Kook

CRISPY ZALMTACO’S

Dit recept komt uit het boek Jamie 7 x anders, waarin recepten staan met ingrediënten die wij blijkbaar vaak kopen. Dat zijn bijvoorbeeld broccoli, bloemkool, worst, kip en aardappel, maar ook zalmfilet. Je vindt in het boek zeven verschillende gerechten met zalm, waaronder zalm met een garnalenvulling en een recept voor zalmsashimi ‘nieuwe stijl’. Ik probeerde deze week de crispy zalmtaco’s (met cajunkruiden, mango, zoete kerstomaatjes en limoen) uit. De combi van de gekruide zalm en het frisse van de avocado en mango vond ik echt goddelijk!

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 160 g rijpe, verschillend gekleurde
  • kerstomaatjes
  • 1 kleine rijpe mango
  • ½ kleine rijpe avocado
  • 2 lente-uitjes
  • 2 x 130 g zalmfilet, met huid, zonder
  • schubben en graten van duurzame herkomst
  • 2 volle tl cajunkruiden
  • 4 kleine tortillawraps
  • 2 limoenen

Zo maak je het (bereidingstijd 20 minuten):

Snijd de kerstomaatjes in kwarten. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in grove stukjes. Lepel de avocado uit de schil en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze fijn. Trek de huid voorzichtig van de zalm, leg hem in een koekenpan met antiaanbaklaag op matig-hoog vuur en bak hem aan beide kanten krokant. Wrijf de zalmfilets in met de cajunkruiden en bak ze in 5 minuten aan beide kanten goudbruin. Leg de krokant geworden huid op de filets.

Rooster ondertussen de tortilla’s 15 seconden met een keukentang boven de vlam van je gasfornuis, of in een hete koekenpan. Strooi de mango, avocado en lente-ui over de tortilla’s, verdeel de zalmfilets er in vlokken over en verkruimel de crispy velletjes erboven. Doe de tomaatjes met het sap van 1 limoen in de pan en schep ze ongeveer 30 seconden om in de restwarmte; schep ze dan op de tortilla’s.

Serveer met partjes limoen om erover uit te knijpen.

Bij mij zag het gerecht er uiteindlijk zo uit (ik zie dat ik de limoenpartjes was vergeten, maar hé verder best goed toch):

ENERGIE VET VERZ. VET EIWIT KOOLHYD. SUIKER ZOUT VEZELS
584 kcal 24,6 g 5,8 g 35 g 59,5g 17 g 1,8 g 4,1 g

Jamie Oliver: 7 x anders

Dit recept komt uit het boek 7 x anders van Jamie OliverIn dat boek vind je meer dan 120 recepten. Jamie maakt met 18 favoriete alledaagse ingrediënten (van broccoli en paprika tot kipfilet en gehakt) spannende variaties voor elke dag van de week. Per recept gebruikt hij maximaal 8 ingrediënten. Het boek kost €29,99 en is onder andere hier te koop.

7 x anders van Jamie Oliver is verschenen bij Kosmos Uitgevers © Jamie Oliver Enterprises Ltd (2020 7 Ways) Fotografie: Levon Biss

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

2 Reacties

  • Reageer Relax mama weekmenu ft Jamie Oliver - Club van relaxte moeders 4 september 2020 at 11:45

    […] kipschnitzel, kaas en tomaat). Dus iedereen was blij. Het recept voor de zalmtaco’s vind je hier (daar zie je ook hoe ze bij mij zijn […]

  • Reageer Kirsten 4 september 2020 at 21:45

    Een opsommingstekentje teveel… Ik schrok even, waar koop ik nou schubben en graten van duurzame herkomst? 😳😂

  • Laat je reactie achter