Kook

Ultiem Relax Mama recept

Ik hou van koken! Maar op de hectische dagen (en dat zijn er nogal veel…) vind ik het ook best een gedoe. Daarom gaan Uitgeverij Snor en ik een kookboek maken: Relax Mama in de Keuken! met 101 en één succesrecepten van en voor moeders.

En… jij kunt meewerken.

Doe mee, lever je recept in!

We gaan de ultieme Relax Mama-recepten verzamelen. Je weet wel, van die recepten waar je goed mee scoort bij je kinderen, die je zelf ook lekker vindt en die ook nog te maken zijn terwijl je eigenlijk achttien andere dingen aan je hoofd hebt. En een beetje gezond op zijn tijd is ook fijn.

Heb jij het ultieme Relax Mama-recept? Klik hier en upload je recept voor 4 personen. Je kunt je ultieme recept (één per persoon) insturen tot en met 10 december.

Kun je ook wat winnen?

Ja, natuurlijk kun je wat winnen. Een plekkie in het boek. En als je er in staat krijg je een exemplaar en word je uitgenodigd voor de boeklancering. Leuk toch?

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

33 Reacties

  • Reageer Jeanine 6 december 2015 at 19:52

    Hoi hoi,

    Ik heb een lekker recept wat makkelijk én lekker is. Voor volwassenen maar ook mijn (kieskeurige) zoontje van twee eet dit lekker op!

    Ik noem het spinzie flapjes 😉

    Aantal bladerdeeg plakjes uit de diepvries halen en laten ontdooien.
    Spinazie (diepvries of vers) wokken met daarbij een fijn gesneden ui. Uit de pan halen en in een bakje doen. Een rauw ei erdoorheen en feta kaas brokkelen. Alles goed mengen met wat peper.
    Daarna het mengsel in de bladerdeeg plakjes doen en dichtvouwen als een driehoekje. 20/25 min. in de oven en hmmm lekkere flappen eten! Evt. serveren met een salade (met name voor de volwassenen)

    Of de vlees variant die ik ook graag maak:
    Gehakt rullen met allerlei klein gesneden groente (ui, champignons, paprika, mais, courgette bijvoorbeeld) en met wat kruiden op smaak brengen.
    Dit mengsel mengen met tomatenpuree en op de bladerdeeg flapjes leggen en dichtvouwen als een driehoekje. Ook weer 20/25 min. in de oven.

    Eet smakelijk!! En hopelijk lekker genoeg voor een plekje in jullie boek.. Eenvoudig maar lekker 🙂

  • Reageer Reineke Maarse 6 december 2015 at 19:56

    Risotto uit de oven
    Kids zijn dol op risotto, maar de meesten van ons vinden het een ramp om te maken. Je moet er bij blijven en zo…
    Deze variant is echt heel easy en is gegarandeerd een hit! Nu met groentenbouillon en erwtjes = vega, maar je kan ook een blikje tomatenpuree toevoegen en he dan is t opeens een tomatenrisotto! Ik heb mega-veel vega-vis-vleesvarianten, dus als je meer varianten wilt, let me know
    Voor 4p
    Een pan met sluitende deksel, ik gebruik zelf een Le creuset pan.
    Oven voorverwarmen op 180 graden
    150 gram arboriorijst
    1 uitje gesnipperd
    250 gr bevroren erwtjes
    400ml groentenbouillon
    Verse munt, fijngesneden
    Wat feta en parmezaan

    Fruit t uitje aan in wat olijfolie, voeg de rijst toe en roer door. Voeg de erwtjes toe, de bouillon en doe de deksel op de pan. Zet die in de oven en haal deze na 18-20 minuten eruit.
    Aftoppen met parmezaan, feta en munt, klaar!

    • Reageer Cindy 5 november 2018 at 21:38

      Ik zou graag wat varianten op dit recept hebben.

