudste twee, van zes en vier jaar, eten wel wat ik ze voorschotel maar echt van harte gaat het niet. Ik wil ze niet meer voeren op deze leeftijd maar daardoor duurt het zoooo lang. Elk hapje moet worden aangemoedigd. Ik zou ze zo graag wat enthousiaster maken voor het eten. Mijn jongste (10 mnd) eet al graag en dat wil ik graag zo houden
  En dan het liefst alle drie (of eigenlijk alle vijf natuurlijk) van een recept. Nu kook ik nog apart voor mijn jongste. Hij wil juist geen potjes nl ?.
  Als dit boek ons daarbij kan helpen zou ik het super graag willen winnen!!!!

 • Reageer Marloes 19 maart 2016 at 11:06

  Zo herkenbaar het stukje over de potjes. Wat vond ik het erg dat mijn verse en verantwoorde eten door zoonlief werd geweigerd. De potjes gingen er achter elkaar in. Het leek wel toen ik me erbij neer had gelegd dat potjes ook best oké zijn, en dat heeft best even geduurd, hij mijn eten ook begon te waarderen. En nu eet hij gewoon met ons mee ?, alleen kan ik nu wel wat meer inspiratie gebruiken. Het boek ziet er super leuk uit en ik hoop dat we zo nog heel veel gezellige etentjes met onze dreumes zullen hebben.

 • Reageer Tessa Laagland 19 maart 2016 at 13:54

  Wauw ziet er goed uit!! Gefeliciteerd! Ik zou graag het boek willen delen met mijn ouders, die zo vaak op mijn zoontje Hugo (eigenwijs boefje van 2, lastige eter) passen. Ze willen graag dingen uitproberen om voor hem een gezonde maaltijd te maken maar weten niet goed hoe. Ik ben ook niet zo’n super goede koker dus dit boek ziet er handig uit!

 • Reageer Nicole Kleinmeulman 19 maart 2016 at 13:59

  Lijkt me super leuk en interessant om te lezen! Daarbij kan ik hier in huis wel wat recepten gebruiken die kinderen graag eten 🙂

 • Reageer Angelique Godschalk 19 maart 2016 at 14:31

  ik wil heel graag jouw boek winnen, omdat het vast een ontzettend leuk boek is. Deze relax mama heeft dit boek echt nodig! Mijn jongste van 6 heeft tegenwoordig 2 zinnen: mama, wat eten we? en daarna: dat lust ik niet! Ik kan je vertellen dat ik daar redelijk a-relax mama van word. Dus ik hoop op heerlijke recepten die makkelijk zijn en die ze lekker vindt! Mijn oudste van 9 daarentegen lust en eet alles. Als ik niet win vraag ik het boek voor mijn verjaardag, maar dan moet ik nog tot augustus wachten :(. Of ik koop eerder het boek, maar dan weet ik niet meer voor mijn verjaardag. Btw, ik vond de film van skatekeet echt heel leuk! Helpt dat? 😉
  En het lukt mij maar niet om mijn reactie hier neer te zetten. Ik wens je wel heel veel succes met het doornemen van al deze reactie…

 • Reageer Anne 19 maart 2016 at 15:34

  Met een fulltime baan, een echtgenoot die veel weg is voor zijn werk en een zoon van bijna 3 vind ik het niet makkelijk om elke avond weer iets lekkers op tafel te toveren. Graag zou ik wat meer variatie willen hebben in wat ik kook en ik denk dat dit boek me daar heel goed bij kan helpen!

 • Reageer Nienke van Karsen 19 maart 2016 at 16:32

  Ik volg club van relaxte moeders nog niet zo lang. Met een lieve makkelijke dochter van 6 vond ik mezelf altijd relax. ☺️ Maar nu met een nieuwe spruit van 11 dagen weet ik niet meer wat relax betekent… De dag is voorbij in ‘a heartbeat’ en koken staat niet langer op mijn prioriteitenlijstje (gelukkig dat mijn lieve man die taak op zich neemt, maar dat gaat wel ten koste van de variëteit). Misschien brengt een nieuw kookboek nieuwe inspiratie tot bloei!!
  Liefs Nienke

 • Reageer Michelle 19 maart 2016 at 18:27

  Oh zo fijn meer inspiratie! En niet omdat mijn kinderen nou zulke slechte eeters zijn, maar ik regelmatig wel een slechte verzinner!

