Kook

Relax Mama weekmenu budget

Wij zullen niet de enigen zijn waar de corona-crisis er financieel inhakt. Daarom voor iedereen die ook wel wat zuiniger aan kan doen, hierbij een budgetmenu. Ik geef er dit keer geen prijs bij. Normaal ga ik namelijk met mijn boodschappenbriefje in de supermarkt enorm prijzen lopen vergelijken. Maar goed, dat is nu niet handig. Dus geen prijzen, wel budgettips! En verder probeer ik ook nu weer rekening te houden met de gezonde tips van Brenda uit het boost-je-immuunsysteem-weekmenu.

Maandag: spinazie met aardappels en gehaktbrood

Voor maandag de lievelingsgroenten van mijn kinderen op het programma: spinazie a la crème met gekookte aardappels. Omdat Henno (als huiskok) in deze tijd op zoek is naar culinaire uitdagingen, heeft hij voor ons geëxperimenteerd met het maken van gehaktbrood. Een geslaagd experiment kan ik je vertellen. Hij heeft het recept voor ons uitgeschreven en je vindt het hier.

Dinsdag: Curry madras met bloemkool en linzen (vega)

In een budgetmenu mag een goed vegetarisch (vegan zelfs!) recept natuurlijk niet ontbreken. Deze maakte ik in januari voor het eerst en ik werd er heel blij van. Het is gezond, goedkoop én makkelijk te maken. Je vindt het recept hier.

Woensdag: Fusion pastasalade met krabsticks

Omdat het volgende week echt heel fijn weer wordt, trek ik met liefde weer eens een van onze favoriete betaalbare zomergerechten uit de kast. Deze pastasalade met krabsticks, tomaatjes en rucola is echt zo lekker. In het recept doen we er een rood pepertje bij, maar je kunt er voor wat minder pit en extra vitaminen ook heel goed een rode paprika doorheen doen. Je vindt ons recept hier.

Donderdag: Melanzane alla Parmigiana

Voor wat budget-eet-tips heb ik ook nog even het boekje Armeluiseten van Sylvia Witteman erbij gepakt. Zij zegt:  ‘Als de aubergines in de aanbieding zijn maak je natuurlijk melanzane alle parmigiana,’ schrijft Sylvia Witteman. Goed, ik heb even gecheckt… de aubergines zijn niet in de aanbieding, maar ik wil dit gerecht toch graag opnemen. Ik heb online naar een goed recept gespeurd, en deze van Food and Friends lijkt me wel wat. Met de toevoeging van Sylvia Witteman dat voor dit gerecht de goedkoopste Mozzarella goed genoeg is. Het is een flinke portie, dus je kan er wellicht de volgende dag ook nog van lunchen! Wij eten hier Turks brood bij en een simpele groene salade.

Vrijdag: Spaanse tortilla met soep uit de voorraadkast

Nog een gerecht met aardappels, omdat we die sowieso in huis hadden gehaald voor de spinazie. We (lees: Henno) maken er een tortilla mee, bijvoorbeeld met dit recept als basis. Maar je kunt er naast aardappels natuurlijk van alles doorheen doen wat je nog in huis hebt (groente of salami of zo). We eten er soep uit de voorraadkast bij. Bij mij wordt dat een hele makkelijke soep gemaakt met een pakje frito misto. Die doet het goed bij mijn kinderen. Dat recept vind je hier. Maar een kant en klare soep uit blik is natuurlijk ook een prima optie!

Dat was hem voor deze week. En oja… heb je helemaal geen puf om te koken? Vergeet niet dat je nog een kanskaart hebt hè (want die blijft gewoon de hele Corona-tijd geldig….). Fijne week weer lieve mensen!

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
Relax Mama in de Keuken
RelaxMama_3D

Ken je mijn boek Relax Mama in de keuken al? Het is een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter