Kook

Pasta met zalm en gegrilde tomaatjes

We aten deze week een nieuw pastarecept van met zalm. Het is een hartstikke eenvoudig en makkelijk te maken gerecht, maar wel super smaakvol. En nog eens gezond ook!

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 2 blikken rode of roze zalm à 213 gram
  • circa 400 gram tomaatjes
  • twee gegrilde rode paprika’s uit pot (kan ook zelf gegrild zijn natuurlijk) in reepjes gesneden
  • 400 gram (verse) tagliatelle
  • klein bakje crème fraîche
  • verse basilicum
  • olijfolie, balsamico azijn, peper, zout, Italiaanse kruiden en eventueel wat citroensap.

En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de tomaatjes in een braadslee en besprenkel ze met olijfolie, een beetje balsamicoazijn, peper en zout. Schud ze even door elkaar zodat alle olie, azijn en kruiden goed zijn verdeeld. De tomaatjes mogen ook wel een beetje kneusen (van Henno mag je ze ook een beetje ‘masseren’). Zet de tomaten zo’n 25 minute in de voorverwarmde oven.

Doe de zalm uit blik in een ander ovenschaaltje, besprenkel ook die met wat olijfolie en Italiaanse kruiden naar smaak. Schuif dit de laatste tien minuten ook in de oven. En voeg dan de reepjes gegrilde paprika nog even bij de tomaatjes.

Kook ondertussen de tagliatelle (de verse is het lekkerst, maar gedroogde kan natuurlijk ook prima).

Als de pasta gaar is, voeg dan een paar lepels crème fraîche toe en doe de pasta dan over in een mooie schaal en verdeel de zalm en de groentes ervoer. Besprenkel eventueel met een beetje citroensap en voor zowel de smaak als de kleur wat blaadjes verse basilicum. Hussel door elkaar en opscheppen maar.

Dit recept is geschreven in samenwerking met John West

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Relax Mama gezond-de-kerst-in-weekmenu - Club van relaxte moeders 19 december 2020 at 08:37

    […] Vorige bericht Volgende bericht […]

  • Laat je reactie achter