  • Reageer Marjan Coddé 6 december 2015 at 20:12

    Zalig gerecht dat ons kotertje met plezier binnenspeeld, een éénpotsgerecht is (afwasbesparend 🙂 ) en in een half uur klaar is 😀

    2 liter water koken
    500 g Princessebonen puntjes afsnijden en in 2/3 stukken snijden/breken
    in water zetten en time rop 20 minuten zetten
    afhankelijk van de kooktijd van je paste X aantal minuten voor de timer afloopt de pasta erbij gieten – werkt het beste met tagiatelli
    Ondertussen schellen gerookte zalm (250g) in stukken knippen
    Boontjes en pasta afgieten en terug in de pot steken
    1,5 dl room over de pasta en boontjes gieten, de gerookte zalm erbij doen en wat gemalen kaas
    goed omroeren en even laten sudderen
    klaar!

    hééééérlijk (simpel) 😀

    – Marjan –

    • Reageer Cindy 5 november 2018 at 21:33

      Ik zou graag wat varianten op dit recept willen. ☺️

      • Reageer Cindy 5 november 2018 at 21:37

        Dit was een reactie op het risotto recept, maar heb iets verkeerd gedaan.

  • Reageer Jamie lisa 6 december 2015 at 20:21

    Recept: pannenkoek extra
    Lekker makkelijk als je groente of fruit over hebt en makkelijk wil koken.
    Je prakt de groente of fruit bv die bruine oude banaan die nog op de fruit schaal ligt Door het pannenkoeken beslag. Maar ook ideaal voor er Door heen zijn al gekookte wortelen van de avond ervoor of de broccoli die over was. Zo word zo pannenkoek een stuk gezonder en ze blijven lekker. Zolang het zacht is en goed te pureren kan het er Door heen.

  • Reageer Jenny 6 december 2015 at 20:29

    Hoi,

    Mijn dochter van 2 en ik eten graag Verse pasta met broccoli, zalm snippers, tomaatjes en geraspte kaas!

    Heel gemakkelijk en Isa vindt het eten van bloempjes (broccoli) en slingers (pasta) heerlijk!

    Pasta koken, broccoli beetgaar koken, zalmsnippers in een hapjespan even opbakken, broccoli en tomaatjes erbij en ong 1 min opbakken.
    Dan pasta erdoor, kaas en evt pijnboompitjes erover en klaar.

  • Reageer Evi 6 december 2015 at 20:43

    Hier nog een lekker recept, kan zowel vegetarisch als met vlees gegeten worden. Voor de vegetarische versie laat je de spek weg. Je zou dan evt nog wat extra kaas en ei kunnen toevoegen.

    Gegratineerde aardappels of Abelots uit de oven zoals t hier wordt genoemd door mijn zoon Abel.

    Ingrediënten voor een grote ovenschaal (wij eten hier 2 x van).
    2 kilo aardappelen
    275 gram spekjes
    2 eieren
    2 dl melk
    1 teen knoflook
    50/75 gram boter
    400 gram oude kaas
    peper, vers gemalen/geraspte nootmuskaat

    Aardappelen schillen en in plakken snijden van 0,5 cm. En die even koken.
    275 gram spekjes uitbakken.
    Ovenschaal insmeren met wat boter.
    Aardappelen, spek, ei, melk, 300 gram kaas, peper, nootmuskaat en knoflook in een kom door elkaar scheppen.
    Leg dit mengsel in de ingevette ovenschaal en de overige kaas er overheen strooien en t restant van de boter er in klontjes bovenop leggen.

    Voor 50 minuten in een voorverwarmde oven zetten van 175/200 graden

    Ik maak er zelf altijd een salade bij. Voor sommige kinderen is sla eten nog wat lastig, lekker wat komkommer, tomaat en paprika er los bij is ook heerlijk fris.
    Mijn kids (4 & 6 jaar) vinden t heel lekker.
    Het is een oud recept uit de familie.

