Kook

Eiernoedels met broccoli, knoflook en gember

Manon Proper is moeder van een tweeling uit 2014 en een drieling uit 2016. Deze week kwam haar kookboek Bistro Manon. Een heerlijk en mooi kookboek met gerechten die mij ongeveer allemaal aanspreken. Manon houdt van koken en schuwt er niet voor om iets langer in de keuken te staan. Dit noedelgerecht maakt ze denk ik als ze wat minder tijd heeft.

Manon: “Dit noedelrecept kun je eten in combinatie met onder andere de Chinese gemarineerde stukjes jackfruit, kip of garnalen (zie pag. XX) en de geroer- bakte Chinese rundvleesreepjes (zie pag. XX). Je kunt ook extra broccoli of julienne wortel toevoegen om er een volwaardige maaltijd van te maken.”

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 250 g eiernoedels
  • zonnebloemolie
  • 2 grote sjalotten, in halve ringen
  • 2 knoflooktenen, geperst
  • 2 cm gemberwortel, geraspt
  • 1⁄2 broccoli, in hele kleine roos- jes, stronk in hele kleine stukjes

Voor de saus:

  • 11⁄2 el geroosterd sesamzaad
  • 2 el sojasaus met groene dop (minder zout)
  • 21⁄2 el sojasaus met rode dop
  • 11⁄2 el bruine basterdsuiker
  • 11⁄2 tl rijstazijn
  • 11⁄2 el pindakaas of tahini

Zorg ervoor dat alles gesneden is voordat je begint met bakken. Kook de eiernoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water gaar. Giet de noedels af, laat ze uitlekken en zet apart.

Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje.

Zet een wok of diepe pan op hoog vuur. Doe een scheutje zonnebloemolie in de pan en voeg de sjalotten toe. Bak de sjalotten in ± 4 minuten zacht. Voeg de knoflook en gember toe en bak ze 1 minuut mee.

Voeg de broccoli toe en roer alles goed door. Voeg een heel klein scheutje water toe om de broccoli kort te stomen. Als er kleine kinderen mee-eten, dan kun je iets meer water toevoegen zodat de broccoli iets langer stoomt en dus iets zachter wordt. Stoom de broccoli ± 3 minuten; hoe kleiner de broccoli gesneden is, hoe korter.

Voeg de saus toe en roer alles goed door. Verwarm de saus tot de pinda- kaas vloeibaar is. Knip, als er kleine kinderen mee-eten, de noedels klein zodat ze iets makkelijker te eten zijn. Voeg de eiernoedels toe aan de saus en roer goed door.

Bistro Manon

Bistro Manon is een heel fijn (en lijvig) kookboek met heerlijke hoofd- en bijgerechten: je kiest het hoofdgerecht en daar geeft ze passende bijgerechten bij: Marokkaanse gehaktballetjes met saffraanrijst of kies voor couscous. Een Indiase curry met gekookte rijst, of met naanbrood of raita. Naast de (internationale) receptuur geeft Manon tips over de voorraadkast, slimme kooktechnieken en diverse basisrecepten. Het boek kost €25,95 en is onder andere hier te koop.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Relax mama Weekmenu: Bistro Manon - Club van relaxte moeders 17 september 2021 at 08:39

    […] Maar toen ik verder bladerde in het boek zag ik ook nog genoeg recepten die wel wat sneller en makkelijker zijn om te maken. Zoals dit noedels-recept met broccoli. Dit recept vind je hier. […]

  • Laat je reactie achter