Kook

Risotto alla Milanese

Veel klassieker krijg je het niet: de risotto alla Milanese. Bij ons in huis wordt deze hele eenvoudige risotto door iedereen gewaardeerd. Ik heb het vermoeden dat dat komt doordat er geen ‘dingetjes’ in zitten. Wij aten er vroeger altijd rundervinken bij, maar de laatste paar keer aten we hem met oerhollandse gehaktballen, waarvoor Henno het perfecte recept heeft. Dat recept vind je hier.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • een grote ui, gesnipperd
  • 2 of 3 stengels bleekselderij fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden of geperst
  • 300 gram risotto rijst
  • zakje saffraanpoeder of halve theelepel saffraandraadjes
  • liter groentebouillion
  • 150 gram Parmezaanse kaas

Je maakt de risotto alla Milanese als volgt:

  • fruit de gesneden uit, knoflook en bleekselderij.
  • Voeg de risottorijst toe en de saffraan
  • Schenk er langzaam in porties 1 liter groentebouillion bij en blijf roeren.
  • Roer er 150 gram Parmezaanse kaas bij als de rijst bijna gaar is.
  • Laat 5 minuten staan zonder vuur. En serveer met extra Parmezaan op top.

Eet smakelijk! Vaker zien wat mijn man Henno kookt? Volg hem hier op Instagram!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Relax Papa weekmenu - Club van relaxte moeders 9 oktober 2020 at 12:43

    […] erbij. De man van Rozemarijn maakt risotto met venkel en mascarpone en wij aten onlangs weer eens Risotto alla Milanese met perfecte gehaktballen ernaast. Die risotto wordt hier door iedereen goed gegeten, ook de […]

  • Laat je reactie achter