  • Reageer Evelien 6 december 2015 at 20:44

    Sorry, kan via telefoon niet uploaden dus ook maar via zo:

    Quiche met broccoli, courgette en feta

    6 plakjes bladerdeeg
    200 gram room
    5 eieren
    halve courgette
    200 gram broccoli
    200 gram feta
    200 gram hamreepjes (of weglaten voor vega-variant)

    Oven op 200 graden voor verwarmen.
    Springvorm invetten en bekleden met ontdooid bladerdeeg (eventueel gaatjes prikken in bodem en wat paneermeel erover).
    Courgette raspen, broccoli fijnsnijden, feta in blokjes snijden.
    Eieren met room loskloppen, groenten en feta (en evt. hamreepjes) er doorheen mengen en daarna in springvorm.
    45 minuten in de oven (check gaarheid met sateprikker).
    Vertel je kinderen dat je taart eet voor avondeten en smullen maar!

  • Reageer Tessa Zijlstra 6 december 2015 at 21:18

    Geen lang verhaal maar heel simpel…
    Kaasfondue!! Met rauwkost reepjes van paprika wortel komkommer en stukjes (volkoren) stokbrood. .. Dat is hier in huis een enorme hit!

  • Reageer Elise 6 december 2015 at 21:20

    Broccoli/bloemkool kroketjes
    Broccoli en bloemkool fijnprakken.
    Ei en aardappel erdoor voor stevigheid.
    Op smaak met aromatische en evt geraspte kaas erdoor. In paneermeel rollen.
    Even in olie aanbakken.. klaar!!

  • Reageer marian 6 december 2015 at 21:29

    Hallo
    Hier n SUPERlekker VISreceptje:

    Oven voorverwarmen op 190 graden

    500 gram witvis, naar keus, droogdeppen en licht besprenkelen met citroensap.
    Leg deze in n ovenschaal en breng op smaak met zout en peper.
    Besmeer vervolgens met n dun laagje boursin quisine (en als je in n goede bui bent lekker dik)
    4 tomaten : zaadjes eruit en dan in blokjes snijden.
    Deze over de vis verdelen.
    Twee eetlepels fijngesneden bieslook erover.
    En dan nog 75 gram geraspte kaas.
    20 minuutjes in de oven.
    Lekker met bv krieltjes en boontjes of salade.

  • Reageer Danielle Tielemann 6 december 2015 at 22:33

    Broccolisoep met bruine broodjes zalm-kruidenkaas. Ideaal! Snijd de onderkant van 2 stronken broccoli en breek de broccoli in grote roosjes. Liter water en 2 groentenbouillonblokjes erbij en 10-15 minuutjes koken. Intussen bruin stokbrood in de oven. Roer 2 el kruidenroomkaas door de soep en pureer. De rest van de kruidenroomkaas smeer je op het stokbrood. Zalm erop. Mmmmm

  • Reageer Eline 6 december 2015 at 22:39

    Vegetarische groente flapjes
    Voor 1 persoon twee plakjes bladerdeeg.
    Leg op een plakje bladerdeeg groente naar keuze, voorgesneden of wat je nog in de koelkast hebt liggen, voeg hier geraspte kaas aan toe. Tweede plakje bladerdeeg eroverheen leggen en de randjes samendrukken. Doe hier nog wat geraspte kaas over heen en klaar. Ongeveer een half uurtje in de oven. Makkelijk en hier altijd goed ontvangen.

  • Reageer Anieck 6 december 2015 at 22:42

    Gevulde pizza calzone:

    Nodig:
    – pizzadeeg (kant en klaar of zelf maken)
    – 1 kipfilet per persoon
    – bakje champignons
    – zakje wokgroente (welke je lekker vindt)
    – roomkaas

    Kipfilet in blokjes even dicht schroeien (niet gaar vlees gaart nog door in de pizza zelf)

    Pizzadeeg bestrijken met roomkaas, hierop de stukjes kipfilet, champignons in blokjes, wokgroente eroverheen. Pizza dicht vouwen bestrijken net een ei en desnoods wat kruiden over het deeg.

    40 min op 200,- en smullen maar! Iedereen zijn eigen pizza!

    Je kunt ook zelf je deeg maken maar dat is dan weer veel werk.

  • Reageer Elkedagmama.nl 6 december 2015 at 22:47

    Je zocht nog een vegarecept? Nou… wat dacht je van linzensoep met brood? Behalve het brood ook nog eens glutenvrij! Altijd een succes bij ons aan tafel en voor mama ook een feestje want je bent lekker snel klaar en je kunt het bijna niet verknallen (behalve als je de chilipeper en komijnzaad per ongeluk omwisselt, wat een pittig effect heeft, oef). Gooi alles bij elkaar en na ongeveer een half uur staat deze overheerlijke en voedzame soep op tafel. Doet het ook goed op verjaardagen. Wat je over hebt, vries je in. En super gezond!

    Recept voor ongeveer 6 personen:
    Bak 4 tenen knoflook (fijn gesneden) in wat olie. Voeg 1-2 eetlepels komijn toe (meer is lekker!) en 1 theelepel chilipoeder. Bak de kruiden even mee. Voeg wat groenten toe, zoals paprika en wortel (kan ook een restje van de dag ervoor zijn!) en zeker een paar stengels bleekselderij, die mogen niet ontbreken. Voeg ongeveer 1,5 liter groentebouillon en een blik tomatenblokjes toe. Schil en snijd enkele grote aardappelen in stukken en doe deze erbij, met 250 gram rode linzen. Breng alles aan de kook. Laat het zachtjes 20 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout. Verse koriander en eventueel crème fraiche maken dit gerecht helemaal af. Eet smakelijk!

    Ps. dit gerecht is extra lekker als het wat langer staat. Dus je kunt het rustig de avond of ochtend ervoor maken. Ideaal!

  • Reageer marieke 6 december 2015 at 22:49

    in de categorie : koken zonder pannen.

    Zet wat wrapjes op tafel en laat de kids ze zelf beleggen met :zalm, sla, sperciebonen, kappertjes en geraspte kaas en eventueel nog wat halfvolle crème fraiche
    (en verder natuurlijk alles wat jij gezond vindt en zij lekker 😉 )

  • Reageer Inge 7 december 2015 at 07:55

    Wij maken altijd 1 x per week zelf pizza!
    Dochter mag helpen mixen, uitrollen en beleggen … Omdat ze er zo bij betrokken is eet ze het met liefde en trots op! Nauurlijk is het recept voor pizza vrij voor iedereen. Alles kan erop wat je lekker vind.
    Dat is sowieso een tip voor elke maaltijd. Kinderen betrekken bij de voorbereidingen!
    Ik laat ze bijna altijd mee kiezen wat we gaan eten en helpen met klaarmaken.
    Mijn dochter geeft goed aan waar ze wel en geen zin in heeft en zo is het bijna nooit “gezeur” dat ze het niet op eet.
    Succes met je boek! Ik kijk er erg naar uit!!

  • Reageer Eva Pasman 7 december 2015 at 09:14

    Tortizza!

    Je neemt een wrap en besmeert het met gezeefde tomaten (passata) en bestrooit het met kaas. Vervolgens kun je er samen met je kinderen op doen wat je wil! Je kunt het dus zo (on)gezond maken als je wil! Je kunt bakjes op tafel zetten met allerlei lekkers erin bijvoorbeeld! En dan (super relax mama proof) gaat het 5 (!) Minuten de oven in op de hoogste stand! Hmmmm smullen maar!

  • Reageer Mascha 7 december 2015 at 19:49

    Onze twee jongens (3 en 1,5 jaar) smullen van mijn ‘aangepaste’ vega Spaanse tortilla. Eigenlijk een grote groenteomelet uit de oven. Kan gewoon in een kom klaar staan in de koelkast, tot je ’t in de oven doet.

    Rode paprika in stukjes snijden in kom doen, 500 gram diepvriesspinazie ontdooien en erbij, ca. 300g gekookte aardappels in blokjes er door (kunnen ook kant-en-klaar schijfjes zijn of kliekjes) , 5 eieren erdoor roeren, klein bakje crème fraiche erbij, eventueel geitenkaas (maar dat lusten natuurlijk niet alle kinderen), en wat peper, paprikapoeder en peterselie (evt. zout) erdoor roeren. In een (bij voorkeur silicone – want dat laat zo makkelijk los na het bakken) bakvorm 30 minuten op 180 graden in de oven.

    Uiteraard kunnen al je kliekjes zoals boontjes of stukjes tomaat er prima doorheen. Voor de vleesliefhebbers kun je er ook wat klein gesneden salami of chorizo in doen, laat dan een dikke eetlepel crème fraiche weg, anders wordt het te vet.
    En voor de volwassenen is groene salade erbij lekker, maar dat eten onze jongens (natuurlijk 😉 ) ook niet. Eet smakelijk!

  • Reageer Yvonne 9 december 2015 at 19:19

    Onze meiden (7 en 12 jaar) komen uit China. Je zou verwachten dat ze alles eten wat Chinees smaakt/ruikt, maar nee hoor. Ook hier voorkeur voor de 5 P’s. Als die P helpt, hebben we er nog eentje voor je: Pilav!

    Ingredienten (voor 4 personen)
    2 middelgrote uien, gesnipperd
    2 tenen knoflook, gesnipperd
    5 ons kipfilet, in blokjes
    2 blikken gepelde tomaten (met sap)
    1 blik perziken (met sap)
    3 el zoete ketjap
    witte rijst
    olie
    zout, peper, paprikapoeder
    gefruite uitjes, plakjes komkommer

    Bereiding
    Fruit de ui en de knoflook in de olie (bij voorkeur in een wok of hapjespan). Kruid de kipblokjes met zout, peper en paprikapoeder naar smaak. Voeg de kipfiletblokjes toe aan de pan, en bak deze snel aan op hoog vuur. Draai de hittebron laag en laat sudderen. Voeg de inhoud van de blikken tomaat en perzik toe en roer voorzichtig dooreen. Breng het geheel aan de kook en laat de smaken circa 10 minuten intrekken. Voeg tot slot de ketjap toe. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Dien het gerecht op met de gefruite uitjes en plakjes komkommer – eet smakelijk!

  • Reageer Yvonne 9 december 2015 at 19:24

    Wij (familie van vier, met twee meisjes van 6 en 9) zijn dol op pompoenen. Om te kweken, te zien bloeien en groeien en natuurlijk om te eten! Hier ons favoriete recept voor goudgele pompoen-pannenkoeken!

    Ingrediënten (voor vijf personen):
    1 middelgrote pompoen (te koop bij AH)
    3 el (riet)suiker
    2 el citroensap (uit flesje)
    2 pakken pannenkoekenmeel
    1,5 l melk
    4 eieren
    zout naar smaak
    zonnebloem- of olijfolie

    Bereiding:
    Schil de pompoen en snijd deze over midden. Haal met een lepel de zaden en zaadlijsten eruit. Snijd de pompoen in blokjes. Doe de blokjes in de pan met zoveel water dat de blokjes net niet onder water staan. Voeg de eetlepels (riet)suiker en citroensap toe. Breng de pompoenmix aan de kook en laat de mix in 15 tot 20 minuten gaar worden. Giet over in een blender (of gebruik de staafmixer) en pureer de mix tot een gladde moes.

    Roer of mix het pannenkoekenmeel en het zout met de melk en eieren tot een beslag. Voeg de pompoenmoes toe en spatel het tot een lichtgeel beslag. Verhit in de koekenpan een scheutje olijfolie. Schep een soeplepel beslag in de pan en laat dit ‘uitlopen’ totdat de pan helemaal is gevuld. Bak de pannenkoeken aan weerszijden op een middelhoog vuur goudbruin en gaar.

    Serveer de knapperige pompoenpannenkoeken direct uit de pan en garneer ze met wat stroop of bruine basterdsuiker.

    Tip: wij bakken er altijd een paar extra en warmen die de volgende dag op in de magnetron als lunchhapje!

  • Reageer adriaan stoker 9 december 2015 at 19:28

    Mogen vaders (drie kinderen, 7 , 8 en 12 jaar) ook meedoen? Ik heb een succesrecept uit onze familiekeuken voor je: een paprika-omelet. Mijn vrouw at dit als kind vaak met haar moeder als haar vader voor zaken in het buitenland verbleef. Opa houdt niet zo van ‘exotische’ gerechten, dus experimenteerden zij altijd als hij er niet bij was!

    Ingrediënten voor vier personen
    – 6 eieren
    – per ei een half dopje melk
    – drie ons rundertartaar
    – 1 gesnipperde ui
    – drie gesnipperde paprika’s
    – 3 ons geraspte kaas
    – ketchup
    – boter of olie om te bakken
    – paprikapoeder, zout en peper
    – brood
    – 2 braadpannen

    Bereiding
    Fruit de ui met wat boter glazig. Voeg de tartaar daaraan toe en bak deze rul en gaar. Strooi de paprikapoeder, zout en peper eroverheen.Voeg de paprikablokjes toe, met vijf eetlepels ketchup. Roer alles dooreen en temper het vuur. Laat het geheel even sudderen.

    Neem de tweede pan en voeg wat boter toe. Breek de zes eieren boven een kom en voeg de melk toe. Klop de eieren met wat zout schuimig. Giet het mengsel in de pan en bak de omelet op matig vuur gaar. Draai het omelet halverwege om. Strooi de geraspte kaas over de omelet en leg een grote deksel op de pan. Zodra de kaas is gesmolten, kun het tartaarmengsel op de omelet scheppen.

    Snijd de omelet in vier delen en dien op met brood en smullen maar – die pan gaat geheid leeg!

  • Reageer Relax Mama-weekmenu – Club van relaxte moeders 17 januari 2016 at 22:18

    […] ik druk aan het schrijven ben aan het boek ‘Relax Mama in de Keuken’, heb ik ook het idee opgevat om hier op de site het Relax Mama-weekmenu te introduceren. Het […]

  • Reageer Sac Longchamp France Soldes 29 januari 2016 at 13:34

    [url=http://premisg.costabrava.org/wp-content/uploads/Longchamp-N55yk/g-soldes-france-3d.html]Sac Longchamp France Soldes[/url] jerseys.com Longchamp pas [url=http://premisg.costabrava.org/wp-content/uploads/Longchamp-Zkz5P/w-en-soldes-Yk.html]Sac Longchamp Femme Soldes[/url] cher maillots bon marché

  • Reageer Tonya 29 januari 2016 at 13:59

    I got this web page from my buddy who shared with me regarding this
    site and at the moment this time I am visiting this website and reading
    very informative posts at this place.

  • Reageer Juliet 29 januari 2016 at 14:05

    Good day! Do you know if they make any plugins to assist
    with SEO? I’m trying to get my blog to rank for
    some targeted keywords but I’m not seeing very good results.

    If you know of any please share. Kudos!

  • Reageer Google 12 juni 2019 at 06:48

    Google

    Please take a look at the sites we adhere to, such as this one particular, as it represents our picks in the web.

  • Reageer Healthy salty snacks 26 juni 2019 at 12:53

    Healthy salty snacks

    […]that may be the finish of this article. Right here you’ll uncover some websites that we believe you will value, just click the links over[…]

  • Reageer judi online 4 juli 2019 at 08:15

    judi online

    […]Here is a superb Weblog You may Come across Exciting that we Encourage You[…]

  • Reageer testicle rings 5 juli 2019 at 23:37

    testicle rings

    […]always a huge fan of linking to bloggers that I adore but don’t get a whole lot of link love from[…]

  • Reageer stiizy battery 18 december 2021 at 07:47

    stiizy battery

    […]Sites of interest we’ve a link to[…]

  • Laat je reactie achter