Maandag begint de Nationale Week Zonder Vlees. Het thema van dit weekmenu is dus wel duidelijk. Ik liet me inspireren door de site van de Week Zonder Vlees, én bedacht wat onze favoriete vegetarische gerechten zijn. Dat resulteerde in dit fijne weekmenu waarin je haast niet door hebt dat je geen vlees eet.
Maandag: Wraps met falafel
Wij beginnen de week met falafel. Henno doet nog steeds zijn corona-afhaalproject en maandag staat de falafel weer eens op het menu. Mijn voorkeur is het om het met wraps te eten. Je kunt het natuurlijk zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Henno is nogal van het uitpakken, zie onderstaande lijstje vooral als inspiratie. Je kunt ook gewoon alle groenten die je lekker vindt bij elkaar in een ovenschaal flikkeren en het door elkaar serveren.
- wraps
- falafel
- gegrilde plakjes aubergine
- plakjes courgettes gebakken in olie en knoflook
- gekarameliseerde rode ui
- tomaatjes uit de oven
- gestoofde paprikareepjes
- geraspte worteltjes (die in een ovenschaal met beetje olie en wat curry madras even in de oven waren gegaard)
- tomatensalsa (tomaten en knoflook)
Dinsdag: Hete bliksem met knolselderij en bloemkool
Op de site van De Week Zonder Vlees zag ik dit gerecht staan. Ik moest even opzoeken wat dat ook al weer was, maar dat werd me al snel duidelijk op deze pagina waar je het recept kunt vinden. Weet jij het ook niet meer? Kijk ook maar even op die site 😉 .
Woensdag: Open lasagne met spinazie en champignons
Op woensdag nog een echt Henno-recept. Dit gerecht verzon hij tijdens de kookchallenge die hij tijdens de eerste lockdown deed. Het is een open lasagne (daar had ik voor die tijd nog nooit van gehoord). Je vindt dit vegetarische recept hier.
Donderdag: Curry met bloemkool en kikkererwten
Op donderdag een gerecht uit mijn boek Relax Mama in de Keuken (had ik al verteld dat dat boek binnenkort opnieuw uitkomt in een nieuw jasje?). Het is een superfijne curry. Voor (moeilijker etende) kinderen is de tip: geef het hun gewoon in losse onderdelen, zonder de spannende kruiden. Je vindt het recept hier.
Vrijdag: Kapsalon met oesterzwammen
De kappers zijn deze week weer opengegaan, dus een patatje kapsalon mag in dit weekmenu niet missen toch? Dit recept komt uit het kijk- en kookboek Stedenlust. Een heel fijn boek met allemaal lokale gerechten van over de hele wereld. Het patatje kapsalon is ‘uitgevonden’ in Rotterdam. Dit is de vegetarische variant. Je vindt het recept hier.
- Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!
- Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
- Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
Geen reacties