 • Reageer Agnetha 19 maart 2016 at 19:14

  Omdat mijn kinderen Fajah-fae 2 en Damian 3, niet de makkelijkste eters zijn, een hoop te verwerken hebben en het eten met zijn drie nog leuker en gezelliger kan, dat verdienen ze! Het lijkt me een inspirerende en verruimende lekker boek.

 • Reageer Agnes 19 maart 2016 at 19:28

  Omdat mijn zoon van 4 alles “poep”vind wat ik maak (en ik kan best wel goed koken hoor volgens mijn man en dochter van 1 :D) Dus ik hoop uit jou boek wat succesrecepten te halen zodat hij eindelijk eens lekker gaat eten.

 • Reageer tineke van den heuvel 19 maart 2016 at 20:01

  Omdat ik volgende maand naar mijn lieve vriendin toevlieg. Zij heeft een tweeling van aug 2014 en een zoontje uit augustus 2013 en kan daarmee altijd keuken&maaltijdinspiratie gebruiken. Zij is echt een MOEDERHELD en verdient een leuk Nederlands moeder kook boek.

 • Reageer Maritza 19 maart 2016 at 20:23

  Omdat ik nog niet altijd zo’n relaxte mama ben als ik zou willen zijn. Ik kan wel wat tips en inspiratie gebruiken om de maaltijden hopelijk naar ieders smaak te maken. En ik vind de club geweldig om te volgen en de blogs te lezen!

 • Reageer nathalie geerritsen 19 maart 2016 at 21:28

  Ik zou mijn man blij willen maken met dit boek, omdat hij al jaren elke dag (!) na zijn fulltime baan voor ons kookt! Relax papa Hans.

 • Reageer Marjolein v.d. Hoeven 19 maart 2016 at 23:05

  Net als de vele andere (a)relaxte moeders hierboven zou ook ik graag je boek willen winnen. Voor ons dochtertje van 2 dat smakeloos potjeseten tot de laatste hap opeet en bij speciaal voor haar vers en verantwoord klaargemaakt eten na maximaal 2 happen al niet meer hoeft. Grrr! En om mijn relaxcollectie compleet te maken natuurlijk 🙂

 • Reageer Astrid 20 maart 2016 at 19:09

  Ik voel me soms wel relax, maar dan eet mijn dochter van vijf weer vijf mini hapjes. Dan denk ik weer het is ook niet gek dat je zo klein bent.
  We kunnen niet elke dag pannenkoeken en bananen eten?
  Eigenlijk ben ik dus helemaal niet relax. Tijd voor een relax boek??

 • Reageer Madelon 20 maart 2016 at 19:39

  Wat een leuke actie! Ik zou graag het boek willen winnen. Met een dochter van bijna drie jaar en een dochter van drie maanden vervallen we veelal in de gerechten die we al zo vaak eten. Mijn man wil graag ieder week een nieuw gerecht uitproberen. Dan kan ik ook eens heerlijk de ‘relaxte mama’ zijn 😉

 • Reageer Marijke 20 maart 2016 at 19:56

  JAAAAAAH!!! Hebben hebben hebben! Kind van 5, kind van 3, kind van 1 en ze lusten allemaal friet en pannenkoeken en verder niks nada noppes. Oh ja en er is altijd ruzie aan tafel (als ze al aan tafel willen zitten…)

 • Reageer Monique Heijmen-Verberk 20 maart 2016 at 19:56

  Ik wil graag dit boek winnen. Met 3 verschillende voedselallergieen/-intoleranties (gluten, lactose en fructose) is het iedere avond weer een uitdaging om iets lekkers en origineels op tafel te zetten. Dus ja graag voor nieuwe inspiratie en een relaxte mama in de keuken.

 • Reageer Eefje 20 maart 2016 at 20:03

  Om een keer iets anders te eten dan de standaard gerechten ( AGV , pasta en iets met rijst). Na een drukke dag knuffel ik liever met mijn kleine man van bijna 6 maanden dan dat ik op zoek ga naar een lekker nieuw recept. Helaas komt ze sleur er zo snel in….

 • Reageer Lonneke 20 maart 2016 at 20:03

  I❤relax mama…. Wetende dat er velen met mij mee ploeteren! Een leuk en mooi kookboek winnen zou zoooo leuk zijn, en ik heb het best n beetje verdiend….al zeg ik het zelf.. ?

