Kook

Relax Mama weekmenu 95: kids favorites

Ik gooide deze week deze vraag in de appgroep van het bloggersteam: ‘Vraagje voor het weekmenu: wat is het lievelingseten van jullie kinderen? (En is nog een beetje gezond ook?)’. In het weekmenu van vandaag dan ook het favoriete eten van onder andere Quin, Mads, Jesse, Lieve en Pepijn.

Maandag: andijviestamppot met een gehaktbal

‘Quin gaat echt juichen bij andijviestampot met een gehaktballetje,’ schreef Inge. Zij maakt het op de ‘ouderwetse’ manier met spekjes en kaas. Ik vond zo’n recept hier. Inge ze eet er gehaktballen bij. Die ga ik ook maar weer eens maken. Op de site van Pauline vond ik dit recept voor een goeie bal. Zij heeft het weer geleerd van Jonnie Boer van de Librije. Dat kan dus eigenlijk niet missen….

Dinsdag: pakjesavond met soep en hapjes

De kinderen van Sanne zijn dol op soep. Een van de favorieten bij haar thuis is deze wortelsoep van de Allerhande (ziet er echt lekker uit!). Wij vieren dinsdag Sinterklaas bij ons thuis met familie. Ik denk dat ik twee pannen soep (waarschijnlijk ook deze rucolasoep) ga maken en Turks brood en Libanees platbrood haal met fijne dipjes als humus en bijvoorbeeld Muhammara (tip! die is zoo000 lekker!)

Woensdag: bloemkooltaart

Danielle antwoordde op mijn vraag: ‘Bloemkooltaart. Maar ze eten wel vooral de bladerdeeg. 😛 Verder heb ik slechte eters. Mais, wortels en brocolli eten ze nog wel. Pasta’s en rijsttafels of andere culinaire probeersels hoef ik niet aan te beginnen. Soep eten ze niet. Patat en pizza wel.’ Danielle maakt de bloemkooltaart volgens dit recept:

Dit heb je nodig: een pakje bladerdeeg, een kleine bloemkool, 100 gram wortels, twee eieren, een scheut melk of kookroom, peper, zout, een half ui en eventueel een halve bak champignons en geraspte kaas.

Je maakt hem zo: Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet ondertussen een pan op met water voor de wortels en bloemkool. Maak de bloemkool en wortels schoon, snijd de wortels in schijfjes van 0,5 cm en de bloemkool in kleine roosjes en kook ze 8 minuten. Laat uitlekken in een vergiet. Snijd de ui en champignons en bak deze 5 minuten in olie. Bekleed een ovenschaal met zes plakjes bladerdeeg. Mix de groenten met de champignons en ui en leg deze op het bladerdeeg. Klop de eieren met de melk of room, en breng op smaak met peper en zout. Giet het ei-mengsel over de groenten in de ovenschaal. Bedek dit vervolgens met twee plakken bladerdeeg en strooi hierover wat geraspte kaas. Zet de schaal een half uur in de oven op 180 graden.

Donderdag: pasta met ricotta en tomaat

Op donderdag een pasta die (bijna) ieder kind lust. Een recept uit mijn boek, makkelijk te maken en heel toegankelijk. Bij mij thuis in ieder geval favoriet. Je vindt het recept hier. Ik maak er (diepvries) doperwtjes bij met parmezaanse kaas bij en bak er wat chipolataworstjes bij.

Vrijdag: Sushi

Op vrijdag sushi: Favoriet bij Keet en de oudste van mijn vriendin Daphne. Het is er al tijden niet van gekomen om het zelf te maken. En ik vrees dat dat deze vrijdag weer niet gaat lukken 😉

Dat was het voor deze week. Eet lekker allemaal!

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige 94 weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter