Kook

Relax mama pieper-menu

Opeens stond er een mega grote zak aardappels in mijn keuken. Mijn ouders bleken ze te hebben meegenomen, omdat ze zelf zijn overgegaan op een aardappelloos menu vanwege medische redenen. Ik reken mezelf niet tot de grootste aardappeleter, dus stond niet gelijk te juichen. Maar …. toen ik even ging spitten op de site naar verschillende aardappelgerechten kwam ik toch op een hele diverse verzameling. Met de aardappel kun je veel meer dan alleen maar het klassieke AVG’tje. Kijk maar hieronder!

Maandag: Andijvie uit de oven

We beginnen wel klassiek. Met een recept uit Relax Mama in de keuken, dat is aangeleverd door Hanneke. Die het weer had van haar moeder. Hanneke’s kinderen zijn er dol op. Misschien die van jou ook wel! Je vindt het recept hier.

Dinsdag: roti

Dit is één van mijn favoriete aardappelgerechten. De ‘luie’ roti van Brenda. Want het schijnt dat een ‘echte’ roti veel meer werk is. Je vindt Brenda’s recept hier.

Woensdag: Salade Niçoise

Dit recept behoort ook al een tijdje tot de meest gezochte op de site. De salade Niçoise van Henno. Met kindervariant erbij. Je vindt hem hier!

Donderdag: Spaanse aardappels met spiegeleitjes

Nog een gerecht uit mijn boek Relax Mama in de keuken. Dit recept komt van Alicia. Ze heeft hem geïnspireerd op Patatas Bravas en is top als je een dagje vegetarisch wil eten. Je vindt haar recept hier.

Vrijdag: patat! Of friet!

Vrijdag patatdag. Je kunt natuurlijk een kanskaart inzetten. Of zélf patat maken. Bij ons thuis is het groot feest als dat gebeurt. Hier een mogelijk recept. (Wel handig als je zonnebloemolie in huis hebt 😉 tip van Henno: gebruik kruimige aardappelen.

Zaterdag: Klassieke aardappelsalade

Een klassieke aardappelsalade was het nummer 1 gerecht in de top tien bbq-bijgerechten die ik ooit maakte. Wij (lees: Henno) maken hem als volgt:
Snijd (vastkokende) aardappels in stukken en kook ze gaar. Maak een sausje van mayonaise, azijn en mosterd, peper en zout. Giet de aardappels af en laat ze uitdampen. Roer er de saus door en voeg ansjovis en/of sardines, kappertjes en wat peterselie toe.
Maar ach, eigenlijk kan je er van alles doorheen gooien. Ik gooide er deze week stukjes ham, tomaatjes, augurken en komkommer doorheen.

Wat er bij te eten? Ik denk dat het lekker is om hier sperzieboontjes bij te eten en een tartaartje. Of vegetarische balletjes.

Zondag: Gnocchi uit de oven net chorizo en cherrytomaatjes

Als wij gnocchi eten, dan haal ik altijd zo’n pak in de supermarkt. Maar het schijnt dus veeeeeeeel lekkerder te zijn als je het zelf maakt. Dus dat is misschien een mooi werkje voor in het weekend. Ik vond hier een duidelijk recept. En dan maken we er vervolgens dit gerecht van, van Oh my foodness: gnocchi met chorizo en cherrytomaatjes.

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost slechts €9,99 kosten.

Voor het échte relaxte gevoel in de keuken doe je natuurlijk zo’n tof schort van de club aan. Check de Shop van Relaxte Moeders voor deze leuke combi van schort en boek!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter