Kook

Relax mama Weekmenu: Bistro Manon

Sinds 2016 volg ik Manon Proper op Instagram. In dat jaar beviel ze van een drieling. Dat is op zich al bijzonder, maar daarbij komt ook nog eens dat ze twee jaar daarvoor al een tweeling op de wereld had gezet. Inmiddels zijn die baby’s kleuters en woont het gezin in Boedapest en heeft Manon soms het idee dat ze een bistro runt, met zoveel monden te voeden. En… daar heeft ze volgens mij best lol in, want ze maakte er een prachtig kookboek van, met de titel Bistro Manon. En uit dat boek mag ik drie recepten delen!

Je zou denken, dat als je vijf kinderen hebt in de leeftijd van 7 en 5, je vooral voor snelle en makkelijke kinderrecepten gaat. Maar nee, zo’n kookboek is Bistro Manon niet. Uit alles in dit boek kun je zien dat Manon echt van koken houdt. En van lekker eten. ‘Ik heb altijd een enorme hekel gehad aan de typische maaltijden voor kleine kinderen waar de meeste jonge ouders zich tot veroordeeld voelen,’ schrijft Manon in haar voorwoord. Ook zij trapte (net als ik) eerste wel in de valkuilen van de kindermaaltijden, maar daar stopte ze mee. ‘Mijn idee was dan al snel dat mijn kinderen van jongs af aan moesten leren eten wat ik lekker vind, in plaats van andersom.’ En daar kwam dit hele fijne kookboek uit.

Maandag: Melanzane alla parmigiana

Het eerste recept dat ik uit het kookboek van Manon haal is de Melanzane alle parmigiana, oftewel een Italiaanse ovenschotel met aubergine. Je hebt er wel even tijd voor nodig, net als wel meer gerechten uit het hoofdstuk ‘Hoofdgerechten’. Dit hoofdstuk dus vooral doorbladeren als je zin en tijd hebt om te koken. Ik gok dat Henno maandag wel zin heeft om dit te maken. Je vindt het recept hier.

Dinsdag: Eiernoedels met broccoli

Maar toen ik verder bladerde in het boek zag ik ook nog genoeg recepten die wel wat sneller en makkelijker zijn om te maken. Zoals dit noedels-recept met broccoli. Dit recept vind je hier.

Woensdag: wortel bloemkoolsoep

Als derde recept uit het boek pak ik een van de soepen die in het boek staan: de wortel bloemkoolsoep. Lijkt mij heerlijk!

Donderdag: Bietjes stamppot

En dan voor de donderdag nog een recept uit mijn eigen kookboek Relax Mama in de Keuken. Ik ga voor bietjes. Want dat is een groente die we niet vaak eten, en ik las deze week in een artikel dat Nederlanders gemiddeld genomen twintig verschillende soorten groente, fruit en granen in de week eten, maar dat het beter is om meer te variëren. Daar ga ik de komende tijd dus eens op proberen te letten. In dit vorige weekmenu schreef ik het recept voor de bietjesstamppot uit Relax Mama in de keuken op.

Vrijdag: broodjes shoarma

Na al dat gekokkerel van deze week, sluiten we de week makkelijk af met broddjes shoarma. Beetje rauwkost erbij en klaar!

Bistro Manon

Bistro Manon is een heel fijn (en lijvig) kookboek met heerlijke hoofd- en bijgerechten: je kiest het hoofdgerecht en daar geeft ze passende bijgerechten bij: Marokkaanse gehaktballetjes met saffraanrijst of kies voor couscous. Een Indiase curry met gekookte rijst, of met naanbrood of raita. Naast de (internationale) receptuur geeft Manon tips over de voorraadkast, slimme kooktechnieken en diverse basisrecepten. Het boek kost €25,95 en is onder andere hier te koop.

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter