Kook

Relax Mama budgetmenu mét twee nieuwe Jamie Oliver-gerechten

Een jaar geleden vloog ik naar Londen om Jamie Oliver te interviewen vanwege zijn boek 5 ingrediënten – Snel & simpel koken (hoe tof was dat!) Dit jaar trof ik bij thuiskomst van vakantie zijn nieuwe boek tussen de stapel post: Jamie kookt Italië. Goeie timing, want na deze lange zomer heb ik wel weer zin om te experimenten in de keuken. In dit weekmenu twee recepten uit zijn nieuwe boek en drie gerechten waar het weer eens tijd voor was.  En guess what? Vier van deze vijf gerechten zijn nog budget ook (zie boodschappenlijstje onderaan).

Maandag: Ovenschotel prei gehakt (budget: €5,94)

We beginnen de week als vanouds met een aardappelgerecht. Deze ovenschotel met aardappels, prei en gehakt maakte ik een paar maanden geleden voor het eerst en viel bij iedereen in de smaak. Vandaag daarom in de herhaling. Je vindt het recept hier, op de site van Keukenliefde.nl. Het is trouwens echt een budgetgerecht. Na een beetje rekenwerk kom ik uit €5,94.

Dinsdag: Klassieke carbonara uit Jamie kookt Italië (budget €6,93)

Niet ieder gerecht uit Jamie kookt Italië is geschikt voor drukke dagen. Ik vind het een heerlijk boek, maar voor veel gerechten moet je echt even de tijd nemen. Deze carbonara is een van de snellere gerechten. Prima geschikt dus voor de drukke dinsdag. Je vindt het recept hier. Voor de vitaminen eten wij er denk ik tomaatjes uit de oven bij. En wat rauwkost terwijl ik aan het koken ben!

Woensdag: Salina-kip met couscous uit Jamie kookt Italië

Deze Salina-kip probeerde ik vorige week al uit. Om te kijken of het inderdaad zo lekker is als het plaatje doet vermoeden. Ik maakte het vorige week op woensdag omdat ik er toen echt de tijd voor kon nemen, want het vergt wel even wat aandacht. Maar dan heb je ook wat! Je vindt het recept hier. Zeker een aanrader. Mag ook in het weekend 😉 Wij aten er trouwens nog een bietensalade bij. Dit gerecht past trouwens niet in het budgetmenu. Ik kwam voor de kip met couscous op €15,95.

Donderdag: Salade Niçoise (budget: €6,92)

Donderdag gaan we voor salade Niçoise. Die is hier in huis ook geliefd, vooral omdat we een volwassen- en een kindervariant hebben. Je vindt ‘ons’ recept hier.

Vrijdag: Pannenkoeken met gegrilde groente (budget 6,16)

Op vrijdag een vegetarische suggestie uit mijn kookboek Relax Mama in de Keuken. Namelijk: pannenkoeken met gegrilde groente. Pannenkoeken zijn wat mij betreft het perfecte borrelvoer. Oké, eerlijk is eerlijk, de kinderen gaan meestal voor de poedersuikervariant. Voor ons gooi ik een hele berg groente in de oven (200 graden), zoals paprika in repen, champignons, courgette in plakjes, rode ui, knoflook, en gehalveerde trostomaatjes. (wel even besprenkelen met olie en wat zout en peper erover).

Het boodschappenlijstje en prijsindicatie!

Hieronder het boodschappenlijstje met de prijzen erbij. Omdat ik dit weekmenu maakte terwijl ik met Keet in Zwitserland was voor het EK skateboarden, deed ik de boodschappen niet zelf, maar checkte ik de prijzen bij verschillende online supermarkten (waaronder die van AH, Picnic en Hoogvliet) om zo tot een lijst te komen. Het is dus een indicatie. Sommige dingen op het lijstje zijn oorspronkelijk in grotere verpakking, maar heb ik gedeeld (zoals de eieren en de aardappels). Ik heb dingen als peper, zout en olijfolie niet opgenomen en sommige kruiden wel vermeld, maar niet gekocht omdat ik ze nog op voorraad had. Wil je het lijstje printen? Download hem dan hier.

 

  • Benieuwd naar mijn andere budgetmenu’s? Die vind je hier.
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

 

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter