Kook

Relax Mama weekmenu: snel én vega

We begonnen 2020 bij ons thuis met aanzienlijk minder vlees. Ik hoorde Henno zelfs af en toe de woorden ‘ik ben vegetariër,’ uitspreken. Maar de afgelopen twee maanden heeft deze trend niet doorgezet. Corona lijkt een streep gezet te hebben door het minder vlees eten (en ook door het niet doordeweeks drinken trouwens). Ook de kookchallenges die Henno kreeg droegen niet bij. Want veel challenges die hij kreeg hadden te maken met klassieke vleesgerechten (zo is hij as we speak een pekingeend aan het bereiden). Maar goed, ik vind dat we die vegetarische draad wel weer mogen oppakken. En toen zag ik deze tweet van Zjos voorbij komen:

Zjos kreeg meer dan 80 reacties op haar tweet. Een prachtige inspiratiebron voor de komende week dus! Ik tipte Zjos zelf deze curry en de open lasagne van Henno. In dit weekmenu vijf nieuwe gerechten voor mij (heeft Henno weer een uitdaging!).

Maandag: Rijst met broccoli en tempeh

Sander tipte dit gerecht met rijst en broccoli. Lijkt me helemaal geschikt voor in een Relax Mama weekmenu want: snel te maken, makkelijk, weinig ingrediënten en ik denk best wel kindvriendelijk. Het recept uit deze tweet vind je hier. Let wel op de hoeveelheden in dit gerecht. Het is voor twee personen geschreven.

Dinsdag: Gnocchi met bascilicum en tomaat

Nou dit lijkt me ook een helder verhaal. Deze gnocchi moet er zeker in. Ziet er superlekker uit en volgens het recept ook nog eens in 15 minuten te maken.

Woensdag: pompoen-paprikasoep met kikkererwten

Soep is natuurlijk altijd een goed idee voor een vegetarische dag. Er zijn zoveel lekkere soepen met allerlei groenten te verzinnen. Deze suggestie van Joerie lijkt me ook wel wat. Ik vond hier een recept voor de soep (tip: gebruik voor de snelle variant voorgesneden pompoen uit het versvak of uit de vriezer). Kikkererwten erover lijkt mij lekker, vooral als je die even roostert zoals hier.

Donderdag: Pasta met champignons en gorgonzola

Het wordt donderdag hartstikke lekker weer. De champignon bourguignon die ik eerst op dit weekmenu wilde zetten laat ik dus maar even zitten; beetje herfstig en je moet er te lang voor in de keuken staan. Maar om toch maar in de champignonhoek te blijven ga ik voor de suggestie van Diny. En daar vond ik dit recept voor (die ook aan alle eisen voldoet: snel, makkelijk en ook nog eens budget).

Vrijdag: vegan kapsalon

Het is vrijdag, mooie dag om te snacken. Alhoewel deze vegan kapsalon volgens mij niet eens zo ongezond is. Bedankt voor het goede idee Walter. Bovendien stond deze volgens mij ook nog op de Challenge-lijst van Henno, dus die kunnen we dan ook gelijk afspreken. Een mogelijk recept voor een vegan kapsalon vind je hier. Overigens vind ik hem zelf wel heel lekker met zoete aardappelfriet in plaats van gewone frietjes.

Heb je nog meer inspiratie nodig? Zjos kreeg nog veel meer reacties op haar tweet. Hier kun je alle antwoorden lezen! Dank je wel Zjos en allen die reageerden!

  • Benieuwd naar andere vegetarische weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
Relax Mama in de Keuken
RelaxMama_3D

Ken je mijn boek Relax Mama in de keuken al? Het is een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter