Kook

SUPER SPINAZIEPANNENKOEKEN

Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat Jamie Oliver zich voor dit gerecht heeft laten inspireren door de tweet van Mark Traa :). Alhoewel ik moet zeggen dat die van Jamie er toch net iets smakelijker uitziet. (Story of my life, trouwens…). Toch maar een keer de pannenkoeken van Jamie uit het boek VEG proberen.

Dit heb je nodig voor 6 personen

  • 1 rijpe avocado
  • 350 g verschillend gekleurde
  • rijpe kerstomaatjes
  • 100 g babyspinazie
  • 3 lente-uitjes
  • ½ bos verse koriander (15 g)
  • 1 limoen
  • extra vergine olijfolie
  • 1 groot ei
  • 1 mok zelfrijzend bakmeel
  • 1 mok halfvolle melk
  • olijfolie
  • 300 g hüttenkäse
  • hete chilisaus

Halveer, schil en ontpit de avocado, en snijd hem in dunne plakjes. Snijd de kerstomaatjes in kwarten en doe ze met de plakjes avocado en een kwart van de= spinazie in een slakom. Maak de lente-uitjes schoon, snijd ze in dunne ringetjes, strooi ze samen met de geplukte korianderblaadjes in de kom en knijp de limoen erboven uit. Voeg 1 eetlepel extra vergine olijfolie toe, voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe, en zet opzij.

Breek het ei in een blender, voeg het bakmeel, de melk, de rest van de spinazie en een snufje zeezout en zwarte peper toe, en mix tot een glad beslag. Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur, vet hem in met een beetje olijfolie, giet er een dun laagje beslag in en kantel de pan om het over het hele oppervlak uit te laten vloeien. Bak de pannenkoeken maar 2 minuten aan één kant, of tot de onderkant goudbruin is, en leg ze op een stapel op een bord.

Beleg de pannenkoeken met kloddertjes hüttenkäse, de avocadosalade en een paar scheutjes chilisaus. Heerlijk met partjes limoen om uit te knijpen en, als je zin hebt, een gebakken eitje.

In plaats van spinazie kun je ook een mix van verse kruiden, zoals peterselie, munt, basilicum of dragon gebruiken – wat jij wilt!

  • Energie – 331 kcal
  • Vet- 13,3 g
  • Verzadigde vetten – 4 g
  • Eiwit – 13,5 g
  • Koolhydraten – 42,3 g
  • Suiker – 13,5 g
  • Zout – 1,2 g
  • Vezels – 3 g

Om het vegetarisch te maken moet je de parmezaan vervangen door vegetarische harde kaas.

© Jamie Oliver Enterprises Ltd (2019 VEG) Photographer: David Loftus

Dit recept komt uit het kookboek VEG van Jamie Oliver. VEG staat vol gezonde, toegankelijke en betaalbare groenterecepten. Jamie wil je met dit boek ervan overtuigen dat groenten heerlijk en vullend zijn, en dat je met deze gerechten op je bord het vlees echt niet mist. 

Het boek kost €29,99 en is te koop in alle boekwinkels of hier online.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Relax Mama weekmenu ft Jamie Oliver! - Club van relaxte moeders 8 oktober 2019 at 09:58

    […] Een paar maanden geleden gingen de ‘drakenpannenkoeken’ van Mark Traa hier viraal. Dit gerecht van Jamie lijkt me een mooie upgrade van zijn pannenkoeken. Prima gerechtje om de week mee af te sluiten toch? Je vindt Jamie’s recept hier. […]

  • Laat je reactie achter