 • Reageer Marleen Steenbeek 20 maart 2016 at 20:09

  Oh graag maak ook ik nog een kans! Ik probeer via zandloperdieet te eten, dus iedere variatie is erg welkom! Leukleukleuk!!

 • Reageer Katja Veltman 20 maart 2016 at 20:11

  Ok. Ik heb best ok eters. Maar exotischer dan spinazie met zalm wordt het niet als ik wil dat er echt iets in gaat. En dat terwijl zowel manlief als ik gek op eten en koken zijn. Dus…Als jij echt belooft dat ze dit wel eten…Dan win ik heeeeel graag een exemplaar!! Heerlijk als we ons dat-eten-we-allevier repertoire uit kunnen breiden 🙂 Groetjes! Katja

 • Reageer Cattleya 20 maart 2016 at 20:19

  Met fulltime job in verschillende dienstverbanden is dit boek de uitkomst om de weekmaaltijden te plannen in samenspraak met het gezin. Op de vrije dagen extra genieten om gezamenlijk te koken of zelfs de keuken aan mijn tiener dochter met haar broertje over te laten. Dat is relax voor mama!

 • Reageer Jetty 20 maart 2016 at 20:22

  Wat een super leuk boek! Deze zou ik graag winnen omdat die standaard maaltijd eens wat op te leuken. Eens wat creatievere dingen proberen, een nieuwe insteek ofcourse wel relaxd ?
  Ben ook wel benieuwd naar je leuke verhalen en deze dan rustig te lezen nadat mn 2 schatten een heerlijke maaltijd hebben genuttigd!

 • Reageer Mirjam Verheggen 20 maart 2016 at 20:25

  Recepten zien er heerlijk uit, vormgeving lekker fris en strak; een super boek om te krijgen! En als het dan ook nog de gezelligheids-/ en niet-te-moeilijk-doen – modus verhoogt…wauw.

 • Reageer Miriam 20 maart 2016 at 21:06

  Heel erg benieuwd en ik zou graag weer nieuwe smaakcombinaties willen uitproberen!

 • Reageer Karen 20 maart 2016 at 21:52

  Door dat ik al jarenlang ziek ben, eet ik samen met mijn gezinnetje al 2 jaar bij mijn ouders. Lekker makkelijk, ja hoor. Gezellig, ook. Maar soms wil je toch gewoon een momentje met je gezinnetje… nu is langzaam aan beter aan het worden ben, wil ik proberen om zelf weer teruf te gaan koken.. dit kookboek zou mij hiermee zeker en vast terug op gang kunnen brengen.

 • Reageer Marjorie 20 maart 2016 at 22:03

  Aangezien ik zelf een moeilijke eter ben, schotel ik mijn gezin iedere week hetzelfde voor zonder enige variatie. Ik denk dat dit boek mij meer inspiratie zal geven en zo mijn kinderen ook gevarieerder kan laten eten.

 • Reageer Janny Nijboer 21 maart 2016 at 11:48

  Al een behoorlijke poos inspiratieloos, door bepaalde emotionele zaken , iedere dag een behoorlijk strijd om weer wat op tafel te zetten voor mijn jongens..zou fijn zijn wanneer het boek weer wat kookplezier maar vooral ook inspiratie terugbrengt. 😉

 • Reageer Relax Mama-weekmenu 10 – Club van relaxte moeders 24 maart 2016 at 16:21

  […] De twee recepten op deze pagina komen uit mijn nieuwe boek. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes! Het boek is nu verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99. Je kunt tot maandag 21 maart trouwens ook nog meedoen met de winactie op deze pagina! […]

 • Reageer Relax Mama weekmenu 11 – Club van relaxte moeders 27 maart 2016 at 16:09

  […] ik Relax Mama in de Keuken ging maken had ik echt nog nooit van Flammkuchen gehoord. En opeens zie ik het overal. Ik kwam hem […]

 • Reageer Boek winnen! – Club van relaxte moeders 9 november 2016 at 21:52

  […] Relax Mama in de Keuken staat vol succesrecepten van mijzelf en van andere moeders. En op de cover staat zelfs de belofte ‘Dit eten je kinderen wel, maar dan echt!’ Maar goed, we weten allemaal dat niets zo veranderlijk is als een kind. Roept je kind om half zes nog dat hij ‘super honger’ heeft, zodra er een bord eten voor hem of haar staat kan het zo maar zijn dat zijn of haar buik opeens al helemaal vol zit. […]

 • Laat je reactie achter